mamazika, pa meni bilo neugodno što se sama nisam tome dosjetila! :lol:
a što se SMEG-a tiče... ja pukla na one njihove frižidere iz šezdesetih. al su fakat bili preskupi za kubaturu koju nude!
Printable View
mamazika, pa meni bilo neugodno što se sama nisam tome dosjetila! :lol:
a što se SMEG-a tiče... ja pukla na one njihove frižidere iz šezdesetih. al su fakat bili preskupi za kubaturu koju nude!
:DCitiraj:
Natasa30 prvotno napisa
ja sam se zbog perilice suđa odrekla elementa sa sudoperom. što će mi kad imam perilicu :lol: i dobila sam još jednu radnu plohu na perilici.
a zbog sušilice sam se odrekla ormarića u kupaonici.
Mi smo kupili perilicu zanussi i još ju nismo priključili. Da li se priključuje na hladnu ili toplu vodu?
Imamo informacije da je bolje na toplu, drugi kažu da mora na hladnu...
U uputstvima za moju piše da je bolje na hladnu.Citiraj:
yvet prvotno napisa
Probaj smanjiti ili povečati količinu soli, i meni se to prije dešavalo, ali nakon eksperimentiranja s količinom soli više nemam tih problema.Citiraj:
tinkie winkie prvotno napisa
Mi imamo Zanussi i zadovoljni smo tak-tak. Što se tiče pranja nije loša, ali je prilično bučna što mi smeta jer je nama kuhinja spojena s blagavaonicom i dnevnom sobom.
Nisam mislila da će mi to smetati, ali smeta. I da sada biram dala bi tih 500kn više koliko je koštao bolji model tj. onaj s tišim radom.
Mi imamo Electrolux, zadovoljni smo, dobro pere i suši, voda ne ostaje nigdje unatoč rubu kada stavimo nakoso (da, mi smo se sami toga dosjetili :mrgreen:), jedino što me pomalo nervira zadnje vrijeme je što škripe vrata perilice kad ih otvaram ili zatvaram.
Ima netko pojma zašto?
a da ih podmažete?
(vidiš, ja bih se TOMU dosjetila) :P
Ne znam čime bi podmazala ni gdje, nisam nikad u životu ništa podmazivala, a očito ni mm. :)
pa, s obzirom da se vrata otvaraju odozgo prema dolje, pante su dolje, pri rubu. sagni se i zaviri u mehanizam i vidjet ćeš gdje treba podmazati.
A čime? :oops:
:D
Samo se ti zezaj :P , ja zbilja ne znam čime se podmazuje.
Sjecam se da je apri jednom preporucila margarin :P , mozda ce i sada. :D
Mi imamo whirpool 6th sense, A energetski razred. Obožavam ju; tiha je, super pere, suđe iz nje spremam ravno u ormare. Nazamjenjiva je i vrijedna svakog odricanja prostora.
Što se tiče podmazivanja vrata perilice, kupi ulje za podmazivanje npr. u poljoopskrbi ili sl. Margarin ide na kruh! :lol:
da ne bi bilo zabune... ovo je bilo na topicu o podmazivanju... khm, khm... jelte...Citiraj:
Maja prvotno napisa
uglavnom, tamo gdje se na kraju spominjao čajevac i zbog čega su u DM-u nastali duuugački redovi forumašica i forumaša!
imas masinsko ulje, nekad je to radio bagat, sad ne zanm, ali ima ga u cipoteci, npr.
wd40, dobiješ i slamku koju natakneš na kapicu i onda špricaš daljinski
mi smo kupili electrolux, ali je još nismo prikopčali-kuhinja nam još nije gotova....tak da ja perem suđe u lavabou :cry: ...da vidim ko će me sad nadmašiti?
naša je širine 45, a postoje i one duplo manje(ali po visini)-samo ne znam baš koliko su praktične...u njih stane par tanjura i par čaša....vidjela sam takvu u techno maxu u king crossu....
