Btw, Muki, ove godine se vraćamo na Otok mladosti. Imat ćemo tamo svoju 8. smotru SIH-a i jako sam sretna zbog toga iako sumnjam da ću ići.
Al, u svakom slučaju, izviđači će se vratiti na svoj dragi Otok
Printable View
Btw, Muki, ove godine se vraćamo na Otok mladosti. Imat ćemo tamo svoju 8. smotru SIH-a i jako sam sretna zbog toga iako sumnjam da ću ići.
Al, u svakom slučaju, izviđači će se vratiti na svoj dragi Otok
bila sam i opet bi ja neka sam "ostarila" ali ih u mom mistu nema
imam samo lijepe uspomene iz izviđača
i ako mi dijete bude htjelo;naravno ako se aktiviraju ovdje, zašto ne
rado bi ga upisala
ja sam skroz opaljena na prirodu-najbolje se osjećam tamo gdje je zrak čist i gdje ne dopiru zvukovi civilizacije. kratko bila u izviđačima i planinarima i nikad nisam prežalila što se nisam više aktivirala.
sutra bi vrištala od sreće da mi lada kaže "hoću biti pčelica".
Nisam bio izvidjac (niti MZ), ali smo oboje prirodno navudreni i aktivni planinari vec jako dugo (meni ce sad 20 godina). Medju ostalim, MZ i ja organiziramo i dva planinarsko-esperantska susreta (jedan bas za obitelji sa klincima i jedan za sve uzraste) na kojem se okupljaju ljudi iz razlicitih zemalja. Sve to nam je fora pa tako odgajamo i klince.
Za informacije o tim susretima bacite pogled na linkove:
http://www.angelfire.com/va3/vanja0/MKRhrMain.html (hrvatska verzija)
http://www.angelfire.com/va2/Vanja/ (esperantska, ali puno slika sa dosadasnjih susreta na daljim stranicama)
Vedran je bio na prvom planinarskom izletu sa 5 mjeseci, Zrinka cak sa 2 i pol. Sad ima 5 godina i bio je vise puta na Velebitu, jednom i u Alpama i trudimo se sto cesce ici u brda i prirodu opcenito (vec je i clan PD). Planinarski dnevnik je vec napola pun (Zrinkin je isto sve ispunjeniji) i nadamo se da ce nastaviti tako i kad ne budu vise isli s nama izlete.
Ove godine bi mogli i na koje kampiranje ...
Kaj se tice izvidjaca, obzirom da aktivnosti planinarskih drustava obicno bas nisu usmjerene djece tad mi se izvidjaci cine kao prikladna alternativa i, da, rado bih upisao njih oboje kad za to dodje vrijeme.
Inace, jako me veseli sto ovdje ima vas dosta koji ste skloni prirodi (cini mi se da to bas nije tako cest slucaj i dosta rijetko vidimo cijele obitelji u prirodi drugacijoj od Maksimira, Jaruna i Sljemena autom). Ljudi s kojima se druzimo isto vole prirodu i planine i ponekad idemo zajedno, no oni ipak cesto nemaju vremena za izlete tako da cesto (na zalost ... sve je zabavnije kad nas je vise pa tako i ti izleti) idemo sami.
Dakle, svi u prirodu!
Mukice, ja sam bila "Marko Šavrić" iz Gajnica.
Sjećaš se kad smo se svi zajedno da budemo jedni od drugih bolji.
"...Kaj da "crveni!" nas pobjede?, a mi smo bili žuti?" Čak sam i pikirala sa vašeg Starog grada Susedgrada. Tek sam se 1980. uključila aktivno, a 1986. prestala ići. I strašno mi je žao. Osvojili su ćak i Triglav kad sam ja odustala od izviđača. Uopće ne znam zašto. Mlado ludo!!!
Najbolje mi je bilo na Smotri izviđača na Jarunu, kaj su se moje curke zaljubljivale u vaše dečke, a i naravno obrnuto!
Ovdje kod nas su samo Skauti, ali nisam sigurna za koju dob djece su aktivni.
AH DOBRA STARA VREMENA, KOJA NIKAD NE BIH MIJENJALA!!!
I ja sam bila, ali kratko, u 8. i 1. srednje. Ostalo mi je u sjećanju kao kombinacija discipline (ustajanje, lijeganje, urednost) i raspuštenosti (tu mislim na pljuge i cugu) ali i na krasno druženje i prvi boravak u prirodi (u totalnoj divljini na Pakri, 5 km od dućana). Upisala bi dečke ako budu htjeli. Ali prvo će proći "kućnu" školu ponašanja u prirodi.
