rekla mi susjeda da je zvala i da nisu došli...meni isto to čudno
Printable View
rekla mi susjeda da je zvala i da nisu došli...meni isto to čudno
mislim da to spada u remecenje javnog reda i mira (ako je pretjerano naravno) pa bi se trebali odazvati
Palo mi je puno puta na pamet zvati policiju ali pošto su mi svi susjedi istodobno i rođaci pokvarila bih puno više od dobrosusjedskih odnosa.... Ali puknem kad stric-prva kuća do nas u 23 sata počne brusiti,bušiti i variti.... Više puta mjesečno. Ili kad pijani debil o kojem sam već pisala u 2-3 ili 4 ujutro gasira autom i pali gume a znam da auto nije registrirano ni on nema vozačku. Ali... eto,nisam još zvala nikako. Naglasak na JOŠ jer mi se čini da su mi živci i strpljenje na izmaku i da ću nabaviti broj postaje,onaj od dežurstva tako da ne moram zvati 112 jer mislim da će ovako brže doći.
Hehe ma nisam zvala! Pozatvarala sam prozore i zacorila!
Ma nije u pitanju festa nego nacin! To je bilo izderavanje i razno razni nacionalni simboli i izvici! Bas je bilo ruzno i neugodno za slusati! Pjesme o ubijanju bilo koga i ta tematika su mi katastrofa!
Psi u mom susjedstvu su u zadnje vrijeme pristojni!
Moze se slaviti cijelu noc na finjaka i uz glazbu koja nije izivljavanje! Mm i ekipa cesto gledaju tekme u blizini i super se zabavljaju, bude i muzike i pjesme ali sve u granicama!
Naša ulica je vesela i svako malo netko nešto slavi. Ne pada mi na pamet zvati policiju radi toga, daj Bože da ima više fešti i pjesme (i tolerancije). U tu svrhu sam kupila čepiće za uši - apoteka, 5 kn, pa ako mi baš smeta za zaspati stavim ih.
No, u nekim ekstremnim slučajevima bih sigurno zvala.
mi nikada ne zovemo, a bome ni nama nisu nikada zvali. iako često imamo goste. nisu to divlji tulumi do zore, ali bome bude tu priče, smijeha, vina, glazbe... kad radimo velike tulume, recimo kad je mm slavio 40ti rođendan, obavijestimo susjede da će biti bučno i molimo ih za razumijevanje..uvijek ga imaju. ja volim goste i druženja i večere. ali ovi čokoladini susjedi koji se mlate ili svađaju to mi je sasvim druga sfera.. ova priča cvijete 73 mi je za pozvat policiju tom susjedu s nožem.
Nisam nikad zvala, ne smeta mi buka ni glasna muzika. Ali ovo ljeto sam htjela eto, po prvi put zvati policiju zbog susjeda koji su došli jelte iz Švajcarske puni para, na ljetovanje u svoju vikendicu, pa usput srediti dva, tri kata kuće..mješalica za beton se palila oko 7 ujutro, gasila oko 10 navečer. Uz sve moguće brusilice, bušilice..itd. iako su kod nas radovi takve vrste po sezoni zakonom zabranjeni...oni koji su puni para mogu sve. Nisam zvala policiju jer nisam taj tip, ne volim to. Ali sam možda trebala, za drugi put. Jer nebi imala što ni reći svojim gostima da su mi otišli iz apartmana, koji su odmah preko puta.
Ja sam ljetos nazvala policiju, to je bio pravi šou. Prvo sam išla sama, pustili su psa na mene, onda su me ismijavali, a zatim je čovjek nakon kojih sat vremena stao pred moju kuću i urlo iz sveg glasa, negdje oko 2, dozivao me i izazivao. to je bilo na moru. I policija je sredila stvar...
većina ljudi kod nas ne razmišlja uopće uznemiravaju li druge svojim ponašanjem ili svojim kućnim i/ili metalnim ljubimcima.
desi se ponekad svakome neki propust, ali da ti pas laje non stop, da parkiraš kud stigneš, da se dereš svako malo usred noći. meni to nije normalno.
mi imamo birc pod prozorom, u nekoj normalnoj zemlji ne bi nikad dobili dozvolu za birc na takvoj poziciji. i zovem policiju kad moram.
mislim da u svojoj kući imam pravo na mir. naravno, pazim i da ni mi ne uznemiravamo druge.
