ne kužim pitanje?
Printable View
A šta ti misliš o mačjoj kakici u salati?
O pucanju generalno ne mislim ništa dobro i mislim da je to primitivizam. Ali svejedno, kad se prenakote mačke u ljudskom naselju, ljudi imaju problem i pravo rješavati ga - s tim da se traži neko civilizirano rješenje. A što se mačke tiče, ne znam je li njoj draže da je upucaju ili uhvate i steriliziraju.
:mrgreen: mačja kakica u salati ti dođe kao besplatno gnojivo
ja izbjegavam svako ubijanje koje mogu
ako se osa da otjerati vani, puno cu radije to uciniti nego je ubiti
inteligentnija bica, macku npr. mozes i nauciti da ti ne smije u kucu
zohara mislim da ne mozes, imala sam ih dosta al se nisam bavila dresurom :mrgreen:
svoju djecu ucim da ne muce nikakve zivotinje, odvracam ih i od gazenja mravi i slicno
ali ovo sta stray pise je ipak pretjerivanje
Potpisujem sve icyine postove na ovoj temi.
I prisjećam se Davora i xylitola i Fifi koju treba otrovati
curke, curke, nemojte nasjedati na ovu temu.... po običaju stray_cat otvara senzacionalnu ''navlakušu'' i pušta vas da se zapalite.... a vjerojatno ona sama neće više uopće imati postova na ovoj temi....
sorry, nisam povrtlar pa ne znam
svejedno, ja osobno bi prije prestala sadit salatu nego išla ubit dotičnu mačku (osim da nam gola egzistencija ovisi o toj salati valjda, al onda bi stavil mreže oko vrta)
pa poslije nje dođe druga mačka, pa opet nešto drugo, pa dokle to onda ide?
kill the salad, not the cat :-)
ne ubijam ja macke. ni zbog cega. samo ih ne volim. ne zelim u svojoj kuci ni u svojoj blizini. to obično riješim tako da ih potjeram. sa IŠ!
samo sam imala potrebu rec da uz kakicu od mace cesto dolazi i toxoplazmoza. to je jedan od razloga zasto ih ne volim. ali ih necu ubijat zbog toga.
Ne bih rekla da se pjenimo, ali malo mi jest čudna diskusija, sad kad pomikaki uvjerava zhabicu da ne mora ubit mačku . Rekla bih da smo se malo pogubili :mrgreen:
edit: a evo i zhabice u međuvremenu...
nije mi to nikako normalno, ako mi se mrav/pauk/što god nađe u kući, naravno da ga neću posvojiti za kućnog ljubimca, ali neću ga ni ubiti, već iznijeti van u prirodu
još uvijek me ljuti događaj s ovogodišnjeg ljetovanja, do nas na plaži sjedi obitelj i onako dosađuju se, naiđe i mali gušter (promatrala sam ga prije toga neko vrijeme i zato me je to još više pogodilo) i ta obitelj ga iz dosade zatuče kamenima, pika ga grančicama i sl., ostala sam užasnuta da netko može tako nešto napraviti malom gušteru u prolazu?!?!?!
pa nisam ni ja mislila da zhabica ubija mačke s prozora floberkom :mrgreen: (ali neki ih i ubijaju, bio je baš slučaj u mom trenutnom susjedstvu)
nego čisto kažem ovako rasprave radi da nisu samo mačke problem što se tiče salate - salata raste pri tlu, po njoj ide svašta i teško ju je dobro oprati, toksoplazma je problematična samo u trudnoći ali ima beštija koje su opasne i inače, pa nije loše oprati je malo bolje
ove stvari koje tina spominje su i meni teške za gledanje
nedavno me mala zvala jer su klinci utapali skakavca u nekoj kanti prljave vode
došla sam do njih i rekla oprostite, treba mi taj skakavac i izvadila ga :mrgreen: a mala ide za mnom i pita: mama, a jesi ti zaštitnica životinja?
Tko laže, taj i krade.
Tko krade taj i ubija.
DAkle, tko laže taj i ubija.
DAkle, tko od vas nije nikada slagao.
DAkle, ovaj forum je prepun potencijalnih ubojica.
Čini mi se uvodni post jednako prenapregnut kao i ova konkluzija iz uvoda u logiku. Valjana, ali nerealna.
