crp 14,3, nije dala antibiotik, pregledala još jednom sve i kaže gripa. još kuri, evo 7 dan, i mlađa isto, nemam snage više, muka mi je, koliko su ibuprofena popile, bože pomozi
Printable View
crp 14,3, nije dala antibiotik, pregledala još jednom sve i kaže gripa. još kuri, evo 7 dan, i mlađa isto, nemam snage više, muka mi je, koliko su ibuprofena popile, bože pomozi
amje meni, koliko toga ima....
B kuri od ponedjeljka, danas mu eto jos nije skocila tepm, vadili krv, veli dokica da je viroza.
Sinoc F zakurila, danas u 10.30 temp 40, dam juj ibubrufen, nakon sat vremena temp i dalje 40. zamotala ju u mokar rucnik i temp. pala na 39.6, zaspala je i sad mi ju je zao ditrati. Ona ima 3 i pol, strah me febrilnih (imali smo jednu epizodu sa starijim), kako rjesavate ovakve situacije?
Bubica, moja mlađa ima 18 mj. i evo borim se već 5 dan. Činimo sve što znamo i umijemo da skinemo tu temperaturu. Tuširanje, oblozi, omatanje pelenom, kombiniramo ibu i lupocet, što drugo, i molim se svim nebesima da budu uz nas
I mog malog prošli tjedan uhvatila gripa. 6 dana smo se borili sa groznom temperaturom, da bi na kraju završio na sumamedu radi upale pluća. Doktorica je rekla da je to klasična komplikacija gripe.
moj najmanji jučer bil na vađenju krvi veli doktor za sad samo viroza ili gripa, celu noć kuri.
Evo zvala i bolnicu veliki nije noćas imal temperaturu.
Mi valjda u ponedjeljak vadimo krv.
Nama su 5 dana bili strašni bolovi u očima, sad su manji ili se već privikla.
A da li skidate temperaturu pod obavezno ili ostavite da bude ako dijete dobro podnaša?
Od jutra se moja dobro nosi sa 38,7-39, a sad si opet mislim ako ne skidam da li bi možda bile povećane šanse za komplikacije??
Uh, bojim se jer je nedavno pila sumamed pa ne smije ponovno,
Strašno koliko nas ima bolesnih!
Mi kurimo od prosle nedelje. U srijedu je temperatura pala, da bi po noci opet skocila iznad 40. U cetvrtak je jako kasljala, davila se cet na pet noc :-(. Dr nas je poslao u Klaicevu na hitnu, sumnja virusna upala pluca. U Klaicevoj iskljucili upalu pluca. Danas ima samo 37.5 no cijeli dan se zali da joj nije dobro. Uh.
mojoj danas opet pala temp ali zato kašlje ko kronični pušač, a ja još gore! kupila sam čaj od sljeza pa to pijemo par puta na dan.
išla bi u dr da nam posluša pluća al me strah da će joj opet dat antibiotik bez veze ko zadnji put al mislim da je nešto ozbiljno s plućima bila bi i visoka temp, zar ne?
Astral, koliko toga čitam, upala pluća može biti i bez visokih temperatura, ali napominjem, čitam iz iskustva drugih
N. danas 8 dan. Cijeli dan temp. oko 38,5. Malena je danas bez temperature, tek 7 dan. Luuuda sam.
u proslu subotu luka imal neku malu temp...
u utorak opet al icist malo...
u srijedu zvali iz vrtica u 10 da ima 37.5, u 11 bila na 38.6
i od srijede i on i pepa stalno pod temp...njemu jucer malo manja a danas opet prek 38...
pepu po noci budi temp 39.3
curenje nosa kod oboje, a luak vec mejsec dana kaslje
bili u petak kod doc i ona kaze...luka opstruktivni bronhitis (dobio ventolin, bisolex i nasic +)
a pepa laringobronhitis (dobila bisolex i ephedrin)
i kao moguce da imaju gripu jer i tata jucer i danas ima temp...
ako u pon budu jos pod temp opet doci...
ne znam više ni sama.
u ponedjeljak ću otić da nas obadvije posluša
večeras je napokon popila čaj od sljeza nekih dec i po , do sad bi samo par gutljaja popila, i išle smo leć, uhvatio je kašalj, ono kašlješ ko lud a ne možeš iskašljat i odjedanput je povratila samu slinu, i tako u par navrata...jadna koliko je toga bilo dobro da je i disala...eno je sad spava:heart:
Ja isto koliko sam čitala najgora temp. za upalu pluća je od 37.5 do 38.5 (ponavljam kolko sam ja čitala druge postove)
kod nas se tek potvrdila slikanjem pluća jer se nije čula kad ju je dr. slušala.
kolko dana nakon te velike temperature je dijagnosticirana upala pluča,ste imali baš te srednje temperature?
mi idemo ujutro u pedijatrice pa ćemo vidit
Kažem mi frendica pedijatrica da vladaju adeno viroze praćene visokom temperaturom 5 dana, nakon toga još par dana subfebrilitetom ( 37,5), ako curi nos, nije gripa
evo došli od doktorice. pluća u redu, krvna slika u redu, nije čak ni anemična ali je dr zaključila da se nakon prva dva dana temperature nešto zakompliciralo..
ipak joj je dala klavocin i obavezno da špricamo operil jer joj je nos pun.
ne znam zašto antibiotik ako je krv u redu? rekla je da je to za svaki slučaj da joj se ne bi vratila temp pošto je puno virusa i gripe.
