Kod mene se trudnoća može desiti samo čudom, nemam jajovode tak da od toga ništa, 5 dana mi sad kasni
Printable View
Kod mene se trudnoća može desiti samo čudom, nemam jajovode tak da od toga ništa, 5 dana mi sad kasni
Aha, sorry nisam pažljivo čitala tvoje postove. Ako te to puno opterećuje odi do ginekologa.
tako ću i napraviti,ako ne dođe do sutra idem ginekologu
Bila na uzv i endometrij je 15 i veli dr da bi menstruacija trebala doći svaki čas, ali imam lošu vijest, na jajniku mi je našla cistu od 6 cm, veli da se bude to najvjerojatnije počistilo sa menstruacijom jer na zadnjem uzv je bila cista 3 cm i to cista žutog tijela i da se sad najvjerojatnije napunila sa krvlju pa da mi menstruacija zbog toga kasni, veli dr da najvjerojatnije to nije endometrioza, i sad opet čekanje što bude od toga, jednostavno nemogu vjerovat :-( :-(
, jel možda netko od vas imao sličnu situaciju i da se cista sa menstruacijom povukla?
do poroda sam svaki mjesec imala ciste žutog tijela i nestale bi nakon menstruacije. i sad se javljaju, ali ne tako često.
Probaj ju pitat da ti da uputnicu da vadiš Ca125, nalaz je isti dan gotov i već po nalazu otprilike znaš na čemu si.
Ja sam bila na pregledu u Vinogradskoj i počeli smo prikupljat nalaze, menstruacija mi je kasnila 45 dana no onda mi je ginekolog dao Duphastone pa je konačno došla nakon 4 dana, krvarila sam ko luda, imam samo dio jednog jajnika (ostala bez oba jajovoda i jednog cijelog jajnika). Poslije operacije sve je bilo super, jajnik je proradio, imala ovulacije i folikulee a sad se opet javila nova cista od 6 cm. Dr koja me operirala rekla je da to nije endometrioza i taman mi je onda menstruacija kasnila i rekla je da ne brinem da će doći, i ovaj u Vinogradskoj mi je rekao da nije endometrioza i isto da će menstruacija doći ali nije dolazila pa išla svojem ginekologu koji je stvarno čovjek sa iskustvom, stariji doktor, i on je rekao da je endometrioza i da su mi več priraslice došle do crijeva,i dao mi tablete da dobim menstruaciju za koju su ovi tvrdili da će doći a nije, e sad na kraju nemam pojma kome da vjerujem, vadila sam hormone 4 dc, sve je bilo ok osim progesterona koji je bio jako nizak 0,10, sad ću ga vadit opet 22 dc, luda sam od briga, neznam kome vjerovat, dal da nekom drugome odem,molim za savjet ako imate koji :cry::cry::cry::cry:
Anitsirk84 draga,ne znam te savjetovat o tvom problemu, ali znam da će ti se cure javit sa dobrim savjetima.... zahvaljujući njima i njihovim savjetima imam bebu, tako da vjerujem da će te one usmjerit pravim putem prema bebici :love2: :love2:
A što su ti rekli, kakva je cista ako nije endometriotična? Ako je bila folikularna, onda bi trebala nestati s menstruacijom, zar ne?
Kao prvo, strašno me ljuti nemar tvoje doktorice, sjeća me na moje bolničke dane, kojih je bilo previše, vjeruj mi.
Na tako agresivan oblik endometrioze trebala si dobiti OHK ili Zoladex odmah iza operacije iz razloga što ti je preostao samo dio jajnika, jajovode nemaš pa je spontana trudnoća isključena,a endometrioza, pogotovo ovako agresivna se uvijek, u pravilu, vraća. Svaki ciklus je okidač i upravo zato treba suprimirati jajnike lijekovima, da se zaustavi ciklus i bujanje endometriotičnog tkiva, nove priraslice, bolovi i slično.
Priraslice su vidljive golim okom, na lpsc ili laparotomiji, a ne na uvz-u, koliko mi je poznato.
Izvadi Ca 125, čisto kao orijentir i traži color doppler jajnika.
P.S. Hormoni 3 dc i ciklusa i endometrioza na koju opet sumnjaju nemaju baš previše veze jedno s drugim, ti trebaš vaditi marker koji ukazuje, svojom vrijednošću iznad 35 da je vjerojatno riječ o endo, napraviti color doppler snimanje i izvaditi AMH da vidiš kako stojiš s rezervom jajnih stanica, što je vrlo bitno za tvoje ivf postupke, budući imaš samo dio preostalog jajnika i ne dozvoli da ti se kockaju s njime i napamet lupaju dijagnoze i daju stimulacije.
Imaš dobrih operatera i dijagnostičara za endo u ZG, a i u Austriji.
Sretno!
Idem u četvrtak na color dopler, tražit ću i svojeg ginekologa nek mi da uputnicu za Ca125, a i mogu ga tražit uputnicu i za AMH?
