Pregibe fino i dobro osusimo rucnikom i nikad nije bilo problema. Za puder sam cula da moze biti problematicno ako ga beba slucajno udahne,pa mi nije palo napamet to ic isprobavat.
Printable View
Pregibe fino i dobro osusimo rucnikom i nikad nije bilo problema. Za puder sam cula da moze biti problematicno ako ga beba slucajno udahne,pa mi nije palo napamet to ic isprobavat.
apsolutno nepotrebno za novorođenče je kozmetika tipa mlijeko za tijelo, šampon, losion, krema za lice, kupka, ovo-ono - dovoljna je voda i kap maslinovog i krema za guzu.
nama je baby alarm bio neizostavan prvih mjeseci a i dan-danas ga koristimo kad vid spava u spavaćoj sobi, a mi smo npr. u dnevnoj i slušamo muziku ili gledamo film. čujem ga čim šušne i počne brbljati pa se mogu strčati k njemu dok se još nije razbudio.
meni je apsolutno nepotreban bio onaj jastuk za nosanje bebe.
mi smo vida nosili na rukama od prvog dana :)
Pa Bože mili, ne praham ga ni ja ko u crtićima, nego prvo stavim malo na svoju ruku i onda ispod vrata dok on stoji potrbuške.Citiraj:
retha prvotno napisa
Ulje je još opasnije ako ga beba udahne, štoviše smrtonosno je.
mi smo isto bez pudera, suhom blazinicom prebrišemo prepone, a nakon kupanja s ručnikom.
radije pustim da mu koža diše
pregibe namažem ulje koje predhodno stavim na vatu. Puder mi je pedi strogo zabranila mislim da je spomenula nešto u vezi infekcija... a i ako ga udahne nije dobro, mislim ipak ga je lakše udahnut nego ulje zar ne?
a mažem samo zato što mu je koža suha, pa se zacrveni na pregibima ako su suhi.
Kako to mislis,smrtonosno je :shock: Hm! Mi koristimo maslinovo za tjemenicu,a ponekad i u kadicu za kupanac. Ili koristimo ulje Balmandol proizvodac Spirig,ne znam ima li to u Cro!? I to nam je super za kozu. Kupku za kupanje smo jednom stavili,to mi je isto bio nepotrebni poklon za bebu.Citiraj:
Arijana prvotno napisa
A eto tako kako sam napisala, smrtonosno je ako beba udahne ulje. Nemoguće ga je odstranit iz pluća i to je to.Citiraj:
retha prvotno napisa
Ali ipak je mala vjerovatnost da se to dogodi, osim ako se beba dohvati bočice ulja bez nadzora.
definitivno "za" mobile , bodići , hodalica a bez šeširića za prsa i jastučića nebi preživjela dojenje
marama služi za nošenje djeteta i može se koristiti od rođenja pa dokle god želiš, do 3. godine pa i dalje. dijete se u njoj može nositi na mali milion načina, i naprijed, i straga, i na boku, i u ležećem položaju....
otiđi na podforum Attachment Parenting pa ćeš naći jako puno informacija o marami, a i puno slika.
maramu kod nas možeš kupiti u www.kamaris.hr ili je naručiti izvana.
Nepotrebne stvari:
- hodalica (frendica mi je posudila, kao probaj pa ces vidjet kako ce ti A. uzivati), a A. cim je ugleda, grabi po meni da je nosim sto dalje, ali je voli posmatrati, duuuugo iz mog narucja).
- majice sa kapuljacama za jako malo bebe i one sa jako uskim ovratnikom
- baby puder
- vrtic
- glodalice, jer Asja uopste ne zeli to staviti u usta, draze joj je sve drugo, tipa carapica, plasticnih zveckica, igrackica, u biti sve sto joj dodje pod ruku, ali glodalice vrlo rijetko)
A potrebne su:
-mobile i baby gym. Dok je bila manja, ja sam cak i rucak mogla napraviti dok se ona igrala pod baby gymom.
