Ja o Viliju mogu reci sve najbolje ali ,kao sto znamo, shit happens.
Printable View
Ja o Viliju mogu reci sve najbolje ali ,kao sto znamo, shit happens.
Statistika ništa ne znači za pojedinca, upravo rekao TV-doktor.
Naročito kad si sam taj pojedinac.
ja,dobro je rekla i Taca70, no buga..... što upravo tvoj liječnik kaže na tvoje reakcije, stanje tvojih jajnika, antralnih folikula? Rekla ti je Mali Mimi da ima dovoljan broj mnogo mlađih pacijentica koje su reproduktivno pri kraju i moraju razmišljati o donaciji jajnih stanica.......... Isto tako imaš pacijentica tvojih godina sa zadovoljavajućom situacijom, dovoljnom za prirodno začeće ali i za IVF. Baš me zanima što ti je dr. rekao. A na topicu 39+ vjerujem da ćeš naći dosta informacija, cura u sličnoj situaciji, itd.
Kadauna, upravo mi je to rekao...ali zna se i iznenaditi u pozitivnom smislu...ima više antralnih folikula nego šta je on očekivao...ali eto, do et nismo ni došli za sada...prvi put mislim da je fulao vremenom punkcije a drugi put zaista nije nitko kriv da se cetrotide razgradio...ne, zadovoljna sam s Vili i dr.R....samo mi mm nema dovoljno povjerenja u njega pa zato cijela ova diskusija i pitanje da li je treba mijenjati konja za vrijeme utrke...8-)
ja sam uvijek za promjenu klinike ako za tim ima potrebe, no ovdje imaš liječnika koji je stvarno otvoren za razne stimulacije, za svaki put drugačiji pristup, onaj koji on mislli da će dati najbolje rezultate pacijentici, ne ide po šablona protokolu svaki put na isti način.....................
No ako se vi tamo ne osjećate dobro, ako tvoj muž nema povjerenja!? Ne znam, iako stvarno sumnjam da ćeš trenutno igdje u HR dobiti snažniji i više tailor made IVF protokol nego u Vili-u. Rekla je Mali Mimi da Cito u Splitu bilježi vrlo dobre rezultate... No i dalje sam vrlo skeptična prema objavljenim rezultatima.
Buga, znači zbog tebe se dr.R plašio da će i meni folikuli probiti Cetrotide. Srećom nisu ali opet nije ispalo dobro, i ja sam ostala bez transfera. Ipak, kao sto Kadauna kaze, jedini dr s kojim mozes o svemu se dogovoriti i koji ima individualan pristup je dr.R. Naravno da je i mijenjenje klinike dobro doslo u nekim situacijama, ako nista drugo samo zbog promjene.
Za sada ne bi još mijenjala. Osijećam se dobro kod dr.R. Naravno, pošto mi vrijeme curi mislim si koj put da li sam trebala pitati još za neko drugo mišljenje, a da sugestije okoline ne spominjem (Mb i Prag su vrlo hvaljeni). Da taca70, ja sam ta koju se pamti zbog propalog cetrotida...:lol:
buga, a koliko gonala/menopura dobiješ u sitmulaciji? Ima pacijentica koje uopće ne reagiraju na ove domaće "dječje" protokole, a na 30-40 gonala dobiju 16 stanica (39+).
Što se tiče uspješnosti naših klinika, cure i ljufi su sve rekli. I u lutriji je jasno kolika je vjerojatnost da ćeš dobiti glavni zgoditak. Otkad je politički diktirano kolika mora biti uspješnost, nitko normalan brojkama ne vjeruje. A bome ni onima ranije, s obzirom da nitko ozbiljno nije vodio statistiku.
Kud ode Jelo sa 16 stanica:-) (čast iznimkama/ci)
Pustite nam bugu na 39+, čini mi se da je ova tema apsolvirana.
Onda je kod tebe zbilja skoro svejedno ideš li van ili u RH u protokol. A koja je klinika kod nas najbolja... svatko od nas ima svoju ideju, ali mislim da se ne može vjerovati diktiranim statistikama.