šta vi mislite?
temperaturu nema već dva dana
za upalu pluća ti je mjerodavna samo krvna slika i rtg...
mi bili na slušanju i vampirenju,krv ok
evo i nas u srijedu i čet kurila 39,5, petak i subota dan kao nova i onda od subote nevečer opet do 38,5, curi nos i kašlje, puno spava, slabo jede, dosta pije ali malo piški :unsure:
kako kašlje,koliko često več sam pisala na drugoj temi nama je tem.trajala jako dugo uz neprekidni kašalj.....ja sam mislila viroza,proči će ali sve gore i gore pa upala pluča.
a kašlje onako ko i tvoja (čitala sam onu drugu temu) nekad je guši i suhi kašalj a onda mi se čini da iskašljava šljam.
sad je muči najviše po noći ali malo je bolje
probaj joj nesto podmetnuti pod gornji dio madraca,da lakše diše(ipak če se više sljevati sekreta),nama je ipak pomogo špinani šečer navečer pred spavanje, mirovanje i dosta tekučine da se razredi taj šlajm i lakše iskašlje odnosno slije dalje.
jesam, stavila sam joj već, nego me umori to što neće da pije puno, kuham joj (a i sebi) čaj os sljeza, divan je i čini mi se da joj je bolje ali dok ona popije dec čaja ja dobijem sijede...
astral nisi vadila krv?
misliš maloj?
jesmo, i rekla je da su nalazi super
moja klinka nema temperaturu već4-5 dana ali sad stalno spava,pa nije tolko spavala u zadnju godinu dana prek dana kolko u ovih par dana
N. danas 10 dan. Zadnja tri dana temperatura oko 38 preko dana, po noći nema. Išli pedici, poslušala pluća, grlo, uši, sve ok.
Rekla je da je u redu da postepeno pada temperatura, da zna to potrajati. Svejedno sam ju zamolila krvnu sliku i urin pa ujutro to idemo obavit.
kod nas je razvoj upale pluća išao prvo od kašlja (btw. kašlju cijelu zimu...) koji je trajao možda tjedan dana ...
nedjelja ujutro - jako kašljala, prestala, temperatura oko 11 došla na oko 38, do večeri se razvili bolovi u podrebrici, do sljedećeg jutra jaki bolovi u leđima, bljedilo (kašalj i nije bio toliko izražen)
dakle upala se razvijala bez posebnih simptoma, da bi na kraju od prve temeprature do hospitalizacije prošlo 24 sata, od prve temperature do bolova nekih 10 sati...
Nama su za taj šlaj i iskašljavanje preporučili Fluimukan jer je povračala koliko ga je bilo. A i bome sam joj nalijevala fiziološke u nos i dosta sam je inhalirala sa fiziološkom
Ne šlaj kako sam napisala nego ŠLAJM!:roll:
da ili to ili bisolex ,ma bitno je samo da se toga što više izbaci, makar i povračanjem- iako se večina djece uplaši .
bila na srebrnjaku 8 dana
od toga je možda imala temp max 4 dana da se morala skidati lijekom
imala jake bolove, ali nije bilo izljeva, ipak došla na vrijeme
tih 8 dana lijek je primala intravenozno, i onda još doma 5 dana oralno
prvi večernji crp 17 (nakon 10 sati temp), jutarnji 142
rtg - sjenu vidi bilo koji laik ...
Moj sin je imao u dobi od 4 godine pneumokoknu pneumoniju, febriarao do 40/ 3 dana, bez kašlja, žalio se na bol u rebrima s lijeve strane
L 40 000, CRP 380, završio na Zaraznom , nakon prve doze Penicillina afebrilan, primao antibiotik 7 dana
U istoj smo priči, temperatura preko 40 kod starijeg a kod mlađeg nešto niža.
Do sad sam je uvijek skidala paracetamolom, evo prvi put da nije bio učinkovit. Dala sam Dalsy (5ml-doza od pedice) ali me šokiralo da je u roku od jednog sata temperatura pala za čak 2,4 stupnja! Ne znam, nekako mi se to čini previše u malo vremena. Je li inače tako uobičajeno s ibuprofenom?
moraš prilagoditi dozu
očito mu je to previše
to se i meni dogodilo prvi put s ibuprofenom i bebom od 7 mjeseci
samo moraš opet paziti da ne daješ premalo
pročitaj pažljivo upute i doze
veliki je na putu za doma