sad sam se sjetila da sam ja jednom svoju stavila u posuđenu klokanicu ravno 10 min i da je mala imala točkaste podljeve po nogicama :-(....uh kako sam bila bjesna
svakako ne preporučam
i sad se pitam kako sam to zaboravila :oklagija:
Printable View
sad sam se sjetila da sam ja jednom svoju stavila u posuđenu klokanicu ravno 10 min i da je mala imala točkaste podljeve po nogicama :-(....uh kako sam bila bjesna
svakako ne preporučam
i sad se pitam kako sam to zaboravila :oklagija:
Ako nije pri lovi, odmah ispadaju iz igre ergonomske kompaktne nosiljke jer su preskupe (npr ergobaby cca 800 kn).
Jedino polovan a to se rijetko prodaje.
Mozda da pokusa s Mei Tai (i ja sam procitala da on ne ide od pocetka, vec kad beba malo ojaca, s 4 mj).
Ili sling marama...
Ja bi preporucila mozda jeftiniju verziju MT , od provjerene sivalice...
Nek pogleda od Tabite...
Ja sam s prvim imala sling, a s drugim jednog dana budem imala MT ili Ergo ako budem bogata :)
Pognae... zgodna stvar, slicno ergu, ali dosta jeftinije (s dostavom 400 kn) i ima nesto sto se zove headrest - ako beba zaspi uguras to i cijelo vrijeme drzi glavu priljubljenu uz tijelo (na zalost moj ne zeli spavati u nosiljci pa nisam puno koristila)
Tu je link na temu o ergu ali sam napisala i o toj drugpj nosiljci:
http://forum.roda.hr/threads/23502-ergo-baby-carrier
(na pp mogu poslati link sellera s ebaya od kojeg sam kupila i bilo je sve ok)
Meni je sling najpraktičniji, odličan mi je i za male i malo veće.
Marama je isto ok, ali nju koristim prva 2-3 mjeseca.
I ja! Definitivno sam više za MT nego za sling. Iako imam oboje. Ustvari, sad ga više ne nosim u ničemu jer bi on samo hodao ali nikako da se odlućim na prodaju.
Što se tiće šivanih MT, ja osobno nebi. Probala sam jedan i razlika je ogromna u korist Pixiekidovog.
Tabita nije No name, no dobro. Zeni su ogranicene financije i vjerojatno si ne mpze priustit pixiekidov od 500 kn.
Joj, joj, kako ti je uspjelo takav zaključak donijeti, no dobro. :)
Teško je ponekad uhvatiti bit onoga što netko piše, ili pak s druge strane precizno se izraziti.
U svakom slučaju, ovdje na forumu ima pregršt informacija i iskustava pa vjerujem da će Blekonjina seka pronaći ono što traži.
MT DEFINITIVNO nije od rodjenja!
tek kad bebi ojacaju vrat i ledja.
4-6mj ovisno o djetetu.
tnx cure, evo danas je došla kod mene, nije još stigla sve ovo iščitati, ali kako mi se čini neće njoj biti od pomoći ništa u čemu se beba nosi prema njoj, on jednostavno taj položaj ne voli, MT mislim da još uvijek nije za njega, rano je, a za sling i maramu ćemo vidjeti.....hvala puno :*
Mozda se beba navikne...
ja iskreno ne znam za bebu koja se ne voli nositi prema mami. puno ljudi misle da je bebi "zanimljivije" gledati prema van ali mislim da je to mit, uostalom i iz slinga se moze normalno gledati okolo, a opet se moze sakriti u mamine cice kad se neceg uplasi ili srami :)
ovaj polozaj prema van je zivi bed, noge vise bez potpore, dijete nema izbora ako se boji.. ja ne bi nikad tako nosila
upravo to,
A i ako je beba malo veca i moze se nositi na boku u marami, slingu ili u Mei Tai, onda isto moze gledati glavom naprijed, nazad, sa strane...
Mislim da se mame zbune kad stave bebu u neku od nosiljki, a beba počne plakati. Većinom je tada dovoljno samo početi hodati (njišući se) i pjevušiti i beba stane s plačem. Na početku nošenja bebi je to nova situacija i protestira, ali se ubrzo navikne jer je to, nakon dojenja, jedna od najljepših stvari koje joj možete priuštiti.
Koristila sling,maramu i MT....meni je osobno marama najdraza, nekako se najbolje u njoj tezina rasporedi a ide od rodjenja nadalje.
