pa tema o jadnom 3. djetetu, koja se svodi na isto ( (pr)osuđivanje tuđih životnih navika i na zavirivanje u tuđi tanjur), doživjela je čak 20 stranica. a bila je jednako besmislena ko ova.
Printable View
Meni je baš fora film,ženice su sve što ja nikad neću biti i to mi je kao da gledam neku drugu sebe u paralelnoj dimenziji.A najdraža mi je ona sto onako glasno uživa u sex-u u pol bijela dana(ja bi za to vrijeme vjerovatno razmišljala što bi bilo da nas netko vidi jerbo oni to rade s otključanim vratima).Mislim da baš ne trebamo to tako drastično i doslovno shvaćati pa nedjelja je ...mozak na pašu...
Ljudi, pa to je film.
Umjetnost snova.
Ma sve bi teme trebalo kljucati jer se:
a) odnose na nekoga
b) odnose na nesto
c) moguce asociraju na nesto trece
d) izazivaju raspravu
e) mozebitno su vec postojale na forumu
f) recepti su pogotovo maliciozni jer definitivno zaviruju u tudji tanjur
čini se da muca zna prave stepfordske supruge.
ili su to mame kod kuće, samo ne valjaju ako imaju para? i zla ogledala?
meni su ok i karijerne žene, i domaćice, i sve ostale. ne volim kad pokušavaju asimilaciju, to mi izaziva otpor.
moram priznati da ni ja ne razumijem što je pjesnik htio reći sa ovom temom
film karikira žene u potpunosti posvećene tome da zadovolje svog supruga
a karikatura nema u stvarnom životu
pa da odgovorim pitanju autorice, ja ne poznajem ni jednu takvu ženu
ni jednu koja bi joj bila ni približno slična
istina ne poznam ni nikoga tko ima punu kuću ogledala
poznajem domaćice koje su to uglavnom stjecajem okolnosti, a ne svojim odabirom
ali one su daleko od onih karikatura iz fima
a sad moram i ja priznati grijeh, da mene jedina osoba koja me podsjeća na stepfordsku suprugu je ifi
zbog svog pisanja, a fakat i njen avatar (koji je meni odličan) malo daje na gleen close u tom filmu
ali kako znamo ono što netko piše, ne mora, i uglavnom nije, odraz pravog njega u RL, onda ni ifi, ma koliko se ona to trudila, ne možemo ubrajati u SW
sorry ifi
Što se tiče asimilacije, ja mislim da smo danas nesvjesno asimilirane u kolektiv u kojem je eto neka žena kojoj je prirodno da joj je muž glava obitelji i ne brije na feminizam (što god on bio danas) automatski Stepfordska supruga, dok je ona koja je "biznis mačo vuman" totalno anti-S - a ja poviše ovog "anti" stavljam BIG question mark.
U mene je muž glavni a nisam ni S od Stepfordske supruge, pogotovo što ni ne znam gdje je Stepford (ili je Steford?) zarađujem više od njega plus imam golemu tetovažu zmaja preko cijelog ramena.
Ovo generaliziranje koje se tu ponavlja iz dana u dan mi je fenomen.
Hm, a ja cijelo vrijeme brijem da je Ifin avatar Cruella de Ville - šta nije? Iako obje glumi Glenn Close
moj avatar je cruella
ne diraj mi u nju
a70v, pa ti nemaš avatar!
alex vratila avatar jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, pa ako je ova tema potaknula na to ja se radujem. sad je po meni opet tu :-D:-D
ja uglavnom nick vezem za avatar, pa kad ga ljudi promjene treba mi neko vrijeme da shvatim da su to oni.
Pa znači da je on glava obitelji - u početku se ta čuvena glava spomenula u nekom negativnom kotekstu - a znaš ono kako se reče da je ženina uvijek zadnja, pa u nas je njegova uvijek zadnja, samo što do te zadnje u večini dolazimo zajedno - i ne to nije tako jer sam ja potlačena supruga ispranog mozga, nego zato jer sam ja odlučila da je nama tako bolje, a i vjerujem mu bezuvjetno. Plus, iako znam promjeniti ulje i filter na autu, to radi mm, a ja prostirem robu i krpam čarape.
Meni je skroz nepoznata ta neka hijerarhija. Glavni je onaj tko je u pravu u nekom trenutku. Ili onaj glasniji. Ili onaj pametniji i snalazljiviji, opet u nekom trenutku. Ne slusamo jedan drugog bezuvjetno, a opet sve funkcionira bas kako treba.
a zašto uopće netko mora biti glavni?
joj a znate kaj, moja jedna susjeda ima super liniju i puno para i jako se šminka i muž ju svuda vodi i djeca su im super obučena i ide na fitness i jako je zla i ja ju mrzim.
