držite se hrabra ženo i divna majko. čitam i plačem zbog vas, ali sam sigurna da ćete ovu tužnu priču preživjeti svi skupa jači nego ikad :heart:
Printable View
držite se hrabra ženo i divna majko. čitam i plačem zbog vas, ali sam sigurna da ćete ovu tužnu priču preživjeti svi skupa jači nego ikad :heart:
Kate čitam te i čitam i boga molim da se ne nađem u takvoj situaciji.....
moje dijete je prije 15-ak dana pretučeno ispred škole i borim se sa svim i svaćim...uopće neću pomišljati s ćim se ti i maleni borite...
šaljem vam oboma ogroman zagrljaj i mnoštvo pozitivnih vibrica....
Kate13, tvojoj obitelji i tvom sinu zelim da uspjesno zalijecite rane i hrabro krenete naprijed.
Ne mogu ni zamisliti kako vam je, ali vidim da si ti vrlo stalozeno i hrabro pristupila svemu.
Citam ovu temu i, ne znam, tako me je strah.........
Kate13, dobra si, hrabra i nevjerojatno staložena mama!
Malom mišu milijun pusa ozdravilica i tješilica :love2:
Drage moje, obavezno pričajte s djecom o ovoj temi. Obavezno, ali OBAVEZNO im dajte do znanja da štogod bilo da ste tu za njih i da im se ništa neće dogodit ako vam sve ispričaju što ih muči. Njima to stalno, ali stalno treba ponavljati. Doduše, ja sam to radila i još uvijek radim s mojim dečkima, ali kod jednog nije pomoglo...strah je bio jači.
Danas me kriza lovi, fali mi suprug..čujemo se mi svaki dan, ali to nije to.
Sinko kada se čuje s tatom samo ponavlja "Ja sam ti sad dobro, dobro sam. Sada samo čekam da ga osude. Znaš. Za ono. Inače sam ti dobro." a ovaj moj s druge strane trudi se da ne počne plakati dok priča s njim, pa onda plače meni u slušalice.
Razmišljali smo da muž dođe doma, ali je vezan ugovorom i morao bi se za par dana opet vratiti nazad, a to bi bilo još gore tako da za sad ostaje gdje je.
Hvala vam svima na podršci.
Joj mene je strah da se vi ne razocarate u postupku jer tu ti nema neke drama osude niti kazne buduci da je rijec o maloljetniku vec nekakve odgojne mjere a to bi u njegovim ocima moglo biti skroz bez veze
Toga se i ja bojim, a nemam srca to reči malome. Ne znam, vidjet ćemo što će biti.
Ukoliko se pokažu točnim indicije da moje dijete nije bilo jedino možda se naše sudstvo iskaže pa ga ipak pošalje nekamo....
Mladji je od 14. Nece ga osuditi, ali ga treba oduzeti roditeljima. Ne postoji gen za zlostavljanje. Netko ga je tome naucio.
Inzistiraj na tome da mu roditelje procesuiraju. I da provjere da li je jos neko dijete u njegovoj obitelji zlostavljano i od strane monstruma koji je zlostavljao vaseg zlostavljaca i od vaseg zlostavljaca.
To bi inace oni policija i centar trebali po defoltu odraditi, ali....
Pitaj sluzbe koje vam sad pomazu da se oporavite kako da objasnis sinu da nece biti klasicnog sudjenja kao na americkim filmovima. Vjerovatno ti sin to ima u glavi.
Samo hrabro! U mislima ste nam i molitvama!
Navršio je 14 prije mjesec i nešto, ali svejedno se bojim da kazna neće biti nimalo primjerena.
Objasnila sam sinu odmah da kod nas nije kao u filmovima i da neće biti klasničnog suđenja, ali njemu je samo bitno da kazne bude...
kate, jel službe provjeravaju roditelje? taj je mali najvjerovatnije i sam zlostavljan. ima li braću i sestre?
kakav jad. svaka ti čast na staloženosti i reakciji!
Kate, svaka ti čast.
Ja sam kao dijete doživjela nešto slično (srećom, nije se ponavljalo) i čuvala sam tu tajnu i odrastala s njom jer sam bila sigurna da bi se u protivnom dogodio cenarij iz filmova, a pri tome ne mislim na sud, nego na pokolj. Ne bi mi ništa značilo da je osoba bila osuđena. Značilo bi mi da nisam morala to skrivati i kao malo dijete uvijek voditi računa da izbjegnem susret s tom osobom, a da pritom nitko ne sazna zašto i primjeti da izbjegavam.
Prema mom iskustvu, jako je važno osigurati da se tvoje dijete ne susreće s tom osobom. Ja bih, također djetetu nastojala osvijestiti vjerojatnost da je njegov zlostavljač također vrlo, vrlo vjerojatno bio i sam zlostavljan, ali mu nitko nije pomogao pa se pretvorio u to što je. Možda se mnogi neće složiti sa mnom, ali po meni je mogućnost da negdje u sebi oprostimo, najviše što možemo učiniti za svoje zdravlje i miran život nakon što doživimo nešto strašno.
