Matilda prvotno napisa
Mene je smetalo to sto je ministrica prikazana kao idealna majka, super zena koja zna pofarbati zid sama i zamijeniti uticnice i osigurac i za to je dobila pljesak.
Emisija je promasena. Latin je u studio trebao pozvati mamu koja ima i obitelj i karijeru, ali bez logistike. Svaka cast ministrici, ali ona je meni samo jedna zena kojoj doma mama i svekrva cuvaju klince, a kucu joj posprema teta cistilica i kad dodje doma sve joj je cisto, skuhano, oprano i ispeglano.
Ne mora ona kad dodje s posla otici po klince u vrtic, kuhati rucak i opeglati vesmasinu vesa, malo pocictiti nered stanu, i jos se igrati, biti s muzem i imati malo vremena za sebe i biti vedra, nasmijana i sa savrsenom frizurom. Zena koja uspije bez icije pomoci zgurati sve to u 24 sata, napominjem, bez pomoci baka i teta (tu ne racunam pomoc muza), je zena koja je uspjesno spojila karijeru i obitelj. I takva zena zasluzuje pljesak. A takvih zena sigurno ima. Mozda nemaju frizuru, mozda se ponekad nasmiju i mrtve umorne zaspu navecer ispred TV-a, ali su zaposlene mame.
Ne volim takvu propagandu i samo se nadam da nam ona nije prototip za natalitetnu politiku. Moja prijateljica koja je sa djetetovih sest mjeseci otisla na posao nije mogla dijete dovesti na posao, a kamoli da ga ide kuci podojiti (stanku za dojenje nije imala). Ministrica ipak ima uvjete rada kakve nema vecina zena u Hrvatskoj. I zato nam ne moze sluziti kao primjer.