Pa zar niti jedan mljekomamat nema bliže centru? Neshvatljivo mi je to.
Printable View
Pa zar niti jedan mljekomamat nema bliže centru? Neshvatljivo mi je to.
ja mlijeko kupujem od kumica na placu. I od dijela napravim kiselo mlijeko , znači ne kuham ga. ostatak kuham i držim u staklenim bocama u frižideru.
Pa kaj kvatrić nije centar?
Joj, ne se uvrijediti oni s Kvatrića, naravno da je centar, ali meni ipak nije uži centar. Hoću reći, teško mi je baš
"skoknuti" do Kvatrića, tamo se moram baš zaputiti. Valjda se kuži šta sam mislila.
Ne bih od kumica baš kupovala mlijeko, vrhnje i sir mi se previše "čuju" po štali. Vjerojatno sam
tako naletjela, ali ne da mi se više isprobavat s kumicama.
Ne prokuhavam mlijeko iz mljekomata i ne namjeravam.
Ali mi ga tako brzo popijemo da se ni ne stigne pokvariti.
nisam ja s kvatrića, ne vrijeđam se. samo sam napomenula da ipak nije toliko dalje od centra.
Ja sam razmišljala od mljekmatu, ali se još nisam odlučila isprobati. nekako se držim kumica jer si mislim da one nemaju farmu. Ovo mlijeko na mlijekomatu je vjerojatno s neke farme pa si mislim da možda ipak koriste tamo više kemije. Nemam pojma, možda griješim. tko zna kaj koriste kumice, ali one valjda imaju i manju proizvodnju.
Ne znam od kad je ova tema ali samo želim nadodati mlijeko se prokuhava iz higijenskih razloga , ako od svježeg mlijeka želite praviti sir ili vrhnje onda NE prokuhavati.
dođite kod mene doma ima mlijeka ko u priči...:mrgreen:
Kako funkcionira mljekomat? :škartoc:
Tko puni mljekomate i koliko često, odn. koliko dugo stoji to mlijeko unutra?
Ma cure, ne komplicirajte.
Mlijeko je super, čisto i ispravno.
Nemojte ga kuhati. Čemu to?
Meni u frižideru bude maksimalno dva dana i ništa se ne dogodi.
Moja kći koja obožava mlijeko kaže da je mlijeko iz mljekomata super.
U srijedu je išla s tatom poslije treninga po mlijeko i 3/4 litre odmah na licu mjesta popila :-)
Ja sam popričala s gospođom koja nekad bude uz mljekomat da pomogne kupcima i rekla mi je da je mlijeko kontrolirano i niti pasterizirano, sterilizirano, a ni homogenizirano što se lijepo vidi po stijenkama flaše.
Postupci paserizacije i kratkotrajne sterilizacije služe da bi se mlijeko produžio rok trajanja, ali se onda ubije sve vrijedno u mlijeku i naknadno umjetno dodaju vitamini.
Čemu to kad sad, napokon, imamo priliku piti origigi mlijeko.
Dajte djeci bez straha da uživaju u mlijeku, a ne kemiji.
U Zaprešiću puni obitelj Vrhovec info@farma-vrhovec.hr
evo na moje iznenađenje (nisam imala pojma da postoji) vidjela sam mljekomat u kauflandu u Studentskom Gradu, 6kn/L
Ne sve što sam nabrojala, već da mlijeko nije homogenizirano se vidi po stijenkama flaše na koju se nakupi masnoća iz mlijeka. Ostane bijeli trag, a napravi se i uz rub do kuda je tekućina.
Tanči, hvala na odgovoru..
Meni je mlijeko stvarno prefino i mogla bih ga piti umjesto vode, a i pijem ga puno.. djeca bi radije da se izdajam pa da piju moje, ali zadovolje se i ovim, fino im je..
Novi mljekomat je na Kvatriću (trgu, ne tržnici) u mesnici. Treba imati ambalažu.
Nisam pogledala tko ga opskrbljuje.
Samo da javim da su na zaprešićkom mljekomatu redovi :-D
na okretištu autobusne linije 172
gita, hvala!
Mesnica se zove "Don Vito", odmah je uz kafić Leone. ;-)
hvala, deeeyoo!
Evo stiže i na Vrbane https://www.facebook.com/pages/Grga-...258?ref=stream
U dubravi je postavljen još jedan mljekomat, u ulici Mrzlopoljskoj, mlijeko je 6 kn, a mljekomat radi 0-24 svaki dan..
Vidjela mljekomat neki dan u jednoj mesnici na Kvatriću (južna strana, prema Heinzelovoj).
Istina. Ima otvoren mljekomat na Kvatriću, u jednoj mesnici koja gleda na trg gdje su cvjećarne. Litra je 6 kuna a proizvodi neka mljekara iz Križevaca. Mora se ponest vlastita flaša koju se napuni. Kad vidim kako se zove mesnica i točna adresa napisat ću!
Pisali smo već o tome ;)
Ima li gdje u novom zg?
To je valjda to:
https://www.facebook.com/pages/Obite...49860621730992
stray a kaj se ona ne može dogovoriti s mlekaricama koje i same rade na nenom placu da donesu mlijeko
kravlje mlujeko nije uopce hrana za ljude, to je hrana za kravlju djecu. pogledaj samo kliko se razlikujemo kao vrste i ne moras ici dalje od toga. hormoni u kravljem mlijeku takodjer su programirani za njihove malce i kod nas u biti izazivaju hormonalne poremecaje (slajm je jedna po reakcija, ljudsko tijelo pojacano luci slajm kao reakcija na mlijeko drugh vrsta)
drugi je dio price sto je to ljudima ukusno pa ga konzumiraju (ljudi opcenito rade sve sto im pricinjava ugodu bez razmisljanja o posljedicama na sebe a jos manje o posljedicama na druge)
ja to svojem djetetu ne zelim, konzumirao je mlijeko koje mu je priroda namijenila (a u fazama kad smo znali koristiti kravlje mlijeko uzimali smo iz mljekomata jer je tocno da je jos veca steta ako jos konzumiraju industriski preradjeno mlijeko i zapakirano u ambalazu koja nije staklo)
Gdje na zapadnom dijelu grada postoji mlijekomat?