pitanje: u cemu guza bolje dise: u AIO ili coveru?
(na stranu sto ste sve nezadovoljne AIO:D)
i jel ima neki topic o recenzijama platnenih. ima ih more, pogubih se...
Printable View
pitanje: u cemu guza bolje dise: u AIO ili coveru?
(na stranu sto ste sve nezadovoljne AIO:D)
i jel ima neki topic o recenzijama platnenih. ima ih more, pogubih se...
pa i aio je platnena s usivenom coverom pa ti dode na isto. Mozda je malo prozracnija jer se stvori nekad lufta oko nogica (sto je i minus jer onda prodje i mokraca) :)
znam, al nekako mi se cini da je taj vanjski sloj manje plastican od covera. dajem za mogucnost da se u 6g nesto i promijenilo :D
na aio je isti materijal kao zastitne, uglavnom PUL. što se diše disanja kože, skroz ista stvar
ok, sad sam suzila izbor za vrstu.
takodjer imam susilicu pa mi nisu potrebne brzosusece.
no i dalje ima toliko vrsta i proizvodjaca da me glava boli. mogu pitat sta bi preporucile?
nekako pikiram OS, sad ima 5kg, dogovor je bio s muzem da cemo platnene koristiti kad nece vise trebati newborn pp. stoga koje i cije :D help!
meni su 3 najbolje muttaqin, roda i flafi
tnx
iako ima more pusa :D
Roda i babysaurus model mutt like
meni isto, samo umjesto rodine puse biram nježnu pusu (ili pliš pusu, isti je kroj). Znam da ta nije 100% pamučna, ali mi je puno mekša i bolje stoji (ovoj mojoj frajlici)
Leo, nisu svi modeli pelena za sve guze. Bilo bi najbolje da isprobaš par pa vidiš kako stoje. Posudi od nekog
imam jednu rodinu pusu od starije i ostale su velike, a i nemam bas beba u ekipi za isprobati.
nista, po jednu od svih za test :)
nego, kad govorite da pasu guzi mislite da manje propustaju ili da fino sjednu da ne zuljaju, strse itd?
i od koliko kila je OS pelena?
zelim ju prije mora "prebaciti" na platnene jer ne mogu zamisliti onu plastiku na vrucini, odmah se sjetim kako je meni s alwaysom :pakao:
mi smo OS imali od rođenja. dakle od 3 kile
super!
...a ja sam pak koristila NB do 4og mjeseca....:) dobro, N. je perolaka kategorija,sad ima 7900gr sa 10mjeseci....
Flafice su dosta tanke,meni su zato super,nisu ogromne na njoj....sad po kuci mi je samo u majici i peleni bez covera (njega stavim samo kad idemo van) i svako malo provjerim jel' se piskila i odma mjenjam....
razmišljam o plaži... mislim da bi AIO pelene bez uloška mogle biti dobre "kupaće gaćice" (boljerečeno zaštita kad mala guza bude sjedila na pijesku)
Da, ali ne s njima u more :)
mi smo krenuli na plazu...nosim joj samo obicne Flafice,u coveru dodje do plaze i onda stoji gola (dok je na sugamanu) a cim se pocme migoljit uokolo stavim joj samu pelenu pa odma mijenjam ako vidim da je morko....bome,u uru sto smo bile na plazi 3x je piskila....
Ostaju li vam mrlje od kakice na platnenima? I sto s njima?
kako koji dan,bome sam ih 10 neki dan promjenila...a jucer 7! s tim da mi 2x kaka na tutu....ali,super je sto mozes reuse pelenu kad ih tako malo popiske...ja ih inace odma isperem i stavim vanka na susenje i onda perem kad se skupe...ali sam skuzila da ove koje sam odma promjenila nakon samo malo mokrace kad dobro isperem da su bez problema za jos jedan put prije masine! a flafice ti se stvarno brzo suse...ma,sada po ovoj vrucini su sve suhe jako brzo!
ja jutros digla sa susila jednu sa flekama iako su se przile na suncu! ali,izaci ce fleka nakon jos kojeg pranja...
a fleka od murve koju imam na jednoj majici se ne skida koliko god ja to suncala...kazu da se nju nemoze skinut....
Uu zacudila bi se kako otezaju kad upiju.
Mi smo proslo ljeto normalno se kupali u kupacim gacicama, a kad bi krenuli kuci ili duze ostali po plazi onda su AIO bIle super.
Cemu uopce pelene za kupanje?
Pa zamisli da si na plazi punoj ljudi i brckas se sa bebom u plicaku,oko tebe druge mame i tvoja se pokaki i govance pliva uokolo....:oops:
Za mokracu nema veze,svi piske u more ali bome govance bas i nije lijepo vidit....osim ako ti ima urednu stolicu i znas da u te ure kad ste na plazi ne kaka....
Kao moja npr....tako da ju ja golu kupam ali cim se osusi kad izadjemo na sugaman stavim joj pelenu jer mi nije bas drago da gologuza puze po zalima....
meni se samo jedan jedini put desilo da se dijete pokakalo u more. a i kad se desilo, nije bilo ništa strašno, pokupila sam kakicu i spremila u vrećicu.
a često se desilo da kakaju na plaži jer ih stisne, rasprostremo maramicu, dijete se pokaka, i spremimo kakec u vrećicu da doma bacimo u wc.
moji su svi bez gača kupaju do jedno 4-5 gdona, tad si sami navuku gače, jedino za pjesak im obavezno stavim gače.
Nikad se nisu pokenjali u more, par puta su se pokenjali na plaži , ali to onda s lopaticom skupimo u vrečicu, a lopaticu operemo, ili kenjaju u kahlicu, ak ne dobra je i kantica. Moram priznati da su samo ponekad kenjali na plaži, ni na jednu ruku se ne može izbrojat tak puno, svo troje.
moram napisati da sam odusevljena rodinom pusom! em su mekane em mi jos ni jedna nije propustila :)
oMG to kad pisem s moba...
Prikrpat ću se na temu...
Koliko god da sam se informirala (a pročitala sam sve moguće na portalu), ipak sam zeznula stvar, čini se. Iz nekog mi razloga nije palo na pamet pogledati forumske teme o platnenim pelenama, već sam samo čitala tekstove o tome. :škartoc:
I nakon mjeseci razmišljanja i vaganja, odlučih se za platnene i naručih 20 AIO, misleći - bit će lakše i jednostavnije s njima. I sad tu pročitam da vama takve nisu pasale. I dođe mi da se upucam. Šta da sad radim? Kako ih mogu spriječiti da procure? Staviti cover preko njih?
(usput, beba se još nije rodila pa vaše prijedloge ne mogu odmah isprobati, ali bih bila zahvalna za pokoji pametni savjet :))
ja nemam nijednu AIO pa ti nemogu rec mozes li jos cover preko....
ali vjerojatno ce ti prodavac omogucit da zamijenis dio pelena,pitaj ga...zadrzi ih 5 te uzmi 15 "obicnih"....