Procjene su samo procjene. Moja je sa 36 tjedana imala navodno 3,5kg, pa se nekim čudom do rođenja u 40.-om tjednu 'smanjila' na 3,3kg.
Printable View
Procjene su samo procjene. Moja je sa 36 tjedana imala navodno 3,5kg, pa se nekim čudom do rođenja u 40.-om tjednu 'smanjila' na 3,3kg.
meni je bebac procjenjen na oko 3 500, kaže doc, mala beba...
rođen je sa 4250, babici nije bilo jasno što neće vani ako je mala beba, hehe
informacije radi prvi rođak mm rođen je s 5500....sad ima 24g
Meni je na UZV doktor 3 tjedna prije termina procijenio težinu 3500 g, a rodila sam bebu tešku 4600 g i 54 dugačku. Jako teško je procijeniti težinu na ultrazvuku, znaju često fulati. U prvoj trudnoći sam se dosta udebljala pa su mi na početku radili OGTT i bio je u redu, ali su mi radili i u 39. tjednu pa je bio malo povišen, ali mi nisu ništa dali od lijekova i sve je bili dobro. Ne boj se, bit će sve o.k. :D
Ja sam sada trudna tek 17 tjedana pa ne mogu pričati o nekim težinama ove bebice ali moja vam je Laura rođena sa 5290 g. i 56 cm duga.Doktor koji mi je u bolnici radio ultrazvuk tri dana prije poroda rekao je da će biti veća beba od 4 do 4 i pol kile ali se bome zeznuo.Inače sam jedna zbilja krupna mama i bilo me je jako strah da ću roditi malu bebu i da ću roditi ranije kad eto iznenađenja cura ogromna i rođena 6 dana poslije termina.I da, rođena je na carski a poslije 15 dana rođen je i jedan dečkić od 6 kg prirodnim putem :D :D :D
evo nasih friskih mjera: 32+1 i 1700 grama.
a nakon danasnje vecere jos barem 100 grama :lol:
Kao što je rekao netko, to su samo procjene i gotovo uvijek su pogrešne. Što se tiče gestacijskog dijabetesa treba samo izbaciti šećer, med, jesti više ugljikohidrata u obliku tijesta, riže i sl., voća (osim banana i grožđa), povrća i sve 5. Ja sam imala taj dijabetes i rodila sam bebu 2900gr. u 38. tjednu, dakle u terminu bi bila idealne težine. I neznam čemu zabrinutost oko težine. Bitna je glava. Beba može biti bucka, ali ako ima glavu oko 34cm isto ti dođe. Isto tako može biti "normalne" težine a glavata, pa imaš problema...
evo i naših friških mjera, od jučer
32+2/7 i 2500g (slonica mamina)
...a ja sitna
:mrgreen:Citiraj:
traxi prvotno napisa
Moja je s 33 tjedna bila 2200 g (cura).
I ja se jako brinemCitiraj:
Sonnya prvotno napisa
Meni je 31. tjedan i beba je teska 2032 grama.
Kaj to znaci da cu roditi diva?
Brinem se i strah me da ne mogu spavati.
Usput jel imao netko iskustva s 3d ultrazvukom?
Zanima me u Zagrebu gdje je preporučljivo otici i koliko to kosta?
Netko mi je rekao da oko 600 - 700 kn. To mi se cini malo too much.
Puno hvala
Vesna
citajuci ovu temu tek sam se sad zabrinula. nosim djecaka, u 34.nedelji su mi rekli da je bebina tezina 2100 gr i da je to u redu..navodno oscilacije su 200 gr gore dole.. nekad je bolje ne opterecivati se.. kako..hm..
moj mali u 35. tj trudnoće je bio težak 2605g, a rodio se s 3630gr. pozdrav svimaod mene i mog Leonarda. :D 8)
35+3 smo bili jucer i procjenjen je na 2800, Dok. veli da je teza beba, ali i da je sve uredu!
Ja sam u 37. mjesecu trudnoće i beba ima 3 400 g, u mjesec dana dobio 1400 g, što tek bude do kraja. Ali i moja prva beba je rođena s 4180 g i 54 cm.
cure, znam da je negdje bio LINK na izračunavanje težine djeteta na temelju UZV mjera... se sjeća netko gdje? :(
Sad mi je laknulo.Činilo mi se da je beba premala.Citiraj:
meda prvotno napisa
Juče na pregledu,32+1 beba je teška 1650gr.
danas bila na uzv-u sa 30+2 i beba je procijenjena na 1700 g! ili sam 32+2 ili je jako velika beba :/
Mi smo danas 38. tjedan i teški smo 3293 g.
