Pomi, hvala, proučit ću i njih.
Hvala vam svima na odgovorima, pomogle ste mi. Pišite i dalje.
Malo ću o Loboru, pa onda o našoj situaciji.
dakle, koliko vidim na internet stranici općine Lobor, tamo ima sve što ste navele da bi trebalo imati, doktor, škola, pošta, ljekarna pa čak i internet-stranica(znači li to išta :))
kuća kao kuća je dovoljno velika, ima struju, vodu, grijanje na drva. trebalo bi uređivati zidove, podove, kuhinju i kupaonicu i namjestiti.
Ne znam ima li vrtića, ali moja djeca ni ovdje ne idu u vrtić niti će ići pa mi to nije toliki problem. sara sljedeće godine kreće u školu pa bi bilo super da krene tamo.
sljedeće tri godine sam na porodiljnom, nakon toga planiram otvoriti privatno čuvalište djece, tu ili tamo, ako djece uopće ima.
oko kuće je dosta veliko zemljište, voćnjak, bit će i povrtnjak, kojeg sam i tu planirala napraviti. iako se nikad nisam time bavila, imam želju i volju naučiti i primiti se posla.
s vremenom možda uzeti kokice za jaja, i tako.
Ni u gradu nemamo osjećaja za radni neradni dan jer MM radi non-stop.
što se tiče djece, ni tu nemamo puno klinaca u ulici jer su sva djeca u vrtićima.
Prije bilo kakve odluke, razgovarat ćemo sa svekijima i otići tamo jedan vikend vidjeti kakva je situacija, malo prošetati, ispitati kakvo je susjedstvo, ne bi bilo loše da se imamo s kim družiti ako jednom i odemo.
što se tiče srednje škole, kao što rekoh, ako budu išle u ZG, imat će gdje biti. Vikendom možemo dolaziti u ZG, obaviti izlaske, šopinge i druženja.
Situacija ovdje: plaćamo podstanarstvo, MM puno radi i ne idemo nigdje jer niti imamo kad niti s kojim novcima..
uvijek smo u stresu jer se stanarina mora platiti, a tamo bi za te novce svaki mjesec nešto sredili a bez pritiska, ako se jedan mjesec nešto i preskoči..
ja studiram, u ove tri godine planiram završiti faks i trebala bih odraditi staž, to će mi možda biti problem.
zasad toliko, djeca zovu.. nastavljam kasnije i čitam vas..