- baby alarm, i sad ga koristim, i to je stvar bez koje se ne bih mogla opustiti.
-hranilica sa posluzavnikom ispred, jer dok jede, ona po tome udara i razmazuje hranu.
-sad trenutno nam je ogledalo must have: na jedan zid sam selotejpom pricvrstila ogledalo iz kupatila i ona moze sjediti ispred njega i ljubiti samu sebe :heart: , smijati se i lupati po njemu.
- robica koja se kopca izmedju noga
mobile je genijalna stvar..d. ga je obožavao, a sad i cura mala. u stanju je ležati po pola sata i pričati, smijati se sa životinjicama..voli biti u vrtiću, a bome je i on volio. objesila sam im igračke, stalno se neko vrti oko bebe, a ne može nikud, sigurno možeš otići i obaviti nešto (tipa kupaona ili slično). oboje su dudoljupci, iako ona puno manje nego maleni. bočicu sam malom prvi put dala s 11 mjesece, a i ona se još uvijek drži svoje cike, tako da nam je to u prvo vrijeme bilo nepotrebno.
baby alarm mi također puno olakšava stvari...ne virim u sobu, i čujem bebu čim šušne.
ja osobno nisam pobornik benkica, obje bebe sam od početka oblačila (bez problema) u body, pa valjda zato..
jastuk za dojenje nismo koristili nikad, iako mi frendica veli da joj je za pet, mi smo fantastični i bez toga. i dojimo se posvuda i u svim položajima. mislim da sam sretna jer nikad nisam imala nikakvih problema s prsima i jedino pomagalo koje koristim su jastučići,ali oni pamučni i perivi (od (kršitelj koda)a) jer mi oni jednokratni idu na živce.
i fakat im treba čim manje kozmetike i što blaže, ali mi se kupamo svaki dan..čujem da neki pedijatri preporučuju 2 put tjedno??!!!
Nama su npr majce s kapuljacom bile super stvar,po zimi jako dobro zastiti vrat kad se bebica okrece s glavicom sim-tam.
Citiraj:
Arijana prvotno napisa
svaka čast....mene je uvijek i oduvijek bilo strah da ne zgnječim Laru....čak sam i mjesecima nakon što sam prestala dojiti u panici budila i sebe i muža jer sam sanjala da je dijete s nama u krevetu pa da ju ne zgnječimo....
uglavnom-meni je kinderbet najkorisnija stvar na svijetu...još i dok sam ju dojila-nakon podoja-samo bih ju prebacila u kinderbet....a ako bih nedaj Bože zadrijemala pored nje-sva bih se ukočila, mlijeko bi mi smočilo cijelu posteljinu i piđamu,sva bih promrzla i ukratko- osjećala bih se pred jutro kao da me netko sažvakao, probavio pa povratio!
Tako da za mene-kinderbet rules!!!!
Da, sto se "gnjecenja" tice ono je bas opasnije kad se ponekad slucajno dogodi da dijete u krevetu zaspi (pa mozda ni muz ne zna da je tu npr.) a da roditelji tu naviku nemaju pa nemaju ni "razvijene instinkte" za dodatnu paznju.
Mi smo s ovom bebom definitivno odlucili za krevet. Ovako mi je zivot toliko normalniji i bolji! :)
Od nepotrebnih stvari meni su benkice!
Bodici su daleko bolji i nikako ne razumijem zasto su uopce izmisljene tako blesave stvari poput benkica radi kojih moras dijete izokretati da sve poravnas lijepo, a ako se ne daj boze po noci dok ga presvlacis zapetlja onaj glupi koncic... necu dalje ni govoriti. Sluzbeno ih mrzim. NAravno, treba uzeti "pametne" bodice s puno drukercica po svuda tako da se lako moze prematati i sve....
