i mene je izdala Electrolux 7,5 g stara
ovo s mlaznicama mi se čini ok za isprobati, ali ja nemam upute! jel sama mogu potrgati nešto?
Printable View
i mene je izdala Electrolux 7,5 g stara
ovo s mlaznicama mi se čini ok za isprobati, ali ja nemam upute! jel sama mogu potrgati nešto?
mm je samo sa štapićem od ražnjića izvukao koštice limuna (valjda) i nekakav celofan nepoznatog porijekla. Nije koristio nikakav alat niti je išta rastavljao. Pitaj Davora - on je na forumu napisao cijelu štoriju o tome kako se te mlaznice mogu očistiti.
Peterlin, meni se godinama dešavalo da se koji put ne otopi tabletica (a čujem da se to svima povremeno dešava). Tome sam doskočila tako da frknem tabletu direktno u perilicu. Uvijek se rastopi.
Najcesce je dovoljno prelomiti tabletu. Ona povrsina vanjska se nekako tesko raspada, ali kad se prelomi redovno se otopi.
I jos jedna info, vidjela sam u Mulleru da ponovo imaju one neke tablete za perilicu koje imaju suzenje u sredini i crtu, bas ko prave tablete, pa se daju lako prelomiti.
Odustala sam od lomljenja (i prešla na prašak) jer iako sam si sama nožem napravila crtu ipak bih si sve ruke izgrebala (a ionako su po zimi koma).
Zato su ove tablete dobre. :mrgreen:
Vec su predvidjene za lomljenje.
Inace, nas je pranje praskom kostalo zacepljene cijevi koju smo jedva jedvice odcepili, trebalo nam je 2 dana sajle i kompresora. Taj prasak se isto ne otapa dobro i talozi se u cijevima.
To sam i ja mislila. Najbolje rjesenje je gel, ali je skup.
Perilica prvo izbaci visak tekucine pa se time samo cijevi ociste.
Edit: octom
Meni se tableta u ovih preko osam godina što perem na suđericu ne bi otopila samo u slučaju da ne složim dobro suđe i onda nešto zasmeta onim vratašcima s tabletom da se skroz otvore. Inače, uvijek, čak i na najkraćim programima i temperaturama se uredno uvijek rastopi.
A staviti tabletu direktno u perilicu ima smisla samo kad se pere na programu bez predpranja. U protivnom, ne vidim učinkovitost, ili se možda varam:zbunj: Je da u većini slučajeva i perem na tom kraćem programu, ali svako toliko volim uključiti taj duži program, pogotovo kad je suđe nešto šporkije i masnije.
Meni se čini da se na mojoj perilici (neka stara Candy) poklopac od pretinca za detergent sasvim otvara tek kad otvorim vrata,
tj. da voda dolazi do detergenta nekim drugim putem, a ne kroz otvorena vrata od pretinca.
Tako da sam isključila loše složeno suđe.
Osim toga - ova moja ima poseban program za ispiranje prije pranja, dakle nema pretpranje u klasičnom smislu, pa ovo s tabletom ipak funkcionira.
Evo bio majstor, i nasreću nije kvar nego je kost duljine 2cm nekako prošla kroz filter i zaglavila u pumpi za vodu pa nije radila....
Hvalabogu da je samo to, a ne onaj kvar od 800kn ili veći....
Sad sam ovo platila 200,00kn (pošto nije pisal rč mogel je i manje naplatiti) al ajde.... ;)
Ja prilikom pranja čujem ta vratašca kad se u nekom momentu otvore i izbace tabletu u unutrašnjost perilice. Uglavnom, nakon svakog pranja su mi ta vratašca potpuno otvorena, tako da je u mom slučaju jedini krivac za nerastopljenu tabletu nepravilno složeno suđe.
Čini mi se da onda kod tebe sam taj mehanizam vratašaca ne funkcionira kako treba ako ti se ne otvori do kraja jer i moja stara Candy i ova nova Beko nisu imali tih problema:zbunj:
No dobro, lako za te sitne tehnikalije, važno je da suđerica dobro opere;-)
Dakle, čini se da je prošlo skoro tjedan dana od prvog pranja gdje se ocat smjestio u pretinac za sjajilo.
Za sada je suđe čisto, dobro isprano, sjaji se, a povrh svega - miris iz perilice je sasvim dobar i bez onog dodatnog omirišivača perilica!
A prva stvar koja me mučila, sol, evo više ne predstavlja problem.