Draga Kate, jako mi je žao tvog djeteta i cijele familije da prolazite tu muku. Nezamislivo mi je da se tako nešto može dogoditi. Nadam se da je najgore iza vas. Sumnjam da će kazna biti primjerena, ali i da se kazni kako očekujete vama je zlo naneseno i nijedna kazna to neće umanjiti. Jedino će manje boljeti nepravda.
Ja imam djevojčicu i molim boga da joj se ne desi nešto slično. Ponavljam da ako ne želi dati pusu ne mora, da što joj ne paše kaže glasno nemoj, nemoj mi to raditi. Što još ?
Ma tako malima nema niti presude kojom se oglasavaju krivim. Rjesenje o odgojnoj mjeri u najgorem slucaju. Ja sam zbog struke sjedila podosta kod suca za maloljetnike i pisala seminarske radove. Zatvoreno za javnost a maleni nece vjerojatno ni znati sto je bilo.
A ovo ponavljanje sto Ana kaze - ne moras dati pusu ako neces, eeeh s time se jako jako slazem i takdjer tako cinim al se uvijek nadje neka babetina da me iskritizira zbog toga
čitam i jednostavno ne mogu vjerovati. stalno mi je u glavi - ma to se događa u zabiti ne znam Louisiane, a ne tu u našem susjedstvu.
žao mi je da se taj zločin dogodio, žao mi je jer kazna sigurno neće biti primjerena jer to što se dogodilo neće nestati.
samo se nadam i želim vam da budete svi jaki i puni ljubavi da posljedice budu minimalne.
svaka Ti čast na reakciji i držanju, a Tvom sinu da je ipak smogao hrabrosti da zaustavi nasilnika.
Upravo sam doznala da je to stvorenje - na moru. Zvala sam pitati u kojoj je to sve fazi...Sinac je jučer bio jako loše, nije htio ustati iz kreveta, nije htio jesti i samo je tražio da zovem i pitam što se zbiva. Jučer mi se nitko nije javljao, pa sam zvala sad i dobijem informaciju da su eto, roditelji bili na razgovoru, ali da do 15.7. dotični uživa na moru.
Moje dijete ne smije van bez nadzora, a njega puste da se kupa.
Kako da to sad kažem mom djetetu? Još uvijek spava, a ja sjedim i buljim u prazno i lomim si mozak kako da mu to velim.
Kate13, jako mi je žao što to prolazite. Možda bi bilo dobro na neki način dijete pripremiti na to da tu ne bude vjerojatno velike kazne, da se ne razočara. To bi bilo još gore.
Pokušaj mu naglasiti da to što ste prijavili zlostavljanje je vaša velika pobjeda.
Prebaci fokus na to da je spasio mnogu djecu svojom hrabrom prijavom. Stalno mu spominji da je junak i da smo mu zahvalni na tome.
Vjerovatno cete ostati baz satisfakcije kroz kaznu.
Vi ste nasi junaci :heart::heart:
K, drži se.
žao mi je što vam se to dogodilo i držim fige da se mališa što prije oporavi od te traume.
Pratim temu od samog početka, ali nisam imala snage ništa pisati. Imam sina dobi tvog sina i svaki put mi se srce iznova slomi kad pomislim kroz što maleni prolazi, a posebno kad otvorim temu i vidim u kojem smjeru se sve razvija :cry:
Osjećam tvoju tugu i nemoć jer ne postoji način da ga pripremiš na nerazočaranje postupkom i kaznom koja sigurno neće biti primjerena, ali MarijaP je dala odličan savjet. Tvoj maleni je istinski junak jer je stao na kraj svom zlostavljaču i spriječio da naudi još nekome u budućnosti :love2:
Užasno mi je žao kroz što ti je sin prolazio i još prolazi. Prestrašno! Nadam se da će jednog dana moći preboljeti to iskustvo i normalno živjeti.
Na tu temu sam neki dan vidjela reportažu o jednom, mislim 26godišnjem, pedofilu koji se nalazi u zatvorenom domu za psihički bolesne, jer je zlostavljao 32 djece (od "pipkanja" pa sve do silovanja). Počeo je s 14 godina. On sam je bio žrtva zlostavljanja sa strane oca. Nije osjećao nimalo empatije prema žrtvama.
Ovaj dečko neće ići u zatvor jer je premlad, ali ga sigurno čeka liječenje. Uz to ne bi bilo loše da socijalne ustanove malo bolje pogledaju njegovu familijarnu situaciju...
Kate, tebi i mužu želim još puno snage! Drž' te se!!!
Šaljem podršku pokretačici i teme i njenom sinu <3
Napravili ste sve što je bilo u vašoj moći.
Svi smo uz vas.
na ovo veliki X
smrznem se svaki puta kada otvorim ovu temu od užasa kojeg prolazite ali sam i neizmjerno ponosna što je uz svu agoniju pronašao snagu da stane tome na kraj
Odgajaš pravog heroja! Divim se njegovoj hrabrosti, prekrasno dijete imaš.
A tebi draga Kate kapa do poda. Ostati pribran u takvoj situaciji može samo majka hrabrost!
