Nasi ne pecate po difoltu + u drzavnim vrticima je zabranjeno donositi cetkice. Imali jednake ili razlicite, klinci cesto izmjenjuju medjusobno cetkice i to je visestruko opasno, od karijesa do prijenosa puno ozbiljnijih bolesti.
Printable View
Nasi ne pecate po difoltu + u drzavnim vrticima je zabranjeno donositi cetkice. Imali jednake ili razlicite, klinci cesto izmjenjuju medjusobno cetkice i to je visestruko opasno, od karijesa do prijenosa puno ozbiljnijih bolesti.
mi u nasem drzavnom donosimo cetkice i kalodonte, odnosno izricito su nas zatrazili da svako svojem djetetu donese casu, cetkicu i kalodont. bas smo nedavno trebali donijeti novi kalodont jer je potrosila stari - znaci, peru zube. ja donijela onda i novu cetkicu.Citiraj:
u drzavnim vrticima je zabranjeno donositi cetkice
I kod nas redovito peru zube poslije ručka. Jedna teta je obavezno s njima i ona im odmjeri pastu.
Općinski vrtić.
slažem se s Lutonjicom, i u našem državnom vrtiću klinci peru zube. imaju svaki svoju rupicu za četkicu iznad koje piše ime. peru zube iza svakog obroka, ne samo iza ručka. mislim da je to super i veća je korist, nego mogućnost zaraze. a kaj sa svim onim igračkama po kojim sline i mogu se prek njih zaraziti
Kod nas je izgleda upitan program koji provodi koja grupa, dok je Daniel sa pet godina počeo nositi četkicu, Andreine tete još ništa nisu spomenule.Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
I kod nas je sada obavezna četkica.
Prošle godine je bila nepoželjna jer su, kao, bili premali.
Sad imaju i četkice i paste i teta im odmjerava količinu. Kako Orka prstima pokazuje... dobrano im nakamari!
Iv setice izasle sa 6.3 g. a u isto vrijeme su se pocele klimati i jedinice.
Najprije gornje sestice a za koji mjesec i donje. Isto tako su u roku od 3 mjeseca su se sve jedinice po redu pocele klimati i sada cekamo zadnju
da ispsdne. Iv ih vadi tako da grize u cijelu jabuku, i to kad procjenim da je dosao trenutak, a stavrno su bile jako rasklimane.
Sto se pecacenja sestica tice nasa zub kaze ovako: prvo moraju sestice biti cijele vani da se dobro vidi kakve su, za to vrijeme jako paziti na higijenu, naime vire samo komadici zuba na kojima se jako voli zadrzati hrana, a i tesko su dostupne (batrem kod nas, Iv ima mala usta)
rekla je da za pecacenje obicno priceka koju godinu od izlazenja, da se vidi tocno kakvi su zubi i da dijete bude spremno ipak odsjediti neko vrijeme na stolici prilikom brusenja
A kod pecacenja:
Rekla je da lagano zabrusi i to smo povrsinski u caklinu i onda pecati s posebnim materijalom (zaboravila sam kako se zove)
Ovo s brusenjem kaze da je vazno jer onda pecat bolje sjedne i nema opasnosti da se karijes razvije na prijelazu zub-pecat.
I kod nas u vrticu (gradsk) ne peru zube i apsolutno se slazem da je manja opasnost od karijesa nego svih ostalih bolestina koje tako mogu prijenjeti, a plus toga u vrticu i ne jedu slatkise.
Mislila sam na pulske vrtice.. jedino, nisu drzavni, nego gradski :)
Šestice niču sa 6 god., to je neki prosjek i to prve od trajnih zubi. Mliječnih zubi ima 20, četvorke i petice su kutnjaci i petice niču zadnje, do 2 i pol godine bi svi trebali izrasti.
Kod pečaćenja se zub ne brusi samo se dobro očisti sa četkicom i pastom a nakon toga se ispune fisure smolom koja se stvrdnjava plavim svjetlom.
Takav pečat se ne treba skidati ukoliko je dobro napravljen i može jako dugo trajati. Ja sam svakako za pečećenje!
Upravo samo pogledala i Luki rastu sestice . On je sad tri god. i osam mj. i nisam pojima imala da sestice mogu rasti tak rano.
Sto se tice vrtica, moja necakinja ide isto u drzavni vrtic i imaju tamo svoje cetkice i case i poslije jela obavezno svi peru zubice :)
Ivi su izrasle 6-ce sa 4,5 godina i to su krenule donje, isto tako su joj ispale obje donje 1-ce i sad niću novi, ali zbog 6-ca te što već ima krupne zube i gusto sve u ustima, 1-ce rastu u kosu, kao da će i malo preklapati već ju vidim kako će morati nositi aparatić :/
Vito ima 2 godine i 4 mjeseca i svih 20 zuba. No, nije on odlučio tu stati, pa mu upravo sada rastu 6-ce. Malo nas je to zabrinulo jer mi se čini da je ipak prerano za trajne zube, a pogotovo 6-ce koji su veliki zubi. Što je još čudnije, i mojoj suruzi i meni su trajni zubi nikli podosta kasno. Ima netko slična iskustva?
e ljudi, a kakvi simtpomi se mogu javljat uz rast šestica?! ima li ko kakva iskustva, osim cendranja...