Svaka čast Kae na iscrpnim info ,pamćenju i zapažanju:-) nisamtizdržala a da ne komentiram:-)
Printable View
Svaka čast Kae na iscrpnim info ,pamćenju i zapažanju:-) nisamtizdržala a da ne komentiram:-)
Ah, imigration. Imam "predivne" slike čekanja, došla su neka 3-4 aviona odjednom, u svakome 400-500 putnika i onda ideš, ideš hodnikom i odjednom ispred tebe "bljesne" pogled na ogromnu, ali stvarno ogromnu dvoranu sa oko 1500 ljudi koji čekaju u redu koji se poput zmije uvija lijevo-desno. Moram priznati da mi je bio neopisiv doživljaj.
Pa polako ideš do kraja dvorane, pa natrag i svaki polukrug si pola metra bliže šalterima...A ljudi!! Svih boja, debljina ( nevjerojatnih debljina za naše pojmove :-)), najrazličitija odjeća, frizure...
Ide to prilično brzo, nema straha. I nećeš sa malom bebicom čekati kao ostali. Vjerojatno na svim aerodromima jednako brinu za malecke i nemoćne. Evo na brzinu pola slike i pola gužve:
http://public.fotki.com/Beti3/imigration/1.html
isooo
ovo me podsjetilo na izrael i preturanje po torbama dvijetisucite.
i mene mlade i naivne i neuke sa sprejem za samoobranu u torbi :lol:
Ma Amsterdam je :zaljubljen: . Totalni zen, sve je smireno, organizirano i stvarno se dogadja kao spagi. (Plus sto ima brdo ducana s Miffy pa napasam oci, odlicnih cijedjenih sokova i predobar sendvic s prsutom. :mrgreen: )
Ako se na imigraciju u Minneapolis/St Paulu ceka i po sat vremena nakon iskrcaja jednog jedinog leta, sumnjam bas da u NYC-u ide brze.
Ali zna biti zabavno, tipa kad nekakvom otprilike istocnoeuropskom paru u koferu pronadju zamotane svjeze purice... :lool:
bojim se ako idem preko amsterdama da tamo i ne ostanem :lol:
rikavam na purice!
A nismo mi, majkemi. Mi samo nosimo kulen, prsut, cokolade itakoto.
logan-boston je brz meni bio uvijek na imigraciji.
detroit spoooor na izlazu, ne zelim razmisaljti sta je na ulazu.
amsterdam predivan i fakat umuirujuci.
Sto se imigrationa tice, mene je MM pokusavao naplasiti, sto cekanjem, sto neljubaznoscu, ali, kao i za sve, najvise zavisi kako ces ti to doziveti.
Ja sam ikulirano stala u red s svojim muzicem koji je cupkao nervozno i nasih 3 dece dobi 7g, skoro 4g i 6 meseci. Naravno da smo bili poslednji iz naseg aviona, ali nas je cika odmah pozvao i dobili smo prednost isred 500 ljudi :D Troje ljudi koje smo susreli su bili potppuno ljubazni, ispunjavali nam obrasce, uradili sve brzo, sa smeskom, ma ono, najlepsa moguca dobrodoslica u USA (radi se o San Francisco international airport).
U letu mi je najteze bilo s sedmogodisnjim Novijem. On se plasi letenja, i inace je lik od uzbudjenja. Izi je prespavao 2 sletanja i 1 poletanje, zezamo se kako je on definitivno materijal za pilota ili astronauta. Uzivao je sve vreme. Luna je sve vreme bila na meni i respavala neverovatnih 3/4 puta, a nije beba koja voli da spava. Jedino sto sam se ja ukocila.
Mi smo isli preko Duselldorfa, leteli smo AirBerlinom preko okeana. I tu su nas na ukrcavanje pustili preko reda. S obzirom na velicinu aviona, mislim da je nebitno gde sedite, ali ko zna, mozda nekom i jeste bitno :D
S obzirom da smo mi u USA dosli na dug period, preselili se, imali smo poprilicno kofera, ali to nismo ni osetili. Za rucni smo nosili 3 ranca i 1 mali kofer, a imali smo i kolica (buzz) koja su iz 2 dela i ne sklapaju se potpuno. Videla sam svega i svacega kad smo kupili kolica, mozete poneti sta god od te vrste opreme. Mi nismo nosili autosedista, ali mogli smo. Nas je cekao automobil s sedistima za svu decu, to nam nije problem, a posle dan-dva smo odmah kupili sedista.
kli tnx i ostele :)
mi imigrantsku prolazimo u LA. do tamo sam nasla let s 1 presjedanjem i to u europi, no povratak ne nalazim ni jedan direktni iz LA, a da ne staje jos negdje u americi.
jel to znaci ako prodjem u povratku kontrolu (ili ju u povratku ni ne prolazim, tu, imigrantsku) u LA od kud krecem, da ju ne prolazim i u nekom drugom gradu?