A po gornjoj tablici dugački 51cm. :D
prvi porod je bio 40+3, bebač 4430 kg i 56 cm. sada smo u 20+4 i procjena doktorice je 460 gr. zadnji put mi je trbuh bio ogroman (imala sam sto kg, dobila sam ih 35, inače bebica zdrava, OGTT je bio uredan), pa očekujem i ovaj put velikog bebača, naravno sa manjom svojom kilažom, za sada mi dobro ide, dobila sam 3 kg.
tolko je izmjerio mojeg u 32 tj, ali mi je ogtt normalan.Citiraj:
traxi prvotno napisa
po tabelama ustvari duzina ubačena u one tabele 19+6 je 331 gr a ja sam se zu terminu rodila sa 2300 pa se bas nebrinem (konačno za nesto)
sve u mjerama osim FL koji ide 10 dana naprijed(jel to mjera za noge ili grijesim)
moj je bebac sa 32 tj bio 2300!!!! koliki je tek sad? :? sad sam 34 tj, a kontrola iduci tj. guk mi je uredu, udebljala sam se 8kg. a nije ni tata sitan :/ :mrgreen:
mom srećiću je s puna 32 tjedna procjenjena težina na oko 2.200 grama ... doktorica je rekla da je to OK :) ... sad čekamo idući pregled :D
Ne sijećam se koliko je bilo u 34-35, uglavnom ja sam sa 40 tjedana rodila dijete sa 4100g. Dijete samo po sebi napreduje, možda više, možda manje, kako koje, sve ovisi koliko jedete.
18 tjedana, 201 gram..je to okej? :?
32 tj.. tezina 2300, a duljina 44 cm- prema tablici gore.
sad smo 36 tj. i prema ovim tablicama teški smo 2900grama i dugi 51 cm :)
Mi smo u 35 tj. bili 2480 gr, a ne znamo ubaciti podatke uovu tablicu ubacimBPD i AC i niš mi ne izračuna na click.
kako neizbaci?
nemam pojma laky, BPD mi je 8,64 cm. a AC 29,64 cm, imaš vremena probat?
danas bila ja na uzv...i sa 20+3 j moja curka teška 310 grama..kaže dr da je premala i da bi trbala više jesti...a meni se čini, da je sasvim okej. što vi mislite?
http://www.gravidanzaonline.it/medic...line.html#lungCitiraj:
Lili75 prvotno napisa
po ovim mjerama 4000 grama
BPD 864mm
AC=296.4
ubacis podatke u ovo gore nije problem :*
SORRY pogresno unijela 2348 gr ispada,prvi put unijela BPD 394 greskom :oops:Citiraj:
laky prvotno napisa
laky bili i meni izračunala nikako ne uspijevam :/
BPD 6.3, AC 20.4
:*
785.12 gr. po ovim mjerama
:love:
imam 5 tablica i nigdje parametri nisu tako da je sve +.1- 2 tjedna.meni ej dr rekao da je baba teska 600grama uz odstupanja 70gr tako da vidim da je sve relativno i to je jedna od rijetkih stvari zbog koje se bas nezamaram
ja sam rođena sa 2300grama na termin pa sam valjda primjer da to nije problem bio prije 35 godina(i nesto :P ) pa ni sada
http://www.baby2see.com/medical/charts.html#BPD_OFD_HC
ovdje se vide krivulje i nisu bezveze po 3 jer postoje odstupanja :love:
moja princeza sa 27+5 je iznosila jučer 1100 grama (odnosno 1 kg i 100 grama).
da li je kome u 27 tjednu beba bila teža od 1 kilogram?????
danas u 30 tt na UZV beba je teška 1700g, e sad mene zanima jeli to velika beba za ovu dob ili je normalne težine (doktor je rekao da je o.k. da nije velika, ali komentari drugih su vau velika beba, na porodu će biti i 5kg)
Ma, te njihove procjene su tako...hm...individualne i ja se ne drzim njih kao sasvim tocne...
Mi smo danas bili na UZV 31+5 i beba ima 1920...veli on taman....
Bitno je da ostale mjere odgovaraju....mada su i tamo odstupanja sasvim normalna....