Probala jogurt i izvrstan mi je, baš onakav domaći, hvala što si me podsjetila :-).
Printable View
veronikino mliko i proizvoda vec duze vremena ima u Sesvetama na placu,a ja do danas nisam obracala paznju na njihov prodajni kiosk
kupila sam si kajmak(vrhnje) za probu
ima u intersparu njihovih proizvoda
kod nas kući jedino mlijeko koje se pije je svježe u boci jer: 1. malo sam skeptična prema mlijeku koje traje 6 mjeseci (vjerujem da ovo koje traje kraće je i manje obrađeno) 2. mrzim bacanje tone otpada.
dukat proizvode ne koristim iz puuuno razloga, a najvažniji je taj što mi nisu fini. njihova mljeka su sva redom bezukusne bijele vodurine :-o
znam da se tetrapak reciklira (uostalom piše na skoro svim kontejnerima za papir, čak je i nacrtan tetrapak na nekima) i recikliram ga, ali rijetko, jer ne kupujem proizvode u tetrapaku (uglavnom)
meni je novo dukatovo mlijeko neprihvatljivo iz više razloga.
neukusno mi je i bljutavo, nekakav metalni okus mi ima!
drugi razlog je ta užasna boca, ježim se na onaj materijal! nema šanse da to prođe u mojoj kući!
samo mi je žao da će ljudi to kupovati i nikom ništa....
joj, kako mi je drago da netko, puno vas ovo tematizira, jer je presmješna reklama, ta glupa boca... govorite mi iz duše :-)
mi kupujemo svježe, u tetrapaku, a nekad u plastičnoj boci. nećkam se između ambalaža, jer se tetrapak kod nas ne reciklira, ne skuplaju ga, a plastiku skupljaju u nekom pilot projektu, ali pitam se je li i mlijeko iz plastike loše kao i voda iz plastike? zbog tog prije svega češće kupujemo u tetrapaku. zna li netko?
Ajme, pojma nisam imala da se tetrapak reciklira. Sramota! Inače sve drugo odvajamo, a tetrapak samo spljoštim.
Mi uglavnom kupujemo Meggleovo trajno mlijeko u tetrapaku, a najviše ga pije MM.
Maši kuham griz i pir na mlijeku, ili pudnig, no voljela bih kupovati pravo, domaće mlijeko kakvo sam pila kao dijete (odrasla na selu), sa svim kožicama i kožetinama koje sam obožavala. Još kad isplivaju onako u kakau, mmm.
RAzmišljam o tome da kupujem domaće mlijeko na pijaci, od žena koje donose sa sela, no zaboravila sam, koliko ono može stajati nakon što se skuha? Nije mi pijaca baš blizu...
A Veronikini proizvodi u Intersparu? Na što se točno odnosi?
Reklama, Bože sačuvaj. Sreća pa TV gledamo tako rijetko da sam na nju i zaboravila.
SikaPika, da li imate nekog u okolici grada od koga bi mogli kupovati domaće?
meni je domaće isto prefino, a i budi mi lijepe uspomene na praznike kod bake,
al to je druga tema! recimo, onaj skorup mi smo na kruh domaći stavljali, ma meni je to delicija i sad!
ja često kupim domaće kod jedne žene što ima kravice, pa i zamrznem...
možda da se malo raspitaš, možda netko pozna nekog tko se tim bavi?
Ma da, mogla bih se raspitati na pijaci, ima žena koje prodaju, ali nikako da napravim taj korak (MM me ne podržava u tome, misli si, kupovno je sigurno, čistije, bla bla, on je teški ziheraš).
Voljela bih biti sigurna da je to svježe mlijeko, od ljudi koji paze na higijenu... Iako, kad se skuha, što se može dogoditi!
No, kada bih kupovala takvo mlijeko, morala bih svaki dan ili barem svaki drugi u centar grada. Ni vremenski ni financijski si to ne mogu baš priuštiti.
ma nebi ni ja baš kupovala mlijeko kod svakoga, ovo što ja nabavljam to je od baš provjerene familije,
kod žene koja je užasno pedantna a meni osobno je to jako bitno..
nekako ni meni pijaca baš ne leži, moram priznati! je da se sve to prokuha, al meni je važno da znam da su to uredne kravice, da ne leže u đubru i izmetu, da im se peru vimena, da se posude za mužnju redovno održavaju, itd..itd...
Danas gledam u trgovini svježe mlijeko:
Vindija u tetrapaku - homogenizirano i pasterizirano.
Dukat u tetrapaku - pasterizirano.
Dukat u nepovratnoj boci - sterilizirano.
I što sad? Koje je "najbolje", odnosno najmanje "tretirano".
I mene bi ovo jako zanimalo...do sada nisam razmisljala o tome da li je plastika ili tetrapak "zdravije"...bila sam misljenja da su jednako stetna, pa kupujemo svijeze mlijeko iz plasticne boce jer je povratna...zasto se zapravo ne prodaje svjeze mlijeko u staklenim bocama kao vani? kod nas ima posebno kontejner za tetrapak, odkad su makli PET kontejner. reciklirala sam tetrapak dok sam ga kupovala, a sada kupujem samo iz plasticne boce. dakle, zna li netko sto je zdravije?
trajno mlijeko je sterilizirano, a ova "svježa" dnevna mlijeka s rokom trajanja od nekoliko dana, su samo pasterizirana, njih možeš doma još skuhati ako ti se bliži da rok istekne, pa ga tako steriliziraš
Dukat u nepovratnoj boci je trajno mlijeko i zato je sterilizirano