Samoborka... savricevci, nasi vjecni rivali... kak se ne bi sjecala... ja nisam bila na jarunu nego u stabu smotre naselja jezek tj. poletaraca u policijskoj skoli u simunskoj... a i tam je bilo predivno.. a na jarun smo dolazili navecer...
Trge, sameka i ostalih decki se sjecas, ne?
a jel se sjecas naseg pinokia?
tipa koji je na smotri, nakon sto je otisla ona grupa ayllu danima svirao na traktur i slicne naprave
on ti je sad sef mariacija...
Naravno da su Trgo, Samek i ostali bili legende kod nas u Savricu.
Vidiš nemrem se sjetiti Pinokia, ali vaše Kaje se jako dobro sjecam. Ona je bila s nama na Jarunu.
Poslije sam ti ja bila vodnica, neko kratko vrijeme i bilo je par vaših curki koje su se jako skompale sa mnom. Ali mlade generacije od mene.
O, bilo je jedno "plavo oko" kod Vas od dečkiju tada, ali se ne sjećam kako se više zvao, a čini mi se da je bio generacija s Mihom. Generacija starija od mene.
Sjećam se jedne zgode kad smo bili zajedno u Brodarici. Vaši su se organizirali tak da su imali u šatoru na podu spužve, a mi kako smo se snašle. Meni je u to vrijeme bio rodendan koji se naravno znao, a tvoje cure su mi za rodendan poklonile da spavat kod njih u satoru.:)))
Šteta što se ta stara ekipa ne primi tog posla.
cure i decki
ako ikako mozete nabavite knjigu "100 zmajeva" Nenada Velickovica u izdanju Omnibusa
za sad je ima za kupit samo u BiH
a nadam se da ce skoro bit i u HR
od kad mi je danas dosla na stol u ured, nemrem ju pustit
dobicu otkaz ako ovak nastavim
citam i suze mi idu na oci od smijeha i uspomena
ja sam bila jako, jako kratko izvidjacica.
nama, pocetnicima, su uvaljivali da dijelimo letke po postanskim sanducicima pa mi dojadilo ubrzo.
kcer je jednu godinu bila u izvidjacima pomorcima i bilo joj je dosadno na tim tjednim sastancima, a ispostavilo se da bas ne gusta u spavanju pod satorom i vedrim/oblacnim nebom pa je odustala. (najveca su joj mora bile razne bube)
OI "Rade Končar" - krenula neke 1987. godine
od 1988. postala sam vodnik i imala svoj vod :mrgreen: decke mladje od mene samo godinu dana :P
Redovito sam isla na sastanke, izlete, ljetovanja... a onda sam se preselila i jednostavno prestala. :/
Ako M. bude htjela naravno da cu je upisati.
Evo ja glasala da je (meni osobno) to sve bezveze.
Satori, bube, blato, logorska vatrica... me nikada nisu fascinirali.
Ja sam ovak malo cudnjikava. :/
No MM je lud za time i predpostavljam da ako ce Buba izraziti zelju da ide na izvidace morat cu popustit i pustit je.
Mene je toliko strah tih krpelja i ostalih "radosti" tog tipa da to nije normalno.
Draga Kaja,
izviđački pozdrav od Nataše iz Rijeke!
Nadam se da znaš koje :mrgreen:
u nas nema izvidjaca :/ :(
Nisam bila izviđačica i nije mi žao, jer sam bila tip od knjige otkad znam za sebe. Svoju djecu bih upisala, ako bi to oni htjeli.
Nisam bila (nisam od grupnih eventova (grupa - meni više od 4-6), MM je bio i bilo mu super. Obožavam prirodu, ali nasamo, u dvoje do maks šestero, sve preko mi je previše ekipe. Nemam neki unaprijed definirani stav - ako nam dijete bude htjelo - neka ide.
Ono - meni je uvijek bilo interesantnije gledat prirodu, divit se ovome ili onome, ići po svom ritmu, ne "palim se" na zajedničke aktivnosti - paljenje vatre, orijentacija, traženje ovoga ili onoga. Ne volim čak niti grupni turizam, turističe vodiče itd. MM-u to sve super, još mi zapjeva pokoju izviđačku. Dok ne moram ja ići - it's ok.
Nikad nisam bio izvidjac, ali mi je priroda u srcu, odrastao sam uz sumu u predgradju ZG-a i tako zivio 30 godina, a i poslije sam redovno odlazio u prirodu, sam ili s prijateljima,a i sad smo redovni, klinci se dobro osjecaju u prirodi. Ako budu bili zainteresirani, rado cu ih upisati u izvidjace, mislim da je to korisnije i bolje od recimo sportskih treninga.
