znaći dobro sam čula za konceCitiraj:
ivancica prvotno napisa
:/
Printable View
znaći dobro sam čula za konceCitiraj:
ivancica prvotno napisa
:/
Čekaj, čekaj... Znači, treba kupiti dvije mašine, jednu običnu i jednu endlericu? :?Citiraj:
Lu prvotno napisa
ajd napisi marku i oznaku konaca.
i gdje si ih kupila.
e, evo mene s pitanjem. dobila sam na dar :shock: sivaci stroj marke super slavica
i sad sam na sto muka jer bih svasta s njom htjela ali ne ide bas.... upute su mdjfgksfiwufgwiufakb i sve sto sam do sad uspjela s njom je bilo - slomljena igla!!!
imam jos jednu jedinu pa me zanima znate li
gdje se mogu kupiti te igle
koliko cca kosta dobar servis jer nije koristena godinama
kakvi konci se upotrebljavaju, imam neke za prirucno krpanje koji mi izgledaju tanki
i mislite li da ima nade za mene brzopletu
igle mozes kupiti skoro svugdje, ja sam singer igle kupila nedavno u konzumu, inace imas sigurno u bagatu, nami i slicnim ducanima. ako ima jos onaj ducan s vunom na trgu hrv. velikana, imas tam sigurno.
servis potrazi u imeniku, ne vjerujem da to puno kosta jer mozes kopiti servisiranu rabljenu masinu za cca 500-700kn.
i naravno da ima nade, samo polako.
jel moram znati nesto da bih kupila te igle, mislim, jesu li za sve masine iste ili moram znati model tipa p647484fjieu9?
u principu da, jer endlerica obradjuje rubove a obicnom ih mozes proci samo na cik cak a to nije isto ni po kvaliteti ni po estetici.Citiraj:
Sanja prvotno napisa
u biti ne moras znati nista posebno, iako se meni par puta dogodilo da sam kupila neke igle koje su bile tipa 1mm krace nego obicno pa mi je bilo tesko postelat masinu. al to ti bas i nije uobicajena situacija. u krajnjem slucaju, pitas tetu igle za bagaticu i tojeto.
Hvala na odgovoru, Lu. :)Citiraj:
Lu prvotno napisa
A endlerica nije za šivanje, nego samo za rubljenje?
Postoji li mašina koja je nešto tipa 2u1, da ima i jedno i drugo?
Postoji li mašina koja je nešto tipa 2u1, da ima i jedno i drugo?
Da ima ali su jako skupe i teško ih se može nabaviti,a što se tiče industrijskih endlerica puno su bolje od kućnih jer su čvršće i kvalitetnije, a konci bi morali biti debljine200/2 ili 220/2 koji su puno tanji od običnog šivaćeg konca koji je najtanji 150. Ako i kupujete konce za endlericu u boji onda možete (ovo je samo prijedlog) stavite dva ili tri (ovisno o endlerici ili hrvatski stroju za obamitanje) neutralna kao što su bijeli za svijetle ili crni za tamne stvari a u biti najbolji su sivi za šareno, tako se može uštedjeti na koncu. Uvijek se jedan i to onaj u glavnoj igli više troši pa je dobro s vremena na vrijeme promijeniti konce da duže traju.Ja kod kuće imam ana endlericu i zadovoljna sam s njom samo nije za debele stvari, samo one tanke. Malo sam se raspisala, a valjda je to profesionalna deformacija, sorry.
Oprostite nisam dobro citirala još se učim pa me ispričajte :oops:
sad ste mi vratile staru želju
kupit endlericu i ne molit nikog za porubljivanje
:P
igle za bagatove mašine imaš raznih debljina
al pošto si početnik uzmi mix 75/80...100
znaći par različitih debljina u jednoj kutijici
mislim da nisu sad više od 20tak kuna
Nisam uopće dobro objasnila uzmete neutralne konce ,a onaj koji se najviše troši stavi se u boji. Eto sad mi je lakše. :/
ja bila u mercatoru po visokotlacni cistac i imam sto vidjet... :shock: stono bi se reklo brend nju bagatice, ponesto redizajnirane!!! ja sam mislila da je bagat zatvoren i da se na trzistu mogu naci samo polovne bagatice???
servis za štepericu sam platila ravno 200 kn.
Imam Bernina endlericu, od prije cca 5 godina i odlična je.
Šteperica je Bagatova Višnja a imam i Singericu.
A kaj se tiče izgleda šava od endlerice, da se ne zeznete, majice su najčešće rubljene s iberdek mašinom.
ANKAIMARKO, hvala na odgovoru - sve sam skužila, nema beda za citiranje. :)
A kaj se na Rodinom forumu smije pisati na kineskom? :? :lol:Citiraj:
hildegard prvotno napisa
e Sanja da znaš da meni to na hrvatskom zvuči još čudnije.
endlanje - obamitanje
šav od iberdeka - mislim da je "prekrivni" bod
endlanje-lančanje :P , gdje si iskopala tu riječ "obamitanje"Citiraj:
hildegard prvotno napisa
I zar se majice ne mogu raditi dvoiglovkom? Mislim, znam da se može i s iberom ak uzmeš određeni broj konaca.
Hildi, imamo obje Višnja štepericu!
Što se tiče običnih konaca na endlericu može proći samo je onda rub malkice nuredniji nego s tanjim koncima, u tome je razlika, koliko ja znam.
Ma nisam mislila na germanizme, nego niš ne kužim, pa mi je to kao da pričaš kineski. :oops:Citiraj:
hildegard prvotno napisa
jupiii za višnje :D .
Obamitanje mi je s faksa, profesor nas je odmah rušio ako nismo upotrebljavali hrvatske termine.
Al iz drugog predmeta (strojarstva) bio je to "lančani bod".
Ah...
A čemu služi šteperica?
Ja imam Bagatovu, Ruža Step ili Ruža Nova, ne znam sad točno. Stara je 10 godina, mama mi ju kupila kad sam imala 17 i krenula na tečaj šivanja. I još mi radi super a nije ni jednom bila kod majstora. Možda bi sada već trebalo malo poštelati, podmazati, ali radi. Šivala sam jastuke, zavjese, rubim sve i svašta, Jankecu sam ljetos nešto sašila. I tak, služi me. A ako nekaj trebam porubiti da se ne vidi s prave strane onda to obavim ručno!
terminom "obamitanje" smo se i mi koristili u školi,a išla sam u tekstilnu ;)Citiraj:
ivancica prvotno napisa