Hvala :love: znam da sam nestrpljiva, ali što da radim kada ne mogu protiv svoje naravi.
Printable View
Hvala :love: znam da sam nestrpljiva, ali što da radim kada ne mogu protiv svoje naravi.
Ajme, dorotea, ne brini, ja sam ti tek osjetila u 21. tjednu :oops: , već su se svi brinuli. Osim MM. On je nekako stijena po tom pitanju.
Moram i dodati da je sad pravi mamin sin. Ne namjerava se počet micat sve dok nešto ne pojedem :mrgreen: Noćas sam se osjećala k'o nilski konj, al to je već za onaj drugi topic o kilama : tužna buduća mama:
kažu da cure mlate puno više nego sinovi :shock:
istina ili mit ;)
btw; bila ja jutros u frizera, sviđa mu / joj se, dobila sam bar 20 junačkih udaraca u tih dva sata :D
Ja sam svog bebača prvi put registrirala negdje u 17. tjednu. Sad sam u 32 tj. trudna i čini mi se da je dosta miran. Kad čitam neke cure koje opisuju svoje bebe kao jako aktivne, baš me uhvati panika jel s mojim bebijem sve u redu ili je samo lijeni Dalmatinac? :?
Ponekad lupeta dosta, ali većinom mi se čini da prespava cijeli dan. I sad su mu pokreti skroz drukčiji: to je sad meškoljenje, rastezanje, izbacivanje rukice ili stopala, samo ponekad baš lupne.
Lea, i ja sam u 32. tjednu i moj maleni je lijeni Dalmatinac. Ima dana kad cijeli dan vježba pilates, rijetko udara, a ima dana (ti su najčešći) kad je ko bubica. I ja sam paničarila, no izgleda da je sve to individualno. Svaka beba je za sebe. A to s brojanjem pokreata - ne znam. Piše na nekim trudničkim siteovima da ih treba biti 10 u 24, a ne u sat vremena! Ja se više i ne zamaram, jer u protivnom psihički potonem. Mislim da je glavno da se javi.
Ma, sve je to individualno. Preko dana ih manje osecamo jer smo u pokretu. Ja sam prve pokrete osetila tek u 18-19. nedelji, ali posle toga- zuuurkaaa! Sad sam u 30. nedelji i ritmovi su nam obrnuti- kad sam ja u pokretu, beba uglavnom spava, ali kako se umirim ili legnem- pocinje sutiranje, prevrtanje, stucanje, skakanje...Ali, ja sam odusevljena i jedva cekam da me lupne. Inace, na moju ruku odavno reaguje, a na MM tek pocinje.
recite mi, mlatne li vas ponekad onako, junački, da pobrojite sve zvijezde :?
mislim, nekad mi se čini kao da me opali u neki živac. čak sam posumnjala da nisu kontrakcije jer zna bit prilično neugodno :/
prosto me strah šta me čeka npr u 30-om tjednu ;)
Ja sam svojeg nestaška prvi put osjetila u 11. tjednu i to obično ujutro, kad bi spavala na trbuhu (tj. tek se probudila) sa punim mjehurom - a kad ono kick u mjehur. To sam osjetila 2-3 dana i onda primirje do 15. tjedna od kad je sve viša i više aktivan. Znam da je zbilja bilo rano, posebno kaj mi je to prvi bebač, ali eto...
Danas smo na 34+2, mali Soren dnevno 1-2 puta štuca, uz gotovo cjelodnevno igranje nogometa....pogotovo mu je gušt lupati me u desna rebra koja mi je i nadigao... :lol:
Evo i ja osjetim već nekih tjedan dana, a od prije neki dan i konkretne blage udarce. Posteljica mi je sprijeda pa sam možda zato bila toliko nesigurna u početku. Jel su vama ti udarci u početku ugodni ili vam znaju ponekad biti i malkoc neugodniji? Ja sam par puta osjetila kao da me u debelo crijevo udari ili negdje tamo odozada. Nije bolno, nego je čudno. Jel to normalno?
aha, a meni je posteljica straga, vjerojatno zato ja svoje udarce osjećam već neko vrijeme i jači su mi nego tebi.
vidiš, nisam uopće razmišljala da posteljica može bit razlog, zbunj :?
Mi sutra navršavamo 15 tjedana.
Naravno, još ne osjećam pokrete, ali sigurna sam da se miče jer je dr. na UZV jedva odradio pregled. Lovio je atletičara!
Vrlo sam nestrpljiva! Zanima me kakav je osjećaj.
Moj leptirić dolazi početkom studenog.
Moja se beba baš ne miče, bar ne spektakularno. Ponekad bih i zaboravila da sam trudna da nemam trbuh. Sada sam u 39. tjednu trudnoće, ali cijelu trudnoću se dosta rijetko i slabo miče. A nije Dalmatinac. Svako malo se brinem, no vjerujem da je to sve individualno, neke su bebe mirnije. Moja beba se rijetko kad riče, po noći spava i ne mrda, mirna je i tako... No, da nešto nije u redu vjerojatno bi se vidjelo na ctg-u i ultrazvuku, pa se nadam se je sve ok i da je beba normalna...
dEFINITIVNO SE NE TREBA ZAMARATI TIME ŠTO PIŠE U KNJIGAMA NITI BROJITI POKRETE JER JE SVAKA TRUDNOĆA I BEBA INDIVIDUALNA.
