za djecu je to i inače mahom blaga benigna bolest.Citiraj:
15% oboljeti sa blagim tijekom bolesti.
Printable View
za djecu je to i inače mahom blaga benigna bolest.Citiraj:
15% oboljeti sa blagim tijekom bolesti.
mamazika, obrati pažnju na vrijeme u kojem se događa "nestašica". Evo ti još jedan link.
...
Nije li ono nekako upravo sada nestašica tamiflua? (koji navodno liječi od bolesti koja još uopće ne postoji)
Donald Rumsfeld, amer. ministar obrane je inače dioničar i bivši član UO firme koja ima monopol na proizvodnju Tamiflua...pa vi vidite.
Ja sam mislila da ne govorimo o djeci, valjda pričamo o cijepljenju odraslih gdje bolest nije benigna.Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
ti postoci se odnose na sve, a sad već pričano o svemu i svačemu :mrgreen:
Ovakvo tumačenje mi je sasvim novo. Inače su skoro sve te brojke plod marketinga jer nemaju veze sa životom. Bilo kakva iole ozbiljna studija izgleda drastično drukčije.Citiraj:
Arijana prvotno napisa
Uzimajući u obzir incidenciju ove krajnje iscrpljujuće i fatalne pošasti mogu samo ustvrditi: pelinkovac pruža 99,95 postotnu apsolutnu zaštitu godišnje. Odlično se podnosi, ali treba paziti na doziranje kako ne bi izazvao reakcije u vidu vrtoglavice, mučnine i slično. Potpuno je svejedno kako i kada će se primjeniti.
Nije nitko spominjao da bi cijepio malu djecu.
A za odrasle;
jeli postoji rizik oboljevanja? - Postoji
može li imati teške poslijedice?- Može
Može li se provjeriti da li je osoba prebojela varičele? - Može
Postoji li cijepivo?- Postoji
I onda ostaje pitanje da li će netko "čekati" da vidi hoće li ih dobiti ili će se netko cijepiti pa ako ih u najgorem slučaju i dobije neće mu se dogoditi ništa strašno.
Možda, ali ne pouzdano.Citiraj:
Može li se provjeriti da li je osoba prebojela varičele? - Može
zapravo, to većina ljudi sama zna i većina to i je preboljela u djetinjstvu.
Zašto misliš da je to nepouzdano? Mislim, te pretrage seruma.Citiraj:
Jer može usprkos tome što si ih prebolio pokazati da nemaš antitijela.
Može li malo podrobnije objašnjenje, ono, da ne rečem "odakle ti to"?
Citiraj:
http://www.whale.to/m/gunn.html
..the level of antibody needed for effective immunity is different in each individual and as Dr. Clements agreed, immunity can be demonstrated in individuals with a low or no detectable levels of antibody.
Similarly in other individuals with higher levels of antibody there may be no immunity.
Nešto drugo.
Ovdje piše da oni koji se cijepe protiv varicelle ne bi trebali nakon toga uzimati aspirin (salicilate) sljedećih 6 tjedana zbog mogućeg razvoja Reyovog syndromaCitiraj:
http://www2.ncid.cdc.gov/travel/yb/u...sNav=browseoyb
No adverse events following varicella vaccination related to the use of salicylates (e.g., aspirin) have been reported to date. However, the manufacturer recommends that vaccine recipients avoid the use of salicylates for 6 weeks after receiving varicella vaccine because of the association between aspirin use and following varicella.
Nema me jedan dan,a ovo se zahuktalo!! Evo pri punoj svjesti izjavljujem da se NEĆU cjepivo protiv vodenih kozica(iako ih nisam preboljela).Ako ih dobijem javit ću vam.Inače ,mislim da sve bolesti ovise o imunitetu,a moja najdraža izreka je:"Uzročnik je ništa,podloga je sve."Voljela bih samo da se ljudi malo informiraju o nuspojavama cjepljenja jer sve to nije tako bezaleno kako se govori.
Ovo se odmosi na djecu.Citiraj:
odnosi.
