Ma nije mi htjela dati uputnicu za kirurga.
Printable View
Ma nije mi htjela dati uputnicu za kirurga.
Uff... Nemam vlastitog iskustva, ali te kile znaju biti zločeste ako se ukliješte. Bilo bi dobro da odeš to pokazati. Dobila si uputnicu za uzv jer se to tako najsigurnije dijagnosticira. Idi, naruči se.
Ako je riječ o endometriozi u priraslici, to tkivo bi trebalo reagirati na mjesečne cikluse i hormone. Ako ti se to ne događa, ne bih rekla da je endometrioza. Kad dobiješ nalaz s ultrazvuka, ideš kirurgu da ti predloži što dalje. Mom nekadašnjem šefu su herniju nastalu poslije operacije riješili laparoskopski. Sigurno ima neki način da se to i kod tebe riješi. Sretno!
Ja sam odustala od operacije jer mi se sad ne uklapa u raspored, a i trebala bih rjesavati i dijastazu i visak koze... Citala sam da se tek 0,5% kila ukljesti u prvih 5 godina. Pa nisam valjda te srece!
Meni su na sistematskom u Suncu na uzv-u rekli da oni nemaju nista s tim vec kirurg, te mi tako napisali i moja dr je temeljem toga dala uputnicu.
Mojca, nikad vremena za sebe, joooj
Mislim, nisam ni ja puno drugacija, al tebi se ovo vec dugo vuce...
Meni je ovu moju dijagnostocirala dr op pr, al kao nije strasno pa me ne salje nikuda jos
Zato cu ici privatno
Jer mi se ne svidja ideja da ne smijem vjezbati, ni dizati tesko i stalno nesto laganini
Inace, koliko sam nasla na netu, ova vrsta je poprilicno rijetka :roll:
Boli me malo nize od pupka, s desne strane
Vec duze vrijeme osjetim na tom mjestu smetnje, al kako sam izbjegavala vjezbe za trbuh (zbog dijastaze) nije bilo nista strasno
I onda kad sam pocela i to, pocelo je jace boliti
Ginger, meni se dijastaza smanjila s 3 prsta na 1 prst s vježbama. sad ne znam ni jel bi bila za operaciju. Idem u teretanu redovito. Znam, blesavo s mojim stanjem.
ma i meni se smanjila, zato sam i krenula normalno vjezbati
i tako sam i saznala da to imam
i kaze sveki (inace draga zena): to ti je od tvog vjezbanja :roll:
ne bi slucajno bile tri trudnoce u 5 godina ili nesto trece, tccccc
i girja mi ima manje kila od najmanjeg djeteta, a pogotovo utezi :roll:
da ne velim da njih dizem i nosim svakako, a kod vjezbanja pazim na formu
Drago mi je cuti da nisam jedina koja kombinira kilu i teretanu.
Pitala sam ja i privatno za operaciju kile, 15.000kn. A cijela abdominoplastika oko 20.000 kn.
Cure, ja sam 2013. operirala pupcanu kilu. Skuzila sam je tako da se vidjela "ping pong loptica" kad bih se uspravila. Bila sam kod kirurga i potvrdio je da je kila, da se ne zezam s tim. I dogovorili operaciju. Sve je proslo ok.
Operirala sam je u jednoj maloj bolnici. Inace nisam rodom iz Zagreba pa se operiram da sam blize mami :lool: koja mi poslije kuha i bedina djecu :)
I da, i kod mene su okrivili vjezbanje. Nema veze samo sam imala dvije trudnoce i dva carska 04. i 06. I dizala djecu od dvadeset kila. Krivi su bili utezi od 2.5 kg :lool:
ma jes, Anci, ti utezi su stvarno zlo :lool:
thnx na iskustvu
mene brine sto je ova moja dosta rijetka, pa ono, koliko imaju iskustva u operiranju takvih u ovoj mojoj maloj bolnici :-/
bella, gledala sam i ja privatno, i to je opcija, al ni to ne znam di bi
cekam sad prvo pregled kod specijaliste i da mi potvrdi dijagnozu pa cu onda biti pametnija...
Anci, nakon koliko si se vratila vjezbanju?
Ginger, Arthera radi pupcane kile, mozes ih nazvati i pitati. Ja ne znam da igdje drugo u zg privatno rade kile...
bella, nije moja pupcana, u tome i je stvar
ma cekam pregled (da mi mm ugovori, lol) i onda cu vidjeti
ni meni ne pase operacija sad
a ni na jesen...ne pase mi uopce, zapravo, jel...
Mene je krenulo boljeti na putu između pupka i desne prepone. Ta bol je ustvari više kao osjećaj prisutnosti nečega, ali ne pipam, niti osjetim kakvu kvržicu. Tu prisutnost bi mogla opisati kao da osjetim napetost trbušnog mišića. Istu takvu napetost osjetim u preponi povremeno i kod nekih pokreta nogom. Bila sam na gin pregledu i sa gin strane je sve ok. Je li to bruh? Ima li tko takve simptome?
Napominjem da sam operirala žuć i da mi od tada desna strana trbuha nije baš "glat". Stalno me nešto čačka, žulja... ukratko živcira!
Ajd 6 tjedana je prihvatljivo...
... cekati ces pola godine da ti tamo kazu da ipak treba kirurg pogledati...
O joooooj Mojca
A privatno?
I ne, ja se nisam jos narucila :roll:
Kaze moja druga dr da to treba pogledati dobar kirurg i ultrasonicar
I da se ne igram, jer moze postati samo veca...
Ma da, ići ću privatno na kraju... samo ne znam kud. Moja Croatia polica to ne pokriva, niti mi je žena na telefonu znala reći kud da odem...
Imate vi neke preporuke?
Ne znam da li je preporuka jer pojma nemam koliko to košta kao zaseban pregled, ali ja idem na uzv abdomena i dojki i štitnjače svake godine u polikliniku Sv.Rok u okviru sistematskog. Imaju dvoje radiologa koji su oboje ok, jako draga starija gospođa i nešto mlađi muški kolega. Možda ih ima još, ali s ovima sam imala bliski susret.
često toga ima na kupi me
mi službeno smo ove godine bili u Suncu
Sjetilasam se još jednog privatnika, poliklinika dr. Lacić na Bukovačkoj. Ima super opremu za uzv. MM tam hodočasti.