anek, meni su ispali mraaak!Citiraj:
anek prvotno napisa
Ubacila sam ono što sam imala doma, a držala sam se točno količina glavnih sastojaka iz tvog recepta.
Printable View
anek, meni su ispali mraaak!Citiraj:
anek prvotno napisa
Ubacila sam ono što sam imala doma, a držala sam se točno količina glavnih sastojaka iz tvog recepta.
Definitivno sam zaglibila 8)
Jučer sam opet radila po onom receptu, ali izbacila mrkvu i stavila 2 banane i sjeckane orahe, cimet, anis, kokosovo brašno, kiselo vrhnje...
Već sada mislim kakve bi danas mogla raditi, ali nemam više zaliha voća (samo kivi, ali mislim da baš nebi moglo).
Današnji uradak:
nisam zadovoljna.
Premekani su, cijeli mi stane u usta (a nemam velika usta).
Stavila višnje ("prenjanjavo" je to) i čokoladu, dio brašna zamijenila gorkim kakaom (nisu dovoljno slatke).
A za sve sam spremna optužiti košarice! (prošli put ih nisam imala i sve je bilo savršeno) :x
prestani jesti
Ja si baš mislim da imam punu teglu onih pijanih višanja iz domaćeg likera :roll:
Šta kažu iskusne muffinašice? Morala bi prvo povaditi koštice iz njih, ali možda bi se isplatilo žrtvovati to vrijeme...
Košarice još nisam kupila, iako mi se muffini tu i tamo zalijepe, ali ne jako.
ajde, ajde, probaj moj recept, vidiš da ja i ivory ludujemo, ne možeš ga prestati jesti i peći, a kuća miriši ko raaaaj.... :)Citiraj:
apricot prvotno napisa
Imaš pravo!!! Recept je pravo otkriće! Malo teža ovisnost :PCitiraj:
anek prvotno napisa
ne da mi se ribati mrkvu!
Netreba ti mrkva!
Pogledaj malo iznad, jučer sam ju izbacila...
ajde ja ću ti doć naribati, al daj probaj taj recept :PCitiraj:
apricot prvotno napisa
budem u ponedjeljak, čr!
apri,ako ti kad bude zgodno, probaj moj recept (sa kokosom).
Niko nije probao, cak ni oni koji nisu neki fanovi muffina, a da nije bio odusevljen.
Stvarno su ukusni, a o dekorativnosti da i ne pricam.
a taj je negdje na prošlom topicu, a?
dobro, znači imam recept i za srijedu...
i ja ću, i ja ću ;)Citiraj:
white_musk prvotno napisa
Ija, i ja :D
ampula vanilije - ima li ih u običnim dućanima???
Da, ja sam našla u Mercatoru . Ima ih 5 kom u pakiranju i koštaju cca 5,00 kn. Finije su mi od vanili-šećera (bolje miriše) i korištena je prirodna aroma vanilije i rastopljena u ulju. Izgledaju ti kao oni mali testeri za parfeme.Citiraj:
Mirta30 prvotno napisa
samo da prijavim
prekjucerasnji
sumsko voce (sumske jagodice, borovnice, kupine i maline)
narezani orasi
jogurt od sumskog voca.
danasnji (nema ih vise)
visnje
narezani bademi i lesnjaci
cokoladno mleko.
nema niceg lepseg za veceru od mufina uz djus
pogrickanog uz forum.
meni te ampule imaju prejak miris, sve uniste.Citiraj:
ivory prvotno napisa
zadnjih godina ustvari mi sve ima prejak miris :roll: , ne koristim niti vaniline secere, niti rum, ni cimet, nista.
..i meni :roll:..ali kod kolača mi ne smeta ;)Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Istina da imaju jači miris, ali meni su otkriče i sada ih stavljem gdje god treba ići vanili šećer. Jednostavno volim intenzivinije slatkaste mirise :roll:
Evo jedni makrobiotički muffini, iz knjige JBP Prirodno i slatko
Suhi sastojci
1 šalica kukuruznog griza
2.5 šalice brašna 850
4 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
Mokri
250 grama tofua
1/2 šalice ulja
1 šalica grožđica
1 i 1/4 šalice vode
to se izmiksa u mikseru i pomiješa sa suhim sastojcima
Kao što vidite ne ide nikakav šećer, valjda bi grožđice trebale dati slatkoću. Ali, ne bi bilo loše staviti koju žlicu nekakvog sladila jer su malo premalo slatki. Možda jabučni sok imjesto vode.
evo danasnjih:
rendane jabuke
muskatni orascic
cimet
karanfilic
sok od jabuke
zovu se mirisni sa zacinima
mmmmmm
Traži se pomoć savjetnice za muffine!
