Hvala Bogu!!!! :heart:
Bye :bye:Bye :-D
Printable View
Hvala Bogu!!!! :heart:
Bye :bye:Bye :-D
Došao je i taj dan da više nemoram gledat Darkeca....:-D
Bye bye
:sing::bye:
Stvarno sretna!!! Sada još samo da sve ispadne kako očekujemo.:-)
pridružujem se čestitkama i pozdravima:bye:
i sad se iskreno nadam da budemo što prije vidjeli promjene na bolje:yes:
i hvala bogu što mu sad ni dizanje ruke neće značiti ništa:naklon:
e za gospodičnu Petir mi je posebno drago kaj NE ulazi :-)
totalno, Bogu fala da je neću više morati gledati i slušati
veselim se što nema i hslsa i.. svih onih koji su nekada digli ruku za zakon
nadam se da će se i Ivan Bagarić (vrlo glasan na raspravama o Zakonu) vratiti u svoju pri*******
uglavnom, Dadi: nadam se da te ova noga v rit pečeeeeee :-P
Šta ne ulazi? To je stvarno šećer na kraju.
Cekali smo, ali i docekali!!!! :) :) :)
Danas je tema dana na novoj tv šta očekujemo od nove vlade. Ja sam otipkala šta očekujem pa bi bilo zgodno da nas ima više....
Jedno veliko zbogom i ne ponovilo se Ministre D.M mah, mah i od nas!!!!!
ne znam jeste li načuli ali medvjedoliki se planira kandidiratiza predsjednika HDZ-a...
Ljufi, molim, ne im davati sulude ideje - znaš da nas prate :) ( i pritom se ne svađaju po forumima :) )
HI HI HI:lol:
Golem je elokventan i to ga automatski diskvalificira da bude u tom društvu.:mrgreen: Šalu na stranu, ako sam dobro pratil vijesti, novi saziv sabora RH bi se trebao oformiti prije kraja godine. Da li pričekati da se zna tko će biti ministar zdravstva ili da odmah počnemo sastavljati mailove?
(Tek) sad sam prevrtila prijedlog novog zakona...ubolo me u oko par stvari:
1. psihološko i pravno savjetovanje je i dalje obavezno
2. nema doniranih zametaka (+ nije dozvoljena istovremena BMPO s istovremenim korištenjem darovanih jajnih i sjemenih stanica)
3. donatorima se i dalje ne plaća
4. i dalje je dopušten priziv savjesti
Možda sam previše očekivala; nekako sam se nadala da bi se kao rezultat ove višegodišnje sramote mogao izroditi najliberalniji zakon ikada/igdje (ne zato jer je njima stalo, nego zbog političkih poena)...što vi mislite?
Za mene je idealan onaj zakon koji dozvoljava oplodnju svih jajnih stanica i zamrzavanje zametaka.
Ako za to trebam ići na psihološko savjetovanje ići ću ali barem znam da se na meni ne eksperimentira i da mi se ne bacaju jajne stanice.
Mislim da moramo ići korak po korak, vjerujem da se s vremenom može ukinuti i ta obveza ali ove 2 stavke su za mene najvažnije
Slažem se s Gabi25 po pitanju savjetovanja. Treba posložiti prioritete i od tud krenuti.
a gdje je taj prjedlog novog zakona?
Pročitala sam njihov prijedlog zakona o mpo i nisam oduševljana, ali ako ne planiraju potpunu zabranu, teško može biti gore od ovog sad...
http://www.sabor.hr/fgs.axd?id=14959
(s teme novih avatara)
Nisi mene pitala ali ja sam zakuhala pa da i pojasnim...za problematiku donacije su sigurno kvalificiraniji cure i dečki s POF/azoo dijagnozama; ono što meni najviše smeta jest "prigovor savjesti".
Kakav prigovor savjesti? Ako je MPO liječenje, kakavo pravo bilo koji zdravstveni djelatnik ima na odbijanje odrađivanja svog posla?
Istina, svima je nama draže da se tim poslom niti ne bave oni koji bi to radili pod prijetnjom otkazom; opet, onaj kojem to nije u skladu sa svjetonazorom, sigurno neće specijalizirati reproduktivnu medicinu...tako da dolazimo do situacije gdje taj prigovor savjesti služi isključivo socijalnim ginekolozima koji se odbijaju baktati s MPO pacijenticama.
evo što sam našla u planu:
Zadaća države je zakonski omogućiti svima koji žele imati dijete i imaju osnovne uvjete za odgoj djeteta da to i ostvare. Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji treba dodatno liberalizirati, tako da to pravo mogu ostvariti i neudane žene. Također zakonom treba dopustiti zamrzavanje i pohranjivanje većega broja neoplođenih i oplođenih jajnih stanica, kako bi se znatno povećala mogućnost oplodnje.
U onom prjedlogu nisam našla da piše ovo kako će omogućiti MPO neudanim ženama ili sam nešto propustila?
Eto možda ima još kojih dorada....
taj je prijedlog izašao 30.10.2009., a izmjene za izvanbračne zajednice su išle poslije, mislim..
koliko sam ja skužila u planu se ne radi o izvanbračnim zajednicama nego o solo ženama koje nisu u nekoj zajednici?
I tebi od svega najviše smeta prigovor savjesti? Pa za sto smo se
mi borile 2 godine??? Za dozvolu opodnje svih js i zamrzavanje zametaka! A tebe muči prigovor savjesti? Vjeruj mi, ti nema niti jedan MPO ginekolog u Hrvata jer da imaju davno bi digli glas protiv Milinovićevog zakona.
Cure, ajmo se usredotociti na ono bitno, molim vas, previše smo živaca izgubile dok smo se izborile za ovo, a sad nam ni to nije dovoljno??
Sent from my iPhone using Tapatalk
aa, da da, imaš pravo, inače bi se spominjali parovi a ne samo žene...pardon