ma pitala sam za tvoju zgužvanu?
Printable View
ma pitala sam za tvoju zgužvanu?
Da Jelena daa!! :D
Podsjetile ste me na djetinjstvo :heart:
Mi smo imali one šlifere sa romboidnom rupom u sredini. Mama bi nam kod svakog presvlačenja prošla koncem 2-3 puta u svakom kutu.
Tashunica ima zgužvanu posteljinu na to je iso komentar, a ovo kaj sam napisala za klince poplun to se lako može napraviti bilo gdje
Uzela bih od liocela poplun, ali imaju samo u kombinaciji s poliesterom, što otpada. Znate li gdje bi bilo popluna punjenog samo liocelom?
Ikea?
Morala bih pregledati website da vidim detalje. Ne znam da li i oni imaju samo kombinacije.
Još mi je ovo palo na pamet, ja sam pamučne poplune (presvlaka i ispuna) svojoj djeci kupila u običnom Sparu na kraju nove Branimirove. I danas ih imaju, ali to su popluni srednje debljine. Imamo još jedan set debljih, ali to je nekakva mješavina, iz Jyska (ista lokacija, isto parkiralište). Ti debeli su baš za jaku zimu, ovipamučni se koriste pretežni dio godine.
Ja sam već pregledala Jysk, Dormeo, Ikeu, neke linkove s ove teme. Nema samo sa liocelnom ispunom.
Treba mi ugodni, srednje topli, obični popluni. Ništa ekstra.
Dobro bi te koštao taj poplun da je samo od Lyocell-a :)
Poliester te isto lijepo grije, a kako je obložen prvo svojom navlakom od pamuka, pa još i posteljnom navlakom od pamuka, nećeš doći s njim u kontakt.
Ne treba se bojati plastike, ta' okruženi smo njome.
Moj je poplun od vune, davno kupljen na onim Pavletićevim prezentacijama. Prirodan, zdrav, topaooo. Djeca imaju poliesterski, oni ga više vole jer su lagani, moj vuneni ne može reći da je lagan :)
Ima onaj lanac dućančića Naš dom ili tako nekako se zove.
Jedan je u Bakačevoj, druga dva u Ilici prema Frankopanskoj, onda još jedan na Ilici kod Vinogradske pa jedan na Maksimirskoj kod Mašićeve...... i oni prodaju Odejine stvari.
Slovenska firma koja ima fantastične poplune i posteljinu.
Jesu skupi, ali i vrijedi, a ni poplun se ne kupuje svaki dan pa se isplati uložiti novce u nekaj kaj bude trajalo dvadesetak godina pa i više.
Možda oni imaju to kaj tražiš.
Istekao mi edit.
Ja sam kćeri kupila tamo poplun za tisuću kuna prije deset godina sigurno, ako ne i više i još uvijek je kao novi; navlaka od 100% pamuka, a punjenje od 90%paperja i 10%perja. Lagani, a topli i nije kinesko perje, već evropsko.
I nikada nije ni jedno perce izašlo van.
Perem ga u perilici i sušim u sušilici i velim, kao nov je.
Super stvar.
Moj najmanji ima svileni poplun bračnih dimenzija. Inače mi je super se uvući k njemu u krevet.
Ja se pokrivam samo dekom ambasadoricom
I kod mene isti problem ko i kod Peterlin. Najveći ima neki pamučni poplun iz dormeja iz vremena kad je postojalo mercator, klinka ima neki za alergičare koje je dobila od bake, kupljen kod pavlovica. A klinac taj svileni kupljen pred dve tri godine prek weba
Jos jedan glas za Odejine poplune. Imam ga jako dugo... mozda isto 10 godina i nov - novcat je. Al je bio skup.
Kasnije sam kupovala djeci poplune (od perja i paperja) u Emmezeti. Ok su, lagani i topli, ali suskaju. To se naravno ne primjeti u ducanu uz svu buku, ali doma po noci se itekako cuje to suskanje. Imam isto jedan iz Ikee, isto me je jako dobar (malo pretopal), no oni imaju svoje dimenzije popluna, pa onda uz njih treba i njihova navlaka.
Može li netko dati usporedbu pamuk vs liocel poplun? Kako griju? Na posteljina.hr imaju 20 % popusta pa bih to iskoristila.
Plus, znate li gdje odnijeti stare poliesterske poplune na reciklažu? Reciklažno dvorište?
Za liocel ne znam ništa osim da je to celuloza (čitaj: drveno vlakno). Kad bolje razmisliš, pamuk ti je isto biljno vlakno. Nemam liocel poplune nego pamučne, pa ti ne znam reći usporedbu.
Osim reciklažnih dvorišta (nazoveš ih pa pitaš) sigurno ti primaju u Caritasu - mi smo zadnji put nosili stare poplune u mamuticu na uglu Čulinečke i Av.Dubrava, ali bolje je provjeriti unaprijed što primaju, da te ne otprave. Iz iskustva - oni najradije primaju nofce, hehehe, a to ne nudiš.
Druga varijanta - nazoveš Reto centar i pitaš da li ih oni trebaju, jer oni će ti doći po to, samo ne baš isti dan.
