Moj najveći strah je od ponovnog gubitka i kako bih ja to podnijela.Nije to čak niti pitanje "Da li to mogu preživjeti...?" kad znam da mogu,preživjela sam toliko toga. To je više strah de će jednom kap preliti čašu i šta će onda biti sa ovo dvoje koje imam ako mama pošandrca i proživi ostatak života buljeći u jednu točku,nemareći.Puno je i drugih strahova...moje trudnoće su teške, posteljica ne radi kako spada,ja sam invalid u zadnjem tromjesečju,ležanje i samo wc,krvarenja od početka,ubitačne mučnine,rađam ranije(36tj jedva doguranih),trudovi kreću od 6mj,zaostajanje u rastu isto...svaki put isto + jedan spontani sa 11tj.S tim da niti trudna ne ostanem baš za čas.
Kod mene je situacija bila ovaka-nakon spontanog i ogromnog osjećaja krivnje,lošeg materinstva i svega što uz to ide vratila sam se na posao kad više nisammogla sjediti doma i o tome misliti.Dr me pitala kud se žurim,rekla sam da moram raditi nešto drugo. Pustila sam da prođe neko vrijeme,odradila još neke stvari i odlučila da je sada vrijeme za pokušati ponovo.Oduvijek sam htjela 2 djece,pa da je trebalo na Mjesec pješice ja bih išla.Odlučila sam u svojoj glavi da sve za njih,za tu želju koju imam,moram i ne mogu drugačije.I tako imam njih dvoje, međutim jednom daaaavno postojala je ideja i o njih troje.Sada više te ideje nema,ja naprosto ne mogu zamisliti ponovno biti trudna,rađati,strahovati...Užasavam se trudnoće,pazim da se slučajno ne bi dogovdilo i strahujem da me život ne kazni jednom onako iznenadnom samo zato što ja sad neću.Rekla sam najboljoj prijateljici da me dobro ispljuska i podsjeti na sve ako mi ikad više padne tako nešto na pamet.Kad sam rodila malog bila sam toliko sretna,beskrajno sretna što ga imam,što ih imam dvoje,što više ne moram nikada prolaziti što sam prošla.
Za mene je, eto, moje reproduktivno razdoblje završilo.