A ko laže i krade taj ne voli Tita
nakon sto godina počnem pratiti temu i ona zamre nakon 2 strane :nope:
mi smo jednom u grčkoj ulovili velikog raka skuhali, pojeli ga, oklop oprali i ponjeli kući za ukras, na žalost, u vrećici- Elem na grčkom suncu u gepeku u roku od sat vremena oklop je proizveo miris ravan bojnom otrovu i carnici su se skoro ugušili kad su nam otvorili gepek. Sve dok nisu našli raka carinici su nas gledali u šoku. Da li je to zapravo bila svemirska pravda, osveta raka ili.... (tananana...zona sumraka)
s obzirom da živimo u društu tolerancije i slobode, gdje žena ima pravo pobaciti dijete.
onda valjda i ona sretna djeca koja se ipak uspiju roditi imaju valjda pravo loviti rakove
i vlasnici pasa imaju pravo ubiti peseke
:nope:
danas sam trčala i nit kriva ni dužna progutala nekoliko mušica
jesam li zlostavljač, a da toga nisam ni svjesna
lastane?!?
samo da kažem : podržavam stray cat i njezine stavove i ne mislim se nikom opravdavati, aposebno ne uspoređivati kruške i jabuke (mačiće i ostale žrtve)
komentari o pravu na pobačaj ili gutanju mušica pri đogiranju svakako doprinose ovoj temi
Pa što vi mislite,da neki od nas daju djeci da polako režu nanare na fete8-)
najn, nego ja pokušavam reći kako je to jedan valjda civilizacijski, ili doseg okruženja, u kojem se još-usput-smatramo prosvijetljenima i velikima jerbo koljemo miševe, žohare, ma ne, čak štoviše, zovemo službu da se riješi miševa i žohara, to je sofisticirano klanje, jer nam uzurpiraju prostor (zar je to izvorno naš prostor), ali nam je naprosto nevjerojatno da netko floberom opali mačku koja mu kaka (da budemo fini) po vrtu. Ili postavljamo inače svoje granice, koje su posljedica našeg okruženja.
Pa nam je pas u krevetu normalan, pas u kavezu nenormalan, kokoš u kavezu normalna, kokoš u tanjuru mljac.
Ne trebamo se smatrati boljima i one koji to ne rade lošijima. Niti je rezbarenje crva u dječjim pokusima nešto od jučer, nit znak okrutnosti. Treba pogledat činjenicu da x posto ljudi (rekla bi većina) ne vidi u tome zlostavljanje životinje, ne vidi vrijednost života jedne zvjezdače. Kao što ja ne brinem o djeci koju ima mama žoharica.
Sad opet, ja vas koji vadite zvjezdače da bi djeci pokazali i vraćate ih, iz moje velevrhunske hoh pozicije smatram nehumanima, što bi vi da vas tako otmu vanzemaljci, vrše pokuse nad vama pa vas žive i lude vrate doma8-)
Apsolutno se slažem.
Krumpi, obično se i s tobom slažem, ali moram priznati da te na ovoj temi uopće ne kužim.
Čemu takve usporedbe? Ako nepotrebnom smatramo okrutnost (više ne pričam o strayinom postu, dakle ne govorim niti nužno o rakovima i pužićima) prema životinjama, znači li to da odmah trebamo razmišljati o traumi morske zvijezde? Čemu karikiranje?
Volim životinje, a jedem meso. Okrutno? Licemjerno? Ne znam.
Ja sam si ovako posložila stvari u glavi: jedem meso jer ga volim i smatram ga potrebnim u svojoj prehrani. Voljela bih kad bi to meso poteklo od životinja koje su za svog života sretno i bezbrižno pasle po pašnjacima i mirno spavale u štalama, sve do onog ružnog trenutka kad bi bivale smaknute. Također bih voljela da toga nisu bile svjesne i da su smaknute na najbrži mogući način (i ne pred drugim životinjama). Dok su živjele, bile su zadovoljne, mirne i spokojne. To je dobrim djelom bajka, ali u bajke ponekad vjerujem. Ima životinja koje se još uvijek uzgajaju na taj način (nažalost, sve manje). Okrutno je ono što im rade na velikim farmama (npr. pilići u kavezima koji se ne mogu okrenuti oko sebe). To je okrutno. Mučenje je okrutno. I, da, ni ja ne ubijam ništa što mogu izbaciti iz kuće (mislim na kukce i insekte :mrgreen:).