(BTW, bas planiram sutra uzeti slobodan dan i landrati solo negdje po nekom brdu ... :D )
Bila 1 ili 2 puta, bilo mi SUUUUUUPPPPPERRRR!!!! Ja sam bila s prijateljicom iz osnovne i još uvijek pričamo o tome.
Eh da, jedino bih preporučila da možda dijete ide sa nekim poznatim, jer znam da djeca koja se nisu nikoga znala od prije nisu baš imala super iskustva kao ja i moja prijateljica.
Prijavljujem se, 16.četa, OI Columba Pacis! Općina Maksimir.
Bila od 2. razreda osnovne do faksa. Tad se sve rasformiralo i na području naše općine radi, mislim, samo jedna četa.
Bila sam nedavno na sprovodu jednog starog izviđača. Ne moram pričati koga sam sve srela i kakve su se sve emocije i sjećanja vratila. Pjevali smo(baš na sprovodu) sve stare pjesme, plakali za njim, prošlim vremenima.....
Upisala bi klince odmah kad bi bilo na području Ravnica gdje živimo. Ja se osobno nebi mogla ponovno uhvatiti u koštac s time jer puno radim, ali voljela bi da to sve opet oživi!
nisam bila...mogla sam...ja sam malo freak na prirodu...mrzim bube i ostala gmizava stvorenja, ježim se spavanja na otvorenom, kampiranja i inog....
najljepša stvar u tome mi je, zapravo, druženje....
ali nisam tip za "prirodu" :mrgreen:
Ajme, koliko nas ima!
Ja sam bila pomorac-pčelica, planinka, brđanka...OIP "7 sekretara SKOJ-a". Od 3. osnovne do faksa, kad sam otišla u Zg, a i nekako mi se sve to bilo razvodnilo i pogubilo. Tek kad sam vidjela ljubičastu plastičnu skautsku karticu..nekako mi to više nije bilo to pa se u Zg nisam uključila.
Moj sin je svakakve uspavanke slušao, al kad mi ponestane ideja, isplivaju i Kako da jednoj pčelici... i Mi planinke...i slične. Mislim da se sjećam svake svake izviđačke pjesme. I semafora, i svih čvorova..
Ja sam obožavala to lutanje po prirodi, gubljenje po njivama, bila sam majstor za crtanje profila terena :), a o logorskoj vatri da ne govorimo.
Ali mi recimo više baš ne paše spavanje na parketu u školskim dvoranama ili na goloj zemlji, nakon studentskog doma sam počela cijeniti komfor.
Imam stvarno predivnih uspomena, iako nekad mislim da sam si mogla korisnije ispuniti to vrijeme pa npr. ići u muzičku ili se baviti nekim sportom, ovako znam hrpu stvari koje su totalno beskorisne za gradski život:) Al me zato naučilo timskom radu, disciplini, čak rukovođenju, motivaciji (za što mi je poslije firma plaćala seminare).
Ne znam koliko se to sve promijenilo, da li se zadržao taj duh, ali u današnje vrijeme je velika stvar ostati bar malo u kontaktu s prirodom i osjetiti da si samo dio nje. Ako klinci budu htjeli, nek idu, vjerojatno će i mene povući da se angažiram. Znam da su nam u susjednoj zgradi ali baš ne pratim što rade.
Oćemo jedno Rodino jato organizirat?
Baš me lovi nostalgija, mogla bih još pisat, al već sam pretjerala...
Ili da osnujemo klub roditelja - brđana?
Evo ovako:
Bio sam i jos sam uvijek clan izvidjaca od 1982 u OI V.GORTAN u Rijeci,zatim OI KVARNER,SUSAK i ovom prilikom pozdravljam sve koji me poznaju iz tih odreda.Bio sam aktivan clan do 1989 kada sam otisao raditi i zivjeti u Italiju pa mi to otezava da se cesce vidim sa starim drustvom ali mi imamo na Zlobinu (blizu Fuzina)jedan izvidjacki dom koji iznajmljujemo nekim odredima za feste i takve stvari pa se svako toliko nadjemo i mi "stari".To je tako lijep osjecaj da cesto puta dolazim na tako nesto iz Italije i pravim kilometre samo da bih se vidio sa starim drustvom.Osim toga cuo sam da se u Rijeci ponovo zele okupiti stari izvidjaci iz svih odreda pa ako neko nesto zna neka me kontaktira ili neka napise na forumu.
Hvala.
P.S. ja bih pustio da se anketiraju samo oni koji su to probali jer ovo ispada da trazimo necije misljenje a on jadnik pojma o tom nema pa eto da ipak nesto napise.
