U našem vrtiću se nosi voće i sva djeca sudjeluju u rezanju voća i slaganje istoga u neke konstrukcije, na koju onda poslažu i svjećice. Tako sva djeca na isti način obilježavaju svoje rođendane u vrtiću, a kući se može kako tko hoće.
Printable View
Ma, dajte, molim vas, pa ja bih pukla da mi kažu da radim torte od kartona i nosim u vrtić. Ono, oprostite, ali imam važnijeg posla....
I sve te gluposti što nose. Pa ne bih kupila nešto u ofretisimi i dala djetetu da stavi usta nikad. Fuj!
Toliko drame, novca i vremena. Pa kako ćete na njihovo vjenčanje tek dramiti?
I apsolutno me ne zanima kakvi su novi običaji vezani za darivanja. Ko hoće glumiti pijanog milijardera, samo nek izvoli. Te gluposti ionako lete u smeće čim ih vidim.
Sin me baš neki dan pitao zašto on nije nosio Tom i Jerry komplet za proslavu (tanjuri i ostalo-netko donio). Rekla sam mu da to košta ko obiteljski izlet u zoo pa da ćemo radije tako potrošiti novce ako nam se već troši. Malac je bio čisto zadovoljan odgovorom i ne bih rekla da će nositi trajne posljedice radi šarenih tanjura.
Nisam išla u vrtić pa ne znam kako je to bilo prije, ali sam išla u razred sa prebogatim djetetom poznatog nogometaša i dijelila je isto što i svi mi ostali. Kiki bombone. Svakom po jedan. I svi sretni. Čestitaš rođendan i ideš dalje.
Moja kćer je prije desetak dana prvi puta slavila rođendan u vrtiću, jer je ove jeseni tek krenula, pa joj je i to jedan vid prilagodbe.
I kod nas se ne smiju nositi nikakve torte i to mi je više nego ok.
Mi smo sve riješili sa kutijom od čizmica omotanom u ukrasni papir i gore nalijepili svjećice.
Evo, ovako: http://probajovako.blogspot.com/2012/10/kartonska-torta-za-proslavu-roendana-u.html
U kutiji su bila 4 paketića "Lidlovih" čokoladnih medenjaka sa "voćnim" punjenjem (oko 5 kn/paketić od 200 g) k tome još štapići od sezama, Kvikijeve ribice, voćni sok, a imali su i voća (banane, mandarine, jabuke, naranče). Trošak mi je bio oko 100 kn.
Još je svako dijete dobilo tri bombona da ponese doma.
marijanada,super ideja. Moja slavi rođendan idući mjesec,do sad smo u vrtić nosili kesicu kikija,štapiće,sok od jabuke i neki od gotovih kolača tipa mramorni ili torticu od vincinija. Drugi su donosili i puno više i svačega,smokića,lize,žvake- po meni to nije za njih,naročito lize (scene padanja sa lizom u ustima... brrrr). Tete im ukrase sobu i imaju posebnu "slavljeničku" stolicu.... Mislim da ništa ne propušta ako ne donese vreću svega,tete su joj super pa je naglasak na njenom danu a ne na slatkišima i poklonima. A poklon je dobila lani pa sam mami te djevojčice zahvalila ali i naglasila da ne želim da se rade klanovi u vrtiću,poklone da donesu kući. Mi smo njoj odnijeli kući.... Jer mi to ispada glupo zbog druge djece,ali sve je to stvar dogovora roditelja.
Moja cura je krenula ove godine prvi put u vrtić i prvaje imala rođendan, pa nisam baš znala kaj napraviti, jer je teta rekla da možemo kaj hoćemo, grickalice, slatkiši itd.
Napravila sam tortu od kartona i to nije bio stvarno neki trošak:
3 stare kutije od cipela
ružičasti papir za omatanje - 8kn , a pol nam ga je ostalo
trakice - 4 kn
isprintani ukrasi na 4 papira - ne znam koliki bi trošak bio
svjećice od starog kartona omotane u kolaž papir
natpis izrezan od kolaža za tortu
kolaž papir =7,5 kn , napravila sam od ostataka koje je imala doma
Torta je bila napunjena sa slanim grickalicama + male origami kutijice od kolaža u kojima je nekoliko kiki bombona i malih čokoladica. Nismo imali nikakve ukrase, ni balone ni salvete. Djeci je bilo super, tete su pohvalile kreativnost :-)
Sva sreća, kod nas je dopušteno donijeti samo voće. Još su nas na razgovoru prije upisa uvjeravali da je to propis za sve gradske vrtiće, ali po ovome što se ovdje piše, slutim da ga se mnogi vrtići ne pridržavaju.:| Poludjela bih da mi svako malo natrpavaju djecu umjetnim bojama i sličnim gadostima. I još da se od mene očekuje da to isto radim drugima!
Pretjeruješ. Baš ih netko natrpava ako dobiju par kiki bombona. Moja djeca nikad nisu jela bombone, uopće to ne kupujemo, od slatkog jedu čokolade. Moja starija cura je tak izbirljiva oko hrane da ni bombone neće probati, kikiji joj smrde, ali zna da druga djeca vole pa smo ih kupili za vrtićki rođendan.
Voće se normalno jede svaki dan u vrtiću za užinu pa to onda nije ništ posebno, a djeci je ipak gušt kad se za rođendan malo počaste nečim što se ne jede svaki dan.
ovo u avataru je naša vrtićka i rođendanska torta, klinci su bili oduševljeni, na ročkasu doma su se više veselili ovom, nego običnoj klasičnoj torti.....
Marijap, pa tko te tjera? Meni je to s curicom bio užitak raditi.
Prvi put čujem za kartonske torte, ali nakon pročitanih još par postića uvidjela sam da je baš fora ideja :-).
