Ma da lungic ono 1-2 puta mjesecno cisto da mi muz ne pocne kokodakati do jeseni ... Najvise mi zao pohanog a bas sam si pripremila panirane pilece i purece snicle za more...
Printable View
Ma da lungic ono 1-2 puta mjesecno cisto da mi muz ne pocne kokodakati do jeseni ... Najvise mi zao pohanog a bas sam si pripremila panirane pilece i purece snicle za more...
Jesi li probala pohati u pecnici, na suho, bez ulja? Namazes pek-papir uljem (silikonskim kistom) i gore poredas panirano meso. Pecnica mora biti jaaako vruca. Peces tako dok se ne zarumeni. Recept je od muzeve pratete iz Slovenije (na zalost, pokojna je odnedavno, imala je blizu 90).
Da se razumijemo, nije isto kao u ulju ali u mom kraju bi rekli "za silu je vrag i muhe zobal, pak je rekel da su drobne..." :mrgreen:
Probat cu potraziti recept.
http://www.coolinarika.com/recept/te...ci-iz-pecnice/
Thanks budem probala.. Vidim da i na nekoj reklami za one hrskavce peku panirano u pecnici.
Nasla sam ovdje jos recepata, a dosta toga i ja kanim isprobati (ali ne sad, prevruce mi je za pecnicu):
http://www.mama-mami.com/archive/for...php?t57466.htm
na svu sreću samo MM ih ne smije jesti (a obožava ih)... a ja recimo ne volim piletinu sa roštilja...tako da ćemo kombinirati dok mi pohance on sa roštilja...
Evo da i ja doprinesem temi iz vlastitog iskustva:
izbacila margarin,sirne i mliječne namaze,vrhnje i majonezu,paštete i salame(osim pil.prsa i sl.povremeno).Umijesto toga svj.kr.sir sa žlicom lanenog ulja (za povisiti HDL kolesterol),zobene pah.s mlijekom 0,9 ili jogurtom i suh.voćem...
Uvela isključivu upotrebu masl.i bučinog ulja,česti obroci nemasnih variva bez i sa pil.mesom(prije pripr.uvijek skidala kožu),puretina;riba kuhana i pečena-oslić,skuša,srdela najčešće,meso kunića,meso pečeno u pečnici,kuhano ili dinstano;povrće razno sirovo i kuhano,kaše-ječmena(mljac sa slanutkom),heljda,proso.Juhe razne.Mahunarke,palenta,integr.tjestenina i kruh...
Desert(meni je to bilo najteže)-suho voće(šljive,brusnice,groždice,smokve,orasi...,s vježe voće,kompot bez šeĆera,puding bez šećera.Nikakvi kolači i peciva.
2 kave sa šećerom dnevno,2 gl.i 3 međuobroka.U 6 mjeseci skinula dosta kila i kolesterol.
Cure hvala na savjetima - sad znam što i kako a i puno pomaže što je ljeto pa svega ima svježeg a i što su vručine pa mu se ionako baš i ne jede...
Dakle ljeto je riješeno, a na jesen ćemo ponovit temu sa "jesensko/zimskim" jelima - već sad znam da razne kaše/žitarice ne prolaze, ali o tome kad dođe vrijeme ...
Hvala!