Ma on će i tako reći da je dobio samo dva pisma :), ali sutra šaljem i ja !!!
Printable View
Ma on će i tako reći da je dobio samo dva pisma :), ali sutra šaljem i ja !!!
ne može reći Le Ministre da je dobio dva pisma kad u kopiji ti mailovi idu i na medije LOL
Evo i mog doprinosa:
Gospodine Milinoviću,
obnašate, kako se čini, dužnost ministra zdravstva i socijalne srkbi. Zdravstvo, kakvo se deklarativno prakticira u Hrvata, je znanost. Dakle, vi ste znanstvenik. Potrošili ste vrijeme, uložili trud i stekli zvanje lječnika, spacijalista iz ginekologije i opstetricije.
Nešto kasnije, postali ste ministar zdravstva i socijalne skrbi, potom donosili ste Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji i... gle čuda, zaboravili da ste znanstvenik, zaboravili da ste učili, da ste se trudili i jednostavno odlučili poslušati instrukciju koju je dao Kaptol.
Kao znanstvenika, može vas biti sram! Kao čovjeka može Vas biti sram jer ste svoje osobne svjetonazore stavili ispred interesa znanosti i struke i ispred svjetonazora mnogih građana države koja je deklarativno sekularna.
Gospodine Milinoviću, ne obraćam vam se sa Ministre Milinoviću, kako bi mžda bio red, jer vas tako ne mogu doživjeti, tražim od Vas da se ispričate građankama i građanima Hrvatske jer ste, biti ću blaga pa ću reći: pogriješili.
Tražim od Vas da se ispričate svim parovima koji se liječe od neplodnosti, jer ste ih zakinuli za osnovna ljudska prava i uskratili im adekvatno lječenje kakvo je bilo praksa u Hrvatskoj prije Vašeg dolaska.
Tražim od Vas da se ispričate svim nevjenčanim parovima koji su morali pred javnim bilježnikom dati izjavu da se vole i žele dijete.
Tražim od Vas da se ispričate svim parovima koji su morali proći sramotno psihologijsko savjetovanje koje je često preraslo u testiranje da bi dokazali da su spremni biti roditelji i to kod "stručnjaka" koji su to testiranje proveli svojevoljno i bez ikakve pravne osnove.
Tražim od Vas da se ispričate svim parovima koji su morali proći pravno savjetovanje o Medicinski potpomognutoj oplodnji kod "stručnjaka" koji o tome nemaju baš nikakvih znaja.
Tražim od Vas da se ispričate svim ženama čije jajne stanice su propale zbog eksperimentalne metode zamrzavanja istih.
Tražim od Vas da se ispričate svim ženama koje su prošle višestruke nepotrebne postupke hormonske tarapije jer je "Vaša metoda uspješnija".
Tražim od Vas da se ispričate svim parovima koji su bili prisiljeni adekvatno lječenje potražiti u inozemstvu, za što su često morali dizati kredite, izostajati s posla, ugoržavajući pri tome svoje radno mjesto i egzistenciju.
Tražim od Vas da se ispričate mojoj djevojčici koja će se uskoro roditi, (hvala na pitanju, začeta je ICSI metodom u privatnoj klinici, jer me bio strah pogledati u "Vaše" bolnice) što ste je zakinuli za cijeli niz vršnjaka, prijatelja s kojima bi rasla.
Tražim od Vas da se ispričate svim parovima koje ste svakako etiketirali, od toga da su promiskuitetni karijeristi na dalje. Nitko na to nema pravo, čak ni Vi svemoćni "ministre".
Tražim od Vas da se ispričate svim MPO lječnicima i embriolozima kojima ste onemogućili da svoj posao rade na najbolji mogući način.
Tražim od Vas da se ispričate cjelokupnoj javnosti jer nas sve skupa lažete, obmanjujete i zavaravate iznoseći neistinite, lažne, vrlo paušalne, po potrebi skrojene statističke podatke vezane za MPO.
Na kraju, budući ste zakazali kao znanstvenik, da ste zakazali kao osoba s integritetom, tražim od Vas da podnesete ostavku na mjesto ministra zdravstva i socijalne skrbi.
S puno različitih emocija, pri čemu poštovanje nije ni jedna od njih, srdačno Vas pozdravljam.
(potpisano punim imenom i prezimenom)
Samo info da sam od RTL-a dobila obavijest da je novi mail rtldanas@rtl.hr
i RTL traži nekoga tko je poslao pismo
Malo dopunjen popis adresa pa ako želite možete mailove proslijediti na adrese na koje još niste.