Treća (vjerojatno najprihvatljivija) varijanta - ponudi ovdje na forumu da daješ u dobre ruke, možda kome treba za vikendicu.
Zuta, stare poplune i deke mozes dati u azile za zivotinje.
kupila bih onaj dvodjelni
sad ja bih odeju
meni je to još uvijek domaće
ali odejin s popustom za crni petak dođe preko 1100 kuna
ovaj je vuna
https://odeja.si/hr/popluni/organic-double.html
ovaj perje
https://odeja.si/hr/popluni/naturfil-double.html
ikein 450
ovaj
https://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/30299659/
e sad pitam znalce
ja vjerujem da je slovensko kvalitetnije
ali je li 2.5 x kvalitetnije
trebalo bi mi dva komada
ogromna mi je razlika u cijeni
kakva su iskustva s ikeinim poplunima
znate li je li to kinesko perje ili skandinavsko?
ovaj drugi odejin (naturfil) NIJE perje.
da da
nije
krivo sam gledala
uglavnom ja ne bih poliester
pa ako može kakva preporuka
Poludjet ćeš toliko se dvoumeći, to ti je ko s madracima (njih možeš i isprobati pa opet nikako izabrati...).
Ja imam isto neke "dumovečke" (dječji su malo noviji), da imam para i volje sad kupovati, kupila bih neko (pa)perje po najvišoj cijeni koju mogu platiti.
U krajnjoj liniji, kad se pokriješ, svaki će ti biti bolji od starog.
ali sad sam se malo zapalila za vunu
što je bolje
perje ili vuna?
Kažu da perje bolje "diše", nemam pojma.
Ja sam do svoje 38. g. spavala pod starinskim noninim vunenim poplunima (oni debeli teški sa sjajnom, "baroknom", satenskom košuljicom). Tad sam 1. put uselila u stan s centralnim grijanjem i krepala od vrućine pa smo kupili neke tanke izvana pamuk iznutra poliester.
Mi imamo od paperja (i poplun i jastuke), masno sam ih platila prije 10-tak god. u Nasem domu (Odeja?) i vrijede svake lipe.
Jastuke perem u perilici, poplun u kemijskoj (90 kn).
Mi imamo Ikeine pernate. Meni je dobar. To nije skupo. Lagani su, ima 3 debljine.
https://www.ikea.com/hr/hr/catalog/c...bedroom/20531/
Ja isto imam Ikeine. Pernate. one 4 godišnja doba il take nekako. To su u stvari dva poplona različitih debljina, koji se mogu i spojiti. To nam bude jedini problem jer se zimi, od nemirnog spavanja znaju i odvojit.
Perem ih u vešmašini. Dva ima preko 10 godina, a dva su baš cca 10 godina - i uopće ne izgleda da ih treba mijenjati
Ne stisne ti se perje u mašini?
Kako bi se perje moglo stisnuti u pranju???
Ni ja ne kužim pitanje. Perje se ne stsne.
U Mulleru ima neka tekućina za pranje perja - neko vrijeme sam ju kupovala, no u zadnje vrijeme perem običnim. I to radim ljeti, naravno
Ma zuta je vjerojatno mislila na skupljanje perja u grude.
zuta, ne, susilica to sve razbarusi, neki ubacuju i teniske loptice dok se pere, a i bez svega navedenog se sve fino vrati na svoje.
Moj poplun ne stane u perilicu, nazalost, imam dupli.
I ja sam prestala prati s tim posebnim sredstvom, perem obicnim tekucim deterdzentom.
Meni se ona dječja jaknica nikad nije oporavila nakon pranja.
ja perem i pernate jakne u vešmašini. I sušim odmah. I sve su OK. Kuc, kuc kuc
Nas dom:
http://www.tekstilpromet.hr/maloprodaja/nas-dom/
Najveci ducan je u tvornickom ducanu u Ul Grada Gospica (Tekstilprometova zgrada) - ali i taj je zadnji put bio prepolovljen. I da, i ja sam tamo kupovala Odejine poplune. Prije 15 godina pernati zimski, i danas kao nov. Perem ga na kemijskom. A prosle godina bas u toj Tekstilprometovoj zgradi sam kupila na nekom ludom popustu 2 komada dvostrukih, isto Odejinih.
Vitapur ima akvije svakakve. Prošle godine sam kupila jastuke odlični su mi.
E sad snimam poplune, imaju neke od bambusa s pamukom kao prurodne i sintetičke, što mislite: https://www.vitapur.hr/
trebam novi zimski poplun, Odeja je izbor br 1, imamo svi njihove tanke poplune i to godinama, prezadovoljna sam i vrijede svake kune. Sad molim one koji imaju preporuku za model, punilo...vidim na str da imaju ove koji su sastavljeni od dva ( nama to u principu nije nužno jer tanke imamo) ili iz jednog dijela, ove koji se peru na30,na 60 suše u sušilici, ne suše...
Isto molim info ima li negdje u Zg njihov asortiman da pogledam i opipam?
Je li netko uzeo Ikeine poplune od perja koji koštaju cca 200 kn? U drugim dućanima nemaju pernatih popluna ispod 700 kn pa ne kužim u čemu je štos. Valjda su super tanki.