benkice su katastrofa, treba ti strucni ispit da je uspijes lijepo obuci
kombinezoni bez gumbica medu nogama isto koma jer moras dijete cijelo skinut da mu presvuces pelenu
body su zakon i na to ako treba hlacice
super stvar prematalica, probala sam ga presvuci par puta na krevetu i otpala mi leda
al sto se tice kadice u njemu totalno neupotrebljivo...prvo jer ti je tesko otvarat i zatvarat sa djetetom u rukama...drugo teska je kad je napunis vodom i nosis vamo tamo (novi izum nam je kupanje u lavabou/lavandinu :lol: )
na kraju nam je super dosla torba/kosara (makar sam bila protiv kupnje, al sam pristala na posudbu) sad je stalno koristimo kad negdje idemo da ga ne drzimo stalno u rukama, recimo kad idemo kod staraca na rucak, pa na plazi itd.
i to smo posudili onu obicnu platnenu (one sto su skupa sa kolicima 3u1 kostaju oko 1000kn) i ok je
krevetic je isto zakon, on spava u njemu od 1 dana
sto se tice kolicine robice:
mi imamo platnene pelene koje peremo svaki 2 dan i sa njima njegovu robicu tako da stvarno nam ne treba hrpa toga, mozda 5-6 body-a ( a ima ih 30-tak) i zao mi je sto ih ne stigne iznositi
i istina je da cete dobiti punoooo robice na poklon (ja zabranjujem da nam vise kupuju)
drugo mi sada ne pada napamet...kad se sjetim :*
Nam su najnepotrebnije ispale velike količine svakakve robice i to posuđene koju je mama peglala i prala dok je bila trudna (šteta tolikog truda) jer smo uskoro uvidjeli koji su komadi odjeće kvalitetniji i ugodniji za nošenje i samo njih smo nosili kako se ono kaže peri-deri.
Kinderbet nam je nakon nekog vremena postao potreban jer kad smo spavali svi zajedno u krevetu samo smo si smetali i ometali jedni drugima san.
Ono što sam odlučila da neću koristiti nisam niti nabavljala tako da nemamo puno nekorisnih stvari. Mislim da svaka mama koja čita forum dok je trudna može odlučiti na osnovi drugih iznesenih mišljenja što će joj odovarati, a što ne. Ono što zatreba usput se lako nabavi.
Žao mi je što nisam kupila onu kadicu za kupanje koja izgleda kao tegla za cvijeće jer je najbolja i najudobnija za kupanje dok bebe ne počnu sjediti.
Te kadice mi nikad nisu bile jasne..,ak beba ne sjedi i ne stoji kak ju onda kupas? :?
znam da je post davno pisan,ali možda će ga buduće mame čitat,
ali meni nikako nije jesno kako mobili i baby alarm mogu biti
nepotrebne stvari?
mobili su mi super stvar,bebe vježbaju hvatajući ih,
a alarm-pa kak ću ćuti da se probudio u drugoj sobi koja
je dosta udaljena od boravka?
Totalno mi je debilna ova podjela potrebne i nepotrebne stvari. . . .ono sto je nekome super, drugome skuplja prasinu. Jedino kao nepotrebno bi ja navela ono sto je nezdravo. . . hodalicu. A ostalo. . . kinderbeti, mobili, babygim-ovi, babyalarmi i sl. . . to fakat nije za stavljanje na listu nepotrebnih stvari. Samo moze zbuniti buduce roditelje. . . .
Ja sam iskoristila sve što sam kupila i više nego što je predviđeno.
-mobil- moj Filip (2 i pol godine) još voli ležati u krevetiću i gledati ga kako se vrti i slušati muziku
- baby gym- Ivano (6mjeseci) leži i igra se 15-tak minuta, a Filip leži s njim i on se igra
- guralice Tomy- dandanas se Filip igra s njima
- bočice- bez njih ne bi mogli piti moje izdojeno mlijeko
- izdajalica -pogledaj poviše (oba puta korištena do bebinih 6 mjeseci)
-krevetić- obojica spavaju u njima
.... ma da sve ni ne nabrajam.