Mi za rođendan u vrtić nosimo voće+šlag+kupovne kore pa dijeca sama sjeckaju ,mute i slažu rođendansku tortu. Ne kupuju se nikakvi tanjurići ,kapice itd a pije se voda i svi super zadovoljni!
dobra strana zabrane pečenih domaćih torti je ta što ja smanjena mogućnost da djeca pojedu nešto od čega bi im moglo biti loše (mada se ne sjećam da sam čula za takav slučaj), a loša je ta što djeca ovako pojedu još više industrijskih aditiva.
Ovo sa voćem i šlagom nije loša ideja, jer djeca sama rade tortu i zabave se, ali taj šlag... uh! zar nebi bio bolji tanki sloj pekmeza toliko da se voće ima za što zalijepiti na biskvit, a ne taj šlag koji nema u sebi baš ništa korisnog (mislim na onaj što se šprica iz flaše, od biljnih masnoća).
Evo naše kartonske torte napravljene doma s curicom, trošak oko 15 kn (sve drugo smo imali doma osim valovite ljepenke). Sada nam je to zabranjeno a potrošit ću sigurno više, na više voća, grickalica, sokove, keksiće i sl.
http://public.fotki.com/andreaaazg/torta/dsc01087.html
naravno, voće i sušeno voće. to su dvije plastične obične posude kakvo ima svako domaćinstvo, veća i gornja mala. i nije puno stalo u njih, ali dvogodišnjake je ionako više zanimala dekoracija, (lišće, grane, kvačice-ove se jednom kupe i ionako su višenamjenske) i svijećice od voća. sad mi je samo donijet jabuke i grickalice, nakon ovog, iskreno onak' bezveze. a ove godine ionako glede dekoracije niš ne bi kupovala jer ovo je kad se napravi dovoljno do polaska u školu :-) ak ne računam branje ovogodišnjeg lišća i jednu svijećicu na "torti" više :mrgreen:
andream moram priznati da ovo za svječice nisam skužila, od čega su svječice
Kupimo vrhnje za šlag pa i njega mute i ako iskreno rečeno ne znam da li je sastav puno drugačiji od onoga iz boce.
Šlag je više manje osnova svake torte , bilo one kupovne ili da se radi doma, makar za ukrašavanje :-),i mislim da nam je svima to bio najdraži dio torte kada smo bili klinci :-).
Ovo sa pekmezom nije loša ideja!
Meni bi žalosno bilo uskraćivati djeci te rođendane u vrtiću....
Vidim koliko moje veseli to pripremanje (pomažu u izradi kartonskih torti), pa idemo zajedno kupiti čime će počastiti klince, pa pakiranje doma, a tek ujutro na dan rođendana , ajme !!!
Upravo to - u izradu kartonskih torti mi smo uključili sve koji su htjeli, od didova koji su skupljali lišće do baka koje su radile ruže od istih za podlogu "papirne" torte. I djeca su sva bila oduševljena.
e, to je onda super ako se radi o pravom slatkom vrhnju za šlag, ali sumnjam da njega mute.
ja sam malo googlala prije nego što smo imali rođendan, pa sam nailazila na dosta mjesta da se nosi šlag u spreju i voće. Pravo slatko vrhnje je ok, ali bojim se da se većinom radi o biljnom, bio on u spreju ili u tetrapaku, to je ista stvar.
Pravo vrhnje nije baš lako zamutiti da ti ne pobjegne u maslac, a mora prije mućenja biti jako jako ohlađeno inače ostane rijetko. Mislim da to ne koriste u vrtiću, jer to ne odgovara njihovim uvjetima.
Hole, Hopla ili slična "vrhnja" na bazi biljnih masnoća su ista kao i to u obliku spreja.
a je li dozvoljeno slikanje? uf, mi ni to danas nismo mogli, ne daju pristanak svi roditelji...
Mi smo slikali jednom, al su slike ostale nerazvijene niti nisu nigdje objavljivane...
Osobno mi se ne sviđa ideja da se slikaju tuđa djeca...
Znam na fejsu vudit slike s dječjih rođendana u vrtiću, pa me čudi, jer znam da svi ne pristaju da im se klinci fotogrfiraju...
Meni žao što nisu fotkali nju bar kako slaže jabuke... eto dala bi im dozvolu.
Marijanada, totalna fora s kutijom od cipela i mislim da ju ove godine kradem:))) Rođendani u vrtićkoj dobi su djeci veliki događaj. Ne volim pretjerivanje, ali slavlje s prijateljima iz njegove grupe-svakako. Super je što se sad na raznim stranicama s popustima znaju nać proslave rođendana i to znatno olakša stvar, tako sam i ove godine u pola cijene uspjela rezervirati sve...
evo ideja kako napraviti kreativne poklone od slatkišta za vrtićke rođendane
http://merdelja.mojweb.com.hr/kreati...cke-rodendane/
neki roditelji su nanizali suho voće na štapiće recimo, ali to djecu baš nije oduševilo kao npr. 1 kiki
kod nas jedu voće svaki dan na tu foru pa im onda to nije neka fora za rođendan
A zakaj se ne smiju torte?
Jel to nekaj novo ili?
Kod nas se smiju, ja kupim onu sladolednu i tu manje više svi vole..
Pa pričamo o cca jednom mjesečno, nije li to malo pretjerivanje? Torte od kartona..đizs..meni to tužno
Evo naše torte za vrtić http://public.fotki.com/sretna-obite...rta/image.html
djeca oduševljena, svake godine tako nosim
jedne godine su se igrali da zažmire i napiknu pa pojedu i pogađaju koje je voće u pitanju. Nisu prepoznavali dinju i kivi.