Dakle traži se plaža s puuuno hladovine, Dalmacija srednja, sjeverna, nešto sam istraživala Murter, ali bih voljela iskustvo iz prve ruke po pitanju plaža i hladovine?
Printable View
Dakle traži se plaža s puuuno hladovine, Dalmacija srednja, sjeverna, nešto sam istraživala Murter, ali bih voljela iskustvo iz prve ruke po pitanju plaža i hladovine?
Uvala Čigrađa na Murteru puuno hlada jedino što je to kombinacija stijena puno, šljunka i pjeska manje tj. ulaza pristupačnih maloj djeci manje. Tamo gdje je pijesak je ustvari mala lučica za čamce pa je voda onako mutnjikava ali kad se sjetim svih onih velikih pješčanih uvala gdje je sve plitko - nigdje nije bilo bistro i prečisto jer je sa pijeskom tako. Ova kombinacija mi odgovara jer možeš birati. Moj se kupao tamo i igrao kao i hrpa druge djece.
Pa i Slanica - a kada se samo sjetim gužve na njoj. Ali plaža je krasna
Meni je na Murteru sve prekrasno, a ta Čigrađa mi je najljepša od svega - jedino što sam ja tamo puno boravila u godinama kad na moru nije bilo velike gužve.
Pogledala sam slike, zaista su prekrasne, a u kojem dijelu Murtera se nalaze navedene plaže. Sveti Filip Jakov kao manje mjesto u blizini većih dalmatinskih gradova mi je također zapao za oko, ali opet pitanje plaža?!
Plaže su OK, ali je isto gužva
Ljudi koje ja posjećujem na Murteru su u Jezerima, a do svih plaža na koje smo išli smo išli autom.
(dakle to je nešto što mi se baš i NE sviđa - mora se autom na plažu)
Ali recimo kad smo zadnji puta bili - pretprošlo ljeto - išli smo u šetnju po nekoj lijepoj šetnici od Jezera do Tisnog, to je iznad mora stazica kroz borovu šumicu a ispod te staze sam vidjela da ima jako zgodnih mjestašaca za kupanje, no uglavnom se radi o stijenama pa ne znam kako je to za djecu.
U FilipJakovu je koliko se sjećam betonirana "gradska" plaža iznad koje je lijepa borova šuma, no u toj je šumi djelomično kamp. Meni je i tamo bilo lijepo.
Betonirana :-( ?! Prije 20 i kusur godina je bila šljunčana.
A joj pa možda ima i šljunčanih dijelova, ja se sjećam da smo se kupali na betoniranoj plaži.
(meni je i to super)
ajme, nadam se da će se javiti netko iz prve ruke - ali Filip Jakov je poznat po pješčanoj plaži. Jedna je odmah ispod kampa, a druga na kraju tog betoniranog dijela, ispod odmarališta Vodopriprevde. Baš zato je gužva, jer na plaži ima pijeska. Mi smo tamo ljetovali kada su djeca bila skroz mala, ali sada ne bih išla zbog gužve
Ha ha ha pa možda, moguće, mi se tamo kupamo u prolazu - evo neću više pisati svoje poluinformacije, ali stvarno mi se čini da smo se kupali na betonskoj plaži, što naravno ne znači da nema i pješčanih plaža. Meni se tamo jako sviđa taj debeli hlad, borova šuma - ja naime ljetujem na Pagu gdje nema niti mrve hlada na plaži, pa gdje vidim borovu šumu to mi je odmah predivno.
Mislim da Filip Jakov vodi, upravo zbog borove šume koja je i meni ostala u nekom blijedom sjećanju.
Hvala, pomogle ste mi, iako temu nastavljam pratiti i dalje (pogotovo ako se netko dosjeti mjestašca us jevernoj ili srednjoj Dalmaciji s malo turista, pristupačnim plažama i debelom hladovinom
Plaža u Filipjakovu ti je ogromna (glavna). Ona je betonirana ali sve je izvedeno tako da imaš svega. Imaš betonirane poluotoke, na vrhovima i rubovima su stijele a na počecima su šljunčani djelovi. Na početku i na kraju su pješčane plaže. Ustvari ima sve i super je. Ali hlada ima malo.
