pa zato ja ovdje samo i vibram i dajem potporu. to smijem, kaj ne? a cure baš pišu o postupcima i slično.
Least123, pravila su takva od početka. nisu sad uvedena.
Printable View
p.s. e, da. a smiju se javljati svi koji znaju odgovore na postavljena pitanja, bez obzira kam spadaju. ono, ako netko pita za lh trakice, ili za bt ili za ovulaciju ili za nekaj vezano za ovaj pdf... pa može se javiti i baba mara koja već nuna unučiće, ako zna odgovor na pitanje ;). ili ako želi dati savjet ili izreći svoje mišljenje.
Al ne javljamo se da bi odgovorile na pitanja, nemremo se ni javit da smo pisale trakice ni nist vezano uz to jer to trenutno ne radimo. Ja pricam za cure poput bubi , ljubi, muma, zuzy, vatra i sad se ne mogu sjetit sve koje su ovdje od pocetka pokusavanja. Koje jos uvijek pisaju trakice, mjere temp, hopsaju u odredene dane. Dok recimo ima nekoliko koje su odavna na potpomognutoj i uvijek su pisale tamo dok nisu vidjele da je ovdje zabavno pa su se samo presaltale. E vjerujem da je za tih par cura pujica pisala. A ne za nase cure koje su tu od prije saznavanja da ce im trebat mpo pomoc.
Franny nisi u redu. Sjeti se, i ja i strumfeta i da ne nabrajam smo bile u mpo a ovdje smo se nadale i tjesile.
Franny, ta pravila nigdje ne pisu... Meni je jasno da smo zagusile temu pricama o postupcima i slazem se da tome tu nije mjesto, ali smatram da svatko ima pravo biti na listi, nadao se spontanoj trudnoci ili onoj iz postupka.
i mene brišite!
Da,sve to stoji... isto tak mislim da i cure van postupaka mogu ovdje nači dosta odgovora na kojekakva pitanja u vezi teme prije začeča.Kao što rekoh,sve se mi trudimo prirodno i između postupaka,pa o tome i pišemo..
a ne smije se vibrati i slično na temama o potpomognutoj u raznim klinikama,pa se sve to radi.
Onda ni Tinino odbrojavanje nije regularno jer je njena trudnoča iz postupka..
Dobro jutro trudilice, odbrojavalice i (ne)čekalice...prirodne ili potpomognute, SVE koje ste na listi! :coffee:
Lista se odgađa dok ne riješimo dileme jer se želim ograditi od mogućnosti srčanog udara nakon pogleda na novu listu.
Svima ~~~~~~~~~~~~~~~~ i :-*
Jutro cure! Nisam bila ovdje jedno dobrih tj dana, odmarala sam od svega..baš sam sad pročitala ..ako odete sve s liste, ja ne znam tko će ovdje ostati. Baš sam na sve vas navikla i pohvatala konce..:-( Je da nisam u postupku, al nije mi smetalo što ste pisale o tome..uvijek se nauči nešto novo.
Jutro!
I mene nije bilo par dana i neugodno sam se iznenadila kad sam vidjela sve promjene (a neugodno sam se iznenadila kad sam spoznala da je 1. dio odbrojavanja izbrisan - zašto???????????).
Razumijem i jedan i drugi stav. Ali začeće je začeće. I zar MPO nije potpomognuto prirodno začeće?!?!??!? Zar nije pojam "umjetna oplodnja" eliminiran iz rječnika upravo iz razloga jer se pri MPO ne klonira/ne stvara se umjetno biće nego djete koje je plod majčinih i očevih gena??!?!??!?!?! Ovim postupkom se majke dijele u dvije kategorije - selekcija?!? To je očajno i nepoželjno.
