prvi put cujem da se trosi 6 cetrotida .....ja mislila najvise 3 komada
Printable View
prvi put cujem da se trosi 6 cetrotida .....ja mislila najvise 3 komada
Ako ti folikuli rastu sporije, potrosi se vise od 3 komada.
Evo ja sam potrošila sest cetrotita i treba mi još jedan. Dali znate možda di ga mogu kupit? kupovala sam u ljekarni filipović,
330 kuna je komad ali ih trenutno nemaju.
Marijakr, cula sam da Cetrotida uopce nema na hr trzistu i da dolazi za 10ak dana. Pokusaj u ljekarni Curkovic u Grahorovoj, ima i ljekarna u Pokornog ne znam ime, pa ona preko puta Petrove ili na VV-u.
Ja sam dobila protokol u Pragu a na sveti duh sam hodala na folikolumetriju. Po cetrotidima mi jako sporo rastu folikuli
pa neznam ni ja zašto su mi tolko toga dali. Doktorica Turudić ne preporuca više od tri komada. Pitat cu u Pragu u cemu je caka pa javim.
Cetrotide usaporava rast LH zbog cega pada i E2 pa folikuli mogu usporiti rast. Ja sam od uvodenja Cetrotida dobila 1 amp vise Menopura ali ne bih rekla da je pomoglo.
Marijakr, od kojeg dana stimulacije pocinjes sa Cetrotide?
Od šestog dana sam pocela kad su mi folikuli bili 11 mm.
Dal znaš možda šta daju kao zamjenu za cetrotide ako ne nađem nigdje?
Nisam sigurna da na nasem trzistu postoji zamjena. Mozes potraziti u Brezicama ali meni su proljetos rekli da se narucuje 3 dana ranije.
ej curke,evo jedno opet tupavo pitanje..
za što točno služi cetrotide:oops:...za usporavanje rasta folikula...pa meni i bez toga slabo rastu...gotovo nikako..pa nemam pojma kaj bi još i sa tim..:roll:
jesi ih pocela koristiti??
Kiara79, cetrotide snizava LH, radi isto kao i decapeptyl samo na drugi nacin. Taj LH ako pocne ranije rasti moze ostetiti js i izazvati prijevremenu ovulaciju. Medutim, Cetrotide pomalo usporava rast folikula ali to je samo zadnja ca. 3 dana koliko ga uzimas.
cure,mene zanima na kolio mm (velicina folikula) se pocinje primati cetrotide?
nemam pojma koliko da ih kupim.
naime, ja sporo reagiram na stimulaciju,pa sad krecemo sa 4 ampule merionala.
6 .dan stimulacije idem na UZV.nisam jos nabavila lijekove,i nemam pojma koliko cetrotida da kupim...
tuzna, valjda kad je folikul 14-15 mm ,javit ce se cure koje su koristile, ja nisam...
Ja sam ga uzimala kad su mi folikuli bili 14 mm, ali ispalo je da mi je samo 1 amp trebala,a bila sam si uzela 4 (tako mi rekla dr). Sva sreća mogla sam ih vratiti.
Zamjena je orgalutran, ali ga nema kod nas, ima ga u Mađi, 5 kom je oko 1300 kn pa izađe nešto jeftinije nego Cetrotid. Ne znam da li se može kupiti po 1 kom i koliko bi onda koštao...
Tuzna, neki dr. uvode Cetrotide kada je vodeci folikul 14mm a neki pocinju od 6. ili 7. dana stimulacije bez obzira na velicinu folikula.
1 Cetrotide ostao viška..rok 12/10
koliko si ih primila? 2?
imam 2 koliko su mi rekli da će trebati,ali nisam primila ni jedan...a kako je jednom rok 12 mj.možda nekom treba,a drugi ću ostaviti za sada,ako mi
slučajno zatreba-što naravno neće..:mrgreen:
Ako još tražite Cetrotide,stigle su u veledrogeriju tako da vaše ljekarne mogu naručiti....