To se također vidi iz cervikalnih briseva ili :?Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Printable View
To se također vidi iz cervikalnih briseva ili :?Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Tako nekako i ja razmišljam, meni nikada i ni po jednim postupcima nisu dokazali klamidiju iako je tu opasku stavio citolog na jednom papa testu.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Čak niti iz krvi.
Tako da se ja pravim da je sve ok :)
Na žalost, za to nisam sigurna. Mislim da im je to preskupo, ali se radi i vjerojatno po nekoj posebnoj preporuci.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
No, no, imunofluorescencija ti nije pretraga izbora, barem meni nije jer nije sto posto ziher, bolja ti je ta DNA-PCR metoda, mislim da se radi po državnima. Iako, ako pitaš privatnike reći će ti da se na Zavodu izolira premalo klamidija u odnosu na incidenciju u populaciji (mislim 8%, ako sam dobro zapamtila), a ako pitaš državne i socijalce, frknut će na privatne labove u stilu - ah, kod njih svaka druga ima klamidiju... Doduše, nikad nisam išla tako daleko da bi istovremeno napravila i imunofluorescenciju i DNA-PCR, a sad vidim da može još dalje - iz seruma - pa da uspoređujem u čemu je ima ili nema i što je konačna verzija.Citiraj:
vikki prvotno napisa
Pokušavam shvatit što bi spadalo pod "posebnu preporuku". Znači, posebna preporuka ne bi bila spisak pretraga za IVF koji su Mariborčani dali, nego, ne znam, nešto tipa opći raspad organizma ili tako nešto? Kako to da njima (Slovencima) to nije tako preskupo da je na listi tih standardnih pretraga za sve parove, u đuture zajedno s pretragom na HIV, hepatitis itd., ne stiče se dojam da je to nešto, ajmo reći, opskurno?Citiraj:
Deja2 prvotno napisa
Jes, sve cervikalni, ništa krv ili nešto drugo, dotle dosad (do krvi) nismo bili dospjeli.Citiraj:
vikki prvotno napisa
Ajde, dobro, bar da nešto dosad nisam imala.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Ono što ja mislim je više interna preporuka, što znači iz bolnice, a ne da svaki ginić ili dr.opće prakse može dati uputnicu za pretragu. Raspitat ću se da ne govorim napamet.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Nešto sam komentirala sa inom33 na drugom mjestu pa da ovdje nadopunim, DNK/PCR metodu koriste i ovdje, i za briseve, a za muške i iz urina, http://www.moderna-dijagnostika.hr/h...tovi/index.aspCitiraj:
ina33 prvotno napisa
Što se tiče državnih znam da ZZJZ ( u Mirogojskoj) ima i jednu i drugu metodu, s tim da su meni rekli kad sam zvala za Chlamidiu da rade imunofluorescencijom. Ali u zaraznoj bolnici isto uzimaju briseve uz uputnicu i tamo rade DNK/PCR, ja bila lani.
Meni je doktorica protiv gljivica i općenito za poboljsanje imuniteta preporučila acidosalus pripravke (pogotovo one za vaginalnu primjenu) . postoje velike boce od 1l za piti i manje za "ušpricavanje" .pakirane su zajedno sa aplikatorima tak da je ful praktično. imaju i vaginalete ali je meni žena u laboratoriju gdje ih rade ipak preporučila tekućinu.
Sve u svemu meni su super i koristim ih svakih nekoliko mjeseci i kad je sve ok, čisto da se malo popravi flora i fauna :) (ne volim jogurte i sl pripravke sa "dobrim" bakterijama tako da mi toga uvijek fali u organizmu)
Jel toga ima u apotekama za kupiti?! Meni je još davno, davno ginekolog savjetovao konzumirati puno acidofila kad osjetim da mi se zoološki vrt otvorio, al nakon već dva-tri mi se ogadi. :roll:Citiraj:
leeloo77 prvotno napisa
ja uvijek kupujem direktno u laboratoriju koji je blizu križanja selska-zagrebacka avenija (gradski autoput). znam da su ih prodavali i u jednoj apoteci u staroj vlaškoj. tak stvari stoje za zagreb. evo ti njihov link pa pogledaj i nazovi ako te nešto interesira.
http://com.hok.hr/web/marinalab/proizvodi_hr.html
Acidosalusa (ja sam kupovala Acidosalus forte) ima za kupiti u ljekarni u staroj vlaškoj, ali tamo dođe oko 140 kn, dok je u njihivom labaratoriju 90 kn što nije mala razlika s obzirom da preporučuju piti u kontinuitetu barem 2-3 mj. Koristila sam i taj mali s aplikatorima, ali mi je sve to bilo dosta nespretno pa sam odustala.
Hvala vam cure :)
Sad kad znam neke osnove o tome potražit ću malo detaljnije kod sebe! :)