znam da oni imaju vece cijenu, ali ovoliko :-o
Printable View
svi uređaji koji su preko 10000 kn spadaju u profesionalne, a takvi ipak ne trebaju prosječnoj obitelji....jer ima i drugih firmi koje imaju toliku cijenu profesionalnih uređaja...mislim ipak da si navela najskuplju....ma ja jedva čekav svoje prvo pranjeeeeeeeee
mislim da nisi u pravu, jedino je Miele ostao isti po kvaliteti kao i prije 20 god...ali ok tvoje mišljenje
mi smo našu kupili sa nekim debelim popustom koji nam je sredio naš stolar koji nam je radio kuhinju.
isčitavajući po raznim forumima, iz iz usta stručnih ljudi koji se bave popravcima bijele tehnike, i čuj....tvoj Miele tvoj Miele..ja jedva čekam svoj!!! I drugi put nemoj kupovati polupoznate marke, kupi neku koja ima najveću garanciju.
hej, ovo je tema za faaaanove Miele-ta :) :)
salim se... svako ima pravo na misljenje. ja znam da ewa i ja mirno spavamo znajuci da imamo pouzdane masine...
ja sam danas vidjela uzivo svoju buducu susilicu!! ljubav na prvi pogled!! jedva cekam!!
Gdjica Miele je kod mene danas popodne ili sutra ujutro....spremamo doček heeheheheh
ja nisam kupila Miele iako sam planirala. ne znam da li mi je to dobar potez bio, ali mene je odvratila informacija, da ako se pokvare (sto je rijetko) onda i popravak kosta.
kupila sam Bosch, koji takodjer nije nista posebno bio jeftiniji od Miele-a.
ne kuzim bas cudjenje ljudi da neko kupi skupi stroj. pa ako moze i ako nije ubio za njega, vec zaradio u cemu je problem?
a druga stvar Mondu ili si stvarno pehist ili ti je neko bas uvalio neki srot za velike novce. jasno mi je da ti se pokvarila jedna stvar, ali bas sve?
ewa uzivaj u svojoj novoj igracki.
X....thx, javim kako je prošao doček heeheeehCitiraj:
ne kuzim bas cudjenje ljudi da neko kupi skupi stroj. pa ako moze i ako nije ubio za njega, vec zaradio u cemu je problem?
a druga stvar Mondu ili si stvarno pehist ili ti je neko bas uvalio neki srot za velike novce. jasno mi je da ti se pokvarila jedna stvar, ali bas sve?
ewa uzivaj u svojoj novoj igracki.
mi smo uzeli tri Miele aparata, one koji su nam najvažniji: perilica sa rublje, perilica za posuđe i hladnjak.
kako rekoh, u ovih 8 godina nismo imali niti jedan problemčić, a kamoli problem.
kod njeih je odlično što su stariji modeli dosta sniženi, tako da smo mi svoje kupili prilično povoljno. iako, naravno, dosta skuplje nego što smo mogli proći s drugim firmama.
ali, kako je rekao jedan naš prijatelj kad smo ga zamolili da nam usporedi proizvođače bijele tehnike: Miele, pa dugo, dugo ništa, pa opet Miele...
(najbolje kod Mielea mi je ladica za beštek u perilici. to mi je neprocjenjivo i nezamjenjivo)
moja nema ladicu za beštek, nego onu klasičnu košaricu
moja ima ladicu za bestek i one dijelove za pranje finih i visokih vinskih casa. i to je stvarno odlicno. super su tihe, i perilica za rublje ima sve one programe za fino rublje, te mogucnost raznoraznog programiranja koje su mi odlicne.
mislim da je mondu stvarno imala peh.
ali ja sam tu vrlo pragmaticna. ako novac nije problem, onda je miele super (kod nas je mm kupio i za rublje i za sude (poznavajuci moju sklonost pretjeranom analiziranju, proucavanju i usporedivanju :mrgreen: otisao covjek sam i kupio) i ljudi koji se u problematiku razumiju kazu da je ona kvalitativno najbolja na trzistu). mm je isto kao kod apri kupio ne najnoviji model, vec onaj jednu generaciju stariji, koji su bili na finom popustu.
s druge strane mislim da su bosch, elextrolux i slicno takode dobre kvalitete, te ako je novac problem uzela bih te jeftinije, jer su i dalje dovoljno dobri.
i nase stare perilice za rublje i posude su bile bosch (vec su bile u stanu od prijasnjih stanara, kad smo se mi uselili) i nisu bile lose, ali su se objema nakon 10 godina od useljenja odvalili oni metalni dijelovi vrata, koji se vise nisu dali popraviti, pa smo morali kupiti nove uredaje.
totalno čudno.
koji je to model?
oni su prije desetak godina to patentirali i mislila sam kako su potpuno maknuli košare iz proizvodnje.
edit: ja odgovarala bucki
baš tako. Meni je suđerica bila tiha patnja, pa sam presretna od kada je imam. Imala sam prije Gorenje, ali sam bila jako nezadovoljna kvalitetom izašlog suđa.Citiraj:
li, kako je rekao jedan naš prijatelj kad smo ga zamolili da nam usporedi proizvođače bijele tehnike: Miele, pa dugo, dugo ništa, pa opet Miele...
