E pa mi smo par puta imale ostavinsku jer smo zaboravile raspodijeliti svu imovinu.
Printable View
E pa mi smo par puta imale ostavinsku jer smo zaboravile raspodijeliti svu imovinu.
Javni bilježnik u Petrinji je odradio tako aljkav posao da si sve mislim da je čovjek na teškim drogama. Prvo mi je u četvrtom mjesecu rekao da će poslati poziv majci (nakon što je godinu dana kod njega stajala smrtovnica). Nikad nije poslao, čekala sam bezveze. Kad sam ga napokon nazvala nije mogao povezati da mi nije majka umrla već ujak, pet puta ju je sahranio. Kad smo konačno došli do toga da piše poziv na raspravu, napisao je da je ona kćer mog ujaka, da nisam tražila da pročitam i potpisala na slijepo, ne bih ni vidjela. Kad je napokon odrađena rasprava i dostavljeno joj rješenje, vidim da potpuno nedostaje cijeli zemljišnoknjižni uložak, koji sadrži šumu.
Ne znam, evo... što sada? Rješenje je već tu, a nekretnina je izostavljena. Prigovor se inače šalje osam dana od zaprimanja. Moja majka je u domu za starije, ne zna gdje je što je, pošta ide njoj jer još ima poslovnu sposobnost, a ja dobijem na uvid podatke kada zatražim i ne uvijek odmah.
Pa jel mozes ti ulozit zalbu? Jel mozes u majcino ime napisat prigovor a ona ga samo potpiše?
Zasto si toliko cekala biljeznika da se pokrene? To je predugo.
Mi smo u Zg dobili poziv na rociste nakon malo vise od mjesec dana,a rjesenje je napisano vec krajem tog tjedna u kojem je bila rasprava.
Pokreneš proces za nasljeđivanje naknadno pronađene imovine.
Ne znam koliki je sada trosak za to. Pitaj tog biljeznika.
Sva sreća kaj je susretljiv, rekel je da bu stavil u zapisnik da sam sve navela pa bude prepravio rješenje da ispadne kao da je on grešku napravil... huh
Al to sam slučajno otkrila jer su iz geodezije poslali poziv za izmjeru, kaj ak tog ima još, a ne znam jer nemam papir?
Lili, prvo sam se tresla da ujak ima dugove koji će mami iscrpsti štednju i stavit je na prosjački štap, dok me nije rodbina uvjerila da se dugovi po kaznenim prekršajima ne prenose. Još uvijek nisam sigurna kaj je od dugova naslijeđeno i kako će se to sprovesti, za sada samo pratim kako će se sve odvijati.
žuta pošto si sad s tim bilježnikom reci mu da ti papire šalje na novu adresu, da ne strepiš, pošalji mu sliku osobne ak treba dokaz ili neki drugi papir na kojem pišu pravi valjani podaci
šalje ih mami to mora službeno tako
da kad je ona nasljednik onda ok
a kolko se plača paralelna linija nasljedstva
ne znam što misliš pod tim
krvno srodstvo po vertikalnoj liniji se ne plača porez na ostavinu roditelji,-djeca i obrnuto
dok kod poralelnih brat -sestra (što je kod tebe slučaj) ili nećaci i sl, plaća se samo ne znam koliko
wow to nisam znala, kaj ona sad kao porez mora platiti? kolko bi to bilo? ko to određuje?
pitaj nekog ima tu nešto, možda se i neko javi, ne znam te regule
ali za vertikalu znam da se ne plaća, možda i taj tvoj bilježnik zna
superiška uz dugove i to kad sjedne s kamatama do kraja g mogu očekivat da je šupiraju iz doma za starije aaaaa
Možda i nije tak
Između ostalog, naslijedila je zemlju, koja je pod minama, na koju mora platiti porez. Nije li obveza zemlje razminirati područja?
Ma odlučila sam dići ruke od svega toga ne znam što se uopće bavim time imam i važnijih stvari, ona će vjrv kad je puhne jedan dan to sve oporučno dat nekome ili prodati u bescijenje, što je već i najavila...