MT smo koristili od 6mj, prednost je sto se fakat brzo veze i imas dvije ruke slobodne. Za MT mi je jedina mana kad se nosi vece dijete (imam pixiekid)...recimo od oko godinu dana moj je stariji sin bio bas dugonja...uglavnom, ako bio zaspao - glava mi je bila problem, steta da nema neki dzepic pa da se glavicu nekako fiksira da ne pada, ovako iako imam slobodne ruke moram mu glavu pridrzavati.
Sling sam najcesce koristila za nosenje na boku, tako beba ima pogled sa strane...mislim, ok, vole bebe gledati mamu i uglavnom ih hodanje smiri pa zaspu ali kad su malo veci, moje iskustvo je da zvjeraju okolo pa se vole zabacivati unatrag da vide sta ima i znaju njurgati sto im je mama jedini vidik :) Bar su moja iskustva takva. Tako da za male bebice meni nekako najbolje dodje marama, za kratke setnje gdje nece biti spavanja sling. Sling mi je okej i za nositi prsa na prsa ali isto imam osjecaj kao da ce mi beba ispasti kroz njega...ja obicno kad su jako mali posto ostane dosta onog "repa" sta ide kroz ringove jos jednom prebacim taj materijal oko bebe pa kroz nozice, onda sam nekako sigurnija ali ako je ljetna beba bilo bi joj prevruce.
Klasicne klokanice nisam koristila tako da tu nemam iskustva.
evo tocno KAD MT moze:
Kada je najbolje vrijeme da krenete koristiti Mei Tai nosiljku reći će vam vaša beba samostalno se odižući ručicama od poda kada je prsima u ležećem položaju te zadržavajući taj položaj duže vrijeme.
Krajnja granica je ona koju Vi kao nositelj možete nositi.
http://www.pixiekid.com/shop/index.p...roducts_id=390
Ok, ne pitajte me zašto me ne privlače marama i slingovi, imam doma dvije klokanice, mislih da su dobre kad dođem ovdje i razuvjerile ste me totalno. E sad, čitanjem i proučavanjem došla sam do rezultata da kad već toliko hoću tu klokanicu, onda ću kupiti i neku koja je dobra za mog bebača. Znači skužila sam da su babybjorn i ergobaby hvaljenje i vidim da su dosta ergonomske i čine se udobne, al su tako freakin skupeeeeeeeeeeeee :cry:. Šta su od zlata or what?? Uglavnom, ako netko zna di ima dobrih polovnih, a ja u međuvremenu idem kopati po ebayu!
Ergo vrijedi svake lipe, još se nosimo. Kolica su bila skuplja od erga, a nije se njima skoro uopće vozila. A ergo svaki dan (do 4 mjeseca marama i mei tai).
Babybjorn evo vec drugo djete, ne da je od zlata nego je neprocjenjiva nemjerljiva, najbolja. Imam i sling, i kupila sam ga za drugo djete, i ful sam htjela samo sling al ne ide pa nikako. Eto sling me kostao ko pola babybjornice koju nosim satima dnevno a sling mozda stavila max.10 puta. Sling kupljen uRijci, klokanica itaija, 120 eura, najbolja verzija, ima i ona basic dodje 80 ili 100 ne sjecam se.
A ful sam htjela koristiti sling, i vjezbala s lutkom i s bebom al nikako nije islo, mala unutra vristi ko sumanuta dok je u klokanici ttalno sretna. Tako usisavamo, sminkamo, kuhamo, svasta radimo.
Ovo ti je novo cca 400kn, nadje se na ebayu dostave u hr
http://www.pognaeusa.com/collections...-baby-carriers
definitivno preporucam puno vise od klokanice ala bjorn (probala i to, ni sluga ovome, ja sam malog nosila po 4h i vise u komadu i nikad me nisu bolila ledja). Inace ergo, pognae i sl. Nisu klokanice nego "strukturirane nosiljke" a glavna razlika je u polozaje noga bebe koje nikada ne vise dolje nego su u M polozaju i nikad se beba ne nosi prema naprijed okrenuta nego uvijek licem prema tebi
Čitam malo po stranim forumima i blogovima. Uglavnom svi hvale Ergobaby, ali prema Baby Bjorn su prilično nenaklonjeni- što iz iskustva, što iz 'teorije', jer navodno i ona ima uzak dio između nogica. Evo nekoliko linkova, kome se da čitati.
http://community.babycenter.com/post...n_or_ergo_baby
http://forums.parenting.com/showthre...O-Baby-Carrier
http://community.babycenter.com/post...earch_textlink
http://betterbabywearing.blogspot.co...-overload.html
Samo jedan dio: NOT Recommended: Pretty much anything you can buy at a big box store. Things are changing and some stores are starting to carry the good carriers listed above but stay away from Bjorn, Infantino or anything similar with a narrow crotch which is uncomfortable for both you and your baby
Mi imamo pognae i skroz smo zadovoljni.