Večernji List:
sandra.veljkovic@vecernji.net, gl.urednik@vecernji.net, goran.ogurlic@vecernji.net
Novi List:
vesna.roller@zg.t-com.hr
Jutarnji List:
jutarnji_list@eph.hr
kristinaturcin@yahoo.com
redakcija@jutarnji.hr jutarnji_kontakt@eph.hr (za reakcije čitatelja)
gl.urednik@vecernji.net
redakcija@novilist.hr
glavniurednik@slobodnadalmacija.hr
dnevnik@dnevnik.hr
kontakt@index.hr
urednik@t-com.hr
office@croatiantimes.com
pnovosel@zena.hr
zenska.soba@zenskasoba.hr
zenstud@zamir.net
ravnopravnost@prs.hr
Politicari
ured@predsjednik.hr predsjednik RH, tel. 01 4565 191, fax. 01 4565 299, Pantovčak 241, 10 000 Zagreb
predsjednik@vlada.hr J. Kosor, premijerka
glasnogovornik@vlada.hr Glasnogovornik vlade
potpredsjednik_jf@sabor.hr Josip Friščić, potpredsjednik Vlade
vedran.bajsic@sabor.hr Vedran Bajsić, predstojnik ureda potpredsjednika Hrvatskoga sabora, tj. Josipa Friščića
primjedbe-na-zakon@mzss.hr Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi - primjedbe na zakon
AnteZvonimir.Golem@mzss.hr AZ Golem, državni tajnik za zdravstvo
darko.milinovic@mzss.hr Darko Milinović, ministar zdravstva i socijalne skrbi
radmila.rumek-crne@hlk.hr (tajnica) Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju Hrvatske Liječničke Komore,
damir.bajs@mint.hr Damir Bajs
sabor@sabor.hr Sabor
Klubovi zastupnika i sl. skupine
klubsdp@sabor.hr
klubhns@sabor.hr
klubhsls-hsu@sabor.hr
klubhdssb@sabor.hr
klubnm@sabor.hr
klubsdss@sabor.hr
klubhdz@sabor.hr
klubids@sabor.hr
Malo kasnim, ali evo i moj doprinos.
Ministre Milinoviću,
malo mi je nedostajalo da ovaj mail počnem sa “bok, evo mene opet!”. Naime, puno puta sam Vam već pisala, a i mnoge noći sam probdjela zahvaljujući Vama, stoga više nemam iskrenu potrebu za formaliziranjem. Mail neću potpisati imenom i prezimenom jer tome ne vidim svrhu. Vama je svejedno. Usprkos tome, želim od Vas ispriku. Ispriku za to što ste imali i imate obraza činiti to što činite. Više mi je smiješno ukazivati Vam na nedostatke Zakona o medicinskoj oplodnji jer to već i ptice bez grane znaju. Želim ispriku za to što se ponašate kao da je većina ljudi u Hrvatskoj izrazito upitne inteligencije.
Hvalite se da je uspješnost veća nego prije Vašeg Zakona. Uložili ste 50ak miliona kuna u medicinsku oplodnju u koju su godinama ulagana zanemariva sredstva.. Ne treba biti Einstein da se zaključi zašto ste dobili istu ili nešto veću uspješnost kojom se hvalite. Ukoliko uopće jest veća. Zašto ukoliko? Jer usprkos Zakonu o javnom informiranju nismo dobili statistiku. Što? Nema veze? Neka vjerujemo Vama na riječ i obraz? Kako da ne.
Također, za umrijet od smijeha je kako gorljivo branite taj Zakon – Šmakon koji je daleko ispod zlatnog standarda kojim se koristi velika većina država, ali mi imamo istu ili još bolju uspješnost. Svakako. Hrvati će otkriti novi planet u Sunčevom sustavu koji će biti pogodan za život i prvi ćemo ga naseliti.
Kada spominjete Struku, mislite li na iste one koji su Vam za prijedlog Zakona rekli da ne valja, a kasnije ste ih Vi prosvijetlili? Ili? Više me zanima tko pripada Struci oni nego tko su graditelji piramida. Možda će to i u dalekoj budućnosti ostati tajna, a jedini trag koji će Struka ostaviti biti će njihov simbol, naprimjer - ukrštene eza i Petrijeva zdjelica.
Biračko Tijelo, (34)
Aenea ti si moj idol!!! :*
Zakon-Šmakon- Aenea genijalna si!!! Večeras i mi šaljemo.
[QUOTE=aenea;1956263]Malo dopunjen popis adresa pa ako želite možete mailove proslijediti na adrese na koje još niste.
Evo, proslijedila sam pismo tamo gdje još nisam. Aenea samo ispravak za Kosoričin mail koji glasi predsjednica@vlada.hr
Evo ako želite to i ovako priopćiti ;-)
http://imageshack.us/g/822/rodaavatari1.jpg/
http://imageshack.us/g/69/rodaavatari25.jpg/
http://imageshack.us/g/16/rodaavatari110.jpg/
http://img215.imageshack.us/img215/8...daavatari1.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/8572/rodaavatari2.jpg
http://img153.imageshack.us/img153/5...daavatari6.jpg
Jeste li vidjele sinoć? Ne smatra da se ima kome i za što ispričavat i "njihove brojke" potkrepljuju koliko nam je dobar ovaj Zakon, ali mi to valjda ne znamo cijenit.
Sweety tnx na super avatarima!
Svaka čast svima koji su poslali pismo,Milanoviču nismo bitni mi ,ni naša djeca već gleda u prvom redu svoje interese.