Mara, nismo zaboravili da si dužna slike... :lol:
Printable View
Mara, nismo zaboravili da si dužna slike... :lol:
Ma ne brini, nisam zaboravila, no još ga nisam pofarbala a i imam super sporu vezu tak da će to pričekati da se preselim u novu kučicu sa dsl-om.
gala, treba ti 2 šire gipsane trake - kupiš u hospitaliji.
Neka masna krema
Novine
-namažeš trbuh i cice sa kremom
-staviš jedan sloj namočenih novina
-ja sam stavljala trake u 3 sloja, i to tako da sam ih izrezala na dužinu 15-20 cm, namočila i ljepila na trbuh. One se dosta brzo suše, tako da kad si gotov pričekaš još 10 min i onda odljev možeš skinuti. pohrani ga na sigurno i suho mjesto i ostavi ga sušiti još dan - dva. Nakon toga možeš slikati
nisam još vidjela odljev trbuha, ali maru danas jesam, izgleda fantastično 8)
:oops:
Hvala, mama Ju!
:D :D :D e bas sam se razveselila odgovorom na pitanje vec sam postala nestrpljiva,joj jedva cekam kada cu raditi odljev ,iako sam sada u nekoj guzvi i trebala bi na put ali sve mi se cini da necu suzdrzat da to ne uradim vec sutra....
mare hvala hvala puno :love: :love: :love:
moj se duuugo sušio
bočni djelovi nisu baš tako fixni, a i neki gornji slojevi mi se odljepljuju
sa čime bih ga mogla premazati i malo fixirati, prije nego što ću ga presprejati sa zlatnim :)
help, pliz?
" Bitni detalji su gips, gaza (za armiranje gipsa) i sredstvo za odvajanje: vazelin, ulje i slično. Obratiti pažnju da se gips kod ukrućivanja zagrijava pa nije pametno stavljati predebeli sloj.[/quote]
znam da sam dosadna(sama sebi s pitanjima o odljevu trbuha) :oops: ali mare sad sam skuzila da kod tebe uopce nema gipsa ne spominje se....osim gipsanih traka a jel to to...jer u citiranom dijelu spominje se neka gaza+ gips....mislim volim se raspitati do detalja nego se zabetonirati pa ko idiot put prve hitne :lol:
mozda vam se cini bolestan strah ali od ranog djetinjstva imala sam neke idiotske traume tipa upetljan mikser za kolace u kosu pa sam s onim mutilicama skoro pa otisla do lijecnika ali zahvaljujuci dobrim roditeljima i brdu susjeda nisam otisla u hitnu ali SVI su me vidjeli :oops:
Gips ili sadra, ne građevinski nego umjetnički ili medicinski. Kvaka je da u građevinski dodaju pijesak, a to nije to. Najjednostavnije je koristiti medicinske trake, a najtrajnije je ipak koristiti umjetnički gips i armirati ga širokim komadima gaze.
Napomena o pregrijavanju ostaje, a kao test može se isprobati zamutiti nekakvu količinu gipsa za probu i skužiti koliko je brz i koliko se zagrijava.
Ja sam išla na jednostavniju varijantu, tj. kupila sam već gotove gipsane trake u Hospitaliji koje trebaš samo namočiti i lijepiti na trbuh.
NAdam se da sam pomogla...
e da, nemaju ih uvijek u Hospitaliji, tako da je dbro nazvati ih i rezervirati
:D super hvala na savjetima i informacijama,upijam svaku rijec.
ipak mislim kako cu ostati pri jednostavnijoj varijanti(medicinske trake) a ovu trajniju ostaviti za drugu trudnocu kad budem u manjim strahovima i vecem znanju ;) sada sam zvala hospitaliju i narucila trakice(nisu ih imali :( ,a ja se mislila danas uljepsavati),ali kako ce stici tek za par dana a postoji mogucnost da i ja odem na kratki odmor tako da ce proci neko vrijeme dok ne uradim odljev a ja navalila ko mazga e bas mi i treba tako kada sam nestrpljiva :P
Davore,Citiraj:
Davor prvotno napisa
Bas mi je zao sto ti nije uspjelo organizirati art radionicu vezanu na odljev trbuha.No vidim da nas je sada dosta zainteresiranih cura koje bi to htjele napraviti pa zasto ne pokusas ponovno.Vidim da je to apsolutni hit i mislim da bi imalo smisla pokusati, nekako je sigurnije kada bi to radile u grupi pod vodstvom nekoga tko se bolje kuzi u to.Ja bi to jako htjela, mada me malo frka to sama raditi doma,nikad ne znas kaj mozes uprskati.A ti se kuzis u to, imas li neke veze sa time ili kaj?!
