Anka prvotno napisa
ovako je kako je Vertex napisala...
Netko je napisao da djeca mogu vježbati pisanje na bilokakvim riječima - beznačnim, mislim da je to potpuna besmislica. To bi bilo kao da vježbaju zbrajanje, i tek toliko da se nauče kako se piše 2+2 napišu da je jednako 3.
Također, istina je da djeca ne zapamte baš sve što nauče u školi, ali mislim da je vrlo važno da učiteljica koja je diplomirana, i predaje i vodi jedan razred, niži razred, ima hrvatski pravopis u malom prstu, jer, osim matematike, prirode i glazbenog, predaje i hrvatski. Jel bi se mogla zaposliti neka osoba kao voditelj računovodstva, a da ne zna ništa o tom poslu (sad sam generalizirala s ovim "ništa", ali, opet ponavljam, da je po meni hrvatski pravopis vrlo bitan, čak i ako si učiteljica od 1. do 4. razreda).
Ovo joj nije jedina greška, meni je u informatitku napisala "donjeti", umjesto "donijeti". Možda joj ide "č" i "ć", ali joj mora ići i "ije" i "je".
Kad sam napisala post, taj dan smo imali roditeljski i prije roditeljskog, kad smo se okupili, pitala sam roditelje jesu li provjerili bilježnice iz hrvatskog od tog dana, pa su svi reagirali na to (ali nitko na roditeljskom nije pitao učiteljicu i dao neku primjedbu)
Kao suma-sumarum: svom djetetu sam objasnila da se ne piše LJEK, već LIJEK, i tako smo i ispravili u bilježnici, ali to je vidjela i učiteljica, pa je mom djetetu rekla da se može pisati LJEK, jer je tako pročitala u knjizi?!?
Da li se možda promijenio hrvatski pravopis vezano i uz tu riječ?