Koje su nuspojave cijepljenja protiv varičela kod odraslih?Citiraj:
sirius prvotno napisa
Bojim se da su poslijedice oboljenja gore od najgore nuspojave.
Ljudi ko oće nek se cijepi ko neće - svka ćast.
JA sam za cijepljenje i cijepiti ću svoju djecu, a kada to budem promišljal trebat će mi malo jaći dokazi od "vot ken majt be". 8)
A bdw. ako govorimo da se sve i svašta prije pripisivalo poliu- tako možemo podvući paralelu i ne biti licemjerni, pa reći; to nam sve omogućava medicina i srodne znanosti čija se dostignuća ovdje omalovažava,
pa isto tako možemo reći; da se i povećan broj oboljelih od dijabetesa, asthme, alergije, ADHD-a i sl. "modernih" bolesti može povezati preciznijom i jasnijom dijagnostikom..
A di je moja sirota baba znala šta ti je to sinko ADHD bili su sretni da im djeca nisu bolesna,
a da me čuje oko ćega sad polemiziram sve bi mi kose počupala, jer oni nisu znali ni za cijepivo ni za lijek a doktor- luksuz,
pa je lako danas polemizirati šta je ok, a šta ne, kad imate mogućnost izbora- i ne možete znati kako je vidjeti to iz perspektive kada ti djeca umiru a ti nemaš izbor...
No srećom koliko mi je poznato još uvijek je zakonom uređeno da se djecu mora cijepiti... :mrgreen:
:*
[quote="plavi aneo"]A di je moja sirota baba znala šta ti je to sinko ADHD [quote]
a sta ti je to sinko adhd :lol:
uglavnon, svoje dite neman nikakvu namjeru cijepit protiv varicela, neka ih samo preboli a ja da nisan prebolila varicele, a jesan, obavezno bi se cjepila
plavi aneo, osvrnula bih se prvo na ovu tvoju izjavuAko aludiraš na mene ili nekog drugog "vakcinoskeptika", onda se grdno varaš.Citiraj:
to nam sve omogućava medicina i srodne znanosti čija se dostignuća ovdje omalovažava,
Evo link gdje upravo mnogi eminentni znanstvenici kritički gledaju na cijepljenje http://www.vaccinationdebate.com/web3.html
Jer upravo vakcinoskeptici pokušavaju dići glas protiv prakse masovnog cijepljena koja se kosi sa znanošću i znanstvenim dokazima.
Kako to?
Tako što ne postoji niti jedno jedino znanstveno istraživanje koje bi dokazalo niti učinkovitost niti sigurnost cjepiva.
Jedino pravo istraživanje bi bilo , što vjerujem da ti to kao zdr. djelatnik sigurno znaš, takvo da ima kontrolnu placebo skupinu (dakle skupinu kojoj će se isto ubrizgavati placebo umjesto cjepiva).
Takvog istraživanja u vezi vakcina NIKAD nije bilo.
I sramotno je da je najduža studija o cjepivima bila ona od 3 tjedna i da se zapravo upravo sada, kroz program masovnog obaveznog cijepljenja, eksperimentira, dok netko na tome zgrće gadnu lovu.
A kao što sam već stoput spomenula, postoje dokazi u vidu statističkih podataka o bolestima i smrtnosti od istih kroz koje se u zadnjih cca 100 godina lijepo vidi da se bolesti smanjuju ili iskorijenjuju ne cjepivima, nego boljim uvjetima života.
Pa su najznačajniji padovi na krivuljama grafikona se dogodili davno prije "izuma" cjepiva.
Dozvoli ako ništa drugu jednu zdravorazumsku sumnju u cijeli koncept.
A o posljedicama i reakcijama na cjepiva, ne samo one kratkotrajne koje se evidentiraju unutar par tjedana :?: , nego i ona dugotrajne, kronične, većina znanstvenika koja se ozbiljno bavi problematikom, pa i oni iz WHO priznaju da loših reakcija na cjepiva generalno ima puno više nego što se to objektivno priznaje.
Zaviri samo malo po našem forumu pa se jasno vidi da ako dijete praktički nedajbože ne umre, da se to ne prizna kao reakcija na cjepivo.
