a jel si pitala u Vrbiku tam kod raketa,veli mi frendica da svako malo dolaze klinci
Printable View
a jel si pitala u Vrbiku tam kod raketa,veli mi frendica da svako malo dolaze klinci
Pitao je šef preko nekoga za vrtić na Vrbiku, a sad ne znam koji i rekli su da nema.
Konačno odlučimo da ćemo ju voditi u Prečko i žena kaže može krenuti u ponedjeljak i adaptacija OBAVEZNO 2 tjedna, a MM već sljedeći tjedan mora početi raditi. Ja ne razumijem dali za njih postoje izvanredne situacije!
mitovski-adaptacija traje dva tjedna obavezno.nije to radi njih nego radi tvog djeteta.
ALI iz iskustva-prvi tjedan ti je ful adaptacija-mozda peti dan spavanje, a drugi tjedan ,ako se kikac dobro snalazi ostaje u cjelom boravku.Sve ti ovisi o djeteu.
Istina je da roditelj mora biti na raspolaganju ali ipak je to od 8 do 4.
Nebi te htjela obeshrabljivati ali sto ces u slucaju bolesti?znam previse slucajeva kada je adaptacija prekinuta jer se djete razbolilo.Moras smisliti i neki backup plan.
Što sam ustvari htjela reci pa sam se sva spetljala:
Sluzbeno adaptaija traje dva tjedna (uvjek ima iznimaka) pa su ti zato tako i rekli, ali velim ti da vec drugi tjedan adaptacije 80% djece prihvaca vrtic i ostaje full vrijeme.
Nebi te htjela obeshrabljivati ali sto ces u slucaju bolesti?znam previse slucajeva kada je adaptacija prekinuta jer se djete razbolilo.Moras smisliti i neki backup plan.[/QUOTE]
Ne bih ti dosoljavala ranu jer znam kako ti je, i sama nemam nikoga tko bi mi pričuvao dijete, ali stvarno što ćeš u slučaju bolesti (koje su kod djece koja tek kreću u vrtić, nažalost, česte)?
Naravno da nećete zbog toga odbiti posao, ali pokušajte naći nekoga tko bi vam uskočio (iako teže, ljudi ipak žele stalan posao), ili ipak razmislite o teti.
Ma jasno je meni da je to radi mog djeteta, ali mogli bi biti malo susretljiviji pa neću ja svoje dijete ostaviti u vrtiću ako će ono vrištati i plakati i neće nikako prihvaćati vrtić, ali da kažu dobro probati ćemo pa ćemo vidjeti pa ako bude nakon 8 dana dobro prihvaćala može ostati, a ne minimalno 2 tjedna i ne želimo ni razgovarati ako je manje od toga.
Na ovo tvoje pitanje što ćemo kad se dijete razboli, ne znam ostati ću ja 2 dana s njom pa muž, pa ću ja otići odraditi popodne ili nekako ili ćemo pronaći neku tetu čuvalicu koja bi namm mogla uskočiti ponekad ako je frka, ali sve je to trenutno sada jako teško izvedivo. Da napomenem još jednom ja sam se zaposllila prije 3 mjeseca.
Ne znam, što rade drugi ljudi koji nemaju baka servise kad im se djeca razbole, a rade kod privatnika i ne mogu si priuštiti svako malo 10 dana bolovanja? Stvarno me zanima?
Mitovski, ili se rastegneš s mužem kako znaš i umiješ, ili nađeš nekoga da uleti (što je problem... jerbo je jako teško imati nekoga - za bolest, em zbog djeteta, em zbog sebe, a i rijetko tko ti hoće čuvat bolesno dijete), ili se odlučiš za čuvalicu (što je u radnim godinama bolje jer je manje bolesti), ili sjediš doma i pišeš na rodi kak je super bit domaćica. Mlogo opcija :) Držite se!
Mitovski ne uzrujavaj se zbog ta dva tjedna.velim ti da je to ipak uglavnom tjedan dana.Ali ti opet nitko ne kaze da je adaptacija sluzbeno zavrsila.
iako znam vrtic-Obzori-u kojem sam s jednim djetetom adaptaciju odradila u jednom danu.drugi dan je ostala full time(dijete je takvo)Probaj kod njih.vrtic za preporuku (cijena visoka), program na engleskom, jedina mana male sobice.
Inace-pitala sam te za slucaj bolesti bas zbog vase situacije-ti frisko radis-muz ce jos friskije.vjerujem da bi vam bilo jako nezgodno s bolovanjima bar zasada.
mitovski, jesi zvala letece medvjedice? Ne mogu vjerovati da vas ne bi primili!:nope: Ako hoces, mogu ja porazgovarati sa upraviteljicom. Posalji mi pp ako hoces.
ali sva sreća da je lepše vreme,pa ćei bolesti valjda bit manje.
mitovski,imaš pp
evo kako sam u potrazi za poslom, stalno visim na kojekakvim stranicama gdje su oglasi za poslove i svako malo obitelji traže osobu koja će im svaki dan uzimati dijete iz vrtića pa ga čuvati od 15-17 (po potrebi duže) i obavezno u slučaju bolesti! iz razgovora sa frendicama sam doznala da x puta one za to imaju neku stariju susjedu koja je doma bez posla/u penziji (prva dva-tri dana su one doma s djetetom), ali onda nastavlja susjeda/teta
Potpis!