Na izlazu iz zemlje prolaziš uobičajenu kontrolu putovnica i sigurnosnu kontrolu - tj. kontrola putovnica će vas vjerojatno dočekati tek pri ukrcaju na zrakoplov za Europu. Letovi između gradova u SAD-u su domaći letovi. Bitno je da vam čekiraju prtljagu do Zagreba da se s time ne bakćete, a to ne bi trebao biti problem. Za natrag je uvijek lakše, ako ništa drugo, manje "papirologije".
Da, nema imigracije u povratku. Malo su dosadni s pregledavanjem, ali to je samo na prvom letu, kad dolazite 'izvana'. Presjedanje ce vjerojatno biti organizirano tako da niti ne izlazite iz zasticenog dijela aerodroma, tako da vas vise nitko nece nista ni pitati, osim sto ce htjeti pogledati putovnicu. No to ide brzo.
ok, moze opet pomoc :D
idemo lufthansom i na njihovim stranicama ne mogu skuziti kako do krevetica i zasto se spominju AS?
sta je s tim AS?
takodjer sam nasla na netu da za lufthansu pisu da se ne moze nis rezervirat dok se ne chekiras (a mi se chekiramo u frankfurtu) i da unaprijed ne mozes nista rezervirati vec vrijedi ono: ko prvi njegova djevojka.
Najstvarnije nikad nisam cula ni za kakav krevetic na tim letovima. Pitala sam cak i svekrvu jer oni non stop nekamo lete i nikad to nisu vidjeli, niti culi za to. :neznam:
AS mozes nositi u avion i instalirati na sjedalo, no u tom slucaju moras placati kartu i za bebu. Child restraint instruktori preporucuju, naravno, no vecina ljudi to ne radi jer kosta vise nego previse. Bebe drze u narucju, a malo veca djeca (koja jos uvijek smiju dijeliti stolac s roditeljima) dobiju jos dodatni pojas koji stjuardesa pomaze vezati.
leonisa, mislim da as u avionu mozes da zaboravis. ja sam svasta gledala, i da, postoje autosedista koja su namenjena i za avione, ali to ti je americki britax.
ove nase, ne.
mi smo u americi kupili 3 britaxa, sva 3 mogu i u avion.
citajuci tako svasta shvatila sam da je u usa avion otprilike kao kod nas bus, u evropi recimo voz, sirokokorisceno javno i privatno sredstvo prevoza, pa otud i to s atosedistima koja se mogu koristiti i u avionima.
http://community.babycenter.com/post...hansa_bassinet
Tu mozes procitati iskustva mama sa tim kreveticem
Koliko ja znam, ne mozes biti sigurna da ces ga dobiti :-/ Mislim da prednost imaju manja djeca..znaci sve ovisi koliko djece i koje dobi ce biti na letu
uf...hvala :)
Naša Roemerica smije u avion. Kupljena tu kod nas.
Meni je bilo super da sam uvijek imala sjedalo i za nju, kad sam išla u GB sam ga platila, do Pule je bilo slobodno, pa smo se poslužile. Ne znam kako bi ju uspijela toliko dugo vremena držati na sebi. No, to je vjerovatno i do bebe, ova moja je živi zvrk.
pa sad je i mene frka. ak ne dobimo krevetic...a ako ponesem AS u avion (na popisu je bas nasa romerica, baby safe plus shr) a nemam prazno mjesto do nas (pikiram da ce biti 4 u redu, a nas je 3 pa da nam nece nikog uvalit) kamo cu s njom?
i sad vidim da nisma stavila jucer link http://www.lufthansa.com/uk/en/Safety-on-board :škartoc: :facepalm:
leonisa, meni se cini da kod lufthanse mozes napraviti online check-in kao i rezervaciju 3 dana prije leta. tako sam bar ja radila. doduse nisu bili prekooceanski letovi, ne znam da li to nesto mijenja na stvari.
u munchenu imaju super malo igralište za djecu u aerodromu, a kad to dosadi obiđeš trgovine, pa onda super igra ti je napred nazad na pokretnim trakama, učiniš jedan đir, pa se okreneš i vratiš i napraviš drugi đir... sve da animiraš starije dijete a bome i mlađe i sebe usput :)
mi smo dvaputa letili, oba puta super, puno toga ovisi kakvog si raspoloženja (odnosno, moraš biti kul totalno) jer onda klinci to osjete i manje su nervozni. Ili barem ti kao roditelj manje osjetiš lol.
krevetić je super stvar i rezerviraš ga kad rezerviraš karte, ima ga na prekooceanskim letovima ne ove kraće letove, i u principu na svakom letu bude ih nekoliko (to je vreća sa metalnim kosturom koji se u zid di je (nekad bio) veliki ekran zakači. Dakle u svakom dijelu aviona ima mjesta barem za dva ili 3 takva, u svakom avionu ima barem dva odjelka gdje mogu biti, pa to ti je po avionu 6 bebe, a rijetko će ih biti toliko baš na jednom letu. Kad smo išli jednom bilo je tri beba u istom redu, mi i još dvoje, super je prošlo.