Nisam rekla niti riječ,samo zbog dobrosusjedskih odnosa. Bilo mi je glupo s nekim se kačiti kad znam da su tu kratko,po dva,tri tjedna. Pa sam istrpila. I u sebi im j majku. Ali takve stvari nisu fer ,najlakše j biti govno i praviti se da si sam na svijetu
dobro je prosao,sina od kumova mojih roditelja je takav (odnosno veci) bolesnik ubio nozem jer mu je doletila lopta u dvoriste...:-(
za one koji zele pistolj - http://www.ebay.com/itm/SCATTER-CAT-...item27ca876f01
Iksam cvijetu, Forku, spajalicu, sašu... Kužite me :mrgreen: .
Vissnja, učim ga kućnom redu, on se voli po ulazu dovikivati iz prizemlja do drugog kata, što sa mnom, što s tatom ili drugima. Sto puta sam već upozorila, kad tad bit će i rezultata.
Dakle, mene ne bi smetalo da susjedovo dijete tako veselo viče, ali ipak očito nisam ogledni primjerak, k tome to su osnove pristojnosti.
Ne zovem, čak imamo i birc u blizini koji zna raditi duže, ekipa bude vesela ali normalna, pri tom mislim da nema ekscesa. Što se tiče onih koji zovu zbog laveža psa, tinejđera i festica smatram da takve osobe već imaju nekakav nemir u sebi ili kako bi se narodski reklo: Rđavom ku_cu svaka dlaka smeta!
Zvala sam nekoliko puta kad je u 2-3 sata ujutro kap prelila casu, jelte, vec sam spomenula na nekoj drugoj temi. Kad je susjed zaurlao "Danijelka, aj malo na stol!" ja sma se ladno uhvatila telefona. Sljedece godine, kad se u 6 popodne pocela zakuhtavat "zabava" shvatila sam da ce se opet ponovit isto, pa sam u 10 navecer preventivno nazvala najblizu policijsku postaju tako da u 11 mogu odmah doci. Jer, naimen, izlaze na prijavu za remecenje javnog reda i mira najranije u 11 navecer. Sljedecih godina zabave su postale vrlo vrlo pristojne. Znaci glasna glazba i ideracina do 11, a u 11 samo pjesma i to prihvatljivih decibela.
osjećam se prozvana8-)
nikad u životiu nisam zvala policiju radi tuluma, bilo kakvih slavlja pa čak ni zbog kafića koji nam je u blizini...ali kad ti skupina mularije dosovno ispod prozora sluša cajke sa mobitela dere se, pljuca, psuje i svađa se, a o urlanju da ne govorim...mislim da je to ipak momenat za policijsku intervenciju...i to smo zvali oba puta nakon šta smo ih zamolili da prestanu i da odu na što su oni mrtvi hladni rekli da neće...po mom mišljenju dobro su i prošli
MI živimo u neboderu od 17 katova i nemamo takvih problema, zapravo rijetko se čuje uopće buka s obzirom koliko stanara ima, a kad se nešto slavi ljudi obično napišu da će nešto slaviti i zamole za razumijevanje i nikada nitko ne zove policiju. Susjedi 2 kata niže su u zadnje vrijeme čak češće imali neke proslave ali mi nije palo napamet zvati policiju, mislim ljudi su davnih dana istrpili moju proslavu 18.-tog rođendana do 8 ujutro, a sada već 2 godine slušaju urlanje mojeg djeteta pa nebi bio baš red da im zovem policiju :-).
Za povremeno remećenje javnog reda i mira :-) ne bih zvala policiju, a da se događa često i da sam stalno neispavana zbog toga onda bih.
Ajd reci di živiš pa ću ti doći sa svoja dva psa i nagovoriti ih da ti laju pod prozorom cijelu noć. Pa da vidimo...
Jedno je tulum tu i tamo, jedno je ekipa iz kafića (koji imam s druge strane kuće) koja tu i tamo zaruži (ne zovem)... a drugo je lavež i zavijanje pasa svaki dan, svak noć... i tako stalno. I nisam ništa napravila... htjela sam ga nazvati, ali nema prijavljen
telefon. I pi.... svaki put kad krenu lajati baš kad uspavljujem malenu, pa se razbudi i unezvjereno gleda oko sebe.