Ovo smo mi imali. Dečki su išli u vrtić, ALI morali smo imati i osobu koja bi ih pričuvala u slučaju bolesti ili ako mi ne bi stigli na vrijeme doma. Naplaćali smo se i napatili, ali jednostavno nije išlo drugačije. Mala djeca u vrtiću neizbježno su tu i tamo bolesna, pa treba imati alternativu. A da nisam dobila mjesto za njih u vrtiću, bome bi morala tražiti nekoga da ih čuva cijelo vrijeme. Nije bilo ni zabavno ni ugodno, ali preživjeli smo.
Kako svaki dan idem vlakom na posao, iz vlaka sam u Aleji bolognie vidjela oglas na jednoj privatnoj kući uz cestu na kojem piše da se vrši upis djece u vrtić...
moja je tri puta kretala na adaptaciju (vidim da je rođena kad i tvoje dijete)
svaki put se razboljela nakon 3-4 dana
ide evo već treći mjesec, najduži period je bio 13 dana bez bolesti
dakle, ako ste se tek zaposlili, zasigurno nećete moći uzimati odmah bolovanje, i ja mislim da morate uz vrtić tražiti nekoga za ovakve nepredvidljive situacije
znam da je teško plaćati, ali posao je dugoročan, dječje bolesti na svu sreću se kod najvećeg broja djece smanjuju s vremenom provedenim u vrtiću
Mitovski, nisu sva djeca toliko bolesna. Moj je krenuo u vrtic u 10 mjesecu i do sada je kuc kuc samo jednom imao nekakvu temperaturicu. Meni se cini da je to zato jer nasem vrticu je dosta roditelja gdje majke ne rade i gdje su bake na raspolaganju , pa cim djeca pokazu znakove bolesti ostanu doma i tako ne predstavljaju izvor zaraze za druge.
Mitovski, šta se desilo? Jeste krenuli u vrtić?
i jel hoda????
Zaboravih napisati da je nažalost prilika za posao propala, a mi se rastrčali kao ludi za vrtićem, mislim nije propala zbog vrtića.
ja sam svojedobno zvala dv milana sachsa,folnegovićevo,dv vrbik, većinu u centru, različak mlinovi i svi su mi htjeli izaći u susret radi slične situacije.
http://www.kindiezg.com/info.html
www.srceko.com/ (taj je skup)
različak u centru često ima mjesta.
i privatni broj na PP ti šaljem.
ah,sad tek vidim da ništa.žao mi je!
Nemam baš puno vremena, ali velika je vjerojatnost da ćemo i mi morati u vrtić...
Ne živimo u Zagrebu i pretpostavljam da u gradski ne možemo niti jedan upasti.
Kakve su cijene privatnih? Trebat' će nam na području centra, molim preporuke, cijene, gdje ići gdje ne?
I ne razumijem ove liste na stranicama grada Zagreba (popis slobodnih mjesta u privatnim i gradskim vrtićima)
za koga su ta mjesta slobodna?
Hvala, može i na PP!
Moze svako djete ici u vrtic grada ZGB-a ali placa ekonomsku cijenu od 1900 kn. Neka od satelit mjesta ZGB imaju subvencije i za ZGB vrtice koja je jednaka subvenciji u tom mjestu satelitu. Provjeriti da li vase mjesto ima subvenciju i za zgb vrtice mozete u svom mjestu u uredu za odgoj i obrazovanje ili pak se moze nazvati gradski ured zgb-a i pitati njih.
Da, postoji subvencija, još ne znam kolika...
Bitno je da oba gradska ureda imaju potpisan ugovor, prvojeri u svom gradskom uredu.
Može detalji o DV Mali isreaživač
Istrazivac je 3000kn puuna cijena...meni previse s,dvoje djece :/ ali cula sam samo pozitivne komentare.
a jel postoji tam neko ko čuva?
hej, moze pliz sto vise info o DV mali istrazivac?
pise da imaju odvojeno djecu do 24mj (moj ce imat 13mj). kako to izgleda? kakve su tete, sto rade bebaci?
opcenito me zanima kako se hrane tako mala djeca jaslicari?
cime ste posebno odusevljeni, a sto nije bas naj?
jelena.OMisliš na čuvanje mjesta prije navršene prve godine života? Ako na to misliš, takvog čuvanja mjesta, koliko znam, u Malom istraživaču nema.Citiraj:
jel postoji tam neko ko čuva?
Inače, na facebook stranici stvarno se puno toga može saznati...
https://www.facebook.com/DjecjiVrtic...ation=timeline
ne pitanje je bilo mašnici, jel neko u njenom selu čuva klince, ipak treba dvoje dati, pa je možda jeftinija opcija kakva suseda ili netko sličan
Raspitujem se jos oko vrtica, u centru grada ima mjesta u nekim vrticima, malo je problem oko jasluca, krcati su. Kod mene na selu bas i nema cuvalica, ali ako ne nadjem vrtic idem u potragu.
Franika u ovom vrticu ne postoje formalne skupine. Djeca razlicite dobi zajedno borave u cijelom prostoru vrtica, fizicki su odvojeni tek najmanji-jaslice.