Po meni su samo plišane igračke totalno nepotrebne- izvor alergij,a nemaš gdje s njima.
slažem se s bembolinom i pinom.
neki koriste kinderbet drugi ne. mi ne bismo mogli bez njega, a neki ga uopće ne trebaju. meni se čini nepotrebna ona grijalica za bočice. bebama uvijek treba davati svježe pripremljeno. i protiv hodalice sam.
nama je prematalica sasvim promašena investicija za dite. isplatila se jedino kao odlagalište robe.
mobile nam je bio tako-tako. previše bučan i glasan, njoj puno draži bio neki mjesec koji bi ona još kao mala beba povukla a on bi svirao. i tako bi sama sebe uspavljivala tom glazbom.
užasna nam se pokazala i kadica za kupanje koja ima neko uzvišenje na sredini.
baby alarm - kod nas bačen novac i vrlo brzo smo ga proslijedili dalje jer mama ima uši ko šišmiš pa mi alarm nije niti trebao.
najiskoristivije je prošao grijač bočica.
o odjeći neću niti govorit jer sam u početku nakupovala brdo nepotrebnih stvari, a onda skužila vremenom šta nam je najisplativije. tu svakako spadaju bodići. benkice nikako i ni u snu.
bačen novac nam je bila i ona nosiljka sa položajima. mala je u tome ležala svega 5 puta.
mi smo definitivno najviše novaca portošli na kolica jer sam ja bila opsjednuta njima i njihovim mijenjanjem. pa smo ih do njenog 2. rođendana prominili 7 :oops: i evo sam se skoro godinu dana suzdržala da ne kupim nova (e bolesti okrutna li si :mrgreen: ). srića da sam naletila na meni dobru trokolicu u kojoj mala i sada, ovako velika, može komodno spavat a da joj ne vise noge. inače bi ipak popustila svojoj bolesti. :oops:
Meni je grijač za bočice super stvar za brzo odmrznuti izdojeno mlijeko. I sad za grijanje hrane ako prerano skuham, ili previše pa mi dio ostane za idući dan.Citiraj:
vlac prvotno napisa
Slažem se!Citiraj:
Dia prvotno napisa
A onda smo otkrili body-benkice koje su savršene za bebe, jer su klasični bodiji ipak malo nespretni dok je beba skroz mala i ne drži glavicu - i sve klasične benkice su otišle bestraga! S drugom curkom nisam ni pokušavala koristiti benkice.
Ovo sve ostalo je vrlo individualno, niti je sve crno niti je bijelo :)
Paci, oko benkica se slazem s tobom, najgluplja stvar su te benkice sa spagicama. Nisam ih ni pomislila kupiti, ali zato bodi benkice :naklon:
7 kolica :shock: . To ti je fetish?
Meni je to bacanje novaca...Mi smo kupili jedna kolica. Od rođenja pa dok se vozi, s tim da se u početku više nosio nego vozio. Sad se već neko vrijeme ni ne vozi, nekako mi je preveliki za kolica. Ali sada kolica čekaju drugu bebu, koja će se u početku isto više nositi nego voziti jer mislim tj. vjerujem da će mi tako biti i ljepše i lakše.
Tako da evo, mi smo s jednim kolicima prošli za dvije djece.
Benkice su po meni katastrofa.
Grijač bočica-kaj je to? Ali nekome dobro dođe možda.
dude-nama bile nepotrebne ali opet ima onih koji ih koriste.
plišanci-kad bih vidjelka da netko OPET nosi plišanca kosa mi se dizala na glavi
puder-nikad korišten, moram priznati da sam se i ja pitala čemu to uopće služi.
rukavice-nikad upotrebljavano
majce za dojenje-nisam ih nikad ni kupovala jer po meni je to mužnja novaca, najbolej su obične majce i potkošulje, čak i za van samo majca.