što se smegovih frižidera tice (vidjeh da ih je netko spominjao)- fakat su jako skupi, mislim nekih 12000kn, a zapravo su jako mali i imaju onaj tirbo-mali frizer.jako im je debela maska okolo. ALI, gorenje ima nešto u tom stilu-puno jeftinije, izgledom tu negdje, a puno praktičnije jer imaju razne kombinacije sa frizerima.
i na kraju da se dotaknem i mielea....mi imamo njihov usisavac...bio je 5x skuplji od svih, ima neke super nastavke....ali nam je, recimo, već u prvih par mjeseci riknulo ono kaj uvlaci žicu....tak da smo mi zaključili da je bolje da mi nakon 5 godina kupimo novu npr. vešmašinu nego da pljunem hrpu para za miele koji će navodno trajati barem 10....
Moja elektroluksica škripi već 5 godina a ja nisam ni pomislila podmazivati...Citiraj:
Barbi prvotno napisa
Ajd, možda nagovorim muža da proba to izvesti za vikend. Mislim, podmazati. :lol:
bolje ga pripremaj za sljedeći vikend!
mislim, to je jedan strašno zahtjevan posao koji traži potpunu psiho-fizičku spremu! :P
to uopce nije jednostavan posao.
mozes uhvatiti prst dok mases vratima da se bolje podmazu,
moze ti zapeti dio odjece unutra dok se zavlacis i gledas i kad upalis masinu samo te usise unutra.
Pa ti sad vidi.
da, a može doći i vještica pa te ubaciti u nju dok si nagnut.
ili je to iz Ivice i Marice :?
a, ne. upadanje je moguce samo u perilice rublja koje se pune odgore i onda slomis kuk i ne mozes van. a voda se puni i prasak vec prsce. :lol:
onda samo zineš i praviš balončiće.
uopće ti ne trebaju one "maloradim - maloneradim" zezalice!
a cuj, ja kad zinem obicno mi treba reci kad da stanem, jer nemam mjeru. To znaci da bi meni bila ulica puna baloncica.
ko ti kriv kad živiš u onoj uskoj uličici!
da, naprimjer, živiš na Petoj aveniji... mogao bi brbljati koliko hoćeš :lol:
meni je draga moja ulicica.
ovo smatram vec uvredom na osobnom nivou. :)
selo, veselo!
ih, ko mi se javi
al ja barem imam podmazanu perilicu.
zapravo, IMAM perilicu.
pa imam i ja, a nekad sam znao i podmazivati.
nego odo ja po klince.
Ima li itko išta protiv Bosch-ove?
Ja imam samo reci pohvale
Medjutim, kupljenja je pre 14 godina, mozda su tada bili kvalitetniji materijali
joj, sad brojim, evo 16-ta godina :shock:
kupili nedavno jednu od jeftinijih "Venus' od oko 300 eura i prezadovoljni smo. police se obaraju, lepo pere i susi, nije mnogo bucna. ima sve standardne delove kao i skuolji modeli, dve prskalice, 7 programa...palim je uvece i obicno u toku noci, kad ustajem otvorim vrata da se para ne kondenzuje i ujutro- sve suvo i blistavo. serpe su mi se preporodile , a bogami i moje ruke. da ne govorim o slobodnom vremenu nakon dorucka, rucka , i narocito vecere!
Meni se isto ne čini promućurnim kupovati preskupu bijelu tehniku, osim ako nema baš nekakvu izrazito poželjnu osobinu. Recimo, mikser može biti skuplji s jakim motorom ili jeftini sa slabim.
U slučaju suđerice mi je buka dosta važan parametar, a ostalo je sve tu negdje. Ostaju još cijena i WAF kao bitni faktori, a tu uglavnom nema kompromisa. Uglavnom uz višu cijenu ide i viši WAF.
Nedavno sam kupio Quadro i uopće nije bio skup, a sve 5.
Nama nije u hodniku ali je u ostavi. malo je bad stavljati u nju jer je malo dalje od sudopera ali bez obzira na to cini me jako jako sretnom :DCitiraj:
Amalthea prvotno napisa
Mi smo kupili Quadrovu i super smo zadovoljni Bila je 2000 kn,a Candy iste kvalitete barem 500injak kn više.Super smo zadovoljni,imamo 3 g garanciju.Imamo i njihov hladnjak,TV i DVD.Povoljni a garancija od 3 god ipak daje nekakvu sigurnost ;)