Izdržat ćeš još - možeš ti to :*
Printable View
Izdržat ćeš još - možeš ti to :*
Super je ako dalje ne otičeš. Nadam se da ćete dogurati do termina!
Gledam ti sad ticker i ne mogu vjerovat, pa ti ćeš stvarno dohvatiti termin! Ma bravo!
Ne znam kako je u tvojoj bolnici, Mare, ali u bolnici gdje sam ja rodila, pod punim terminom blizanačke trudnoće, oni smatraju 38 TT. Ja rodila na 38+2 i svi su pričali da sam prenijela :unsure:
hvala vam curice, ide to nama pomalo, cure su i dalje super, pa do kad shrekica izdrzi
nama specijalcima granica je 37-38 tjedana, carski je ziher-zadak i poprecno, a mladost sa skolskom trudnocom puste i preko 37, 38 tjedana
Drži se draga pusa.
Sretno, Mare! <3
evo da se i ja ubacim da pitam nesto,meni je tlak zadnja dva tj 120/80 inace sam niskotlakasica nikad vise od 110/65..stalno mi je onako ko malo zamagljen vid,i osjecam se bas kao pijana,noge su mi natekle prije tj dana( sad sam 39+3) do prije par dana nisu oticale..rekla sam svojoj gin da me brine to sto mi se vid malo magli ona kaze da je to od vremena,bila u bolnici izmjerili mi tlakn130/80 sestra kaze odlican a za ovu vrtoglavicu isto kazu na vrijeme...sad me bas nekako strah tlak mjerim svaki dan i oko 120/70 je ali brine me ova zamagljenost vida i oticanje nogu..
mare drzi se jos malo
Draga hope, za zamagljeni vid ti ne znam što bih ti pametno rekla. I meni noge počele oticati tek zadnja dva, tri tjedna s porastom temperature, dr. mi je rekao da to najviše ima veze s vrućinama jer mi je mokrenje srazmjerno unosu tekućine. A i meni je tlak uglavnom bio nizak, osim u par navrata 130/80 no i to je, rekli mi, za trudnice odličan. A kad si opet na pregledu, mislim radi tog zamagljenog vida?
anduu pregled imam u pon u bolnici jer mi je gin sad na godisnjem i dala mi uputnicu i rekla da sad idem u bolnicu..u pon cu otici pa cu reci za taj vid zamagljen..al skroz mi to cudno cim dalje pogledam onako mi se zamuti stalno me strah te preeklampsije ali dr kaze to je od vremena,cini mi se da to dosta olako shvacaju..jesi ti dobro draga?
i meni cesto bude 130 pa niko ne kaze nista
hope, anddu, jos sitno brojite
mare da jos 4 dana do termina,pa citam bas tvoje postove i vidim da ti nisu puno pretraga napravili sto cure kazu da bi trebalo,al opet si mislim pa valjda ono znaju nisam pametna vise..meni se to magli pred ocima jedno 2 tj al dr kaze da je od vremena i sad ti budi pametan..al idem u pon u bolnicu pa cu im reci za to cak sam mislila da odem veceras pa nek bar krv izvade ne znam vise jel to normalno ili ne..kako se ti drzis mare?
Ako imaš gdje večeras, možda da ipak pođeš. Ne želim dizati paniku ali oticanje nogu mi je normalno, dok za taj zamagljeni vid ne znam što bih rekla. Ma ja sam dobro, osim što vrućina ubija a ova mala čini mi se neće van prije srijede :) Eh, da mi se bućnuti u more spasila bih se
anddu vidjet cu mozda odem veceras do bolnice,i mene je prepalo to sto mi se muti pred ocima,nadam se da nije nista.vrucine su uzasne da,odi barem noge smoci u more mozda se i curki svidi pa odluci izac:)
zamucen vid ide u sklopu visokog tlaka, skupa sa glavoboljom i bljeskanjem, ti najbolje znas kako ti je i da li ces doktoru
ja bas happy sto ne moram na more, to i tako ne volim:-)
da procitala sam da zamagljen vid ide s vis tlakom i glavoboljom mislim da cu otic u bolnicu
hope? Javi se...
Cure, a jel ste vi prije trudnoće imale visok (povišen) tlak ili je došao s trudnoćom? Inače,meni su ovi simptomi zamagljenog vida, bljeskanja,crnih točkica pred očima i glavobolje znali biti i dok mi je tlak pao, po vrućini mi je često tako,pa sad ne znam jel se radi o visokom ili niskom tlaku ( 20tt čisto za orijentir)
Nisam imala visoki tlak prije trudnoća, i odmah po porodima je pao na normalne vrijednosti. Simptoma nisam imala ni kad je bio jako visok.
Ja sam imala visoki još od tinejđerske dobi. I tahikardiju.