nism dovoljno slikovito opisala scene sa ljetovanja
djecica je skupljala puzice i skoljkice i drobila ih sporta radi, isto sa rakovima. opcija 2 je bilo ostaviti ih u malo vode u kantici dok ne pokrepavaju
pretpostavljam da nema smisla pricati i stresu koj zivotinja prozivljava kad ju navlacite po rukama, da su teritorijalne i da ih se dislocira iz nastambe i bla bla
Rekao bih da nisi u stanju prepoznati sarkazam ni kad te ugrize za debelo meso. Sva tirada sa xylitolom, grožđicama i antifrizom je bila reakcija, svojevrstan Reductio ad absurdum nelogičnom nasilju vlasnika pasa na plažama i nema baš nikakve veze s mojim stavovima ili sklonosti prema životinjama. Uostalom, probaj pronaći spomenute postove, pročitaj i uvjeri se na vlastite oči.
U literaturi Agate Christie ćeš naći vrlo precizne opise otrova i metoda ubijanja ljudi, ali to ne znači da je ona krvoločni psihopat nego dobra spisateljica odličnih krimića.
Toxoplasmosis is a parasitic disease caused by the protozoan Toxoplasma gondii.[1] The parasite infects most genera of warm-blooded animals, including humans, but the primary host is the felid (cat) family. Animals are infected by eating infected meat, by ingestion of feces of a cat that has itself recently been infected, or by transmission from mother to fetus. Cats are the primary source of infection to human hosts, although contact with raw meat, especially pork, is a more significant source of human infections in some countries. Fecal contamination of hands is a significant risk factor.[2]
Up to one third of the world's human population is estimated to carry a Toxoplasma infection.[3] The Centers for Disease Control and Prevention notes that overall seroprevalence in the United States as determined with specimens collected by the National Health and Nutritional Examination Survey (NHANES) between 1999 and 2004 was found to be 10.8%, with seroprevalence among women of childbearing age (15 to 44 years) 11%.[4]
During the first few weeks post-exposure, the infection typically causes a mild flu-like illness or no illness. Thereafter, the parasite rarely causes any symptoms in otherwise healthy adults. However, those with a weakened immune system, such as AIDS patients or pregnant women, may become seriously ill, and it can occasionally be fatal. The parasite can cause encephalitis (inflammation of the brain) and neurologic diseases, and can affect the heart, liver, inner ears, and eyes (chorioretinitis). Recent research has also linked toxoplasmosis with brain cancer.
ili ti ga toksoplazmoza nije opasna za zdrave ljude
svimb, ja namjerno filozofiram, jer je tema filozofska 8-)
vrlo jednostavno objašnjenje je da smatramo da smo si jako važni i osviješteni jer smo postavili granice iza štakora, a ispred zvjezdača.:)
ja poznajem ljude koji pse doživljavaju kao radnu životnju, bez problema ju maltretiraju, ignoriraju, mlate i drže zatočenu. I znaš što, srce mi se stegne kad ćuku vidim. Ali to nisu uopće okrutni, nehumani, zli ljudi. Nego žive u drugom okruženju s drugačijim stavovima.
Mene samo zanima što je okrutno i gdje počinje licemjerje.
pa sad se micemo u pravcu da li nam je bog stvarno dao za pravo da "uzgajamo" zivot i da nam to daje zeleno svijetlo oduzeti zivot (iz nekog razloga mi je sad palo na pamet da sam ne jednom cula ljude kad popizde na djecu kako urlaju "ja sam ti dao zivot, ja cu ti ga i oduzet...")
Osim u dijelu da utječe na promjenu ponašanja na nemaran i riskantan način. Nosioci toksoplazme predstavljaju povećani rizik u prometu, otprilike 2,5 puta u odnosu na zdravu populaciju, a obzirom da je ispitni uzorak ogroman možeš slobodno povjerovati u vjerodostojnost statistike.
To ti je otprilike kao da si cijeli život pod utjecajem 0,5 promila (ili tako nekako).
pas koji laje nije dovoljno kuhan