Ko dijete nisam bila, nisu mi dali starci i uvijek čeznutljivo pratila rad izviđača (čak jednom pobjegla na proljetne igre poletaraca kad su se održavale u našoj školi. Ali se nisam dobro osjećala jer nisam bila uigrana s ekipom).
Kasnije radila u školi i uključila se u brđane. Prekrasno... logorovanja, planinarenja, ljetovanja (M. bio star 1 godinu na svom prvom ljetovanju-logorovanju).
M i M uključeni i aktivni (svojevoljno, bez ikakvog nagovora), mada trenutno odred baš i ne funkcionira. Ali nadamo se da će se netko primiti posla i sve ponovo pokrenuti.
Inače svako ljeto nekoliko dana budemo u šatoru u kampu. Tek toliko da se prisjetimo izviđačkih dana.......:-)!
Bila sama na par sastanaka,jer su u našoj školi išli skoro svi. Bilo je nekako neugodno i neljepo. Ne bih upisala svoju djecu, a čak mislim da je to jedna od rijetkih stvari od kojih bi ih pokušala odgovoriti od toga.
mozda te prvi dojam prevario
meni su isto neke stvari koje se vezuju uz skaute bile odbojne, sva ta stega, ali to su samo americki filmovi
vec je petu godinu na izvidjacima, sastanke i izlete ne propusta
ove godine je na logorovanju spavao sam u satoru, njegov izbor, 10 godina i sam u satoru, mnoge odrasle bilo bi frka :)
Bila sam član O.I."Split" 12 godina. Prošla sam sve, bila sam planinka, brđanka, vođa jata,patrole,čete,načelnica odreda, vođa logora...Bilo je to prekrasno iskustvo koje ne bih mjenjala ni za što. Tako sam i MM-a upoznala, on je bio načelnik O.I."Jelen"... Djeca su nam upisana u izviđače od dana rođenja, odemo tu i tamo na neku akciju kad nas zovu, bili smo ovo ljeto 2 puta po 1 dan na Smotri SIH-a.
moji su dečki krenuli prošle godine (jedan poletarac, jedan izviđač) i oduševljeni su! A i mi smo:)
Konačno aktivnost na kojoj sudjeluju obojica,a ne svađaju se:klap: (ne daju im, razvijaju zajedništvo).
Izlete ne propuštaju,a i na logorovanja/zimovanja/proljetovanja idu kad god uspijemo naći sponzore(bake i dede;-)).
Na žalost to nije više onako jeftino kao u naše vrijeme,ali je jeftinije od mnogočega drugoga.
A svaki puta sa sastanka/izleta/logorovanja dođu s mnogo toga naučenog, sklapaju nova prijateljstva,a iskustvo ljetnog kampa - šatori, polaganje kojekakvih vještina, pranje suđa:lol:....nezamjenjivo!
Mene roditelji nisu puštali na izviđače,ali sam se družila s puno njih i bila užasno tužna što ne mogu sudjelovati u njihovim aktivnostima. valjda sam zato svesrdno podržala svoje dečke kad su saznali za odred.
Veliki BRAVO za izviđače i još veća pusa i zahvala našem voditelju odreda (TUR) i svim predvodnicima!:zaljubljen:
Stara tema, al ne znam gdje da pitam.
Dakle, ima li netko iskustvo, preporuku, dvojim (trojim) između:
Odred izviđača Jarun,
OI Plamen ili
OI Golub mira
Ima li netko neku info? Hvala unaprijed.
Curka me gnjavi već 2 godine. :-) a ja sam bila u izviđačima, pa bih voljela da i oni prođu to divno iskustvo, boravak u prirodi i ostalo.
Moja je od nižih razreda u izviđačima i to u OI Jarun. Zadnjih godina je slabije aktivna no ljetni tabori se ne propuštaju. Ona zadovoljna a onda smo i mi :-).
larmama, treba li se redovito ići na okupljanja, jel to 1x tjedno ili? malo nam je to zbog drugih aktivnosti teško organizirati da bude redovito tijekom godine, al probali bismo.
znači OK vam je u OI Jarun? kako najlakše da dođem do njih? Probala sam mailom nije mi nitko odgovorio.
da, jednom tjedno su okupljanja, nije obavezno biti redovit. Moja je u osnovnoj uz izviđače išla u muzičku i na atletiku. Povremeno su izleti bilo u prirodu, bilo tipa, muzej, kino .... Zatim ima i raznoraznih izviđačkih okupljanja, natjecanja. . Organizirana su i zimovanja, proljetovanja i ljetni tabor.
Javim im se na face. Ak ne uspiješ, budem preko svoje organizirala da ti se jave.
Ok onda ću preko fejsa, hvalaa.