U trudnoći sam imala normalan pa visoki.
Nakon poroda se odmah normalizirao.
Sada imam niski, jako niski.
I da, istina je; često me boli glava i magli mi se i imam osjećaj kao da ću se srušiti, a zna me i hladni znoj oblijevati.
ja uvijek imala niski tlak, a poskocio je prije ovih vrucina
Hvala vam na odgovorima, to mi nekako zvuči da bih ga trebala početi kontrolirati češće-posebno kad osjetim neke simptome,poput onih koje sam navela pa mislila da je niski tlak.
evo samo da se javim da sam bila u bolnici zbog omaglice i glavobolje,izmjerili mi tlak 130/70 i kazu da je to sve normalno pred kraj trudnoce..s obzirom da je moj tlak inace 110/60 sad je stalno 130/70 bas me glava boli i mutno pred ocima vec desetak dana pitala sam dr da li da jos neke pretrage radim jer nisam htjela da me otepu malo me strah ali kazu to je sve ok..eto i dalje me glava boli i mutno mi ne jako al onako kao pijana sam i sad si razmisljam kako cu takva u radjaonu..nemam pojma njima je to sve ok
Hope ja ti samo mogu reć da sam imala slične simptome negdje oko 27tj i onda sam pojačala unos željeza, onog floradix ili tak nekak i pila sa limunadom, prošlo mi je iako još osjećam slabost a tlak mi je sad školski iako sam inače niskotlakaš. Nama koji imamo inače niski tlak to može stvarat probleme, mene još i sad muče otkucaji koji su mi jako povišeni a to sam slučajno otkrila na digitalnom tlakomjeru jer svi bolnički su analogni i nema broja otkucaja. Probaj to izmjeriti jer to stvarno zna izazvat slabost.Meni su za to preporučili normabel
saf hvala ti..da li ti mislis da to mote biti i od niskog zeljeza ta glavobolja i sto mi se magli pred ocima jer zeljezo mi je uvijek dosta nisko iako pijem heferol koji meni na talost ne pomaze,ali bas se trudim jesti hranu bogatu zeljezom jaja,spinat ciklu itd..
ok,hvala ti saf puno:)
ne bih plašila, ali samo sugestija, kakav ti je šećer? jesi radila OGTT?
Blekonja jesam vadila OGTT ali zadnji put u 36 tj a sada sam 39+6.Onda je bio pod opterecenjem 4,2 i dr mi rekla da je to ok jedino ako se sada nije sto promijenilo uf
o pa ti si za roditi skoro bravo, bravo
ma vjerojatno nije, ali eto nije na odmet da ti napomenem :-*
da da blizu smo cekamo svaki tren:)
Pozdrav svima,u prvoj trudnoći sam imala visok tlak,naticale su mi noge i imala sam i glavobolje,u bolnici sam zadržana bila zbog toga čak 5tjedana prije poroda i uveli su mi ormidol tablete od 25mg,a sam sam trudna 38tjedana i u ovoj trudnoći srećom nemam nikakvih problema,tlak mi je niži kao i uvijek i sve je super.Eto ista žena ,čak starija 10godina između trudnoća,pa skroz drugačije sve.Moj savjet za visok tlak ti je piti puno vode,mirovati ako ikako možeš što više,jer kretanjem i on raste.pozdrav
[QUOTE=sarazg33;2436331]Moj savjet za visok tlak ti je piti puno vode,mirovati ako ikako možeš što više,jer kretanjem i on raste.pozdrav[/QUOTE
Malo me zbunjuje ovo 'puno vode', obično je to recept za niski tlak :|
Koliko ja znam, a mama mi je visokotlakaš već 40 godina, da visokotlakaši trebaju pripaziti kod unosa tekućine. Tako su joj barem uvijek liječnici govorili,
točno je da visokotlakaši moraju paziti na unos slanog, ali i tekućine jer se povećanom količinom tekućine povećava i volumen krvi i samim tim pritisak raste. Mama mi od nedavno ima visoki tlak pa sam proučavala. Iako ja mislim da trudnice koje imaju visoki tlak u trudnoći nisu klasični primjeri i obično po porodu tlak padne u normalu, pa ne znam koliko im vrijedi pridržavati se ovih pravila.
stvar je u mokrenju, bar kod nas koje smo otekle, sta vise pijemo vise piskimo pa je manje zadrzavanje vode u tijelu, a lijekovi za izmokravanje dosta spuste tlak, a ne djeluju dugorocno pa se izbjegavaju
moj tlak 5 dana nakon poroda savrsen, voda otisla odmah, niski trombociti narasli, a primala sam pripravak trombocita tijekom carskog, i sve prodje, a pocinju druge muke, tj teme
mare super da je sve stabilno sada i uzivas sa curkama:)sve se to vraca u normalu