Kod mene od prve injekcije pa do kraja samog postupka nema sexa.. Bolje mir nego da nešto zeznemo :)
Printable View
Kod mene od prve injekcije pa do kraja samog postupka nema sexa.. Bolje mir nego da nešto zeznemo :)
čuftica, može sve normalno do punkcije
Čuftica, samo daj ako ti se da! Mi to obavimo najčešće večer pred punkciju pod isprikom da nećemo smijeti duže vrijeme (bar 1. tromjesečje):oops:
Naravno, ne nakon punkcije. Onda je stand by!
Jadan moj MM.. Nadam se da ovo neće čitati.. Samo je on u celibatu :oops:....
kristina, nije samo tvoj. I moj je u celibatu par dana prije inseminacija, zbog mojeg straha od lošeg spermiograma.:-)
Moj pak mene drži u celibatu zbog svog straha od lošeg spermiograma, a skupa se bojimo da ovulacija ne bude prije punkcije... Tako da nema ništa već par dana. :)
evo ja danas došla sa drugog uzv(9dc) rastu... sada su 13 i 14mm , rekli su mi da dobro reagiram na ljekove i u četvrtak opet uzv, pa ćemo vidjeti kaj dalje... još uvijek sam pikalica...
što se tiće odnosa vidite da svak svoje priča... danas sam čula da je dobro imati 3-5 dana prije punkcije odnos da se izbace loši spermići tj. da se obnove zbog pokretljivosti... jel kao ako dugo stoje u gaćama manja im je pokretljivost... ja se osjećam već ispunjeno i bez odnosa koliko hormona imam u sebi tako da mislim da će MM sam uz TV to napraviti da se malo obnovi hihihi... eto svak svoje ima, a ja ću baš pitati doktoricu , pa da vidimo ..... u četvrtak
moj MM je onaj koji ima uzrećicu: daš daš ne daš ne daš
opet pomoć :-) moj gin mi neda uputnice za briseve i hormone jer to nepiše na papiru iz petrove samo hiv hepatitis i war ,kg rh faktor i papa glupo mi se pojaviti u bolnici i da mi na kraju propadne postupak,,,šta je pametno da napravim?
Jutros sam vidjela grešku koju nisam mogla ispraviti jer mi na poslu stalno nešto izbacuje pa ispravljam sad! Ovo gore boldano se odnosi na večer pred transfer, a ne pred punkciju.:oops: Sad se definitivno moram ofarbati u crno..:mrgreen: Zbog "spermića" odradimo 3-4 dana prije punkcije (taman večer pred 1. UZV, drugačije ne stignemo), i onda večer pred transfera.
Kerolajn izbori se za uputnice jer nije na njemu da ti brani te pretrage! Možda ti u Petrovoj neće ništa niti reći, ali to nije u redu da ti neda uputnice! To je tvoje pravo i drži se toga. Ako ne, mjenjaj ga!!!:-x
kerolajn5, reci ti svom ginekologu da na tom papiru iz Petrove piše i donijeti sve dosadašnje nalaze. Bez obzira hoće li te tražiti u Petrovoj ili ne, normalan ginekolog bi te i sam poslao na to prije nego ideš u postupak. Tako je barem bilo kod mene. Ako ti neda uputnice, zbilja bih razmislila o promjeni ginekologa.
Kerolajn potpisujem Snekicu i Ježić jer taj tvoj dr nije baš normalan... Kako ti neda uputnice za briseve???? Ma sad pusti kako bude i traži dalje .. Sretno!!!
Pa nek sam napravi briseve.
Meni to uvijek socijalka radi.
Slažem se sa tlatincicom. Brisevi s vremena na vrijeme spadaju u uobičajenu zdravstvenu zaštitu žene, a pogotovo prije nekih postupaka. Ako te ginekolog bude i dalje gnjavio, i ako imaš priliku, mijenjaj ga... pored svega, ne treba ti još i natezanje s njim za uputnice. Sretno!
E da, koliko se sjećam meni su napisali u povijest bolesti da se traže spolni hormoni i brisevi.
Upravo to i kažem. Meni je na briseve i hormone moja socijalka sama poslala, prije nego sam uopće krenula u Petrovu.
jutros sam bila kod njega da mi napravi papu i dao mi je uputnicu za briseve al neda za hormone kaže šta će mi kad će me i tako stimulirati hormonima .. eto šta da vam kažem sve vam je jasno!! promjenila bi ga davnih dana ali nitko neprima nove pacijente svi su pretrpani .. tako da čekam da se neko novo mjesto otvori za mene .. uvijek netko ili nešto otežava situaciju kao da nije dovoljno teško .fuj
Draga ako bas nikako nemozes dobiti uputnicu za hormone mozes ih u pliklinici Stela izvaditi Ili zamili dr kod kojeg si u postupku da ti napise na povjest bolesti pa ces onda i uputnicu dobiti ja sam sa svojim ginicem isto tako na vi kad trebaju uputnice Dobivam samo ono sto pise u povijesti bolesti Meni nitko nije rekao da treba pogledati hormone stitnjace prije trudnoce ili pri planiranju ili kao sto je moj slucaj bio prije IVF-a pa sam to procitala na forumu i sama ucinila
Nemoj se brinuti da nećeš u postupak ako nemaš nalaze hormona- ako te tvoj liječnik to nije tražio prije, neće ni za vrijeme postupka.
Curke,kad su subotom UZVuci,kad doci,jel vec od 7?Moj dr subotom ne radi,a moram na jos jedan UZV.