E pa onda ćeš vidjeti tko je bio u pravu :) inače, u potpunosti se slažem s kismet!
ja bih samo dodala da su ciste žutog tijela prepoznatljive - teško da 2 gina fulaju. ja sam ih nakon operacije imala gotovo svaki mjesec i uvijek su nestale s menstruacijom. endo ciste drugačije izgledaju na uzv. nakon poroda su mi se malo prorijedile, ali i dalje se javljaju.
Ne znam kakva je sad procedura, ja nisam iz ZG, vadila sam AMH na uputnicu koju sam faksirala u Vinogradsku u 07/2012. godine, uplatila 370 kuna i poslala uzorak krvi HP expressom nakon što je uzorak iscentrifugiran u ustanovi gdje je krv vađena.
Može biti, kako ti je frka napisala, da je riječ o hemoragičnoj cisti žutog tijela, to su i meni nakon jedne lpsc rekli jer je PHD bio nejasan, zato i treba dobro provjeriti, još jedna operacija je zadnje što ti treba, kod recidiva endometrioze, baren je tako u zadnje vrijeme, ako ista ne stvara prevelike probleme i bolove, ne ide se na ponovnu operaciju već se pokušava ostvariti trudnoća, ukoliko se to želi.
Javi nam novosti i želim ti od srca da nije endo u pitanju i da uskoro kreneš s postupkom :)
Draga, nismo se dugo čule, ja ti savjetujem da se dogovoriš s gin da ti prepiše nešto, barem kontracepciju ili nešto slično. Meni je nakon 1.lpsc predložio Proveru
Cure moje presretna sam, nema više ciste, pukla je, i dr veli da je bila folikularna cista, čak se i našalila jer je vidla folikul i veli da je taman spreman na punkciju :-)
Ej,drage moje petrovke. Vidim da muku mucite sa endometriozom i nalazima i postupcima... Borba za bebu trajala je 8-9god.,a do bebe nikad necemo doci ni prirodno ni mpo putem(moj muskarac i ja...)
Zelim vam reci da ca-125 ne mora biti pokazatelj endom.,a ni uzv ne pokaze uvijek ciste. A sto se tice laparo zahvata za mpo-ima ih jos! Meni su ga radili jer ako ne moze drugacije do jajnika-laparo ide! Dakle,jos uvijek ide sve i svasta i ne mora svaki nalaz i uzv biti pokazatelj dobrog ili loseg! Kad vas otvore vidi se najbolje stanje vaseg tijela. Dok god ima nade/sanse za bebu-ne odustajte! Mi iako nemamo sanse-ne odustajemo!
Drage moje eto nazalost jucer zavrsila opet u bolnici,imala grozne bolive,ipak je cista u pitanju,jednostavno vise neznam tko je tu lud
U cetvrtak bila na color dopleru i doktorica je rekla da je ona stara cista od 6 cm nestala,da nije bila endometriioza,da bila i u Zg i tamo mi je potvrdio da nije endometrioza i da ce otic sa menstruacijom i tak je navodno i bilo i ova mi to u cetvrtak potvrdila,a dan poslije ja zavrsim u bolnici,i dalje sad doktorica tvrdi da nije endometrioza da je bio folikul od 24 mm,cekamo sad jos nalaz u ponedeljak pa ce mi reci kakva je to cista,uglavnom sad su nalazi pokazali da nema krvarenja i nema upale,vidjet cemo sto ce dalje reci
Sretno, super da nema krvarenja i upale, moj CRP i SE se penjao preko 115 :(
Priraslice isto znaju jako ružno boljeti, meni su popucale neke u 20 tt i mislila sam uslijed bolova da ću doslovno roditi, na kraju hdB ništa, smirilo se samo i više se nije ponovilo.
Nadam se da ti je to zadnja komplikacija, mogla bi možda zatražiti kakvu kontracepciju do postupka, čisto da suprimirate i smirite jajnik, očito si kao i ja, sklona raznim vrstama cista...
Evo me doma, Ca 125 je 28, neka nova cista je bila koja je pukla, ah više nikome ništa ne vjerujem
i sada taj divan stariji dr s velikim iskustvom koji te na smrt preplašio i ti si se garant poistovjetila samnom..mislim strašno...dobijem slom živaca o tzv."stručnim starijim liječnicima" renomiranog imena!!!
jako mi je drago što si ok i što je ca125-28 i sada se smiri..mogu mislit koliko ti mozak radi..100na sat..sve će biti ok..
Saraya :love2:
Drago mi je da je sve ok, i sve bu ok, buš vidla :love2:
Eto stigao nalaz AMH i jako je loš iznosi 1,4 pmol, jel imam kakve šanse? Imam osjećaj da mi se svijet srušio
Anitsirk, razumijem da ti je ovaj nizak AMH novi moment, ali iskreno s tvojom dijagnozom to je očekivan nalaz. Kužiš- naravno da je rezerva jajnih stanica mala kad imaš samo pola jajnika, logično je ako ti je odstranjen jajnik i pol da si time ostala i bez i 3/4 zaliha.
