Davina prvotno napisa
Hvala martta, ja kao što sam rekla zelim svojom pričom pokazati da je stvarno u zivotu potrebna samo ljubav i da je sa djetetom "koje odstupa od norme" zivot tako lijep i nimalo ama baš nimalo lošiji od zivota sa zdravim djetetom.
Princeza je polazak u vrtić tj. probu polaska u vrtić tako tragično dozivila da je je nisam mogla gledati kako pati. Prva sva tri dana sam se nadala da će se smiriti i htjeti ostati bez mene, ali sam naposlijetku odustala, nekako mi je srce govorilo to još nije to. Moram usput reći da je dva tri dana nego što je trebala krenuti u vrtić opet poćela da šmrca i kašlje. Peti šesti put za kratko vrijeme. I kad sam je izvadila iz vrtića nije bilo bolje. Sva medicina nije pomagala, i jedno jutro je toliko kašljala da je sva poplavila i nakratko prestala da diše. Zovnuli smo hitnu i poprvi put smo završili u bolnici, poslije nekog vremena sam prestala da brojim boravke u bolnici. Nakon svih pregleda i testova princezi je konstantovana astma, alergijska. Najgore je bilo u proljeće kad sve cvijeta tad bi smo nas dvije najćešče provodile vrijeme u bolnici ili zatvorene kod kuće što naravno princezi ni u kojem slučaju nije smetalo. Ja sam nekako postala opuštenija i nisam sebi više tako ćesto razbijala glavu o budućnosti, a pravo da kazem nisam ni imala puno vremena. Dani sa njom nisu bili dosadni uvijek se nešto dogadzalo. Već se poćela intenzivno da igra. Puzlice su i dalje bile igračke broj jedan ali se interesovala i za autiće (ponaravno njihove točkove) a ni legići ni playmobile joj nisu bili mrski. Nas je najviše fascinirala njena memorija sa dvije i pol godine je znala sve postojuće marke automobila i ko od naše familije koje auto vozi. Mi smo često provodili slobodno vrijeme u auto kućama, a kad bi tamo i neki prospekt dobila sreći nije bilo kraja. I dalje smo bili najčešče sami nisam nija više imala zivaca svakome objašnjavati šta i kako, opravdavati se da je to moje dijete a ne nečije, da ga ja volim kao što i majke koje su rodile vole i da što je ona takva nema veze sa posvojenjem da ima milion posvojene djece koja su eto "normalna" a moje nije. Princeza kao da je osječala, kad ja nisam bila baš najbolje raspolozena ona bi sjela meni u krilo i dugo bi se mazila i tad bi mi bilo sve ravno do mora i još dalje odmora i opet bi zivot bio lijep.
Nekako nam se nije baš dalo, na jesen je princeza opet bila bolesna. Kroz astmu i sve infekcije je organizam tako oslabio krvna slika je bila tako katastrofalna da smo morali ići na transfuzije krvi i naravno opet u bolnicu. Nama je svima a najviše meni bilo suspektno da je ona kod ljekara i u bolnici uvijek bila mirna. Nije čak ni kod vadzenja krvi ni infuzija plakala. U bolnici smo bili potome vrlo poznati. Dok bi druga djeca vrištala i plakala kad bi iglu ugledala, moja nije, ona bi radije plakala kad bih nekoga nepoznatog ugledala npr. posjetu od krevetnog susjeda. Znači princeza bi nas svaki dan iznova iznenadzivala. Eto za danas ovoliko:-)