:mrgreen:
:roll:je i sam se gleda a opće ne kuha jer ju muž vodi u restorane, a ima skupu kuhinju, žali bože
meda je uhvatila bit :mrgreen: :rispekt:
joe, jesi me nasmijala LOL diivno
Joe :lol:
Ma mm i ja smo kao Onur i Šeherezada, on je suptilni gazda.
ja bi baš volila biti jedna od tih tetica....volila bi da se mogu brinuti o svojoj obitelji, kuhanju, spremanju, da svoju djecu svaki dan iz škole/vrtića dočekujem s toplim i svježe skuhanim obrokom, da mi škrinja nije puna "nabrzinu skuhaj ručak" obroka, da imam pun balkon cvijeća, da mi okućnica izgleda kao sa slike "kućica u cvijeću"
volila bi da se moj muž brine o financijama i da mi svaki mjesec izdvoji svoticu i kaže: Ženo....eto za tebe...i onda se ja ne moram brinuti je li to za spizu ili je to za moje osobne potrebe ili je to za "nešto"
volila bi da mi stan blista od čistoče, da ne izvlačim lance prašine kad s police skinem neku knjigu, da ne skupim dlake od pasa s kauča jer nisam stigla tjedan dana detaljnije usisati stan, volila bi da ne preskačem preko neopeglanog veša prije nego legnem u krevet koji je nerijetko neuređen jer ujutro u 5 skačem na posao
volila bi da mi dječja soba odiše mirom, čistim mirisima, da u njoj ima ve svoje mjesto a ne da ujutro kad ćorim na jedno oko tražim L. među hrpetinom robe da ga dignem za vrtić, a on mi kaže: mamaaaaaaaaa ne mogu te nać ima robe.....a ja samo maknem tu robu na radni stol i kažem sama sebi: "aj danas kad dođeš s posla uvati se dječje sobe" ....naravno da je se ne uhvatim do vikenda....
volila bi da mogu biti mama, žena, kućanica, domaćica i da se mogu malo više posvetiti svojoj obitelji....na žalost financije mi to ne dopuštaju
volila bi da moj muž može i mora odlučivati o većini naših obiteljskih upitnika da malo maknem brigu sa sebe...na žalost neizvedivo....napipamo se u krevetu u neko doba noći kad se s kompjutera (od posla) makne u krevet
ne vidim tu ništa loše.....biti kućanica i da ti sve u životi štima...zašto ne....
nemojte me krivo shvatiti, ja obožavam svoj posao i da sam opet u fazi odlučivanja ćime se u životu baviti to bi sigurno bio posao koji radim i u kojem uživam
užiam u svakoj licenci koju steknem na edukacijama, uživam u svakoj potvrdi koju steknem u napredovanju u poslu....
ali mi očajno fali biti malo više mama i supruga....
Oooooo! I ja sanjam kućicu u cvijeću, zelenilo i šarenilo. Da budem doma s dječicom..Ma ovako kako je opisala brane.
Žene, evo što će nam pojednostaviti život, samo nekoliko jednostavnih pravila :-D
1. Always wear your makeup.
2. Always take care of your hair. Not a strand should be out of place.
3. If you are not well-endowed in your torso area, use bra inserts, augmenters, or the chicshaper. Large bosoms featured prominently in Levin's original story.
4. If you are not thin, wear a girdle.
5. Wear tight, but conservatively-cut clothing to show off your assets. (Remember to wear an apron during housework)
6. Look in the mirror. Imagine yourself as a girl in a television commercial; you should look flawless, at all times. The picture of the Stepford Wife is the picture of a person who is healthy and takes good care of herself.
7. Clean clean clean! Everything needs to be spotless. Even if it takes a dozen repeated rubs, scrubs, and buff in the same spot. Clean and clean some more, in every corner of the house.
8. Cook.
9. Shop at the supermarket. Push your cart slowly. All items need to be placed in your shopping cart neatly, methodically, and in an orderly fashion.
10. Practice gracious and polite behavior even when you are alone. Eat with the silverware in place even when you eat alone. Etiquette and proper manners begin at home, when no one is looking.
11. Never raise your voice.
12. Always say "please" and "thank you" for the smallest things, in public and private.
13. Always apologize for the smallest things, in public and private.
14. Do not possess any strong opinions on any subject, unless you are expressing enthusiasm for cleaning products or food ingredients and recipes.
15. Your man is No.1. He is the kingpin in your life. You answer first to him, then to your son, and then other men (and only when you are spoken to).
16. Don't read, because who has time when you have this much housework to do and so many men to attend to?
Ma savršeno, a za tih par sitnica dobijete kućicu s cvijećem u vrtu :mrgreen:
A ovo će vam definitivno učiniti brak lijepšim mjestom za život:
1. If he makes a decision, don't question that decision. Do NOT say "Do you think that's a wise decision?" Us girls sometimes make a mistake and say "If you think that's best," or "whatever you think is best." That's a bit patronizing. Instead, DO say, "I think that's a wise choice," or simply"You're right."
2.Apologize to your husband for the smallest thing. It takes no effort to say, "I'm sorry" with a smile!
3.Always dress your best, but dress conservatively. Never flaunt yourself, just because you have a man to protect you from leering eyes. Remember, you only dress sexy in the privacy of your home, for your man!
4.Carry yourself in a dignified, chaste, and demure way.
5.Always thank your husband when he pulls out chairs, holds doors, or assists you.
6.At restaurants, the man always orders for the both of you. Let him decide what you should have, or if he asks you what you would like, ask him then what he thinks may be a good dish. Always accept his decision and cheerily say, "I think that's a good choice, I'll have that please." And remember to squeeze his hand and thank him for a delicious dinner as you walk out the restaurant!
7.If for some unfortunate reason he gets irritated or scolds you in front of strangers, don't say "can we discuss this at home?" Accept the responsibility and meekly say "I'm sorry!" with a cringe and a smile.
8.Remember to always smile around your man. It shows that you are there to please him.
Meni je osobno ovo zadnje osvijestilo moju životnu zadaću :mrgreen:
Ma to je neka provokacije, preveli su neki talibanski sajt i stavili rozo cvijeće