Nadopuna objašnjenja stojećeg položaja: gornji dio leđa (od struka naviše) je ravan, kao da je naslonjen na zid.
Printable View
Nadopuna objašnjenja stojećeg položaja: gornji dio leđa (od struka naviše) je ravan, kao da je naslonjen na zid.
i danas ne osjećam nikakva zatezanja, muskulfiber ili slične stvari koje inače osjećam kad vježbam dijelove tijela koji dugo nisu radili.
i zato si mislim da nekaj krivo radim
Ahaaaaaaaaaaaaa. Pa ne moraš imati upalu mišića. TAJ mišić ni mene ne boli. Mene su boljeli klasični trbušnjaci, a ovi ne. Samo nakon nekog vremena nisam mogla dalje. Al zato kad prijeđem na ostale, naročito one međurebrene... strašno.
Probaj sad sve te vježbe ali stišći sve trbušne usput (prema unutra, naravno!) ;) i nemoj sutra kukati :P
Meni je ta početna bol zbog pravih trbušnjaka zbilja pomogla, nije bilo vježbe u kojoj nisam stiskala trbuh unutra :kez: brzo sam počela raditi i poprečne (vježbala sam 30 Day shred po Jillian) ali sam trbuh uvlačila.
Lut, sanjala sam te :) Mislim da se sva ta upozorenja više odnose na žene koje su nedavno rodile. Nošenjem djece i obavljanjem kućanskih poslova i lakših aktivnosti mi donekle učvrstimo taj središnji dio. Pretpostavljam da je teže ženama koje su morale mirovati (za vrijeme ili nakon trudnoće), ili spadaju u rizičnu skupinu (blizanci npr.).
Lut,ako nađeš dobrog fizijatra i budeš s njim zadovoljna, molim te ovdje ga zalijepi.
Meni trebaa pokazati doobre vježbe za mjehur i taj dio, od običnih kegelovih mi nema nekog učinka. Kad sam bila na fizikalnoj na SvDuhu radi ramena pitala sam ih da mi pokažu te vježbe ali nisu htjela bez da mi ginekolog napiše dijagnozu, a bome mi se nije išlo opet kod ginekologa radi toga.
ovdje se pisalo o tome http://forum.roda.hr/threads/4940-sp...%A1teni+mjehur
Kako znate koliko su vam razmaknuti?
Meni se pri običnim trbušnjacima napravi špicasto brdo, širine cijelog dlana. A dlan mi je širok...hm...dosta više od tri cm.
A kad radim ove trbušnjake koje spominjete onda uopće nemam nikakvu kontrolu nad mišićima. Kao da ih sasvim mali mogu stegnuti.
Trampolina, lezi na ledja i napni misice, a netko drugi neka stavi prst(e) u tvoj pupak i s gornje i donje strane pupka procijeni koliki je razmak. Malo izguglaj slike da skuzis sta zapravo trazis.
nakon 4 dana vježbanja i isprobavanja, mislim da sam danas uspjela skužit prave mišiće i pokrete :)
trampolina, ovdje ti je dobro objašnjeno kako to izmjeriti:
http://www.youtube.com/watch?v=Ys7mb_PPuqA
http://www.youtube.com/watch?v=uzIrt82maws
ništa me ne boli, i dalje mogu unedogled vježbati, ali sad ih mogu super izolirati tako da mi baš ništa drugo ne radi osim njih - i osjećam zategnutost i napetost ne samo dok vježbam nego skoro cijeli dan
Pilates rocks.
Ja vezbam od kad je Izi imao 11 meseci. Imala sam rastavljenje misice i tad i naravno nakon Lune, ali sve je doslo na svoje.
Sad imam stvarno odlicne trenere i jos mi je bolje nego posle Izija.
U pilatesu se trbusni misici vezbaju u sklopu "core" misicne grupe, na zaista mnogo nacina, i skoro u svakoj vezbi (jer pilates zahteva takav polozaj tela da je stomak uvucen i kicma u neutralnom polozaju).
Klasicne trbusnjake niko vise ne radi, srecom. :D
Lutonjica,
Jesi bila kod fizijatra?i da li je za preporuciti?
Ili si rijesila problem vjezbanjem?
Kod mene razmak 2,5 prsta,a cini mi se da sam ga povecala vjezbanjem na krivi nacin
nakon poroda bilo oko 1,5 prst,ali trbuh mlitav i krenula ja prije 3 mjeseca na pilates i ko manijak radila trbusnjake a trbuh sve gori i veci,pogotovo navecer
I sad eto skuzila u cemu je problem,ma koma
nisam ništa riješila
A ubi mi nadu
jesi vjezbala?
Trbuh mi je uvijek bio najbolji dio tijela,a sad je koma:sick:
Jesi vidjela vjezbe na netu? S uvlacenjem trbuha i sl?
Klasicne trbusnjake nemoj raditi.
Jesam,i pocela sad raditi,koliko stignem uz njih tri.
Trbusnjake prestala raditi,za sad nejdem ni na pilates.
Samo me zanima jel netko uspio rijesiti problem i koliko je trebalo?
Moja se jako smanjila, ali ja nisam vjezbala trbusnjake klasicne, nego sve one druge, uspravne, tj. stojiš na nogama i vježbaš. Sad mogu raditi trbušnjake na podu bez da mi se izboči trbušni zid prema van.
A koliko ti je vremenski trebalo?
To su hip hop abs?
Ma bilo koji na stojećki. Dugo mi je trebalo jer nisam redovito vježbala.