Pozdrav!
Yok, prošlo me. Uostalom, ja u tome nisam sudjelovao izravno, nego samo kao poticatelj: radionicu bi vodile umjetnice specijalizirane za art-terapiju, a odljev trbuha je zamišljen kao završni hepening.
Ali ako se ipak nešto krene zbivati u tom smislu, mogu podijeliti preporuke. Žena koja bi započela radionicu i strukturirala tečaj je dohvatljiva i mislim da bi se dala nagovoriti. Žena koja bi odgulila najveći dio posla i vodila radionice je nekidan rodila, ali mislim da ju se može angažirati.
Meni je pouka bila da se više u to ne petljam.
Uostalom, zašto se neka od "uspaljenica" ne bi primila organizacije? Svakako bi žene imale više povjerenja u jednu takvu nego u mene ovakvoga :cry:
Pa OK, ak ti se neda!Ja sam mislila da si ti neki kipar na Primijenjenoj ili akademiji pa da se kuzis barem u tehniku, tako mi se cini sigurnijim tako nesto izvoditi na sebi.Ak nisi ko sto nisi onda je tak i tak svejedno!Sto se tice art terapije, zvuci mi zanimljivo, samo ne toliko kao sama tehnika odljeva trbuha.A i ja lezim doma, vecinom, tako da neko pohadannje tecaja je za mene nemoguce.Na kraju cu se morati snaci sama, mada me je malo frka nekih ludih situacija.Thx anyway!Citiraj:
Davor prvotno napisa
P.S. Zvucis mi jako razocarano i pomalo ljuto sto prvi pokusaj nije uspio.Pa sta te neka trudnica istukla kada si tako nesto predlozio sto te toliko obeshrabrilo da pokusas ponovno?Inace tako lako odustajes?
[/quote]
Pa OK, ak ti se neda!Ja sam mislila da si ti neki kipar na Primijenjenoj ili akademiji pa da se kuzis barem u tehniku, tako mi se cini sigurnijim tako nesto izvoditi na sebi.Ak nisi ko sto nisi onda je tak i tak svejedno!Sto se tice art terapije, zvuci mi zanimljivo, samo ne toliko kao sama tehnika odljeva trbuha.A i ja lezim doma, vecinom, tako da neko pohadannje tecaja je za mene nemoguce.Na kraju cu se morati snaci sama, mada me je malo frka nekih ludih situacija.Thx anyway!
P.S. Zvucis mi jako razocarano i pomalo ljuto sto prvi pokusaj nije uspio.Pa sta te neka trudnica istukla kada si tako nesto predlozio sto te toliko obeshrabrilo da pokusas ponovno?Inace tako lako odustajes?[/quote]
:D :D :D stvarno se slazem s tobom meni je cak malo zasmetalo(ah ti hormoni) sto sam procitala taj komentar koji me se ucinio malo psihopatski...o.k mozda sam osjetljiva ali i ne zelim ovisiti od takvih likova jer da je neko sposoban ucinio bi nesto konkretno mene isto zanoma samo odljev trbuha,a barbi mislim kako smo toliko i same sposobne uraditi uz pomoc prijateljice il koga vec....tako ne stebamo se sekirati...meni je pala jedna ideja na pamet prvo cu zabetonirati frendice(koja nije upoce trudna) pa akp s nojim bude sve p.k bacamo se na moj trbuh hehehe...nadam se da ce mi prijateljica prihvatiti ideju,samo cu se umiliti kao :angel:
P.S oprostite ako sam malo otresita i gruba.....
malo puno sam smotana kad ne znam ni kako se citira...bas me zanima kako cu napraviti odljev :lol: :lol: :lol:
ajde neko pomoc sto trebam kad citiram,pogledajte kako je ispalo kod mene...necu tako...HVALA
Ovo je skroz zanimljivo :D
Baš ću pokušat i ja to napraviti, ali tek za koji mjesec jer sad mi je trbuh jedva vidljiv.