Na moru kraj vikse imam upravo takvu situaciju s psima. I samu sebe sam uhvatila kako mi smetaju dok stavljam djecu u krevet a do prije par godina nisam ih ni primjećivala...eto zaključila sam da sam zapravo ja nervozna, želim da djeca što prije zaspu i da mm i ja imamo više vremena za sebe i u toj nervozi sve mi smeta pa i lavež pasa..."krivim" sebe zbog toga...i da ne zaboravim svoj poslovni put u Bukurešt, psi kraj hotela, laju, lupaju, svađaju se, hrpa njih (one koje su bile u Bukureštu znat će o čemu pišem) a ja tamo soliram, nikoga ne trebam uspavljivat osim sebe naravno,pročitam par stranica knjige i utonem u san bez trunke nervoze, psi kao da ne postoje...to je otprilike pjesnik htio reći, mir u nama=mir oko nas...
suncokret potpis!
moj prag tolerancije je došao na 0, ma ne nulu nego je debelo u minusu
zato jer sam godinam trpila maltretiranja u svojoj kući od nadobudnih vlasnika kafića u lokalu ispod zgrade
i ko to nije prošao takj ne razumije to tvrdim
da ti budi dijete u dva po noći i da oboliš na živce od galame, tuče, gasiranja
a nemaš kud jer si u svojoj kući i kamo bi trebao poći u gluho doba?
pretragično
nije to neki poluglasni tulumčić, gitarica i tra la la
to je sustavno maltretiranje od strane ljudi koji ne priznaju pravila ponašanja i kućni red koji su nužni za suživot među ljudima
i dabome da sam zvala i ne da sam zvala nego sam bila u fazi da bi ih golim rukama podavila jer fini razgovor nije uopće dolazio u obzir
oni to nisu htjeli ni željeli razumjeti, bilo je bitno samo zaraditi pa i preko sna tuđe djece
uh... čim se sjetim zaboli me želudac
i to mi je jedna od stavki koja me strašno smeta u ovoj državi
ne poštuje se zapravo pravo na mir i na privatnost
vrijede neki drugi standardi i ako se želiš izboriti za svoj mir nemaš se kome obratiti
i lako je tuđim k... gloginje mlatiti ako ću baš malo i biti prosta
tako da sam ja apsolutno protiv lajanja, gasiranja, pjevanja, prdenja i svega toga ako zbog navedenog pati itko u svom domu ni kriv ni dužan
pa ja uopće nemam taj pištolj, šta ste se mene uvatili? ali nisi pročitala sve. razgovarili smo sa likom i ništa, čak je susjeda zvala policiju ali nisu došli
hehe, mi ih također koristimo, muž je čak kupio one slušalica što radnici nose i tako u krevet :mrgreen: ali, eto na kraju m nije izdržao takav način lijeganja svaku večer. pa je zvao jer je sused rekao da mu rađe zove murju nego on prekida svakonoćna tulumarenja.. sad je mir-mislim, kao što u zgradama jest. ne smeta..
ovo o čemu sam pričala je ekstremni primjer i vjerujem da bi svi odavde ili većina podivljali od takvog života već u par mjeseci
zapravo je važno i koliko često se nešto dešava, ako je ponekad to nije isto kao na redovnoj bazi
spajalice, npr. da te taj susjed budi svaki vikend u 5 i tako uzastopno recimo 2 god. vjerujem da bi ti prag tolerancije pao i da bi jedno jutro pop....
pa bi išla lijepo popričati, objasniti čovjeku, pa bi očekivala da će razumjeti, pomjeriti pilanje u 7 bar
itd. itd.( ti si mi prva pala na pamet za primjer, nema neki drugi razlog što te navodim)
hoću reći da nije svaka buka ista i da to treba uzeti u obzir
flopica :love:
tema je postavljena da li zovemo policiju ukoliko je doslo do povrede javnom reda i mira. cesto postoji i tzv zlostavljanje. u tom slucaju sam sigurna da bi svi reagirali.