Pozdrav!
e da, koliko se ja sjećam, prvo micanje sma osjetila tek negdje iza 25.-tog tjedna. nemam problema s viškom kila niti sma se jako udebljala u trudnoći (12 kila) no jednostavno je tako, dugo mi je trebalo da osjetim i sad osjetim rijetko i slabo.
Pozdrav
pozdrav,ja sam se vec ufrkala sad sam trudna 4,5mjeseca(ovo mi je prva trudnoca) i nisam bas sigurna da sam osjetila micanje.ali svi oko mene govore da bi trebala vec osjetiti.
moja šogi sad ulazi u 20tj i isto ništa ne osjeti......vjerovatni ovisi od bebe do bebe
Lucy Lu, cestitke na trudnoci i dobrodosla! :)
Cuj, to prvo micanje svatko drugacije osjeti - kao nekakav leptiric, nekoga kao da nesto ziga, netko bas osjeti pravi pokret.
Sad ce to... A jesi nedavno bila na ctg-u ili uzv?
21,06 na uzv i rekao je doktor da je sve u redu da bi micanje mogla osjetiti tek za mjesec dana ali kad me svi vec ispituju dali sam kaj osjetila ,a ja nista
ili si mislim kako mi je to prva trudnoca pa ne prepoznajem te signale. ali opet me je sve vise i vise strah.treba sad izdržati do drugog uzv jos 15dana.
i hvala na dobrodoslici
Za prvu trudnoću ti je sasvim normalno da pokrete osjetiš s 20. tjedana (punih 5 mjeseci trudnoće), stvarno nemaš razloga za brigu.
thanx sad mi je lakse..
I ja sam se tako brinula pa sam isto oko 20. tjedna osjetila prve pokrete. Možda koji dan ranije, ali ispočetka nisam bila sigurna da je to to. Tek sam 21. tjedan sam mogla reći da sam sigurna kako osjetim pokrete.
Ja sam u 19 tj , i osijetim već nekih 2 tj.Kao da me netko legano dotiče izutra , kao leptirić , nekad me i škaklja. Na uzv je bio/la jako aktivan :D
Ja sam prve pokrete osjetila još u 17. tj. Ovo mi je prva trudnoća. U početku je to bilo tako lagano kao da me ribica u prolazu dotaknula, a sada u 22. tj. mali puca penale ko pravi.
Neugodni su oni niski udarci u mjehur, nije da boli ali nije ni ugodno.
:lol: Ma neka on lupa kako god hoće. Najveselija sam kad ga osjetim.
Sada sam već skužila u koje doba dana je aktivan a kada miruje. Svako jutro me u 6:30 budi kucanjem :lol: , pa onda zajedno pijemo kavicu i kasnije gledamo Čaroliju, nakon toga se umiri, pa kad krenem kuhati ručak onda zajedno samnom se vrzma po kuhinji, a tek navečer oko 9 kad krene tulum traje do ponoći. Onda je najžešći.
Super mi je kako bebači već u buši imaju svoj ritam. Andrija se budi oko 7, veselje je negdje do 9. Onda je tijekom dana uglavnom miran, a navečer oko 10 kreće prava veselica. Rijetki su dani kad mu se ritam poremeti :heart:
(jedino dok sam bila u bolnici nije imao nikakvog reda, poludio bi čim bi mi prikopčali CTG, jadničak...)
Ja nisam nikakav red skužila :? Mrda se kada se mrda, a sada je trenutno mirna....iako to najviše mrzim :mrgreen: Ja bi da svako malo osjetim bebu :roll:
Moj se najviše miče kada ležim na leđima. Kada ga duže ne osjetim - legnem i malo pričekam i ubrzo se javi. Ne znam da li zato jer mu je to neugodan položaj ili zašto.
Ne znam kako je bebicama, ali meni je definitvno neugodan, još od pol trudnoće. 5 minuta ležanja na leđima, i tlak je na 80/60, ja u nesvijesti. Zadnja 2 mjeseca jedva podnesem i 2 minute za vrijeme pregleda... :(Citiraj:
Ne znam da li zato jer mu je to neugodan položaj ili zašto.