I ja se napokon spremam napraviti. Imam vazelina, novina i vode, traka. E sad zanima me koliko ste vi ostali traka potrošili? Vidim da je Mari dosta trebalo. Ja imam samo dvije role tj. jedan paket za 44kn iz Hospitalije, nekih srednjih- nisam sama kupovala pa ne znam kakvih sve ima, rekli mi da su srednje. Sad me strah početi raditi pa da mi ponestane traka...Citiraj:
mara prvotno napisa
I može netko još jednom ponoviti postupak
1. Debelo namažem vazelinom
2. Stavim mokre novine, vidim da mara pisala da ni ne treba ali me ipak strah da se bez novina ne zalijepim
3. Stavljam trake
4. Sušim se 10ak min- jel to dosta?
5. Skinem i stavim sušiti odljev
Paaa... niti jedna se nije pojavila u vrijeme početka tečaja. Zato. Mislim, možda bi stvari bile mrvicu drukčije da je tečaj organizirala neka trudnica pa bi svoj zanos znala prenijeti drugima, ali to je nešto o čemu mogu samo nagađati.Citiraj:
Barbie prvotno napisa
Ja sam se zgipsala!!! Još nije ukrašeno, čekam ljeto da odnesem jednom frajeru koji crta sa sprejevima, ali da vidite i ovako "bianco":
http://pg.photos.yahoo.com/ph/emaste...01.jpg&.src=ph
mrak 8)
:mrgreen: hvala!
momtobe, prekrasno je :love:
moj se bočno nije dobro zčvrsnuo :/ ne znam da li da probam još jedan sloj gipsanog zavoja na to (da se ne raspadne sve) ili da premažem s nečim (u hobby artu nisu mi znali reći sa čime bi bilo ok)?
stoji mi već 2 mjeseca i ja očajavam :(
Ja sam rubove naknadno "obrezala" i zaljepila jedan rubni sloj gipsanog zavoja, pa sad rub izgleda uredno. Ništa se neće desiti ako "dogipsaš" naknadno, jer se osušeni gips ne rastapa lako (ili uopće, neznam). Imaju u Preradovićevoj u novom hobby dućanu fine gipsane trake, malo uže i gušće od onih iz hospitalije. Pa ti vidi...Citiraj:
buby prvotno napisa
momtobe :love:
idem u Preradovićevu
vidim na slici da tvoj malo drugačije zgleda
mara, kad će te fotke?
trenutno smo na moru, a trbuh je još u starom stanu (preselili smo se)
paaaa, na jesen :oops:
evo podižem malo....upravo sam napravila odljev trbuha i cika i izgleda super....sad mogu i roditi mirne duše.... :D
Ho-će-mo sli-ku!
nakon skoro godinu dana, moj odljev je konačno na zidu :roll: (još kada ofarbamo sobu....)
napravili smo ga par dana prije poroda - dvije štrudlice se gurale u kupaoni i cerekale
ovako izgleda
http://public.fotki.com/bubynr1/luci...jevtrbuha.html
buby, genijalno :klap:
I ja mislim da bu moj trbuh u nekoj srebrnozlatnoj varijanti, no eno ga, čeka na tavanu :oops:
buby predivan je...moj je još na sušenju,zauzima cijeli kuhinjski stol :lol:
pikal me u nos cijelu godinu u spavaćoj sobi :oops:
na podu, mislim
A s čim si ga farbala,sprejom ili kistom,akrilnim bojama ?
spray - ljenguza sam, to mi je bilo najlakše ;)
super,baš imam tih sprejeva kaj sam radila neke čestitke i ukrase :)
u slučaju nedostatka gipsanih traka, može se i obična gaza namočiti u gips i zakeljiti na trbuh. novine ne trebaju, dovoljno je namackti kožu sa debelim slojem nivee ili neke druge masne kreme. nadogipsavati se slobodno može, u slučajevima da se nešto odljepljuje, nije dovoljno debelo....samo prije treba malo navlažiti gips.
gips se može farbati sa svim vrstama boja, samo je potrebno prije ga izolirati lakom da se smanji upojnost. veliki izbor sprejeva ima u bauhausu.
Odličan je umjetnički gips, a kupuje se u dućanima s potrepštinama za umjetnike.
Wow, ovo ću za koji mjesec obavezno raditi.. :D
buby, tvoj odljev je pravo remek djelo. :*
da, ja sam prvo radila sa gipsanim zavojem iz hospitalije, a krpala sam sa tim umjetničkim iz preradovićeve (eh, da sam odmah znala za njega)