kaae pa to je divno :-D
cestitke na maloj tockici :heart:
Printable View
kaae pa to je divno :-D
cestitke na maloj tockici :heart:
da se i ja pridruzim cestitkama :)
ovo ljeto sam letila prekooceanskim letom,a da nisam ni znala da am trudna (tamo u 2tt, nazad u 7tt). let je trajao 10 sati + cekanje par sati + sat vremena do zg-a! sve proslo odlicno!!!
nadam se da ce i tebi proci sve odlicno kao i meni :)
Kaae, čestitam! Možda da pitaš emailom nekog ginekologa u Hrvatskoj? Ne želim nikoga posebno reklamirati, padaju mi napamet tim Đelmiš&Ivanišević, ili dr. Romana Dmitrović iz klinike Betaplus - navedenima vjerujem iz iskustva ali sigurna sam da nisu jedini koji će dati dobar savjet.
Kad kažeš 2tt, to je 4. gestacijski tjedan, jel tako? (pretpostavljam da si letjela 2 tjedna nakon začeća, a ako su ti ciklusi na otprilike 4 tjedna to bi onda bilo to)
Čestitke :)
Moji prekooceanski letovi u ranoj trudnoći su prošli odlično. Jedino mi je dr preporučio čvršće čarape zbog naoticanja i šlapice za avion.
Jupii, jos cestitki! :heart:
Sto se hrvatskih ginekologa tice, nekako mi se cini da ce zbog uobicajene prakse reci da ne putujem nikamo i da lezim doma dok ne rodim pa me nekako sve strah i pitati, cisto zbog mira u glavi. Trudnoca nije rizicna, skroz je kucna radinost, bez ikakvih lijekova ili stimulacije (dovoljno nam je bilo to sto su mi dali cjenik, narucili me na HSG i rekli da poslije Zagreba trebam poceti s pikanjem :lol:). O genetici cemo razmisljati malo kasnije, za pocetak se samo brinemo hoce li Šunko ostati s nama.
Vidjet cu svog reproduktivca u srijedu pa ce mi mozda jos nesto reci. Nemam inace poznatih problema s venama, oticanjem ili bilo cim slicnim. Zapravo me najvise od svega muci potencijalno bljuvanje. :yes:
kakva izdaja!
nakon onolikih hvalospjeva kulenu, radno ime djeteta ti je Šunko
padam u nesvijest po drugi put na ovome topicu!
naravno da nećeš bljuvati.
nego ćeš si lijepo autosugestijom to zabraniti, kao i ja
:sestro po fobiji:
Šunko kao Šunko ili kao Hamie?
Kao Hammy/Hammie, ono, od sunke. :lol:
ja sam letila u portugal tri mj trudna...bila mi muka..ali od utrogestana... a u drugoj trudnoci sam u 5. mj. letila zg-st...pa sam morala nesto poptpisat....u smislu da letim na svoju odgovornost....
Hm. Ok, blesavo sam ovo objasnila. Super mu zvuci NASA rijec. Bas ovako kako je u potpisu.
Moji utrogestani (ovdje se to zove Prometrium i kosta $403 za mjesec dana, ako si trudan na bilo koji nacin osim kucnom radinosti - spasio nas Šunko) idu vaginalno pa mi od njih nista nije. Nadam se da ce tako i ostati. Mislim da malo tko moze zamisliti moj strah od povracanja. :/
Kaae, stvarno ne mora značiti da ćeš povraćati. Ja nisam nikad, nijednom, ni u jednoj trudnoći ( a bilo ih je...). Samo mučnine od kad otvorim oči do kad ne zaspim...ali samo prva tri mjeseca.
Ma ja dobijem nesto nalik napadu panike kad mi je mucno, cisto zato sto postoji mogucnost da cu povracati. Inace ne bljujem, u principu ni pod koju cijenu.
Ja sam letila u 20tom tjednu,imala potvrdu od ginica sa sobom za slucaj da netko bude pravio probleme...i jest,stjuardesa na ulazu u avion..ko,koliko sam ja to trudna jer da imam veeeliki stomak...a uopce nije bio...i nije mi dala da sjednem u emergency prolaz...tamo naime nesmiju stari,bolesni i slabo pokretni....mislila sam se,a u koju ti ja kategoriju spadam,mamicu ti.....
I cestitke!
samo da i ja padnem u nesvjest :klap:
ima li koja caka kod rezervacije naših letova na našu destinaciju?
ova pitanje je slučajno pod trudnoćom,
ili da si možda otvorim temu na servisnom kutku??
Većina kompanija prihvaća trudnice do 36tjedna (jedna beba) uz potvrdu doktora/ginekologa. Ja sam nedavno letjela u 33/34 tjednu bez problema, let ccs 50min