Kupila sam one papirnate košarice, ali mi se muffini jako zalijepe za njih i onda moramo strugati komadiće muffina sa njih (žao nam baciti kad su tako fini :roll: ) i mučiti se oko skidanja. Jel' i košarice treba nauljiti i posipati brašnom? Moram priznati da mi se puno više sviđa varijanta bez njih, iako je ovako estetika 5.
isto pitanje sam i ja htjela postaviti.
zapravo, meni su se nakon potpunog hlađenja odlično slidale, ali mi nije lijepo za vidjeti zalijepljeni papir...
zato sam se jučer vratila mafinima bez papirića i košarice dodala nakon pečenja.
inače, jučer sam radila čokoladne s čokoladinom čokoladom: umjesto šećera kraš-ekspres, umjesto voća Kraševa mliječna čokolada, umjesto jogurta, čokoladno mlijeko.
Meni ta čokolada uvijek padne na dno! Možda bi trebala napraviti malo gušću smjesu... Ja sam jučer napravila voćno-čokoladnu kombinaciju. Jabuka, banana, kokos, slatko vrhnje i kakao u prahu. Nemoram ni reći da su bili mljac!
Isuse, Apri, koliko čokolade! Daj još, još, još. Već mi je slina otopila svu tastaturu koliko si me nabrusila za č. Više ni cijelu riječ ne smijem izgovoriti, jer ode software. :lol: :lol:
A gore još možeš staviti i čokoladnu glazuru.
Ja nisam jer sam nosila od kuće pa sam se bojala da sve ne isprljam (u cijelom Zagrebu nisam uspjela pronaći metalnu kutiju s poklopcem u koju bi stalo desetak mafina) :x
A zato mi je mirišao cijeli kvart po čokoladi
i to rano ujutro: u sedam sam počela!
Mislila sam da ću se bacit s 9 kata (k'o u crtiću) i poletit za mirisom!
Ajde dobro, malo pretjerujem, ali kužiš poantu! :lol:
ne znam, meni se ne lijepe za papiriće :?
jedino ako ne mislite na ono da neće sami ispasti van nego moraš odvojiti papir. ali to meni ne smeta.
i lijepe se kad su vrući, naravno... i ako su pregnjecavi, malo su se lijepili kad sam napravila s integralnim brašnom i komadima jabuke.
u čokoladne stavite i bijelu čokoladu. gorka, mliječna i bijela - ubitačna kombinacija!
bijela čokolada nije čokolada već masna slatka plastika. s dodatkom omekšanog kartona.
(hm, pa ja opisala Trabant)!
Po meni bijela čokolada uopće se ne bi smjela zvat čokolada, već nečokoladni pripravak od nečokoladnog kakaoa. Uf zabrlja!
Nisam neki stručnjak za pravljenje muffina, u biti, nikad h nisam ni radila (al sam ih zato tamanila) i to one iz centra kaptol-naravno samo čokoladne čiste. E sad tamo su uvijek u papirićima, pa kad ih jedeš još onako slatko skupljaš mrvice iz papirića. Hoću u biti pitati-zašto vaditi mufije iz papirića. Jesu domaći drugačiji ili...
Da, domaći se, naime, jedu bez papira! :PCitiraj:
kovke prvotno napisa
Ili je kod vas običaj drugačiji!
Ovaj drugi dio nisam pročitala pa misadrstud :oops:Citiraj:
apricot prvotno napisa
apri, JA ti sigurno nisam rekla da pečeš mafine od trabanta :P
i onda se žali da joj se lijepe...
pa trabant je od plastike i kartona. ko i bijela čokolada!
Ma samo ih danas stavite na prozor i dobit će lijepe bijele mrvice-koliko snijegaaaaaa!
bijela čokolada sadrži samo masnoću iz kakaovca.
no dobro, nebumo se sad svadili oko čokolade :P , ali skužila sam da jako dobro paše u gorko-čokoladnim kombinacijama.
ja ovaj vikend iznimno nisam pekla muffine nego kocke od maka, pa sam u krizi...