Priključila sam se ovoj temi u ono vrijeme kad sam bila uvjerena da ćemo uspjeti prirodno - i zgražala sam kad sam uvidjela da svoje tijelo uopće ne poznam - i zahvalna sam curama koje su me uputile - ovdje sam štošta naučila - mogla pitati ono što nikog ne bi pitala i dobila informacije koje doktori ne prenose jer im se ne da ili nemaju vremena. I to iako su se cure s MPO javljale - odnosno upravo zbog toga što su se one javljale. Gdje će biti kvaliteta ako se ovdje budu javljali samo laici/amateri??!?!?!?! A cure s MPO su prošle sve to i usavršile su tematiku - ipak su i one nekad prirodno pokušavale zanijeti.
Ovdje su mi cure s MPO pomogle da prihvatim to da moram u potpomognutu - da izgubim strah, predrasude i bojazni. Shvatila sam da nisam jedina - nego nas ima puno, puno.
Kako će cure koje se ubuduće ovdje budu javile to postići?!?!??!? Ako se bude pisalo samo o LH-trakicama (za koje usput isto tako ima zasebna tema - Pujice - onda bi se i o LH-trakicama trebalo smjeti pisati samo tamo?!?!). Roda će definitivno izgubiti na dodanoj vrijednosti koju je omogućavala svojim korisnicama.
A gdje je spadam? Tempiram odnose, mjerim BT, pratim sluz jer se nadam prirodnom začeću - ali paralelno vadim nalaze i idem na pretrage za MPO koji mi je u 6. mjesecu.
Gdje je meni mjesto? Da li mi tko može reći?
joj, joj, curke moje drage, sve vas :shykiss: i :love:. nitko ovdje nikoga ne tjera s liste. koliko sam ja skužila. već se samo molite da o mpo postupcima i detaljima oko toga pišete na potpomognutoj.
beilana, ajd nemoj sad fitiljit. ti mene očito nisi skontala. normalno da ni ti ni ja ne pišamo trakice i ne mjerimo bt, ali ako neka cura ima neko pitanje vezano uz te teme, npr., a mi imamo iskustva s time, naravno da ćemo odgovoriti, savjetovati, što li već, jer nam to nije zabranjeno, pa ne vidim zakaj se ne bismo tu javljale :zbunj:. kao što je meni masu puta Beti3 dala korisne svjete, odgovore i ideje, a uopće, recimo, nije ovdje na listi i ne javlja se tu svakodnevno. ali svatko može i ima pravo nekome odgovoriti. zato i ja tu škicnem i dođem, pa ako kome mogu kaj pomoći, drago mi je. ili da dam koju info, ako netko traži i slično.
žužy, mislim da si u pravu kad veliš za tinino odbrojavanje, ako je ona bila u postupku i trudnoću ostvarila iz postupka, a prije postupka npr. nije pisala ovdje i pokušavala ovdje, onda mislim da je tamo trebala otvoriti odbrojavanje, ali koliko se ja sjećam ovdje na ovom pdfu se nikad nije špotalo zbog toga ako je neka cura otvorila odbrojavanje, a bila je u postupku, ako je prethodno bila i ovdje i pokušavala prirodno. ali nije se dogodilo da je neka isključivo bila na potpomognutoj pa tu otvorila odbrojavanje jer je paralelno počela pisati i ovdje. cijela se ova zbrka počela događati jer ste počele pisati i tu i tamo.
bubekica, možda i ne piše, morala bih sad ić vidjet kaj piše u "pravilima igre" na ovom pdfu, ali ako postoji posebno odbrojavanje na potpomognutoj i tamo ćakulate, onda mi je nekak logično da je ovo smišljeno za cure koje nisu u postupku jer ne vidim zakaj bi onda postojala 2 odbrojavanja :zbunj: i zakaj bismo pisale na 2 strane jedno te isto?
ček, pa kaj nema neko odbrojavanje 1/ 2013.? ili tak nekaj? nisam čitala, ali sam kod letimičnih pregleda vidjela da neka odbrojavanja postoje...idem sad malo dublje škicnut tamo.
ali ako i nema tamo, zakaj nema??? tj. zakaj nema na način koji je ovdje? možda se to da promijeniti?
ima, al to nitko ne otvara u svoje ime, nego kad se prijedje odredjeni broj postova. i lista cura je s fazama u postupku, a ne s danom ciklusa...
