Mi smo danas imali juhicu iz vrećice,pileći file paniran sa sezamovim sjemenkama, kus-kus sa povrćem, kupus salata sa bučinim uljem, mljac!
Printable View
Mi smo danas imali juhicu iz vrećice,pileći file paniran sa sezamovim sjemenkama, kus-kus sa povrćem, kupus salata sa bučinim uljem, mljac!
kod mene se peku buhtle sa sirom :)
a ceka ih domace kiselo mlijeko i sir u paprikama(sir u paprikama sam sama pravila i doooooobar)
anchi imas pp ;)
w_m, javi seeee.... kakva ti je to palenta? :)Citiraj:
white_musk prvotno napisa
kod mene danas burek :D
hajte, bujrum ko hoce
Kod nas je bio neki dan. Zapravo pita zeljanica. Mužić nas kao pravi bosanac uvijek ispravlja...; Ne burek, burek je s mesom... :)
neeeeeeeeeee!!!!!!!!
ne opeeeeeeeeeeeeet!!!!!!!!
brzobrzobrzo neka adminica briše post dok se bosanke ne obruše :lol:
Nisam mislila raspravljati.
Nego sebe ispraviti.
No vidim da si odiševljena s temom pa evo da nastavim... ;)
jao, jao... nisam mislila da ću ikada samu sebe citirati!Citiraj:
apricot prvotno napisa
Za sve postoji prvi put! :DCitiraj:
apricot prvotno napisa
kuham za sutra grah s repom i visim na forumu :D
danas sam imala rižu i zapečene šnicle sa vrhnjem i sirom+zelena salata
Jučer žganci, umak od sojinih šnicli i kukuruza i zelena salata. Danas ćemo neku pitu :roll: .
Nisam na placu bila 2 mjeseca. Jel vidio netko špinat? Da idem tražiti ili ne? Zeljanica mi nije nešto s pasiranim špinatom.
ima, ima... I to mladoga (mi u subotu jeli na salatu).
Nemoj ga mljeti ni pasirati za zeljanicu.
Sitno ga nasjeckaj.
Odlično! Ono pasirano se odnosi na kupljeni smrznuti špinat (koji mi je dobar jedino za š. na mlijeku).
Ja jucer tjesteninu a la carbonara, a danas cu juhu, grasak varivo i pohano purece bijelo meso.
Jede mi se sirnica, al' mi se ne da razvlacit kore. Moram nesto smislit...
piletinu sa krompirom u rerni, carsko povrce
desert:samponjeze iz palme :mrgreen:
Polpete od soje, mozda kelj na pari (ako se nije smrznuo, stajao nam je na balkonu preko ovog ledenog vikenda a nas nije bilo doma) i/ili salata od mrkve.
Jučer sam radila brzinsku gibanicu s portala i mrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaak je!!!
Danas radim faširance od mljevene piletine i povrća, prilog neki (kad smislim koji), popečke od karfiola i neku salatu.
a ja sam bas tu s portala probala :mrgreen:Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
tvoja je eto ispala jestiva 8)
Pa kaj je tvojoj falilo?Citiraj:
ivarica prvotno napisa
A daj, MalaSirena, nemoj biti naivna!
Ako si vidjela potpis ispod gibanice, onda znaš da je ivarica jela MOJU gibanicu koja joj je bila nejestiva.
A sve zato što ja ne stavljam sol :lol:
Ajme, umrla sam od smijeha!!!
Pa znaš da će ivarica meni sjediti za vratom, pa makar je i po tabanima češkala!
Ja ću danas toplo-hladnu salatu (komadići pečene puretine, nekoliko vrsta zelene salate, kuruza, male rajčice)...
a mm sinoć dofuro komad pečenog odojka (poslali moji :love: ) i stavio pored mene na stol. ma kakva mirisna svijeća!
Hmmm... pa da sam i ja jela gibanicu bez soli, bila bi mi nejestiva :mrgreen:Citiraj:
apricot prvotno napisa
pohana piletina, domaći tartar, zelena salata
tko to neće imam od jučer biži s mesom
za desert ima kolača s kruškama
Mozes li mi molim te napisati recepte za ove fasirance od piletine i povrca i popecke od karfiola? Zvuci jako njami... :klanj:Citiraj:
Ja upravo kopam po mojoj zalihi recepata - imam filete od ribe smrznute ali mi ne ispadaju dobro pod poklopcem (zalijepe se), pa bih ih ubacila u neki umak.. Uz to salata.
