pa to je užasno nezdravo, mislim, boravit na 25-26 stupnjeva usred zime. Barem ja to tako doživljavam :(
Printable View
pa to je užasno nezdravo, mislim, boravit na 25-26 stupnjeva usred zime. Barem ja to tako doživljavam :(
mrak grije
Ja sam na toplani i kod mene je bio cvokot dok nisam zadihtao rupe u stolariji. Od tada moram poneki randijator prigušiti inače temperatura pobjegne na preko 28.
Isto imam nekakve penzose kojima je po noći bilo vruće pa se kroz noć grijanje gasi. Koma.
Zar se svima na toplani ne gasi noću? Meni je to OK. Doduše, ja preko cijele zime imam kalorifer, just in case, sada i klimu, ako zabrijem do sitnih noćnih ili jutrnajih sati.
Inače, nama neko vrijeme, nekih godinu dana, po noći ne bi bilo ni tople vode... Noći... bolje reći jutru - tipa 3 ujutro - sad je ima. Nemam pojma do čega je to bilo, nisam nikog pitala... nisam znala kako objasnit da mi u 3 ujutro treba topla voda.
ni kod nas ne grije po noći, ali je mali stan i novi prozori, pa je ok, čak i bolje tako
mi imamo novu stolariju, stavljenu prije 2 godine
tako da nije do toga
i nama noću ne griju, ali to je ok
meni je glavno da počnu grijati prije 6 sati ujutro i da griju barem do 22 h navečer
To nocno ne - grijanje nije do toplane nego do zgrade, to nastimava toplana na temelju zahtjeva kucnog savjeta.
Mi isto volimo toplije, 21 je puno premalo :d
Imamo doduše mladog i rekao bih normalnog predstavnika stanara (čovjek ima malu djecu) pa možda ne bi bilo zgorega da pokrenem re-evaluaciju nebuloze s potpunim gašenjem grijanja. Meni to dosta teško pada jer češće zabrijem do kasno, štrebačina itd. Isto tako mi je bilo teško dok je malac bio beba. Presvlačenje u ledari nije ugodno.
Mislim da znam i razlog zašto Titovi pioniri od 60+ vole hladno po noći: nisu čuli za ovlaživanje zraka. Tako uz uključeno grijanje do jutra budu lagano mumificirani.
I kod nas je noću ili ugašeno ili skroz na minimumu, teško mi je procijeniti. I iako i ja znam raditi do kasno, to mi je ok, jer se tolpline još nekoliko sati zadrži. Ujutro nešto prije 6 se točno osjeti kad puste grijenje, odjednom se svi raskrivamo :)
Slažem se da nije svima ista temperatura zdrava. Vjerojatno je i do navike. Ja sam navikla na toplo. I ne podnosim biti u tri veste. To me sputava i tako odjevena mogu samo gledati televiziju pokrivena još i dekicom. Znam da nije ekološki jako grijati, ali što mogu, ne funkcioniran na hladnom. Za spavanje je druga priča - ali tad se ionako grijenje gasi, često gasim radijatore u sobama gdje se spava, a redovito i prozračim.
i naši gase grijanje u 22, a pale oko 6h.
Krivo. Sasvim je svejedno do koje temperature griješ, što se stvarne ekologije tiče važni su jedino toplinski gubici. Na primjer, famozne "kanadske kuće" su vrlo tople i udobne, uz osjetno manju potrošnju energije od prosjeka.
Uzgred, ekologija je uglavnom podvala u svim svojim aspektima.
Uvođenjem ekologije samo plaćamo nešto što ne postoji. Na primjer, kupuješ ekološku suđericu energetskog razreda A ... koji vrijedi samo za najhladniji program koji ne pere dobro. Kupuješ ekološke "štedljive žarulje" koje daju manje svjetla, drastično lošije kvalitete, crkavaju češće nego što su deklarirane, a kad crknu odlažu se u obično smeće, iako su toksične.
Ekologija je samo ozakonjeni oblik praksi loših po zdravlje i okoliš. Nešto kao license to kill the environment. I to na finjaka.