Kako mi prijateljica ima ergobaby jednom prilikom smo ih isle usporedjivati (tako da smo stavile jednu na drugu) i ispalo je da su gotovo identicne oblikom.
Pa ako je cijena odlucujuci faktor bez imalo dvoumljenja moze se odluciti radije za pognae.
Ja sam pognae narucivala iz Koreje i posiljka je stigla za 8 dana.
Znate onu temu: popis nepotrebnih stvari. To je meni nosiljka, marama, ili što već, bilo koje vrste. Potpuno nepotrebna stvar. Ruke, kolica, viper-sasvim dovoljno.
Beti daj me prosvijetli sto ti je to viper???
:-o :-o
meni su nosiljke od svih stvari za djecu bile apsolutno naaajbolja investicija, sve su mi se u lipu isplatile, i vise. da ih nisam imala mislim da bi poludila visekratno.
mislim da sam jednako iznosala i maramu i mt i sling (sling vjerovatno najvise kad su narasle pa je bilo potrebno da se mogu brzo ubaciti/izbaciti i tako vise puta na dan)
ergo mi nikak nije legao, jednom sam zakljucila da se u ergo zaklinju sve redom mrsave cure :lool:
razmisljam da ga na burzu frknem.
Ajme i meni je to najpotrebnija stvar iz bebinog asesoara. Da nemam nosiljku vjerojatno bi mi ukucani bili gladni, kuca neusisana, frizider prazan a ja okolo setala po kuci s bebom u ruci. Ili je pak pustila vristecu u krevetu,lezaljci,kolijevci ili cemu vec. Moja najgluplja investicija je samoljuljajuca lezaljka kupljena pred drugi porod. Madam je unutra bila ukupno mozda dva sata zbrojivsi svih 7 mjeseci njezina zivota.
Kupili Ergobaby neki dan, odmah stavili bebicu u nju i mačka zaspala nakon pet koraka :)
Imamo i sling ali neide nam bas :( ja sam se veselila slingu a MM klokanici, on je pobijedio :)
sling treba malo vjezbe, pa ide super
Da, za sling treba savladati par trikova i onda je super. Pravilno ga provuci kroz prsten da se zna koji je lijevi a koji desni kraj da se lakse zateze. Siroko staviti preko ramena, a da je prsten visoko da kasnije ne padne prenisko. I najvaznije da se donji dio slinga sto ide ispod bebine guze dosta otpusti tako da se veliki dio moze zavuci ispod bebine guze pa sve do bebinog pupka da ne klizi.
Ja se recimo uvijek sjetim sebe u podzemnoj, beba u kolicima, guram ih jednom rukom, trogodisnjakinju drzim drugom i onda dodjemo pred one pokretne stepenice koje jure jako jako brzo. Nije bilo nikakve sanse da na to jednom rukom povucem kolica s bebom, a bogme ni s dvije, i jos treba drzati stariju za ruku ne mogu je pustiti da ode sama gore niti da ostane dolje a jednom kad stanes na stepenice samo odjuris ako makar sekundu oklijevas odmah se razdvojite... Tu me uvijek nosiljka spasavala, stavila bi bebu u nosiljku i onda prazna kolica na stepenice, a stariju sam i dalje mogla drzati za ruku... Na kraju za ta putovanja podzemnom nisam nikad ni isla s kolicima ako sam bila sama s njima, prestresno mi bilo.
Da ne spominjem jedno sestomjesecni period kad se beba nije htjela voziti u kolicima a starija nije htjela hodati - pa je beba bila u nosiljci a starija u kolicima :lol:
Meni je super posluzila marama kad sam setala sama s bebom. Naime, zivila sam na brdovitom dijelu grada i kud bi god posla cekalo bi me par stotina stepenica :)
Ako dovoljno izvuces donji dio marame, lako ces ga podmotati pod guzu.
evo imam odavno ovu sliku u albumu koliko ja te donje tkanine podvucem ispod guzice do pupka
http://public.fotki.com/s2000/my-first-album/
Oprosti na voajerstvu, zavirila sam i ja te se osjecam jos gluplje jer nikako ne kuzim kako ti tkanina od guze dodje do pupka i kako onda se posloze noge a da to s pupka ne klizne??? Sve se tjesim da ce mi valjda sling dobro doci za nositi na ledjima kad prerastemo klokanicu i kad dijete postane mrvicu razumnije i ne dere se iste sekunde kad joj nesto nije po volji