Sve što vam se desilo je prestrašno, pretužno :cry: stvarno mi dođe plakati kad se sjetim da takva čudovišta postoje i svugdje su oko nas i na kraju ne dobiju zasluženo.
Ja bi starije osobe koji to ikad pokušaju odmah kastrirala jer nevinu dječicu tako izmanipulirati i iskorištavati.
U mislima sam s vama :-(
Samo da tvoj mali kroz ovo prođe s manjim emocionalnim ožiljcima...
I hvala što si situaciju podijelila s nama, apsolutno si mi dala razmišljati jer se baš zadnje vrijeme mučim s činjenicom da nam starija sve više laže, jer se boji naše reakcije (odnosno ne želi razočarati) pa laže i zbog najmanjih nevažnih sitnica. :/
draga kate, pratim ovu temu i mogu samo zamisliti kroz što prolazite,
divim ti se na hrabrosti i pribranosti,
tvoja su djeca sretna što te imaju,
a tvoj sin istinski junak kojemu to treba ponavljati sto puta dnevno
Drage moje, hvala vam na tome sto ste podjelile svoja iskustva sa mnom, na rijecima podrske...na svemu.
Sinac je, nakon sto sam mu rekla gdje je njegov zlostavljac, rekao samo -krasno, bas krasno.
Onda se vratio u krevet, navukao zavjese i upalio crtic....
Nije htio doruckovati i cijeli dan izbjegava bilo kakav razgovor sa mnom.
Pitao me samo smije li prijatelj doci sutra k nama.
Igra se s mladjim bratom cijeli dan sto inace nije slucaj (igraju se oni zajedno, ali nikad ovako dugo)..mislim da pokusava ne misliti na sve ovo.
Najmladji je sav sretan jer se brat cijeli dan igra s njim i radi sve sto on predlozi.
Vidim da je ogorcen i tuzan, ali necu nista forsirati. Mozda navecer konacno pozeli reci sto misli.
Najstariji pak samo hoda za mnom i ispituje me jesam li dobro....
Nisam dobro, ali moram biti i moram gledati naprijed. Samo naprijed.
hrabra, hrabra, hrabra Kate!!!
Nitko normalan ne bi mogao biti dobro u takvoj situaciji. Ti se sa svime ovim super nosiš, super su odreagirala. Pazi na sebe i grli svoju dječicu!!!! :love2:
Prestrašno. Držite se, mislim na vas.
Vezano za temu, Majda Rijavec je izdala mali priručnik o zlostavljanju u školi, ako nekog zanima pošaljite mi na pp mail da vam proslijedim.
Draga Kate,,,jako si hrabra i ja vjerujem da tvoje dijete neće imati nikakve velike posljedice uz tako divnu obitelj...držite se...i sretno
a vezano uz temu učite djecu pravilu donjeg rublja, to djeca brzo shvaćaju i lako pamte čak i oni najmanji. "Nitko te ne smije dirati tamo gdje donje rublje pokriva ni tjerati te da ti diraš nekoga po tim djelovima tijela".
Kada se sve pokrene i malog smjeste u neku od ustanova (na tome treba inzistirati jer kao sto je netko rekao on je i sam zlostavljan i treba ga izdvojiti od obitelji privremeno) tvom sinku ce biti lakse i to ce ga izvuci iz tog stanja u kojem je, budi sigurna u to :*
Drz'te se, ceka vas par teskih mjeseci ali sigurna sam da cete vi to izdrzati hrabro i da ce sinko biti dobro jednog dana :heart:
Drage moje, nadam se. da ce mi sutra znati reci kako da se postavim. Sinko je...od trena do trena. Cas je melankolican i tuzan, onda je hiperpricljiv i prakticki ne dise dok govori, onda je razdrazljv i urla na mladjeg brata, na starijeg brata, otpilio je najdrazeg frenda kad ga je ovaj zvao....i tako se izmjenjuju raspolozenja od prekjucer.
Jucer je jedva pristao izaci sa bracom prosetati pesa (udomili smo kujicu)...
Iscrpljena sam. Sinko urla, onda mali place jer ovaj urla na njega pa se najstariji umijesa i na kraju je sveopci kaos. Uspijem ih smiriti i onda za pola sata sve iz pocetka.
Znam kako ti je :(
Tjesi se da nece tako zauvijek ostati :* :heart:
Draga Kate, i ja čitam temu i pratim je od početka i svaki put krenem nešto pisati ali izbrišem. Ništa mi se ne čini pametno u ovakvom trenutku. Prestrašno je ovo što vam se dešava, ne mogu ni zamisliti kako vam je. Sve mislimo na vas, držite se podignute glave, hrabra si i ti i tvoj sin. Ja nemam previše vjere u naše pravosuđe ali imam u majčinsku ljubav i snagu a ti si dosad pokazala da si jedna posebna žena koja se postavila baš kako treba. Ne dozvoli da tvoje dijete vidi da si emocionalno istrošena, nek vidi da se sve u životu može riješiti i da život i dalje može biti lijep. A to da je taj zlostavljač na ljetovanju..nemam riječi.