(najbolje kod Mielea mi je ladica za beštek u perilici. to mi je neprocjenjivo i nezamjenjivo)
Sada vidim da i neke Boshove suđerice (isto jako skupe) imaju tu ladicu za beštek
ajme seni, nemoj molim te sad da je bosch tako los.
bucka mi smo u isto vrijeme kupovale bijelu tehniku, ja nisam nigdje vidjela Miele s klasicnom kosaricom :unsure:
sad vi ponosne vlasnice miele perilica sudja recite mi da je komplicirano slagati bestek na tu kosaru, ajd da mi malo uljepsate dan :mrgreen:
da sad imaju, u proljece 2010 nisu imale, jer bi ja odmah kupila tu.
mi smo kupili na kraju sve od boscha, jer smo dobili super popust, tako da sam si mogla dopustiti i skuplje uredjaje. u ducanima nije bila velika razlika u cijeni u izabranim aparatima izmedju boscha i miele-a. ali taj popust je prevagnuo, kao i bijela fronta na pecnici.
ma nisam rekla da je bosch los. upravo suprotno. masine su prale sasvim dobro a bile su stare ne znam ni sama koliko godina. 10 godina s nama, a prije nas je u tom stanu zivjela grupica studenata i umjetnika (to ovdke zovu wg). obzirom na sto je licio stan, prekrasni starinski zvjezdasti parketi prepuni otisaka cigareta i slicno, mogu samo pretpostaviti kako su oni te uredaje hendlali. sigurno ne dobro. tako da je to pucanje metalnih sarnira vjerojatno bilo produkt prijasnjeg grubog rukovanja.
spajka, pa uvijek se možeš nadati da će tvoj Bosch krepati (jednom), pa da ćeš onda moći kupiti - Miele!
curke ovo je topic samo za perilicu heeheheh ne vadite mi mast sada sa suđericom kad je nemam...evo gđica Miele je stigla, još je u najlonu....slinim heeheheh
Mondu ne ljuti se, ali evo i meni je žao što si baš takav pehist..moram reći pehist...još nisam čula da se to nekome desilo sa MieleCitiraj:
A kaj ti misliš da sam to izmislila :-o fakat svašta tu čovjek doživi.
baš svašta :-|
ne, ne mislim da si izmislila, iskreno mi je zao sto si dala novce za nesto sto nije opravdalo taj trosak. uostalom zasto bi se javila na topic, osim da upozoris ljude da nemaju svi pozitivno iskustvo.
ispricavam se sto smo se krivo razumjele, sto je posljedica mog nespretnog izrazavanja :love:
boldani dio se odnosio bas na prethodni da ti je neko uvalio robu.Citiraj:
spajalica prvotno napisa
Ja bih rado da imam novca da si mogu kupiti skuplje i kvalitetnije kućanske aparate a tu spada i Miele međutim dali smo imali sreće ili ne ali i meni i mojim roditeljima obični Gorenje aparati traju po 10-15 godina bez popravaka i vrlo sam zadovoljna njima a svekrva ima Beko perilicu rublja već 5 godina i pere najmanje 1 dnevno i evo do sada joj još ništa nije bilo.
Ne kažem da Miele nije kvalitetan jer je ali mislim da je u cijenu u velikom postotku uračunato ime, nekako mi se čini da kvaliteta i cijena nisu baš realno proporcionalne.
Isto imam plan kupiti miele (ako je masina za sudje tiha kao svekijeva bosh - ne cujem ju kad stojim pored!!!), ali kolega s posla je skoro dobio slom zivaca sa ves masinom miele... zena mu je bila vec prilicno trudna i kupio jednu od najskupljih ako se sjecam red velicine 15000 kn. Pokvarila se brzo, pa garancija, pa popravak, pa tako 2 puta, pa dali novu novcatu kao zamjenu, pa s njom ista prica... mislim da je tek treca radila kako spada... Pop. je totalno i zakleo se nikad vise Miele... meni se cini da je stvar peha... ocito im ta jedna serija nije valjala (prica je iz 2007 godine).. a to se svakom kupcu moze dogoditi ako je pehist...
moj serviser kojem vjerujem mi je rekao da je ova moja LG (tada) bila naj bolja za kupiti, a Bosch ako je proizvedem u Španjolskoj (to piše iza na nekoj naljepnici)
evo palo prvo pranje, prao se tamni veš tako da ne mogu reći da bolje pere od prošle, ne znam, veš je opran i to je bitno. Ono što mogu reći je da je jako tiha, iako je centrifuga bila na 1400, i kraće pere od moje prošla mašine...tek kad operem bijeli veš vidjet ću rezultat pranja.
Sve u svemu sviđa mi se ;))))
nije jako zgužvan veš sa centrifugom od 1400?
bojim se da bi u mojoj na tom broju okretaja bilo "krava žvakala"
nije uopće zgužvan, ali napominjem da sam prala pamuk koji sam nakon toga osušila u sušilici i složila bez peglanja, super
Košulje i finije rublje se ne centrifugira na toliko
to ima i moja electrolux, samo nisam znala da tome služi. mislila sam da služi piljenju mojih živaca; poveselim se da je gotova, a nije. :mrgreen:
ewa, je li stigla? :)