naglasi kad rezerviraš karte da želiš taj "Sky Cot", trebao bi vas čekat onda.
rezerviras?
mi smo vec karte kupili i nasla sam na stranicama da krevetice mozes rezervirati kad se chekiras, a to bi znacilo kad sletimo u frankfurt u onih sat i pol kojih imamo izmedju dva leta.
mozda se mogu online iz zagreba pa onda tako rezervirati? jel iko od vas ikad imao taj krevetic tj. baby cot.
sad vidim post od seni. spustio me na dancin.
tnx seni, odgovorila si mi na pitanje koje sam upravo postavila :D
Leonisa, ja sam, kad mi je trebao, krevetić rezervirala kad sam kupila karte (online). Ako nisi, nazovi Lufthansu i rezerviraj si taj SkyCot ili raspitaj se kako da ga rezerviraš najranije.
Blago vama, Lufthansa preko okeana, uzivacete <3
kako?
poslala sam mail agenciji preko koje smo kupili karte, al no reply :/
Nazovi Lufthansin ured. Mislim da je to sad ovaj.
Ne znam kako mi gugl nije to izbacio, a trazila sam nesto u hrvatskoj i mucila se s njemackim dok nisam nasla engleski. Sutra ih zovem, tnx!
cure, hvala vam na svemu!
sara ce imat krevetic i tamo i nazad :)
na zalost na putu tamo sjedit cu sama s njih dvije ako ne uspjemo s rosadom da jednog putnika koji si je rezervirao mjesto na obiteljskom mjestu ne preselimo i stavimo MMa tamo, al na povratku smo svi 4 skupa na tom obiteljskom mjestu.
da nije bilo linka od lufthanse, ne bi imala krevetic jer su vec svi, osim ovog jednog, bili rezervirani i da nisam provela dan na mailu i telefonu :)
stoga vam hvaaala!
i jos su me u lufthansi (divna zena na telefonu) savjetovali da je bolje da kolica idu u prtljagu jer se u suprotnom ukrcavam i iskrcavam zadnja i puno se ceka, a ovako prva.
sad jos samo da dobijemo vize :lol:
super :)
mi smo jednom imali totani fail od mjenjanja sjedala.
imali smo rezervirana ta obiteljska, ali smo igrom slucaja zapelu na Plesu i propustili taj let a sljedeci je bio krcat.ja sam imala s ribicom krevetac a mm i necak na kraju aviona.
najgori let u zivotu.Nitko se nije htio mjenjati, ali osveta je bila mrak.ribica se citavim putem derala i derala (isto prekooceanski) pa je doticnom pozlilo 100 posto..
i samo komentar;
majke sa djecom se ukrcavaju i iskrcavaju prve bez obzira na kolica.100 posto.kolica ti uzmu kod ulaza u avion a kada sletis isto te tako cekaju.
nego mene zanima kakva iskustva imate sa pojasevima za klince dok su vam jos u krilu?
lufthansa nam je dala dodatni remen a Air Canada nema niš.Ili sam pomješala.sad više nisam sigurna, ali znam da me šokiralo kada su mi rekli-ma samo je ovako primite i to je to.nemamo pojaseve.
pa zar je to sigurno???
rekle su u agenciji da ce do ponedjeljka vidjeti ko je na tom mjestu pa ga probat sredit da nisam sama s dvoje djece. vibrrr.
ja sam isla sa starijom kad je imala 2,5g sa croatia airlinesom i imala sam do splita pojas. znam da sam se ljutila kako sam joj morala kupiti kartu s mjestom sjedenja, a bila je premala za njega. trazila sam pojas i dobila sam ga.
Delta/KLM uvijek daje dodatni pojas za dijete koje je u rukama, tj. dijeli sjedalo s roditeljima. Za djecu koja imaju svoje sjedalo, nisam sigurna (no mislim da njima ni ne treba). Vidjela sam dodatni i na Croatijinim letovima za Amsterdam.
Super da ste dobili krevetic, ma sto to bilo!
Inace, Britax i Roemer su ista stvar, osim sto nisam ovdje uspjela naci nego jedan model Britaxa, uglavnom s losim recenzijama (pa smo kupili nesto drugo). Pretpostavljam da zato Roemerice mogu u avion, bas kao i Britax.
Danci -onaj dodatni?baš se glupo izrazila.mi nismo dobili dodatni pojas.onaj koji se spoji sa tvojim.I trazila sam ga cak dva puta jer mi je bilo nejasno kako ga nemaju.
i to je bila Air Canada.Lufthansa je imala.
Čudno kanađani su obično ziheraši. Da, skužila sam te onaj dodatan pojas koji se ulovi za običan pojas.