Pa kaže ti susjed.
Printable View
Misliš na konvencionalne lijekove ili na srebro?
:)
Nemam pojma... o ionskom srebru znam zanemarivo malo.
Mislim na srebro.
Ne mogu nigdje pronaći kliničke studije s određivanjem optimalne terapijske doze.
Za lijekove ih lako nađem. Lako su dostupne.
Kalkulator u slučaju žene i predugi period detekcije povišene razine kod muškarca s druge strane.
Paz' sad.
Ženu su zaprimili s 2552 nmol/l srebra, što uz 8 mjesečni period uzimanja (tako piše u izvještaju) bi značilo oko 6 litara "koloidnog" srebra od 10ppm dnevno i to bez izlučivanja tijekom cijelog perioda. Tamo piše "422 mL of variable concentration" dnevno. Obzirom da su dokumentirali i pojačano izlučivanje od 615 nmol/L pa ti sam zaključi što je uzimala.
Priča o sirotom muškarcu je više o medicini nego o srebru. Siromah se liječio od raka prostate Bicalutamide-om. Navodno je sam proizvodio "koloid", ali daju se nekakve morske vrijednosti za proizvedene količine, a unatoč nevjerojatnoj produkciji uzimao je 4 mjeseca količinu koja je prema EPA sigurna za cjeloživotno svakodnevno uzimanje. Potom su ga se dočepali doktori i zrače ga 35 puta, a kad im dobije epileptičke napade stave ga u induciranu komu. Znači ne srebro nego doktori. Potom ga frknu doma gdje umre od upale pluća, a više od pola godine nakon prestanka uzimanja nađu mu povišeno srebro - i ništa drugo (!?) Ja sam zaključio da nakon pola godine uz dokumentiranu dozu 10ppm pripravak nikako nije mogao pokazati povišenu vrijednost.
Razni. Evo ti popis preparata s proizvođačima:
Arscolloid (Specialita Igienico Terapeutiche)
Bio-Arscolloid (Specialita Igienico Terapeutiche)
Cargentos (BCM)
Coldargan (Sigmapharm Arzneimittel; Desitin Arzneimittel)
Colirio de Argyrol (Quimioterapica Brasileira)
Corti-Arscolloid (Specialita Igienico Terapeutiche)
Grafco (Verbandstoff-Fabrik Zurich)
Lunargen (BCM)
Naso-Calma (Salusif)
Pastaba (Novartis)
Protargol (BCM)
Rikosilver (3M)
Rinantipiol (Dr. Ottolenghi)
Rinofomentil (Specialita Igienico Terapeutiche)
Rinovit Nube (Specialita Igienico Terapeutiche)
Silvol (BCM)
Solargentum (BCM)
Solargentum (BCM)
Stillargol (Mayoly Spindler Laboratoires)
Vitargenol (Novartis)
Tu bih se sasvim složio s tobom i baš zato smatram da je muljatorska spin retorika sasvim nepotrebna. Tendenciozne manipulacije s ekstremnim slučajevima zapravo samo potiču naivce na eksperimentiranje i muljatore na izmišljanje morskih priča o čarobnim svojstvima.
Uzgred, našao sam nekakav slučaj argirije uslijed Coldargan-a. CSP je stvarno sranje plave boje.
ovdje ga radi Lidiko, koliko znam, imaju i web stranice. treba kontakrirati ženu i pitati za lokalnog distributera. izrada koloidnog srebra je potpuno legalna, dočim je oglašavanje istog kao medikacije nešto sasvim drugo. no nema potrebe za time
moje osobno iskustvo je kod bolesti mačjeg ogreba. mazanje je riješilo zonu 2 puta 2 cm u roku od 3 dana, bez uzimanja ikakvog drugog lijeka ili antibiotika. kolegica je preporučila, ona je na taj način riješila se MRSA-e iz stopala - godinama se ničim nije uspjela riješiti toga. njoj su, istina, trebali tjedni mazanja koloidnim srebrom (ne sjećam se da li je istovremeno i pila. ja nisam), ali 'vridilo je'
što se tiče FDA, interesantno mi je spominjanje njih. svojevremeno sam čitao štoriju vezano uz FDA i ulazak stevije na USA tržište (za one koji slučajno ne znaju, stevija je prirodni zaslađivač, čija svojstva niske kaloričnosti i izuzetne slatkosti ju čine potencijalnim konkurentom umjetnim zaslađivačima). ukratko, FDA je godinama blokirala ulazak stevije u USA, a kada su napokon morali dopustiti, zabranili su da se uz oglašavanje stevije koriste riječi poput 'slatko', 'zaslađivanje', 'šećer' i slično!