A e, još da dodam, sad vidim da smopinješ mjesto s malo turista. Fj definitivno ne spada u takve. A ova borova šuma koje se sjećaš je kamp, samo mali dio se koristi za ručnike itd..,ostalo je cesta kroz kamp i kućice, naravno. Hlada je stvarno malo. Bit će ga za nekih 15 godina, kad narastu biljke koje su nasadili duž plaže
Ma taj hlad mi je baš dosta bitan, nismo tipovi za izležavanje na suncu, sada s djecom pogotovo. Lastovo, Korčula i ostale udaljenije destinacije morati ćemo neko vrijeme ostaviti u prošlosti, barem dok su djeca tako mala. Ono što sam još pronašla, a zainteresiralo me - Drage, pakoštanska rivijera. Ono što sam uspjela vidjeti je da uz plažu ima dosta borove šume, količinom turista više neću razbijati glavu i cjepidlačiti, jer u srcu turističke sezone "možda" tražim previše. Pa ako je netko bio, molim iskustva iz prve ruke?
klokanica1506 , razmotrite i Pakoštane, nama je tamo bilo suuuper s malenom. Velike plaže bez puno gužve, puno hlada i mjesto ok veličine gdje se može malo i prošetati.
Ljetovali smo tamo nekoliko godina zaredom prije nekih 15 godina. Navodno su sedosta razvile zadnjih godina? U sjećanju mi je ostala ona gradska plaža, ali ne sjećam se hladovine i ona uz kamp gdje ima hladovine, ali više ne znam da li je betonirana, stjenovita, ili...?
Drage su bezveze. Pakoštane su se zadnjih nekoliko godina razvili, mapredovali..tamo se super, jer uz dobre plaže, oni su ljudi koji rade na turizmu i ponuda im je svakakva, neobična, vesela..ko ode tamo neće pogriješiti. Biograd je, ne mogu biti objektivna, ali najbolji:)) Jer je grad a ima sve. Filipjakov je isto super, ali na plaži hlada nema i to bude problem kod ljudi s malom djecom. Meni nije jer ja ne idem na plažu prije 4,5 pa mi hlad ne treba
.
klokanica, odi u drage
Zasto Drage?
Sve ovisi što očekuješ. Koji put ljudi kao da očekuju welsness i spa tretmane na plaži (ne mislim na tebe) pa se iznenade da je plaža samo plaža. U vezi Biograda ja, kao što sam rekla, stvarno ne mogu biti objektivna i meni je to to, po svemu br 1.
Ja sam cijelo djetinjstvo ljetovala u Pakoštanima - bilo je stvarno predivno. I kada sam prije par godina tamo otišla, ostala sam razočarana - odnosno iznenađena gužvom. Mi smo dok su nam klinci bili bebe ljetovali u Filipjakovu, i bilo je baš lijepo- niej nam toliko smetala gužva jer smo na plažu išli rano ujutro, pa i ranije s nje odlazili, te kasnije navečer. No sada, kada su nam djeca veća i mi smo opušteniji pa idemo na dalje destinacije.
A sjećam se moje mame, iz svog djetinjstva - njoj je neostvarena želja bila iamti stan ili kućicu u Biogradu. Ta obala je stvarno lijepa, ali je stvarno napućena.
Klokanica, odi kamo si i namjeravala. djeca će narasti pa ćeš imati vremeni istraživati našu obalu. A i ta šetnica u Filipjakovu je lijepa i ima puno sadržaja za djecu. A gužvu na plaži ćeš morati malo potrpiti, pa tako je na mnogim našim plažama. sjet se samo makarskog priimorja.