Malo karikiram, ali skoro da je tako, jer kao da se ne želi dati mogućnost da se nešto djetetu dešava sa zdravljem zbog cjepiva.
Što se tiče autizma, ADHDa isl, ni moja baba isto nema pojma što je to, ali nema pojma ni kako to izgleda u živo.
Dok se mi sa takvom djecom danas sve češće susrećemo.
I nije stvar bolje dijagnostike, tu ti za autizam decidirano tvrdim, jer sam imala/imam dobar razlog u svom vlastitom djetetu da se udubim u tu problematiku.
Nekada su se ljudi autističnog spektra smatrali mentalno retardiranima. Shodno tome bi se očekivalo da diferencijacijom autizma i a. spektra od ment. retardacije ove druge ima manje.
Ali nema, ima je isto, dok autizam, kažu stručnjaci, je u zadnjih 15ak godina dosegao mjere epidemije.
U SAD u ima dijelova zemlje gdje je od '92 za 900% porasla incidencija autizma.
Takve brojke su daleko nesrazmjerne sa boljom dijagnostikom i to ne tvrdim ja nego neki od stručnjaka s tog područja.
I nije tajna da se u mnogim vakcinama krije po nekoliko stotina puta više žive nego što se smatra dozvoljenim za ljudsko tijelo.
I za kraj-
ova izjavaje u kontradikciji s ovomCitiraj:
Ljudi ko oće nek se cijepi ko neće - svka ćast.
I zato je u većini zapadnih demokracija cijepljenje ipak opcionalno, dakle nema zakonske prisile, mada postoji pritisak.Citiraj:
No srećom koliko mi je poznato još uvijek je zakonom uređeno da se djecu mora cijepiti...
Ja vjerujem da mnogi to rade u dobroj vjeri, dok manji dio drma i ubire profit.
Citiraj:
"Immunisation against smallpox is more hazardous than the disease itself."
Professor Ari Zuckerman, World Health Organisation
Citiraj:
Health statistics from WHO reveal that the greatest spread of HIV (AIDS virus) Infection coincides with the areas having the most intensive vaccination programs. It has been speculated that smallpox vaccine given to millions throughout Africa, Haiti and Brazil has the potential to weaken the immune system of susceptible individuals. This can result in the dormant AIDS viruses present In such people to become activated and assume virulent powers. Dr Robert Gallo, America's number one AIDS researcher has stated:
"I have been saying for some years that the use of live vaccines such as that used from smallpox can activate a dormant infection such as HIV (AIDS)."
MJ, smallpox su velike boginje (variola) kojih više nema osim u labosu i cijepili su se samo ameri koji su se bojali terorističkog napada. Kod nas se nitko ne cijepi protiv toga.
To je inače užasno teška bolest koja je u suradnji s kugom pobila pola Europe u srednjem vijeku.
Ovo s aidsom možda i nije tako ludo, jer se masovno cijepljenje, tamo gdje su postojale infekcije, provodilo negdje sedamdesetih i osamdesetih godina i nakon toga više nema virusa među ljudima. Ali ima aidsa.
Već sam mislila da se vratila variola vera :shock:
Ispričavam se na lapsusu, bilo je u brzini.
Bas mi je drago da nisam morala nista napisati. :) Bravo Mama Juanita!
Jeste li razmisljali o tome koliko je strah isplativ farmaceutskoj industriji? :)
Znate li da zivotno osiguranje NE vrijedi u 2 slucaja? U slucaju prirodnih nepogoda i cijepljenja?!!
Dobro je promotriti ovaj svijet baziran na novcu bas na ovakvim primjerima. Govore jako puno.
Zanima me da li se netko uopće cijepio protiv vodenih kozica?
Naime, ja ih nisam preboljela, a očekujem da bi ih M. mogao dobiti polaskom u vrtić. Pošto se nadam još jednoj trudnoći, nisam pametna što da radim ,da li da se cijepim ili ne:? Inače, mrzim cjepiva, pa mi to otežava stvar.