I sad se ovdje piše o svemu samo ne lh trakicama,sluzi i temp. :lol:
A da otvorimo temu na filozofskom ?
Jutro!
Ja sam se konkretno javila tu kada sam već bila u MPO vodama. Jer sam od početka znala da su šanse da ostanem "prirodno" trudna jako male. Ali od postupka do postupka prođe i 4,5 mjeseci i u tom razdoblju, normalno da mi pokušavamo i u kućnoj radinosti jer se uvijek nadamo čudu. A pošto je ovo pdf Prije začeća, mislila sam da smijem tu pisati jer nisam shvatila da je odvojeno "prirodno" začeće i potpomognuto.
da, sad sam išla tam škicat, nisam niš skužila onaj prvi post :P, ali hvala kaj si mi objasnila.
enivejs, ja mislim da smijete biti na listi i brojati si dane ciklusa (ak si već ne brojite doma same ili na FF), ali da se o terminologiji mpo priča isključivo tamo, a ovdje o prirodnim pokušajima. tak sam ja to skužila. bude se pujica valjda javila da malo pojasni.
žužy, na odbrojavanjima se i ne piše o lh trakicama, ako misliš na vrstu trakice i slično, jer postoji posebna tema o trakicama, posebna o BT, ali ako je koja koristila trakicu, to bu i napisala, ako misli da je nekaj znakovito pokazala.
franny to je tocno moj prijedlog.
http://forum.roda.hr/threads/19165-P...pro%C4%8Ditati!
Evo kopiram "upute o rukovanju",tu sve lijepo piše...
Nikaj...moramo se nafčiti dc na pamet,ko nam je kriv kaj smo lene :drama:
Si ju on potpomognutoj :kiss:
mi smo to naslijedile i intenzivirale. kad sam ja dosla, a vecina cura koje su tu dosle su nakon mene, cast izuzecima, najnormalnije se pisalo o rezultatima punkcije i sl. samo sto nas je sad daleko vise u postupcima pa gusimo temu. i jasno mi je da je to problem. predlozeni kompromis je - ostajemo na listi, ali tijek postupka javljamo na potpomognutu. tu vibramo nasim prirodnjacama :-) i dijelimo savjete.
Bubi, odličan prijedlog! To sam si baš i ja mislila.
Inače,ja pišnula ponovo- NIŠTA. Minus da ne može biti veći :-(.
Ah, sad čekanje da se više maknem iz gornjeg doma :lol:
Kad sam dosla, nisam znala da cemo mm i ja u mpo vode..ove zene, na ovoj temi su mi davale toliku podrsku, puno sam naucila sta me ceka, postale su mi prijateljice i na tome sam im zahvalna i sad kad se nadam T i s gustom sam htijela da jednog dana i ja otvorim odbrojavanje...corak..nis vise ne kuzim..i bas sam zalosna... :-(
A i sutra mi je stoperica, cisto za znaju ove cure koje nisu u mpo...
Pusa svima
lulu-mama dokad planiras cekati prije javljanja ginicu? vec si visoko sa danom ciklusa... radis one testice s neta? koju marku?
Franny :love2:.
Skroz sam OT, ali volim škicnuti ovu temu jer je tako lijepo kad netko ostvari željenu trudnoću.
potpis na sve sto je Franny pisala...ja sam ovdje isto oprisutna vec dugo, otvarala odbrojavanja, i jos uvijek sve citam i pratim...
stvar je samo u zachatavanju o mpo koliko sam ja skuzila...nitko nema nista protiv cura sa mpo sve smo mi ovdje sa istim ciljem :love2:
Vatra tooo, baš sam happy zbog tebe :-D vidiš da ćete ovaj ciklus uloviti O, al evo još malo ~~~~~~~~~~ za svaki slučaj ;)
Žužy vidim (sad škicam i drugo odbrojavanje tak da budem u toku :lol: ) da sutra imaš punkciju pa eto ~~~~~~~~~~ da bude puno dobitnih ''jajčeka''
Ja za sat vremena idem na FM i nadam se da je sve na mjestu i da će večeras bit štoperica, sa guštom budem se piknula :lol:
I bdw jel ja sad uopće tu smijem pisati o svojoj FM i štoperici ili i ja sa tim spadam u potpomognutu????