time su zapravo napravili najbjelodaniji primjer samorazotkrivanja - tko su i što su, i čije interese brane (treba li izreći, ili se da shvatiti?)
srećom se svijest u običnog čovjeka budi. barem ovisno o tome koliko si tko da truda, da pogleda kako stoje stvari vlastitim očima :)
problem same farmaceutike je da ona u svojoj osnovnoj postavci ima opaki sukob interesa. njen kratkoročni, srednjeročni i dugoročni business interes najbolje je ispunjen ako konzumenti ostaju ovisni o uzimanju vlastitih farmaceutskih pripravaka. tako da, koliko god su doze i kvaliteta kontrolirane, čovjek se mora zapitati koliko vjeruje ovoj industriji da radi u najboljem interesu čovjeka. jer najbolji interes čovjeka je u suprotnosti s business interesima ove industrije
također, istraživačku farmaceutiku u pravilu ne zanima ništa na što ne može staviti patent. koloidno srebro se nalazi upravo u ovom dijelu priče. a mi možemo biti zahvalni što smo dio jedne smiješne civilizacije, kojoj je dobrobit čovječanstva na zadnjem mjestu, a moć=novac na prvom. čime smo osuđeni na barem djelomični mrak, i hrpu interesnih grupa kojima je stalo da on nikada ne bude rasvijetljen
Bolest mačjeg ogreba je najčešće samoograničavajuća bolest, ne treba joj ni antibiotik ni koloidno srebro.
super; samo, u kojem vremenskom periodu se samoizliječi? i koliko naraste do tada?
dok nisam počeo tretirati, područje zaraze se povečavalo brzinom pola centimetra u polumjeru dnevno
Koliko dugo si ju imao (primarnu leziju) prije aplikacije srebra?
mislim tri, event četiri dana
Primarni afekt traje u rasponu od 1 do 3 tjedna.
Čak sam na jednoj cdc tablici našla da je prosjek 7 dana (mislim da je više).
Tako da... jedna lasta ne čini proljeće.
@LolaMo: štorija je točna. vjerojatno ti nije poznato da FDA ima jurisdikciju unutar SAD, ne i van nje
Gdje u stopalu, u rani? Godinama u rani?
Srebro je prirodni antibiotik. Ali srebro je istovremeno i teški metal, pa se ja baš ne bih upuštala u korištenje toga kod djece, nedajbože da dođe do trovanja. Znam primjere gdje je ionsko srebro ljudima pomoglo u liječenju dermatoloških problema, ali primjenom isključivo izvana.
@LolaMo: slažem se da izađemo iz priče o steviji radi offa, no na upite o vjerodostojnosti moram dati neke argumente. priznajem da zadnjih možda 5 godina nisam pratio update vezano uz steviju, i vidim da su se neke stvari izdogađale u međuvremenu
štorija kako je to išlo sa stevijom i FDA u prošlosti (članak iz 2004.):
http://www.westonaprice.org/modern-f...e-blues#stevia
interesantni status stevije u SAD, ažurna informacija od FDA:
http://www.fda.gov/AboutFDA/Transpar.../ucm214864.htm
što kaže wiki (obratiti pažnju na Truvia i PureVia brandove, koji imaju FDA dozvole):
http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia
ovdje je možda ljepše izrečeno vezano uz povijesni i sadašnji status stevije:
http://www.livestrong.com/article/37...via-sweetener/
ukratko: izgleda da je u međuvremenu industrija zaslađivača odlučila iskoristiti potencijal stevije, i ono što komercijalni brandovi stevije velikih igrača trenutno imaju (a ostali nemaju), je (GRAS) status slobodne upotrebe kao zaslađivača za (druge) prehrambene proizvode. 'slučajno' upravo tu leži lova ;)
što se tiče prodaje stevije same za sebe, izgleda je oglašavanje stevije kao zaslađivača za sebe doista u međuvremenu legalizirano u SAD (tu je moja mea culpa neažurnosti). vjerojatno je to išlo s 2008. u paraleli s odobravanjem dva spomenuta branda...
