Ja sve preokrećem na krivu stranu, samo gaće i potkošulje ne, tak i peglam. Očuva mi se boja kod šarenih i tamnijih stvari, sličica na majcama i sl.
Printable View
Ja sve preokrećem na krivu stranu, samo gaće i potkošulje ne, tak i peglam. Očuva mi se boja kod šarenih i tamnijih stvari, sličica na majcama i sl.
da tolko titram oko muza si, ko neke od vas oko prljave robe, ne bi bilo sretnijeg muskarca na kugli zemaljskoj :mrgreen: :lol: :mrgreen:
ja imam impresan
http://www.brauns-heitmann-shop.de/H...wendungen.html
ima i sagrotan, taj nisam probala
jbg, ja sam od onih koji misle da ako plate skupo, plate kvalitetu:roll:
ma ne titram ja uopće oko robe
i daleko sam od čistunca
a vjerujem da bi osvojila titulu najneurednije osobe na forumu
i to sranje stavljam samo zato što sam lijena peglati i na taj način dezinficirati robu
Ja uglavnom na 40, ako je jače zaprljano, onda na 60. Ne preokrećem ništa, osim ako mi se sličica čini osjetljiva.
Joj, hvala ti Aleks na infu o ovom dezinfekcijskom sredstvu! Kako imam neke svoje likrene gaće koje ne mogu na 90, a skroz su svijetle pa mi ih žao na 60 među šareno da se ne obojaju, onda ih perem na 40 sa bijelim. Ali sistalno mislim da nisu dobro oprane. Ovo će mi riješiti briju u glavi!:mrgreen:
Ja znam da imam OKP, sigurna sam u to. Ali ne mogu si pomoći.
Neki dan mi bila frandica i objašnjavam joj kako postići takvu kakva je crnina mog kamenog sudopera. Poslije mi bilo neugodno, sigurno je mislila da sam malo poremećena. :oops:
Zašto dezinficirate robu?
Ne razumijem.
Imate li neke imunološke bolesti pa se bojite vlastitih bakterija?
PP, tvoje bakterije ne brojim (što ti ne peru robu na poslu?)
Ooo, mislim da znam zašto....Ne radi se o vlastitim bakterijama.
Moja mama je mirovinu dočekala u uniformi med. sestre. Vječito je dezinficirala uniformu (prala ju je doma) + svu odjeću u kojoj je išla na posao iako je to stajalo u garderobi. Imala je za to debele razloge - unatoč oprezu vječito nam je donosila doma kojekakve bakterije i viruse i bili smo tome izloženi od najranijeg djetinjstva. Slično, ali ne u istoj mjeri, radi i sinova učiteljica jer se kreće među velikim brojem ljudi tj. djece.
Meni ne pada na pamet dezinficirati robu jer sjedim u običnom uredu u koji u normalnim okolnostima ne zalazi previše ljudi, ali perem robu češće ako je bilo tko u kući ili bližoj okolini bolestan (zarazne boleštine bilo koje vrste).
S druge strane, dok su djeca bila u vrtiću, prala sam im odjeću svakodnevno (isplatilo se). I dok su bili u boravku isto... Sad ne perem više tak često, ali još uvijek dovoljno često.
Dosta offtopičarenja.
Traperice perem na 40 stupnjeva tamne, preokrenem ih naopako + gledam da koristim tekući deterdžent za obojenu robu da mi ne ostanu ružne crte.
Kad se već isperu ili ako su svijetle, perem na 60 stupnjeva. Dječje ne štedim previše, perem s ostalom robom na temperaturi koja je naznačena na etiketi, ali muževe i svoje u principu ne miješam s drugom robom nego perem po dvoje (to je taman) i to je to.
Zato rekoh, kužim Puffy jer što ona sve ima na kuti... :)
On topic- prebacila sam se na tekuće detergente za šareno i za crno (a novo i još uvijek crno). Jer praškasti stvarno ostavljaju tragove na robi (crte, fleke...). Bar ovi neskupi koje ja kupujem.
Traperice perem na 40, naopako. A dječje znam i na 60.
Ja u perilici perem i tenisice, i krpe za pranje podova i terase kao i pseće ručnike i presvlake za spavanje. A ne mogu to sve na 60. Zato mi je super info ovo za dezinfekciju! :-)
wow, šta ja sve propuštam! Pa ovo je živa znanost oko pranja traperica :o
Ja za dezinfekciju stavljam ulje čajevca :)
Ajde da nesto novo saznam u zivotu - da ima i sredstvo za dezinfekciju odjece prilikom pranja...
S obzirom da odjecu dijelim na tri kategorije - bijelo (60°), ne-bijelo (40°) i bebi (60°+ dodatno ispiranje) traperice mi spadaju u ne-bijelo, ne-prevrnuto i ne-zakopcano pri pranju (a kasnije cesto i ne-opeglano pri nosenju :-P )
Aleksandra, kakvo sredstvo za dezinfekciju rublja koristiš? U spreju ili ono koje se dodaje u pranju svemu? Ako je ovo drugo, kako ga staviš? (Ja sam gledala uputstvo jednog sredstva i pisalo je da se stavlja u pretinac za omekšivač. Gdje onda omekšivač?)
Ne treba ti omeksivac, osim sto dezinficira rublje, to ga i omeksava. U DM ti je to sredstvo najjeftinije, cca 12-13 kn litra.
Ali onda ta neka kemijetina ostaje na robi.
OK, i omekšivač je kemijetina, ali na njega smo se navikli.
Pa mozes dodatno isprati.
Ovo je bila dobra tema.
http://magazin.net.hr/dom-vrt/zaniml...rete-traperice