drage moje svima vam šaljem ~~~~~~~~ i :*
Još ništa od pujice i prijedloga da se lista ostavi kakva jest, a smanje priče o postupcima?
lulu-mama :love2:
no, pa o tome ti ja pričam cijelo vrijeme :*.
da, tak sam i ja skužila.Citiraj:
zeljana02 prvotno napisa
nego, ajte vi meni budite zdrave, vesele i što prije trbušaste i dalje se javljajte i stavite se na listu (tu je stvarno bilo cura koje su bila i na potpomognutoj i njima smo vibrale i skakale u njihovo ime) pa da nema loših tenzija na ovom najveselijem dijelu foruma, može?
Mucice, mene baš zanima FM i štoperica i sve to jer me to možda čeka vrlo skoro
nisam nažalost pratila tvoju priču. vidim ti u potpisu da ti je situacija slična mojoj pa me zanima kako to da si krenula na FM, štopericu itd. tj. zašto više ne idete skroz prirodno
Vratila sam se iz bolnice. Bio je bebolinac. Mučila sam se 2 dana uz grozne torture na kojima bi pozavidjela i srednjevjekovna inkvizicija, ali na kraju je sve ok. Nikad nisam bila u Vinogradskoj i oduševila me razina ljudskosti i topline ama baš svih doktora i sestara koje sam tamo srela u posljednja 3 dana. Od srca im hvala na tome! Sad kreće liječenje duše...
Hvala svim curama na podršci :kiss:
Majuška ovaj mjesec samo se odlučili na FM i štopericu čisto da povećamo šansu za začećem jer smo u zadnjih 5 mjeseci pokušavali čisto prirodno pa ništa. Prve tri trudnoće sam bez problema odmah ostala trudna al sad kad smo nakon svih silnih pretraga napokon dobili zeleno svjetlo za dalje sad eto nikako da ostanem trudna, al ja se tješim da je to zato jer ovog puta kad napokon ostanem trudna onda će to biti na svih 9 mjeseci :)
Carmina draga žao mi je što si to morala proživjeti :love2: želim ti brz oporavak, drži se :*
draga carmina burana, žao mi je. pa što se dogodilo, sve je bilo ok, koliko se sjećam iz tvojih javljanja!...drži se!
carmina draga,grlim te jako ...drži se ženo..dan po dan :heart:
mucica,javi kak je prošlo na fm.. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za guštanje s štopericom!
I da,i ti spadaš pod potpomognutu,kaj je drugo štoperica nego "pomagač" :-)
Jednom mi je doktor rekao da su i obični ciljani odnosi,dakle pračeni folikul na fm,bez medikamenata,potpomognuta oplodnja (ako jelte do nje dođe).
Čitam i ne vjerujem.....
Evo meni danas drugi dan ciklusa....ne želim se prijaviti na listu....vratit ću se na potpomognutu....čitat ću vas redovito,biti ću mislima uza sve vas.....
Hvala vam na svemu....bili ste svi moja desna ruka...od srca Vam hvala i ljubim Vas.....
kudri utihnulo srčeko, a sve je bilo školski :( izazivali su spontani da mi očuvaju maternicu, zato je toliko trajalo...
carmina :love2: uz tebe smo!!! Skupi snage što prije.
Carmina burana, užasno mi je žao
ma strašno nešto što si proživjela :-(
Baš smo bile odbrojavanje jedna do druge, i obje nesretne..Peh
ali cure moje pa tu stvarno nitko neće ostati!
mi ćemo slijedeći put vjerojatno probati uz štopericu (da budemo sigurni da se js razvila do kraja jer to je zadnja opcija gdje bi mogao biti problem) tako da ni ja neću ovdje pisati a ni otvarat odbrojavanje..
:ups:
curke, ajde pricekajte da se javi pujica s preciznijim uputstvima...