ovdje se zaustavljam s offom, moje isprike. nadam se da je tematika barem bila zanimljiva poštovanom rodinom čitateljstvu :)
Imala, bezveze potrošila novac, bacila nakon što je bilo godinu dana otvoreno. Meni osobno srebro nije ništa pomoglo, u mom slučaju su bile akne, na boćici je pisalo da uizmeđu ostalih milijun stvari i tu pomaže.
Kada se spomene srebro uvijek mi padne lik iz Amerike na pamet koji ga je pio pa je sada plav kao Papa Štrumpf (naravno, on je malo pretjerao u kod unosa srebra)
Drago mi je što je srebro nekome i pomoglo, to uopće ne opovrgavam, samo kod mene to nije bio slučaj tako da ću i sa 90 godina biti u pubertetu ,ha,ha
nije dijabetes u pitanju. bila je u bolnici radi druge dijagnoze kroz duže vrijeme, i tamo pokupila infekciju...
što se tiče oralnog uzimanja, ja ga isto nikad ne bih uzimao na redovitoj bazi - slažem se s Davorovim komentarima, to je antibiotik. ali u slučaju potrebe - zašto ne? ne znam također za djecu, ali što se tiče odraslih, jednostavno je previše iskustvene evidencije korisnika. najveći je problem nedostatak potpore ekspertnosti, odnosno medicine. a nje nema i neće je skoro biti, jer farmakologija ne podupire preparate na koji ne može staviti patent. potrebna istraživanja ne bi se isplatila, jer tkogod bi investirao, konkurencija bi jednostavno iskoristila dobivene rezultate...
osobno u koloidnom srebru gledam dobru alternativu za slučaj nužde u situacijama bez antibiotika, a pogotovo u nekim eventualnim funky vremenima ili pak situacijama, u kojima sustav zdravstva ne funkcionira. imati koju bocu uz sebe, zlata vrijedno
sjećam se jedne situacije u kojoj sam se našao. radilo se o atipičnom bronhitisu, koji je na rentgenu bio nevidljiv. svejedno sam tjednima iskašljavao krv, jedva disao, nisam mogao spavati. dva popijena antibiotika nisu pomogla. u principu je postalo jasno da je uzročnik najvjerojatnije klamidija, mikoplazma ili virus. e sad tu je keč:
- doktori opće prakse nakon jednog ili event dva prepisana antibiotika neće prepisati treći, bilo bi previše. ionako protiv klamidija ili mikoplazma djeluju rijetki (sumamed ne djeluje u terapijskom trajanju od tri dana, od onoga što liječnici opće prakse mogu prepisati djeluju jedino tetraciklini, uz uvjet da nije virus)
- nakon obrade u jordanovcu nije pronađen uzročnik. liječnica specijalistica se ne odlučuje dati antibiotik jer nije ustanovljen uzročnik. test na klamidiju i mikoplazmu onda (prije desetak godina) je koštao oko 9000 kn, pa ga se nije moglo samo tako dobiti (šalju doktori opće prakse). keč 2: specijalistica se ne odlučuje na pokušaj antibiotikom jer zna da navedene netipične upale najčešće prolaze same od sebe. ali nakon 2-3 mjeseca bolesti :-(:roll:
- preostao mi je još jedan pokušaj: kukanje i plakanje na zaraznoj. srećom, urodilo je plodom, dobivam antibiotik ciprofloksacin, i u roku desetak dana sam zdrav čovjek. očito se nije radilo o virusu (uzgred rečeno, kad sam birao inicijalnu bolnicu dvojio sam između jordanovca i zarazne, i napravio nažalost krivi izbor...)
da sam onda znao za koloidno srebro, ne bih okolišao s uzimanjem prije nego bih uopće došao do zarazne...naveo sam samo primjer u kojem se čovjek može naći i u kojem sustav ne funkcionira. da nije uspjelo s zaraznom, alternativa ili čekanje bi ionako bili jedino što se da učiniti...usputno, ako je istina da koloidno srebro djeluje i na viruse, bilo bi jako interesantno to isprobati u vrijeme epidemija ptičje gripe
Ne znam što bih ti napisala.
Kako bi koloidno srebro uništilo mikoplazmu ili klamidiju?
nisam siguran da li bi bilo koristi za dišne organe, to nije probavni sustav...imaš pravo
Ne samo to (ako se apsorbira može i do respiratornog sustava) nego su mikoplazma i klamidija unutarstanične bakterije.
Ako koloidno srebro ulazi u stanicu, ulazi li i u nezaraženu stanicu, akumulira li se tamo i oštećuje li ju?
Zagovaratelji srebra kažu da virusna infekcija inducira regresiju staničnog metabolizma na bakterijski (što nije točno) i da se onda to srebro veže na enzime izlučene na membrani i tako uništava baš samo tu stanicu, a ne zdrave. Dakle ne ulazi u stanice višestaničnog organizma nego djeluje izvana vežući se na respiratorne enzime.
To je objašnjenje s jedne stranice, druge pak ne daju nikakva objašnjenja.
Gle, pa da i djeluje mikrobicidno, šta onda?
Djeluje i domestos pa ga ne pijemo.
Ako je nešto toksično ne pije se.
Ako je pak homeopatski razrjeđeno, nema ga, onda ni ne djeluje.
A da je potrebno što manje i selektivnije korisiti antibiotike, je. Jer su bakterije vražja stvorenja i prilagođavaju se svemu.
Na zaraznoj su ti dali cipro da pokriju i tebe i sebe, da nemaš tko zna kakvu boleštinu.
A na srebrnjaku su bili pametni i selektivni i nisu ti dali ništa.
S ciprofloksacinom ili bez, vjerojatno bi ti u isto vrijeme prošli simptomi.
Ograđujem se, pišem na osnovi poznavanja navika prepisivanja lijekova te dvije bolnice, ne tvojih nalaza pa sam možda 100% u krivu.
Ovi kopirani navodi su vrlo uobičajena retzorika iz teorija zavjere.Citiraj:
problem same farmaceutike je da ona u svojoj osnovnoj postavci ima opaki sukob interesa. njen kratkoročni, srednjeročni i dugoročni business interes najbolje je ispunjen ako konzumenti ostaju ovisni o uzimanju vlastitih farmaceutskih pripravaka. tako da, koliko god su doze i kvaliteta kontrolirane, čovjek se mora zapitati koliko vjeruje ovoj industriji da radi u najboljem interesu čovjeka. jer najbolji interes čovjeka je u suprotnosti s business interesima ove industrije
također, istraživačku farmaceutiku u pravilu ne zanima ništa na što ne može staviti patent. koloidno srebro se nalazi upravo u ovom dijelu priče. a mi možemo biti zahvalni što smo dio jedne smiješne civilizacije, kojoj je dobrobit čovječanstva na zadnjem mjestu, a moć=novac na prvom. čime smo osuđeni na barem djelomični mrak, i hrpu interesnih grupa kojima je stalo da on nikada ne bude rasvijetljen
U stilu: "farmaceutska industrija i "medicinski establišment" neće nikada preporučiti i priznati kao korisno nešto na čemu ne može zaraditi". To sam nebrojeno puta pročitao, a potpuno je neistinito.
Primjera radi, niti farmaceutska industrija ne zarađuje na inhalacijama kamilice, grgljanju žalfijom i hladnim oblozima, niti "medicinski establišment" na tome ne zarađuje, a svaki će liječnik propisati hladne obloge, grgljanje žalfijom i inhalacije kamilice tmo gdje se zna da to pomaže.
Koloidno srebro i razni drugi nedjelotvorni postupci poput homeopatije koji se u zadnje vrijeme izvlače iz ropotarnice povijesti neučinkovite medicine (gdje bi trebali i ostati, jer je jedina medicinska grana u kojoj bi ih trebalo spominjati upravo povijest medicine) jednostavno nemaju dokaza da djeluju i zbog toga se ne preporučuju.
vjeruj u što hoćeš, tvoje vlastito pravo. kontaktirao sam s više ljudi koji imaju vlastita, dobra iskustva
a što se tiče sukoba interesa, po definiciji, sukob interesa nije počinjeno djelo, već prilika: npr. osoba koja radi na dvije pozicije koje joj omogućuju da stekne protupravnu korist zloupotrebom te pozicije, je automatski u sukobu interesa. neovisno o tome da li je počinila zloupotrebu ili ne, ona je u sukobu interesa
to da je farmaceutska industrija u sukobu interesa između moralne obaveze liječenja i business interesa osiguranja što većeg tržišta (pri čemu je ovo tržište prema ekonomskoj definiciji elastično, dakle rastezljivo), to je - činjenica. nakon što se odredilo što je moralna obaveza, i koji je način maksimiziranja profita, sukob interesa je bjelodan i bespredmetan za raspravu
i to što se odnosi na farmaceutsku industriju ne konotira na isti način medicinsku praksu, jer je njezina pozicija drugačija
spominješ, ne postoje dokazi. no tko bi trebao isfinancirati dokaze? njihova cijena nije mala. tu je catch 22
sve je to lijepo, no očekivano trajanje takvih atipičnih upala pluća ili bronhitisa je 2-3 mjeseca. stavi se u poziciju da si ti bila u mojoj koži. da li bi radije odbolovala tih 2-3 mjeseca, tijekom kojih bi bila nesposobna za posao (kako je to izgledalo: radi gušenja od kašlja u ležećem položaju nisam mogao spavati), ili bi radije da ti netko proba dati antibiotik koji ima solidne šanse izliječiti to u desetak dana, sukladno rezonskom pokušaju? ili bi htjela testiranje na klamidiju/mikoplazmu prije toga?
što se tiče 'pameti i selektivnosti', ja to gledam malo drugačije: doktorica je gledala ograditi svoj postupak, jer lakše joj je u situaciji opravdati nepoduzimanje (u principu mala šansa smrtnosti, očekivano samoizliječenje, premda dugotrajnije), već pokušati s antibiotikom. no lako njoj. ne boluje ona. pitanje je: da li bi isti postupak zagovarala i prema samoj sebi? ;)
Koloidnim srebrom riješila u tjedan dana dvije bakterije (stafilokok i pneumoniu) bebi u nosu koji su "zaostali" nakon kure sumameda!!!
Dokaz;nalaz brisa prije i poslije upotrebe.
Sada joj dajem oralno za imunitet
Bebi! Oralno? Ali ZAŠTO?
Previše je tu opasnosti. I nepoznanica.
Da li si to rekla bebinom pedijatru?
Ja sam u zadnje vrijeme imala 2 preporuke od liječnika specijalista za srebrnu vodu. Jedno za mazati, drugo za piti i kapati u uho (odrasle osobe). Ne znam što da mislim.
ionsko srebro je "iznimno opasno" i ako ga pijete "umrijet će te u mukama":lol:. http://www.ivonazivkovic.net/HEMOTER...A-PREVARA.html
dizem temu,imam bebu s mogucom hsitiocitozom Langerhansovih stanica...htjela bih joj spricat srebro na te pustule na kozi...ili bar na jednu pa vidjet da li se povlaci ili ne.sto mislite? jel moze stetit? ionsko srebro iz bio i bio trgovine