Ja mogu ležati na leđima, ali se onda više ne mogu dignuti jer mi se ukoči kičma. Sjediti ne mogu dulje od 10 minuta. A koliko je još do kraja...
eto i nas dvoje samo da se pohvalimo .jucer navecer oko 23:45 plesali smo ko veliki po maminoj buši. osjecaj mi je fenomenalan
super, koji krasan i neponovljiv osjecaj, ha!? :)
Upravo sam sa zimskima podijelila svoje iskustvo. Već danima su mi crijeva nešto malo previše aktivna :lol: a u petak mi se dogodilo i nešto potpuno neočekivano - pritisnula sam trbuh malo jače malo niže ispod pupka i pod rukama osjetila micanje koje potpuno sigurno nema veze s probavom ili bilo čime sličnom... :angel:
Tek sam u 17. tjednu, ovo mi je prva trudnoća, no apsolutno sumnjam da sam se mogla zabuniti. :heart:
devet, mozda je moguce. ja sam, doduse, u prvoj trudnoci osjetila micanje u 20-om tjednu, a sada u drugoj, vec u 17-om tjednu. :)
Devet, ja sam to skužila još u 14-15. tjednu, kad stavim ruku skroz nisko da osjetim "balončiće" koji sigurno nisu bili moja crijeva, nešto kao "plop". Pravo micanje sam osjetila tek u 21. tjednu.
Čitala sam vaše postove i u 18 tjednu se počela brinuti da ja ništa ne osjećam. Onda sam razgovarala s kolegicom trostrukom majkom :D i ona mi je rekla što i kako bi treba osjećati.
I s 18 tjedana + 4 dana ojećam ja LEPET KRILA MOG ANĐELA :heart: :angel: :love: :love: :*
[b]
I sad svaki dan se javi svojim roditeljima :heart:
Moja bebica PRAVI DALMATINAC se stalno bacaka. Kako mi je ovo druga trudnoća ja sam leptiriće osjetila s 12 tjedana. Sada sam u 22 tjednu i čak ponekad vidim i stomak kako se miče, a kad legnem na desni bok beba poludi.
Moja beba je zadnjih dana jaaako aktivna, ja sam u 19.tjednu i sve se pitam da li je to normalno :lol: Imam osjecaj da se igra odguranca..luduje dolje..MM se zeza da koristi vrijeme dok jos ima mjesta, a ja sam konstatirala da ce poslije traziti mjesto medju unutarnjim organima kako je krenula :)
mama_jos_malo-mi smo u istom tjednu, izgleda..pozdravljam te i tvoga malog :angel:
i meni isto...odma noge u puogon i udri :)Citiraj:
Bembolina prvotno napisa
Evo, baš čitam ponovno ovaj topic i razmišljam unatrag... Ako posteljica ima veze s time kada će se osjetiti prvi pokreti, tada nije ni čudo što sam već prve pokrete registrirala u 17. tjednu jer je moja posteljica smještena straga...
Pokreti koje sada osjećam više nisu mjehurići već su prava micanja, a po pitanju ritma čini mi se da ima neku svoju logiku. Naime, za sada mi izgleda da nije jutarnji tip (bit će na tatu) i eventualno se javi kada popijem prvu i jedinu dnevnu kavu pa malo prilegnem. Ali ta jutarnja micanja su jako rijetka. Preko dana ništa, a jedina akcija odvija se predvečer. Naime, kada se umorna vratim s posla tada ručam/večeram i legnem da malo dođem k sebi. Raskomotim se, stavim ruku na trbuh i tada počinje akcija (ako je raspoložen, jer ima i po dan-dva da se ne javi :roll: ). Baš mi se u petak dogodilo da sam se jadala kako nema akcije, a onda mi je u to naše vrijeme za igru priuštio zabavu u trajanju od nekoliko minuta (naime, najčešće osjetim svega dva-tri pokreta, a ovo su bile cijele serije) :heart:
Curke moje!!! Ja sam po pitanju micanja bebe toliko zbunjena... Muci me sto pitanja!!!! Ja sam sad 19.tjedan, osjetim te leptirice vec tri tjedna,no nisam sigurna uvijek da je to beba. Zanima me kada cu osjetit ono pravo...?? I zadnjih tjedan dana osjetim pravilno pulsiranje u trbuhu, koje je i vidljivo... Kazu da to moja bebica stuca no to mi se pak cini precesto!!! Negdje sam cak procitala da to moze biti moje srce no kako moje srce moze pulsirat na mjestu gdje se nalazi posteljica?? Molim da mi odgovorite.... I am so confused!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja sam osjetila bebu u cca 20-tom tjednu (prvorotkinja sam). Osjetila sam kao neke balončiće ili leptiriće. Isto tako, od tada sve do sada (28 tjedan) osjećam pulsiranje koje micika spominje. Pitala sam liječnika što je to i rekao je da je to ritam moga srca jer da neka veća žila prolazi negdje tamo. E, sad, nisam stručna oko toga, niti sam tražila daljnje informacije nego sam prihvatila to objašnjenje. Ja sam mislila da osjetim bebino srce, ali sam bedak zaboravila da bebino srce kuca puno brže.
Micika, ono pravo ćeš osjetiti jako brzo :) i uživaj u svakoj fazi trudnoće.... ovi leptirići koji sada osjetiš su prekrasni... a uskoro stiže puno više micanja.... ja ponekad navečer ne mogu zaspati koliko mi se malecka raspleše... :heart: