nekom čarobnom tehnikom uz pomoć mirisa bora izvlače katar van, inače pred skoro godinudana moj je klinjo bio na tom potrošili 3 čepića
Printable View
nekom čarobnom tehnikom uz pomoć mirisa bora izvlače katar van, inače pred skoro godinudana moj je klinjo bio na tom potrošili 3 čepića
Anemona, vjerojatno nitko ne zna baš stručno objasniti način djelovanja,
bitno ti je znaš da je princip djelovanja taj da sluz iz dišnog sustava eliminiraju putem probave,
pa djeca taj šlajm jednostavno - pokakaju.
Kako, ne znam,
kao što ne znam kako analgetik pomogne da me uho više ne boli,
kako on zna da mene boli uho, a ne zub, glava ili koljeno? :mrgreen:
Mi smo starijoj davali sirup (kupili ga na Dolcu) jer je imala sljama u grlu koji nikako nije prolazio osim ako ga nije ispovracala. Nakon 4 dana pomogao joj je, ali tada ju je uhvatio zeludac, zalila se na bolove ...mozda povezano s tim sirupom, mozda nije...stvarno ne znam...i meni je bilo nebitno, ali sirup je zavrsio u smecu.
Ozopulmin su na prirodnoj bazi! Ali kao sto maloj djeci nije preporucljiv mentol u raznim mastima za mazanje prsa tako i ti neki sastojci u ozopulminu.
Ja sam probala za moju curu kupiti od Prospana cepice - djelatna tvar je suhi list brsljana. Od sirupa joj dajem samo sirup od bijelog sljeza i caj od bijelog sljeza.
Na uputama za te cepice pise: Prospan razredjuje gustu sluz i pospjesuje iskasljavanje.Istodobno smanjuje podrazaj na kasalj. Na taj nacin suzbija tipicne simpome bronhitisa: pojacanu sekreciju guste sluzi , otezano disanje i podrazaj na kasalj, te omogucava bolesniku da ponovo normalno dise.
Ja sam za sebe inace koristila GeloMyrtol jer sam bila puna katara i jako sam kasljala i jako zacepljen nos. GeloMyrtol su inace kapsule isto na prirodnoj bazi, piju se sa puno vode pola sata prije jela i nevjerojatno mi je bilo kad sam puhala nos u nosu sam osjecala tu mentu i sve te biljke.
Neznam da li je itko od vas probao etericna ulja?! Za moju malu i to koristim. (i za sebe) Naravno ne na svoju ruku. Teta u apoteci mi je slozila ulja i pomijesalja sa baznim uljem i time mojoj curi mazem prsa i gornji dio ledja. Mislim da joj je i to puno pomoglo.
Etericno ulje timjana, cajevca i kajeput pomjesano u bazno ulje od badema. Od ssvakog ide po par kapi i jako dugo traju.
Rekla mi je da je dobro namazati i kad nije prehladjena a ide u jaslice.
Ja sam uvjek za lijecenje koliko je god moguce prirodno, mozda treba vise strpljenja, ali barem ih ne trujemo. naravno kad se moze tako lijeciti, kad su u pitanju prehladice bez velike temperature.
gdje kupujete u Sloveniji bronhopulmin? tražila u Ljubljani i nemaju. znam da ima u Kopru, ali meni treba negdje bliže Zg
evo mi taman opet korisitimo Ozopulmin.
Koristila sam i ih i sa starijim djeteteom, i svaki put bi zaista pomogli.
Mi ih nabavljamo u Italiji i tamo u ljekarni su nam rekli da bas zato sto su na prirodnoj bazi da su neagresivni.
Ima za dojencad i za djecu iznad 2 god. Mi ih uglavnom stavimo navecer i lakse disu, i stvarno 3 dana uzastopce po 1 cepic nam je dovoljno da se stvar popravi
Za vece dijete (6 god) cu preci na Ozopulmin sirup jer mi je bad stavljati mu cepic.
Inace ja sam na sebi isprobala kad sam bila prehladjena par puta i isto mi je ok, s time da me je nekad peklo a nekad ne. I nije to sad da se ne moze izdrzati, malo pecka i to kazem ne svaki put.
u svakom slucaju mi imamo pozitivno iskustvo
Ima li nešto novo po pitanju ozopulmina?
Koristi li itko?
Ta koliko velike to planiraš?
Moj je veliki. Izašla sam iz "mode", a zanima me za male, godina i po.
Što se njima daje da bi izbacili taj šlajm koji se slijeva niz grlo?
Ozopulmin se ne daje djeci mlađoj od 30 mjeseci - tako piše u uputi o lijeku: https://www.torrinomedica.it/schede-...in_g_supposte/
Prospan (sirup na bazi ekstrakta bršljana) smije se koristiti tek nakon navršene druge godine života.
Fluimukan također ne dolazi u obzir za mlađe od dvije godine.
Za bebe - najvažnija stvar je hidratacija. Sluz se razrijedi ako dijete pije dovoljno tekućine - voda, čaj, juha, čak i sokovi...
Klasično sredstvo protiv guste sluzi je sljezov čaj, odnosno iscrpina od korijena bijelog sljeza (priprema se s hladnom vodom i ne kuha se, nego korijen sljeza stoji u vodi dva sata). To se malom djetetu može kapati u nos, ali i piti kao čaj. Evo - tu je uputa: https://www.wishmama.hr/prehrana-dje...-disne-puteve/
Uklanjanje sluzi treba započeti od nosa - sluz koja se slijeva niz grlo redovito dolazi iz nosa, pa se tek kasnije spušta niže. Prvo dobro treba očistiti nos aspiratorom (uglavnom je dovoljan mali ručni - https://babyono.hr/shop/za-bebe/usis...irator-za-nos/ ), nakapati sljezovom otopinom i ponoviti postupak.
Ako ne pomogne ili ako ti se čini da su djetetu zakrčena pluća (noćni kašalj, plitko disanje, ubrzano disanje) obavezno pitaj pedijatra za savjet i odvedi dijete da pedijatar posluša pluća - to nije nešto što bi čovjek riješio doma.
Inače, mojoj djeci pomagali su ovi starinski lijekovi:
- polovica crvenog luka kraj uzglavlja
- morska voda u nos (Aqua Maris sprej)
- inhalacije iz kućne radinosti (njušenje šalice čaja ili stavljnje malo eteričnog ulja eukaliptusa u vodu za kupanje)
- posturalna drenaža (ali to se radi po uputu pedijatra ili pulmologa - ovdje su informacije http://www.bolnica-srebrnjak.hr/inde...erapija-kaslja)
Da se vratimo na temu - Ozopulmin je odličan, postoji i u obliku sirupa, ali treba pričekati da dijete još malo naraste.
Hvala Vam Peterlin. Proslijedit ću upute!
Prije je bilo čepića za male,i za malo veće različite jačine,kak je sad ne znam
Išla sam tražiti da provjerim svoju memoriju i našla ovdje da od 2010. godine supozitoriji nisu odobreni za djecu mlađu od 30 mjeseci:
https://ec.europa.eu/transparency/re...-1-ANNEX-1.PDF
Bitno (google prevoditelj):
Citiraj:
Supozitoriji koji sadrže derivate terpena odobreni su u Europi od 1950-ih na temelju nacionalnih postupaka i trenutno su odobreni i na tržištu u sedam država članica EU-a.Ovi su proizvodi općenito indicirani za podržavajuće liječenje dobroćudnih (blagih) akutnih bronhijalnih stanja, posebno produktivnog i neproduktivnog kašlja.
Nakon pregleda u vezi s
sigurnost koju je provela francuska nacionalna agencija u svibnju 2010. godine kako bi ispitala potencijalne neurološke rizike, uglavnom napadaje, uporabu čepića koji sadrže derivate terpena (uključujući kamfor, cineol, niaouli, divlju majčinu dušicu, terpineol, terpin, citral, mentol i esencijalna ulja borovih iglica, eukaliptusa i terpentina) kontraindicirana je u Francuskoj djeci mlađoj od 30 mjeseci i djeci s epilepsijom ili febrilnim napadajima u anamnezi.
Nakon toga, Francuska je 27. listopada 2010. podnijela obavijest, pokrećući postupak upućivanja na temelju članka 31. stavka 2. Direktive 2001/83 / EZ, radi procjene potencijalnog neurološkog rizika i njegovog utjecaja na omjer rizika. korist supozitorija koji sadrže derivate terpena u starije djece
manje od 30 mjeseci. Postupak je započeo u studenom 2010. godine