Mislim da bi ukljucenje nocnog grijanja svima u zgradi povisilo racune za grijanje, pa se to uvodi iz ekonomskih razloga. Vecini valjda grijanje nocu ne treba. Mi imamo uljni radijator kad je frka
Uf, je da imate određene prednosti sa toplanom ali (po meni) ipak sam u prednosti jer ja grijem i dan i noć, bez prestanka (a bome i gasim kad meni paše), tak da jer meni i po noći 21 stupanj, što mi je važno jer nismo u krevetima u 22h (sin uči, ja visim po kući do iza ponoći i sl.).
povjest se ponavlja
datum skoro isti
temp. nešto viša, 14 C
radijatori skoro pa hladni
trnje
kako je kod vas?
Sigecica isto brrr
i ja sam siga
Kod mene je fiiiino. Otkad sam zadihtao stolariju jedan randijator je sasvim dovoljan, evo 28,8°C, moram i njega malo pridaviti.
u novom zagrebu super toplo
čak i robu sušim na radijatorima :-D
znači il je problem na sigi, il su naši penzići u zgradi opet smanjili temp. u toplinskoj stanici
Korculanska 10-12 nije imala grijanje petak- subota zbog poplave u podrumu e sad da li je to razlog sto je jos polu hladno ne znam. Nadam se da ce biti bolje ...
U Super Andriji je super toplo, betonjara, golubinjak, ali i toplinjak. ALI I SUHI ZRAK. Sve biljke ubrzo klonu.
evo ja pod klimom, a o sušenju robe na radijatoru mogu samo sanjati
ne samo da ne mogu ni na radijatoru sušiti, nego je hladno, a vani vlažno, pa se ne suši ni u kupatilu ni u zatvorenom balkonu
ne znam koga da sutra zovem, toplanu ili predstavnika stanara
ali dosta mi je više da masno plaćam to grijanje i da trošim struju za klimu da se malo ugrijem
A ti lijepo skokni na tržnicu Savica i u dućaniću sa sjeverne strane (u suterenu) lijepo kupi isparivače s bugačicom (oni ih zovu "filtri") i puni ih vodom. Kad se "filtri okamene od kamenca lijepo ih zamijeniš i opet dobro. Dobro je prije punjenja isparivača vodom staviti unutra žlicu sode bikarbone da se ne prime gljivice.
Smrzavam se već drugu večer pa se sjetila ove teme. Kako je kod vas, griju li? Kod nas situacija identična ovoj gore, Trnje.
OK, po danu je bilo "toplo", ali navečer bi ipak mogli malo pojačati grijanje. Sad uz tolike radijatore moram se grijati na klimu :gaah:
Mislim da se mali ne bude ni večeras kupao.
u središću je vruće
evo mene opet
nama danas nema grijanja cijeli dan
znam da je vani toplo
ali u kući baš i nije pretoplo
kako je kod vas?
griju, ali minimalno i čini mi se da počnu tek predvečer
zasad nije hladno
Minimalno griju, mislim da ujutro i predvečer, nije hladno, iako sam užasno zimogrozna.
kod nas griju minimalno
u stanu je toplo
U stvari, kod nas nisu radijatori sada minimalno upaljeni, nije ni da peku, ali su dosta topli, mogla bi komodno na njima sušit robu.
ja bih rekla da su kod nas totalno hladni
ali sada mi je ok, jutro, muving
ali navečer bi mi pasalo da se malo temprerira
nervira me da moram paliti klimu i plaćati struju, a u isto vrijeme plaćati grijanje, kojeg nemam
nije mi jasno kako su takve razlike među kvartovima
Zovi toplanu, nama su radijatori topli. Mi smo ih jednom zvali :starac:, rekli su da je sve OK :oklagija:, ali su se radijatori nekim čudom vrlo brzo zagrijali, valjda koincidencija, providnost, viša sila, što li :-/:x:mrgreen:
optimist, koji ste vi kvart?
nama su hladni totalno
zvala sam toplanu
rekli su da ne griju jer je vani pretoplo
kad sam rekla da nekima griju, dobila sam odgovor da je to onda greška na automatu za podešavanje temperature ili tako nešto
možete mi reći koji ste kvart i imate li grijanje?
trnje (sigečica) nema
aleksandra70vanja, očisti inbox!
Špansko - radijatori su mlačni, nisu hladni. I taman je.