[/b]
super su. mi smo ih nažalost kasno otkrili, a posebno su mi bile drage zimi zbog duplanja preko prsiju.Citiraj:
paci prvotno napisa
eto vidite kak smo svi različiti,meni su recimo body benkice čista glupost,super su mi najobičniji bodići i to bijeli.baš je sve to tak individualno, nekom vrijedi zlata-a drugom je čisto bacanje novaca.trebale bi napraviti neko "čenjđanje" ovak prek foruma. ;)
sto ljudi, sto čudi, pa tako i ukusa.Citiraj:
Rayna prvotno napisa
ja nisam volila npr bijele bodiće nego šta šarenije to meni draže (znaš ono - šareno je i ludom drago :mrgreen: )
Meni su obični bijeli bodići dosadni :P
nepotrebno: robica za bebu do tri mjeseca koja se kopča na leđima, pidžamice bez gumbića između nogu (potrebno skidanje da se promijeni pelena), sintetički kompletići neopisivih dizajna (koje smo dobili na dar), hlače od krutih materijala (isto ih dobili...), vunene rukavice
A jooooooj, ovo kada vidim muka mi je, mada mi na sreću nismo dobgili nikaj takvoga :D . Ali pitam se pitam kako nekome uopće padne na pamet proizvesti tak nekaj :?Citiraj:
elie prvotno napisa
Naš popis nepotrebnih stvari:
1. duda varalica - tu "prevaru" je odmah prokužila, sad se nalazi u korpi sa igračkama
2. kapice - ne podnosi, ali šeširić nosimo (šmizla mala)
3. rukavice protiv grebanja - nisu nam trebale, svaki drugi dan smo sjekli noktiće
4. benkice - obukli jednom i odustali od njih u korist bodija svih boja i dezena; nespretno za obući, leđa gola, a budu potpuno mokre kad se pelene smoče.
5. siperak sa šuškavom podlogom - ona ne voli, trga ih sa sebe, valjda što šuškaju. Sašila sam joj brdo mekanih od više slojeva frotira ili žerseja (beskrajno slini ). Protiv njih se ne buni (jeste da promijenimo i do deset u danu)
6. Zaštitna ogradica za krevetić - meni nekako nema smisla, jer je ne vidim od toga u krevetiću, a i skuplja mnogo prašine. Na stranu to što je njoj strašno zanimljivo da viri kroz ogradicu, i to na strani okrenutoj zidu (!?)
7. Viper iliti ležaljka - na žalost, iz nekog razloga u njoj stalno plače. U AS ne plače, ne kužim u čemu je štos. Srećom dobili smo je na pozajmicu, pa je uredno vratili vlasnicima.
8. Gomila poklonjenih plišanih igračaka - sve smo razdijelili starijoj djeci
9. Užasna sintetička deka - prevelika, ružna, stvara jako puno statičkog elektriciteta. Služila je jedno vrijeme kao podizač uzglavlja stavljena ispod madraca. Inače je poklon od sveki...
10. Skafander - samo skuplja prašinu, rodila se na +16C
11. Četke i češljevi za male bebe, još je ćelava, al će zatrebati kad-tad :)
Naša must have lista:
1. tetra pelene - za sve i svašta od povijanja preko bljuckanja do igranja
2. platnene pelene (home made) i dvoje zaštitnih gaća (vodonepropusne, zrak propusne)
3. bodi svih oblika dezena i boja, i gegice sa što više drikera (cijelom dužinom preferabilno)
4. bočica sa dudom koja "pušta" samo kad beba vuče - spasila nam dojenje
5. podloga za kupanje (ovdje se zove "Kupko") koja drži bebu u kadi u povišenom položaju
6. podloga za presvlačenje sa stranicama koje se naduvaju (IKEA) na ploči povrh veš mašine - spasilo mamina leđa
7. Krevetić - obični drveni, sa drvenim rešetkama sa strane i praktičnom ladicom za posteljinu
8. dekice razne (pletene, heklane, flanelske) i veliki peškiri sa ili bez trokutića u uglu