E sad , pošto još dojim, da li se uopće smijem cijepiti?
Evo jedne koja se i cijepila i dobila kozice :( i bilo je gadno. I ja sam jedna od onih koje su radile u vrtiću(3 godine) pa ništa i tako ja razmišljala dok moj mišek nije dobio kozice, Dr. mi je preporučio cijepljenje jer mi kao može smanjiti simptome ako/kad dobijem. Bila sam već u fazi inkubacije i bilo je gadno, imunitet mi je nakon toga bio u komi, sad bi se dalo raspravljati je li od kozica ili možda od cjepiva. Uglavnom trebalo mi je više od godine da mi se imunitet "unormali". Iskreno, da sada vratim sat i odlučujem o cjepivu opet ne znam da li bih se cijepila. Jedno je sigurno, kozice kod odraslih su jaaaako gadne, ja sam prebolovala sa 32 godine!
E, da zaboravih, moj maleni ima AD, bio je u dosta blagom obliku, nakon kozica je uslijedila katastrofa, bili smo očajni, i danas se mislim jesmo li ga trebali cijepiti protiv kozica. Inače sam protiv cijepljenja za takve stvari, djeca trebaju bolovati od dječijih bolesti, ali što učiniti kad imate dijete sa AD
:?
A joj... :(
Znači, ti si se cijepila u fazi inkubacije?
NIti bi cijepila dijete niti sebe iako ih nisam preboljela.Lani sam Doru izložila(ispočetka nenamjerno) a poslije i svjesno .Nismo se razboljela ni ona ni ja.Da je gadno kod odraslih vjerovatno jest,ali ja nekako mislim ako ih nisam dobila do sad.................valjda niti neću :bye:
uf ja se od prošle godine razmišljam cijepiti i iako ih nisam dobila u osnovnoj kad su najbolje frendice (blizanke) s kojima sam bila od jutra do mraka dobile , ne mislim da sam imuna na njih
irena ovo ti je prilično nesigurno, valjda ne bum..a stavrno su gadne ..mislim da ću se ipak cijepiti
Što je AD? Atopijski dermatitis? Lea nema dermatitis ali zna imati raznorazne lišajčiće, a nakon kozica joj je koža jako jako dugo bila u stvarno lošem stanju, bila je prepuna lišajeva, no srećom sve se riješio mazanjem Stelatopiom.Citiraj:
pikulica prvotno napisa
ja sam se cijepila prije druge trudnoće, budući da ih prebolila nisam (išla sam na testiranej antitijela).
Kako mi starije dijete ide u vrtić, bilo me je strah da kozice ne dobijem baš u trudnoći - bojala sam se mogućih komplikacija.
Dobila sam 2 doze cjepiva u razmaku od mjesec i pol.
Naravno da je dijete "donijelo" kozice kući (ali nakon trudnoće i poroda) - ja nikakve simptome imala nisam, ali se bebač zarazio :/ no, kako dojim (polazim da je to jedan od glavnih razloga!)prebolio ih je doslovno bezbolno :mrgreen:
Sretna sam da sam se cijepila, jer ne mogu ni zamisliti šta bi bilo da smo sve troje manje/više istovremeno bili bolesni!!!
Da ih nisam preboljela, 100% sam sigurna da bih se cijepila, posebno od kad je mali krenuo u vrtic.
A sada procitah ovo od pikulice i utjecaju vodenih kozica na dermatitis (s kojim moj mali zna imati problema), pa si mislim... mozda...
No, ipak mislim da necu.
Kako se moze provjeriti jel netko prebolio kozice, sto je Arijana gore spomenula? Pitam za MM-a, koji nije siguran jel je ili nije :?
VAGAx2, negdje sam pročitala da se najmanje 3 mjeseca nakon 2.doze cjepiva mora pričekati s trudnoćom, kako je bilo kod tebe, jel' znaš što o tome?Citiraj:
VAGAx2 prvotno napisa
nakon cijepljenja preporučuju da prođe min. mjesec i pol prije sljedeće trudnoće; kod mene osobno prošlo 3.