Hoćeš da ti napišem recept PRIJE nego probam kakvog je to okusa ili NAKON što probam, s obzirom da to radim priv put?? :mrgreen:Citiraj:
Elly prvotno napisa
mi danas kuhamo cuspajz od krumpira , graska i mrkvice a i od jucer je ostalo malo pohanih krmica pa ce se kombinirat
e da btw jel zna netko di ima kupit tortilja
jede mi se meksicka hrana a ne ide mi se u meksicki jel mi smetaju zadimljeni prostori pa bi si doma spravila :D
Tortilja ima u Billi, Mercatoru (to znam sigurno), a možda i u Konzumu (e, tu nisam sigurna)Citiraj:
Rency prvotno napisa
Elly, popečke od karfiola radim tak da u smjesu jaja, brašna i mrvica (koja mi obično ostane od pohanja) dodam malo mlijeka prema potrebi, soli i na to zgnječeni karfiol (omjer karfiola i smjese oko 1:1), oblikujem popečke koji su relativno gnjecasti pa se radi s lopaticom, uvaljam ih u mrvice i pržim. Jednostavnija varijanta je vaditi smjesu žlicom i stavljati u ulje.
MS - hvala ti! :*
Nisam nista nasla pa sam nesto izmislila na brzinu:Citiraj:
Elly prvotno napisa
BRZA RIBLJA GUSTA JUHA
- sastojci (3 porcije): 1 zlica maslinovog ulja; na vrh noza cesnjak u prahu; 2 odmrznuta fileta ribe (moze oslic, ali ne panirani; sto god da je, mora biti bez kostiju); 1 jusna zlica Tamari soja umaka; 500 grama umaka od paradajza; vrlo malo ljute paprike; origano.
- priprema: ulje zagrijati u loncu zajedno s cesnjakom. Ribu nasjeci na komadice i poprziti, dodati Tamari sojin umak, dobro promijesati, pa dodati umak od paradajza i kuhati na srednjoj vatri do vrenja. Kad zavrije, dodati ljute paprike i origana.
- ako slucajno ispadne previse ljuto, moze se dodati vrhnje za kuhanje na kraju, pa ispadne brza krem juha.
- gotovo je za 10 minuta.
E ju je upravo s gustom smazala 8).
Elly, ja ti sa smrznutim oslićem napravim brzinski odličan ručak.
Izdinstam na malo kapule krumpire izrezane na ploškice, dolijevaš vodu, malo bijelog vina, kad su krumpiri skoro kuhani ubaciš oslić, dodaš dosta češnjaka, peršina i začine..Vrlo brzo je gotovo i jako ukusno. Uz to uvijek ide neka jača salata i povrće.
Ovo zvuci super, hvala za recept (trenutno sam na dijeti pa ne jedemo krumpir ;)).Citiraj:
MajaMajica prvotno napisa
hvala :)Citiraj:
Zeljo 1 ili 2 ?Citiraj:
white_musk prvotno napisa
Oću i ja ! :(
jao cure, mjesecima sam snimala jednu kuharicu u Profilu /"enciklopedija talijanske kuhinje"/, koja košta "samo" 400 kn...
i ugledam ISTU knjigu na engleskom za 189 kn i kupim, jeeeee :D
..prema tome, od mene možete očekivati samo talijanske karefeke u budućnosti ;)
ETo i mene ovdje..sa jednim dami pitanjem...kod tih popečkica da li je povrće skuhano, napol skuhano ili sirovo? :? Silna mi je želja raditi ovakve majstorije :mrgreen: , ali sam jadna neuka...Citiraj:
Danas varivo od miješanog povrća (uglavnom smrznutog) i popečki od špinata.
Ja povrće za popečke obično skuham. Mislim da bi sirovo povrće nakon pečenja popečaka ostalo uglavnom sirovo.
Ja ga skuham, ali ne raskuham.Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Isto možeš raditi s brokulom, tikvicama (samo što njih prvo sirove naribam, ocijedim i pomiješam sa smjesom koja je bolja ak je malo rjeđa od one s kojom radim karfiol-popečke i to pomiješam netom prije pečenja jer puštaju vodu)