Srećom, godine su na tvojoj strani pa su ove preostale vjerojatno dobre kvalitete i lakše će dati trudnoću nego (fiktivno) velika zaliha jajnih stanica u starije žene.
Recept ostaje isti: ne gubiti vrijeme, a podržavam i kismetin savjet o kontracepciji između postupaka, štitit će te od novih cisti kad trudna ionako ne možeš ostati...
Jesi li razgovarala s doktorom s kakvim postupkom bi krenuli? Prvo prirodnjak ili odmah na stimulaciju?
Zaboravila sam napisat da sam jučer bila na 3 d uzv i nemam septum maternice nego blaži oblik sedlaste maternice i veli dr da to nije strašno i da se to ne operira, a imam cistu od 5 cm i vodena je, veli da mi je 3/4 tog jajnika u priraslicama i da folikul kad treba puknut da ga priraslice u tome sprečavaju i da mi se zbog toga stalno rade ciste, a vidjet ćemo što će ovi u Zg reči
Pa kontru bi ti svakako trebao prepisati tvoj ginekolog ali pitaj MPO-ovca slaže li se on s tim pa da ti da preporuku napismeno. No to ti sada ne treba kad već sljedeći ciklus ideš u postupak. Sretno u prirodnjaku i svakako nam javljaj stanje!
Eto danas smo trebali krenut u postupak, imala jedan folikul od 17 mm i vodenu cistu koju je trebao usput punktirat da ju isprazni, dobila štopericu i nažalost ništa od postupka, cista je prokrvarila i rekao je dr da nesmije ništa dirat kod takve ciste,moram sad čekat ciklus ili dva da vidimo dal će se sama ispraznit, makar sumnjam jer je prisutna več par mjeseci kao vodena a sad je prokrvarila, bojim se najgorega, da opet moram na laparoskopiju i onda je sve gotovo jer imam sad samo pola jajnika, eto :-(((((
U srijedu smam bila na uzv i cista koja je bila skoro pa 6 cm se smanjila na 2,5 cm što je super, no javile se nove dvije od 1 cm i 1,5 cm i dr je rekao da je moguće da su endometriotične, bio je jedan folikul od 10 cm (6 dc), sutra na folikulometriju
Brisala sam postove koji više nemaju veze s početnom temom.
Nista od postupka,opet jedno veliko ******** *****,pardon na izrazu al jako sam ljuta i jadna,crijevo se od priraslica zaljepilo za jajnik i ne usude se ic sa iglom unutra da ne probuse crijevo i moram opet na laparoskopiju
Žao mi je Anitsirk84, na laparoskopiji će ti pokušati odlijepiti crijevo od jajnika? Kad ideš?
Da najvjerojatnije, naručili me 12.3. al idem po još jedno mišljenje, više nedam da samo tako prčkaju po meni
Bok cure , nadam se da će mi neko pomoći od Vas . Krajem ovog mjeseca idem na laparoskopiju jajovoda tj. njegovo uklanjanje . Operaciju ću radit u Šibenskoj bolnici .Dali neko od Vas zna postupak kako to ide otprilike , koliko se ostaje u bolnici itd. općenito šta da očekujem . Inače sam gledala po forumima kako to ide ali svaka bolnica ima nešto svoje neko ostaje jedan dan a neko 3-4 dana pa me zanima ima li neko ko je to radio u Šibeniku ???? Unaprijed hvala :-)
Tal žao mi je da si i ti u toj situacijia ali nema veze što je tu je, do bebe možeš i bez toga, dođeš dan prije da te pripreme, doma se skroz izdepiliraj, vađenje krvi, pražnjenje crijeva, ja dobila neki sirup, bila dva puta na wc-u i gotovo, navečer dobiješ tabletu za spavanje, ujutro isto prvo dobiješ jednu tableticu da se opustiš i onda na stol, pošto će ti vadit jajovode imat ćeš 4 rupice na trbuhu, jedna za dren koji će ti ostavit za višak tekućine,a možda ti i neće,druga za plin, treća za instrument a četvrta za kamericu , ja sam imala i kateter dan i pol, mene su tek sljedeći dan premjestili u moju sobu, neče te ranice toliko boljet kolko možda plin koji upuhnu, barem je mene od toga boljelo rame,dolje će te malo boljet kao da imaš menstruaciju al ništa strašno, dobivat češ infuziju dan il dva, ja sam bila 6 dana u bolnici al moja operacija je trajala 3 sata, sretno i javi se sa dobrim vijestima, evo ja nažalost nije prošlo ni godinu dana a več idem na drugu laparoskopiju 16.4, sretno