Meni obično kažu doći oko pola 8, ali opet ovisi o doktoru koji je dežuran taj dan. Nekad počnu prije, a nekad kasnije.
Ok hvala Jezic!
Sela, prošlu subotu su počeli oko 8.15 čini mi se. Mislim da ti to ovisi koji je doktor dežuran. Najbolje da dođeš oko pola 8, kako ježić kaže, pa lako malo pričekaš.
Dobar dan cure ,evo da objavim svoju uspješnu betu 14 dan 5dnevnog embrija 556.2 sutra idem opet vaditi da vidim kolika je beta uglavnom jučer sam prve žgaravice dobila i jako sam sretna .nakon 11 js ,3 oplođene,3 zamrznuta,2 dobra embrija transferirana pa sad ćemo čekati prvi uzv,ako vam šta znači 14 dana do beta sam normalno radila sve što sam radila svaki dan ,samo nisam dizala teško ,prva 2 dana ležala i to je to !
Milla krasno!Super betica!
Milla, predobro...neka te i sutra razveseli ogromna brojkica...i nek do kraja bude sve kao treba biti.
Selić moja najdraža, samo da ti i ovdje mahnem... meni su u prošlom postupku rekli da dođem u nedjelju u 7 na UZV, ali sam čekala do skoro pol 9. Ja bi isto tak došla oko pol 8 kak su ti i curke rekle.
Ja danas bila kod svoje dr i dobila sve moguće i nemoguće pretrage...sad se trebam bacit u istraživanje gdje, šta i kako...
sve Vas ljubim.
Tikki, nisam baš u toku, kakvo je stanje kod tebe? Kolko je bilo JS na punkciji? Kad je ET
Nadam se i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspješan ET i veeeeeeeeeeliiiiiikuuuuuu ß za 2 tjedna.
Hej Bab! Prvo super da ste krenuli u nove planove! Na punkciji je bilo 7 JS, a sutra ćemo znati za dalje :)
Milla2 čestitke tebi i tm!
Ostatku ekipe veliki pozdrav iz sunčane Dalmacije
milla2 čestitke od srca
evo ja danas bila na uzv..... imam 8 folikula po 18-20mm... danas štoperica , a u subotu punkcija... ukratko to je to...
javim se kak je prošlo
Curke, odoh vam ja svima dati podršku na odbrojavanju! ;)
jeiii beta 16 dnt 1226 :) to je obro jel da
To je super, cestitam:-D:-D:-D
super hvala evo pokušavam bolnicu dobiti da javim :D
evo i mene.... obavljena punkcija.. preživila sam.... nije mi rečeno za js nego samo da se u ponedjeljak javim, pa čemo vidjeti kaj dalje...javim se
Čuftice sretno i naravno, javljaj nam se .. :)
Milla2 suuper:sing:.
ČUFTICA sretnooooo:joggler:.
Svim ostalim curkama:bye:i:kiss:.
O, krenule lijepe vijesti na našoj temi, milla2 čestitam a čuftice tebi držim fige :)
Ja obavila folikulometriju u petak al je bio 9 dc i dr. je rekla da ne vidi ništa zasad, nek dođem sutra ponovno. Zanima me da li se u pravilu rade uopće inseminacije u prirodnom ciklusu obzirom da ja ne uzimam nikakve stimulanse niti ništa? Nešto si je mrmljala u bradu da mi nebi bezveze potrošila postupak pa sad nisam više sigurna. Naime došla sam i rekla da želim inseminaciju jer mi više nema smisla pokušavati prirodno uz folikulometriju kad neide jel.
Sva iskustva su dobrodošla.
I čini mi se da nitko ovdje nije kod dr.Baldani osim mene? Znam da sam to već jednom pitala pa se nije nitko pozitivno izjasnio, kod kojih ste vi doktora?
Meni nije baš jasan ovaj komentar o "trošenju" postupka, budući da se u 6 postupaka koje pokriva hzzo računaju samo oni kod kojih se troše bolnički lijekovi (gonali, menopuri...). Dakle kada si ti sama kupiš npr. klomifen, onda se to ne računa u tih 6 postupaka.
Ali svakako se nadam da će biti ovulatorni ciklus i da će AIH biti dobitan :*
Da, nije ni meni baš jasno što je pjesnik time htio reći.
Koji je na kraju zaključak s Ovitrelom? Zadnji put sam ga sama kupila jer su rekli da će mi se inače to računati u potrošen postupak a onda se tu na forumu pisalo ministarstvu i ako sam dobro shvatila, trebali bi mi ga dati u bolnici bez da se to računa u išta ili se računa pod postupak ako će ići inseminacija?
Totalno sam zbunjena a nebi da me preveslaju.
Ovitrele se NE RAČUNA u 1 od 6 postupaka koje pokriva HZZO. Bilo je baš na ovoj temi prije nekog vremena puno rasprave o tome i znam da je par cura pisalo u ministarstvo ili kuda i dobilo potvrdu o tome.
Inseminacija i lijekovi poput klomifena se također ne računaju u postupke. Nadam se da nisu opet počeli raditi budale od pacijenata!
milla2, pa konačno lijepa vijest,nadam se da si ti sad "probila led" i da će tako i ostale cure :),bravo :-D
ćuftice, a i sve ostale cure kojima treba - šaljem brrrrrdo podrške :-)
sanja1, ti još malo pa ćemo držati fige, jel da ?;-)