E da, niti meni Drage nisu niš posebno - pričam po sjećanju, možda se nekaj promijenilo
nakon nekoliko godina ljetovanja u Filipjakovu bježimo južnije i u neku selendu. Godinama smo ljetovali u odmaralištu od VUDA i sve mi je tamo divno, hlad, kućice i sve ali dojadilo mi se hranit u restoranima i dojadilo mi hodat po kirvajima svako veče i svaki dan se raspravljat s klincima zašto ne mogu ostavit bogatstvo na štandovima...
Sad napokon idemo u apartman, u selo u kojem ima jedna birtijica i trgovinica :).
Napokon ću se i ribe najesti na moru.
a gdi je ta VUDA
tamo smo i mi bili. Dva puta, dok smo imali jednu malu bebu, poslije drugu. I isto nam je bilo lijepo. Onaj hlad je neprocjenjiv, ali čim su djeca malo narasla, krenuli smo polako sve dalje i dalje.
Jelena, VUD ti je odmaralište Vodioprivrede u Filipjakovu. Lijepe kućice s apartmanima u krasnoj borovoj šumi, ima i pinija, tako da smo tuckali pinjole cijelo ljeto
Pratim temu. Izgubili bismo se na neki otok, ne prejužno, možda Cres, Lošinj, sedmi, osmi mjesec. Negdje gdje je manje ljudi, ne treba nam nikakav sadržaj, šetnice, sladoledi i kokice i išta slično.....samo more (pristup za jednogodišnjaka), hlad i da sami kuhamo (i neki lokalni ribar). Malo su im preskupi ti bungalovi, mada bi to bio naš prvi izbor.
ups, pofalila mi crtica
evo ga http://www.vud.hr/main.php?ln=hr&c=atn&w=smjestaj
iskreno, bolje izgleda uživo.
Ma tu je sve divno, i Filipjakov je krasan samo je meni malo dosadilo.
Apartmani su ok, imaš mini kuhinju s hladnjakom tako da si možeš skuhat obrok, kavu. A opet kao u hotelu tri obroka...
a i cijena je ko u hotelu
u dragama ima jedna super plaža sa borovim hladom nešto metara (7-8?) od mora, plaža šljunčana, u moru pijesak, more kristalno plavo.. u šumi ima birtija, sladoled, palačinke, ništa ekstra za izbijanje para, ali taman da ima nešto za pod zub :)
samo mjesto ne znam kakvo je, ali ta plaža nam je česta destinacija vikendima
da se još nadovežem, biograd usred ljeta je katastrofa od gužve... nema šanse 2 ručnika raširiti, mi smo par puta bili i to je prestrašno, pregaze dijete u plićaku, nema šanse da se igra kanticom i lopaticom a da ga svako malo netko ne pričepi s koje strane. sve je prepuno đinđi i štandova, gužvetina, kao da se odmaram na vukovarskoj u 5 popodne, takav mi je filing
filipjakov je ok rano ujutro i kasno popodne, jer nema hlada, osim ako ne želiš ležati 500 m od mora, ali je turistička ponuda zaglavila u 80-im
Super ti je ova zadnja rečenica, slažem se. Problem je što su zaglavili pojedinci na vodećim mjestima. Ali i to bi se trebalo brzo promijeniti.
U Biogradu je tolika gužva samo na glavnim plažama. uvijek i svugdje ima manje posjećenih plaža, samo treba znati.
Mi ćemo ove godine po drugi put u Bg. Samo idemo iza 20.8., čini mi se da nije ipak tako gusto. Trina, prišapni koje su to manje posjećene plaže, ipak :-)
Evo šapnula sam ti na pp
Preletila sam temu al ne vidim da je tko spominjao;
Ima li tko iskustva sa Dugim Otokom? Božava, Veli Rat, Soline?
trina, aj javno šapni te nenagužvane plaže u biogradu ;)
znam biograd dosta dobro i ne kužim di bi mogle biti.. ona prema filipjakovu, napol puta, trstike? tamo je isto gužva. prema kumentu? tamo noge slomiš po kamenju?
uvala prije crvene luke? aj, ta je ok. crvena luka je divna, ali i tamo bude gužve..
di su te plaže? di, di, di?
:D