zivjela sam u zgradi i svako jutro sam slusala dostavni kamion, pa distripress i sl. znam tocno kako to zvuci. navikla sam se i prihvatila to. zivot u zgradi je takav, moras brdo toga prihvatiti. ja sam bila zamoljena da promijenim obucu doma, jer sam hodala u klompama. nije mi palo na pamet da to ljudima ne pase ispod. nisam se ni na ljutila ni uvirjedila. samo sam ih skinula.
inace iskreno trenutno nakon 7 godina radje bi u nekim trenutcima svoju djecu prijavila za uznemiravanja svog sna jer jos uvijek setaju nocu i dolaze kod mene u krevet sa svojim zeljama. npr. vole nasu kupaonu vise nego svoju. a to znaci kad idu na WC da udju u spavacu sobu, udju u kupaonu (cesto ni ne zatvore vrata) obave sve sto zele, puste vodu, pa zaborave oprati ruke, na sta reagiram, i onda se mirno uvale u moj krevet. naravno ne zatvore vrata od kupaone, pa slusam jos kako se i vodokotlic puni :ulje:
sve u svemu, ne reagiram na povremena povrede javnog reda i mira, ali na uzastopono i svakodnevno sigurna sam da bi se pozalila.
eto spajalice, baš tako
povremeni ekscesi još mo gu proći, pretrpim i zažmirim, neda mi se biti nadžak baba
a ovo za djecu i kupaonu po noći razumijem sasvim :lol:
Uostalom, postoji zakon remećenja javnog reda i mira. Prijedlog: kupite čepiće za uši po 5 kn, jednak je ako nemaš love, ukradi.. iako smo ih duugo koristili. Hoću reč, ako je remećenje i ako smeta, naravno da se zove policija ili kućepazitelj, tko drugi.. Ako nekome paše, blago njemu, meni osobno buka ne smeta, pojačam TV ili čepići i čorim, ali zašto bih se 'žrtvovala' za nekog 'ko za mene ne obadire. To je gotovo teror. Postoji kućni red u svakoj zgradi, ja ga uspostavljam, pa zar je toliko umišljeno očekivati to i od drugih.. barem donekle. Naravno da se tulumari, popravlja i sl, ali to bi trebale biti vanredne a ne svakodnevne aktivnosti, uvijek od iste ekipe.
Možda zvučim prerigorozno, ali eto..
ako je nešto povremeno, nikako ne reagiram
da netko sustavno maltretira, bi.
nismo se tebe "uvatili", nego objašnjavamo moguće posljedice.
zato ti i kažem: prijavi zlostavljanje životinje.
http://www.traziseprijatelj.com.hr/v...-ivotinje.html
upravo tako
mislim da bi oni kojima moram podnjet prijavu riknuli od smijeha kad bi ih zvala/pisala radi susjedovog psa koji uznemirava susjedstvo po noci....ima poveci boks,nije na lancu,setaju ga (mogli bi cesce doduse),hrane....nikako ne spada u kategoriju zlostavljane i zanemarene zivotinje....susjed je doduse lukavo stavio boks tako da nije njemu pod prozorom spavace sobe nego meni....a mozda mu narede da ga premjesti sebi ispod prozora?ili kazu da pas mora biti u kuci s njim po noci? odma zovem ako su tako efikasni!
isprovala ja taj strasni mucenicki pistolj maloprije na mojem MC macku....samo me je gledao sa facom:a sto ti je sad to? nista,pomako se nije....
mora bit da mi se onda samo posrecilo da kad sam ga uperila prema susjedstvu ovaj taman prestao lajat....:-)
Pas od moje rodice je puno lajao po noci (i setan i hranjen i mazen i pazen, al lajav) pa su joj susjedi zvali policiju jedno 10 puta - na kraju su policajci dosli i rekli joj, oprostite gospodjo, ali ovi su nas vise ubili u pojam, eto mi smo sad dosli, pa vise necemo ;)
Zbog susjedovih pasa sam zvala policiju da pitam kome mogu prijaviti da maltertiraju cijelo susjedstvo. Nikome, samo privatna tužba, bio je odgovor. Dobro da su uopće došli.
iako zakon o buci postoji. i u nekim državama se najnormalnije poštuje i provodi.
možda i mi dođemo do tog stupnja, jednom.
inače, na lokalnoj vlasti je da donese pravilnik o držanju kućnih ljubimaca na njihovom području.