9. Mobil sa atmosferskim prilikama (Sunce, Mjesec, zvijezda, oblak i duga) i Mocartovom uspavankom obožava, Suncu se smije od mjesec dana starosti. Baby gym nemamo ali je imala improvizovanu verziju, u kojoj se jednako dobro zabavljala mlateći po igračkama
10. autosjedalica
11. milion heklanih igračaka (mamina „radna terapija“ :)) neke zveckaju, neke ne, ali su svejedno vrlo omiljene, naročito za žvakanje jer dobro "češu" desni, a mogu se otkuvati po potrebi
12. noćno svjetlo - obično kinesko, sa plavim sjenilom, da vidim gdje sam u tri ujutro kad ona hoće sikiti
13. velika lopta - povremeno neophodna za uspavljivanje i/ili smirivanje
Nadam se da sam pomogla nekoj budućoj mami, jer su meni ovakvi topic-i mnogo pomogli pri odabiru stvari za bebu :*
Jako nepotrebno - a ja budala uvijek fino-ma ne treba račun-i nisam vraćala:
- hlačice od jeansa br 62 i 68
- hodalica
Dobili, a vrlo malo rabili:
- ljuljačka za malu djecu-sa cca godinu-godinu ipo se u to može stavljati pa kad bebi postane zanimljivo to ljuljanje preraste ju :x
Naše nepotrebne stvari:
1. krevetić - služi za odlaganje neopeglanog veša :/
2. posteljina za krevetić - (vidi 1.)
3. viper - ni minuta nije htela u njega ma kako se ja majmunisala (dobili ga)
4. ona mala kadica sa anatomskim uloškom - perasla brzo, velika je zakon.
5. gomila nekih nehodajućih sandalica - čemu??? dete celo leto bilo boso
6. haljinice i suknjice - zavrće se, uvrće, nit može u maramu s tim, srećom pa su sve dobijene
7. raznorazna bebi kozmetika (dobili)
8. ogroooooomni plišani ker - stvarno ne znam šta bih sa njim - mi imamo pravog pa joj lažnjaci nisu zanimljivi :mrgreen:
Must have:
1. marama
2. gomila bodića (mala kaka obilno, svaki put nam izađe na bodić :roll: )
3. pantalonice na lastiš tj. donji deo trenerke, sa stopicama - ona odelca iz jednog dela su mi nespretna
4. jastuk za dojenje (dobili dva i oba koristili)
5. Baby gym (od milja nazvan Džimi) - neophodan da bi mama otrčala do wc-a
Prvo pitanje zasto vam je krevetic nepotreban? A gdje vam bebe spavaju? Tomi bas ne ide u glavu pa zato pitanje?
Nepotrebne stvari:
Kadice u previjalistu stvarno mala, vec sa mjesec dana morali kupiti vecu
Plisane igracke skupljaju prasinu hvala Bogu da smo ih dobili
Posto smo mi jos mali i ne koristimo jos puno drugih stvari ovo je za sada nama nepotrebno jer ostatak ne koristimo
A mene sto spasava je
Klokanica koja mi je dusu spasila kada moram do trgovine ili nesto obaviti u gradu a pada kisa, imamo i maramu al me je nekako strah ju staviti u nju jer je Jonna samo dva i po mjeseca i bojim se ustvari nisam ju ni probala staviti od straha moramo to prebroditi
Ljulja na baterije koju smo dobili super nam je kad mora kakati (imali smo problema s kakanjem bilo je period kada nije kakala po 5 dana) sada je u redu, i kad mama kuha ili ide na vecu
Krevetić nepotreban - spava sa nama. Lepo nam je, cica je na izvolte i ne moram se dizati, dojenje odradimo u pousnu i ona i ja :heart:
mi svi četvoro spavamo zajedno. proguglaj co-sleeping ili potraži na ovom forumu ;)Citiraj:
A gdje vam bebe spavaju?
marama - ne moraš se bojati, margita je u slingu i marami od svog rođenja. puno je zdravija za dijete od klokanice, bilo bi bolje da si ju nosila u marami svo ovo vrijeme.
Lutonjice, a koliko je sirok vas bracni ako se smije znati?
Nas je sad troje u krevetu i poprilicno se naguravamo.. :mrgreen: